Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai

#66716   Skridžas
 05 Rgp 2008 17:40
starki aš jau pasventynaau savio gratibšta,ten pirma žuvis buvio kilograminė lideka tai manau jau neblogos krikštynios,ir man kaži ar reikia izolecijios,tu gerau ja uzsiklijok .....

#66729   starkis
 05 Rgp 2008 20:06
Skridzia...taigi ten lydeka buvo...O zinok be raudonos izoliacijos...karsio nepagausi... :-D

#66739   Skridžas
 05 Rgp 2008 21:21
nu gerai gerai,eisu rytoj izolacijios pirkti,bet sutariam starki jai ašej nepagausiu karšio tai tau duosiu šyta graibšta ir galėsi tada man su graibštu karįši išvilkti,sutarta?

#66764   starkis
 06 Rgp 2008 09:48
Skridzia... nu tai aisku kad sutarta... :-D
 #66786   Nuobodulys
 06 Rgp 2008 11:59
Esu nusipirkęs tris dugninių kotus- du feederius ir vieną pickerį. Vienas iš feederių yra "Larus Hunter". Ant jo koto užrašytas max. mestinas svoris iki 120 g., tačiau ant trijų pridėtų viršūnėlių visai kitokie užrašai: ant baltosios 5-15 g., geltonosios 10-20 g., ir raudonosios 15-30 g.. Kodėl tokie duomenų neatitikimai? Gal dėl to, kad pirkau turguje ir viršūnėlės nuo kito koto, nors pardavėjas tikino, kad tikrai būtent nuo šio?

Ir dar vienas klausimas- (gal ir susijęs su pirmu klausimu)- pagal kokius kriterijus yra "spalvuojamos" viršūnėlės? Ir kaip pasirinkti reikiamą viršūnėlę? Pvz. prie antrojo feederio "Mikado Taurus" iki 95 g. yra penkios skirtingų spalvų viršūnėlės, tačiau ant jų jokių užrašų (kaip, kad ant "Larus") nėra. Taip pat be jokių užrašų ir pickeris 5-15 g..
Ar visos prie to pat koto pridėtos viršūnėlės "kelia" tą patį svorį. Jei skirtingą, tai kaip nustatyti kokį, kuri viršūnėlė?
 #66788   senelis
 06 Rgp 2008 12:13
Nuobodulys rašė: ant baltosios 5-15 g., geltonosios 10-20 g., ir raudonosios 15-30 g.. Kodėl tokie duomenų neatitikimai?
Keistas zymejimas,sakyciau... Nors as esu pirkes virsuneliu po 6 lt.,tai uzrasas ant jos 5-25 g. Is tikruju jos daug kietesnes,negu mano turimos 1 uncijos (28,349523 g.) ir netgi 2 unciju virsuneles... Nekreipk demesio i tuos uzrasus.Tiesiog zvejodamaspasirink tokia virsunele,kuri leistu itempti vala ir lengvai sulinktu itempus.
Siaip tai stovinciam vandeniui 5-15g ir 10-20g tureyu visai pakakti.
 #66790   senelis
 06 Rgp 2008 12:16
Nuobodulys rašė: Ir dar vienas klausimas- (gal ir susijęs su pirmu klausimu)- pagal kokius kriterijus yra "spalvuojamos" viršūnėlės? Ir kaip pasirinkti reikiamą viršūnėlę? Pvz. prie antrojo feederio "Mikado Taurus" iki 95 g. yra penkios skirtingų spalvų viršūnėlės, tačiau ant jų jokių užrašų (kaip, kad ant "Larus") nėra. Taip pat be jokių užrašų ir pickeris 5-15 g..
Ar visos prie to pat koto pridėtos viršūnėlės "kelia" tą patį svorį. Jei skirtingą, tai kaip nustatyti kokį, kuri viršūnėlė?
Cia kazkada tuomahaukas buvo aprases,kokia spalva pagal kietuma dazomos virsunes. Nors mano turimo shimano fyderio virsuneles visos vienos spalvos - raudonos...

#66841   starkis
 06 Rgp 2008 14:46
Seneli tai tu nusipirkai tas virsuneles..kurios skirtos ..daltonikam.. ;;'plim ::liux :tia-tau

#66855   darencas
 06 Rgp 2008 17:53
virsuneliu kietuma labai lengva nustatyti ir be spalvu paemi uz loniausio galo tiksliau uz ziedelio kelis galiukus ir ziuri kuris daugiau nulinksta tas ir minksciausias :grin:

#66896   Skridžas
 07 Rgp 2008 08:07
senelis rašė:Na kad Gardnerio kilpa tai isbandytas reikalas :roll: Zvejoju su 5 lb (0.1mm) pintu - laiko normaliai :roll: Na o jei shok lyderis mono 0.25-.028 tai tikrai laiko be problemu.
čia turėjai mintyje kad pintuka siujungi su shok lideriu? ar kad iškartio darai su mono valu šyta sistema?

#66897   senelis
 07 Rgp 2008 08:21
As nenaudoju shok lyderio,kai gaudau nedidelio svorio seryklelemis.O su pintu valu gaudant,tai ir 60g seryklas naudojant shok lyderis nelabai reikalingas,manau,jei uzmetimo technika normaliai atidirbta.

#66904   Skridžas
 07 Rgp 2008 08:43
senelis rašė:As nenaudoju shok lyderio,kai gaudau nedidelio svorio seryklelemis.O su pintu valu gaudant,tai ir 60g seryklas naudojant shok lyderis nelabai reikalingas,manau,jei uzmetimo technika normaliai atidirbta.
mmm,ta prasme pas tave pintukas pagrindisnis 0,10,seriklėlė iki 60gr . ir visa sistemėlė tiesai ant pagrindinio valio surišta,teisngai supratau?

#66909   Skridžas
 07 Rgp 2008 08:52
aš galvojiu kad turbut pradėsiu iš kartio nuio 3,9 koto? nes saligios bus panašios kaip pas seneli žolėty krtantai ir t.t Kaip maniot kaip naujokui nebus per daug apžota?

#66919   Skridžas
 07 Rgp 2008 09:10
skridzas rašė:aš galvojiu kad turbut pradėsiu iš kartio nuio 3,9 koto? nes saligios bus panašios kaip pas seneli žolėty krtantai ir t.t Kaip maniot kaip naujokui nebus per daug apžota?
bejia kokia optyumalausi gramatura turi buti koto?Kad butu vidutinis ir karšui ir dar kokai žuvai?

#66920   starkis
 07 Rgp 2008 09:14
Skridzia..optimaliausia.,..buna nuo 2 gr iki 200 gr .. ::liux Gali ir spiningauti...ir feederiauti...ir jurai tinka... :!erzina:! ;-var-var. ;;'plim

#67642   Skridžas
 11 Rgp 2008 19:11
nusižiurėjau "aiwa-sima" 3,60mediumi "fedeer" kota tik nerašio kokia jo išmetymo gramatura ir kaina tokia visai vilojanti kaskas apie 212lt.
Ka mantot? Sendiena aplėkau visas vilnaus parduotuves:pTai va dabar neapsisprendziu,ar kas turėjo ar turit "aiwa-sima"?

Tiesa viso prie jo net 4 galuunės:p

#67674   senelis
 12 Rgp 2008 06:35
Tai ir imk,jei prie rankos limpa.Medium tai turetu buti iki 90-100g, Nors as internete surinkes AIWA-SHIMA kazkaip nieko apie fyderinius kotus neradau :roll: Net idomu pasidare :roll:

#67677   Skridžas
 12 Rgp 2008 07:11
Reiks maset greibti,bet va kad ir aš internėte pažiurėjau kotu nėra "awa-shima" :eek:
Ir kaškodėl kai užsimeniu pardavėjaui kad ateiti naudosiu pinta ,purto galva kaip arklis kad girdi neraikia,kam čia ir t.t

O Senelis su Agiu tai suų pintuku sekmingai gaudio,tai va tad turbut reikia kad kotas minkstesnis butu pintukui?
Bet pardavėjai kategoriškai visi pireiš pintuka ir dar mane atkalbinėja,iš itesiu koks ju reikalasa galėtu pasakyti kad nenaudojai ir viskas bet jai aš noriu prašom... Nu žodžiu Šendien reiks dar i keliata užsukti parduotuviu,bet keistčiausi tai kad galiuniu viso 4 prie 'awa-shima" O Prier kitu 2-3 daugausia po dvi buna pastebėjau...

#67683   senelis
 12 Rgp 2008 07:24
Kas del pintuko,tai daug kas galvas purto kaip arkliai...Kol nepabando juo gaudyt. Pats girdejau tokiu pardaveju - patareju.Tik jie sedi tarp irankiu,o patys,matyt,nera bande.Nors tai,zinoma,skonio reikalas.Mane irgi truputi erzina pintuko "zyzimas" .Nors Berkley Fireline tai beveik nesigirdi,kai per ziedud eina.Tik pintuka reiktu plona naudot 0.06 -0.08 mm. As gaudau 0.1mm. O su mono valu irgi laisvai gali zvejoti,bet kibima matysi jau visai kitaip. Na bet pintuko privalumas atsiskleidzia,kai metai 50-60metru.Siaip tai gali koki netampru mono vala naudot (shimano technium,preston direct mono ar panasiai) Tiesa,ju kazkaip sunkoka rasti pas mus parduotuvese...

#67687   Skridžas
 12 Rgp 2008 07:29
supratau butinai isigisiu ir pintuka,jai nepatyks gi niekio neprarasiu :lol: Tik keliata litu,Va tik rytės baisai brangios,kaskoki Stradic paziurėjau tai prasio 300-400 lt uz ,bet pažiurėjas tai oastebėjau kad beveik tik stradikc su velevėlem yra prie to reguluotojo :)

Beje pintukui tada reikia elastyne virsunėle dėti ane kad gerau spiruokluotu?O karmuske su svoriu dedat ar plika?Aš dabaqr turiu prisipirkes 15-20 gramu pasunkintu:p

#67694   senelis
 12 Rgp 2008 07:52
skridzas rašė:supratau butinai isigisiu ir pintuka,jai nepatyks gi niekio neprarasiu :lol: Tik keliata litu,Va tik rytės baisai brangios,kaskoki Stradic paziurėjau tai prasio 300-400 lt uz ,bet pažiurėjas tai oastebėjau kad beveik tik stradikc su velevėlem yra prie to reguluotojo :)
Neuzsiciklink tu ant tu veliaveliu :) Tinka bet kuri rite,kuri turi normaliai reguliuojama frikcini stabdi...

#67697   Skridžas
 12 Rgp 2008 07:54
Kaip suprasty normalai reguluojiama,kad butu su dvigubiu?

#67699   Edosius
 12 Rgp 2008 07:58
Viengubu, viengubu... Normaliai - didelis diapazonas prabuksavimui ;-)
Svoriai karmuskes priklauso kur zvejosi, tekanciam vandeni ar ne. Pvz mes savaitgali gaudem su 15-20gr, reikia kad karmuske itemtu vala ir fyderio virsunele sulenktu.

#67701   Skridžas
 12 Rgp 2008 08:05
na aš stovinčiam turbut,kaškaip upės man ne pre širdies:p :eek: Nu žodžiu maste jau sendien ar rytoj nusipirksiu ta nusiziurėta kota ir išbandiziu kaip man sekasi tada jau žiurėsiu kokia ryte irt.t...
Klausimiu dar bus sočiai davalai:p

#67745   vaidazz
 12 Rgp 2008 10:35
skridzas rašė:na aš stovinčiam turbut,kaškaip upės man ne pre širdies:p :eek: Nu žodžiu maste jau sendien ar rytoj nusipirksiu ta nusiziurėta kota ir išbandiziu kaip man sekasi tada jau žiurėsiu kokia ryte irt.t...
Klausimiu dar bus sočiai davalai:p
O kokioj tu pardej ta awa-shima matei? Noreciau ir as paciupinet :)

#67749   Skridžas
 12 Rgp 2008 10:41
Aš Vilniuje Fanatikuose mačiau,tik tu neskubėk ,bo dar nupirkisi,aš jau nusižiurėjau ta kota tad kur tiklasi nesdakysiu:p

#67756   vaidazz
 12 Rgp 2008 11:22
skridzas rašė:Aš Vilniuje Fanatikuose mačiau,tik tu neskubėk ,bo dar nupirkisi,aš jau nusižiurėjau ta kota tad kur tiklasi nesdakysiu:p
Netoli "banginio" siaures miestelyje? :grin: Netriesk britvom, ne po viena ju atsiveza ;-) reiks gal uzsukt jei kur pro sali vaziuosiu :)

#67760   tench
 12 Rgp 2008 11:40
Aikit, aikit. Liabai jau kinietiškai skamba ta Awa-shima (kurios net Googlas nelabai pažista)... Negi nėr ko nors už tokią kainą, pagaminto EU?

Po to kai pamačiau kinietiškus kompaktus su filmais, kurie netilpo į CD-ROM'ą, po to kai nupirkau vonios maišytuvą, pagamintą iš metalo, kuris sutrupėjo dar nebaigus montuoti, supratau kad siauraakiai niekada nesupras kas yra gamybos kultūra. :evil:
IMHO eina jie Paveikslėlis

#67764   Skumbrotas
 12 Rgp 2008 11:57
tench rašė:Aikit, aikit. Liabai jau kinietiškai skamba ta Awa-shima (kurios net Googlas nelabai pažista)... Negi nėr ko nors už tokią kainą, pagaminto EU?
Man rodos kad ką nors "pagaminta EU" galima rasti tik nebent už ypatingai aukštą kainą... Visa kita EU jau seniai nebegaminama...

#67765   tench
 12 Rgp 2008 12:09
Tas tai taip, bet nors prekinis ženklas būt nesiauraakiškas — vis daugiau pasitikėjimo firmom, kurios saugo savo reputaciją, nei visokiom kasmet iš kažkur išdygstančiom ir greit pranykstančiom aiwashymom...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė