Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #673658   kalvito
 22 Rgp 2016 15:13
PelkiuSenis rašė:Griztant prie temos apie rites ir ju sausuma nuo tepalo ir ne.
Nesakau, kad mano postas sis sako, kad tiesa yra tokia ar kitokia, tiesiog is kito kampo pamastymui, kad gal rasti atsakyma...
Na, taip, kuria specai rites, kur viskas paskaiciuota ir t.t. Tik va, tikslas, kad greiciau sudevet ir nauja pirkt, o ne viena 10m kankinti. Tad kaip ir turetume gal pasitiketi jais, kaip pasitikejo institucijos Volswagen ir Bosh teikiamais skaiciais apie emisija, tik zala skirtinga...
Rites renka kazkur, bet ne visada Japonijoje, ir ar pilietis gaunantis kokia 0.5 USD uz valanda, o dar blogiau jei uz surinkta vieneta x USD, labai suiterisuotas palaikyt TOKIA kokybe, nezinau....
Pvz siame filmuke idomi situacija (ziureti nuo 17min.) https://www.youtube.com/watch?v=2OHKfN8DdT0
Gal to tepalo ten tiek ir tereikia, bet man jo norisi placiau, o ne viename taske :roll:
Tamsta, pamastymui uzduosiu klausima :!: , kaip manote ar shimano nesugalvojo geresnio budo padaryti rites trumpiau tarnaujancias? Ar tycinis kenksmingas tepimas geriausias / efektyviausias / pigiausias budas sutrumpinti tarnavimo laika?
 #673663   Ta2kas
 22 Rgp 2016 16:36
marius9 rašė:
Ta2kas rašė:Sveiki,
Iš asmeninės patirties ką pasirinktumėte UL spiningui? Shimano Rarenium ci4 1000fb ar Mitchell mag pro extreme 500? Gal turite kitų variantų šiame kainų diapozone 150-200 pinigų? Svoris ritės turėtų būti iki 190g.
Dėkui.
aš Mitchell 1000 (pagal shimano apie 2500) jau trečius metus žiema vasara naudoju tvičinimui iki 21g (rudra, magsquad). Ir nieko, jokio laisvumo neatsirado. ant kito koto tokia pat šapalui uždėjau. labai gerai susibalansuoja su lengvais kotais.
tiesa valai pas mane 0,14 -0,16mm nezinau kaip su labai plonais draugauja.
Na as tai 0,6 pagal Jp desiu tai ten ir yra kazkur 0,13
 #673669   gdeivis
 22 Rgp 2016 18:05
Iš asmeninės patirties ką pasirinktumėte UL spiningui? Shimano Rarenium ci4 1000fb ar Mitchell mag pro extreme 500? Gal turite kitų variantų šiame kainų diapozone 150-200 pinigų? Svoris ritės turėtų būti iki 190g.
Dėkui.
o koks bus kotas ir kokie masaliukai naudojami, ka medziosi ir kokiose vandenyse?
 #673685   Ta2kas
 22 Rgp 2016 22:26
gdeivis rašė:
Dėkui.
o koks bus kotas ir kokie masaliukai naudojami, ka medziosi ir kokiose vandenyse?
Kolkas turiu bluebird 2,29 1,5-8 tubulara, masalai pagrinde guminukai 2,5 ir 3,5 colio, isimtiniais atvejais mazi vobleriukai, pagrindinis taikinys minijos zemupio eseriai
 #673694   PelkiuSenis
 23 Rgp 2016 07:33
kalvito rašė:
PelkiuSenis rašė:Griztant prie temos apie rites ir ju sausuma nuo tepalo ir ne.
Nesakau, kad mano postas sis sako, kad tiesa yra tokia ar kitokia, tiesiog is kito kampo pamastymui, kad gal rasti atsakyma...
Tamsta, pamastymui uzduosiu klausima :!: , kaip manote ar shimano nesugalvojo geresnio budo padaryti rites trumpiau tarnaujancias? Ar tycinis kenksmingas tepimas geriausias / efektyviausias / pigiausias budas sutrumpinti tarnavimo laika?
Kaip ir minejau, nesakiau, kad tai yra teisinga ka as pasakiau. Tiesiog mintys pamastymui, apie tema riciu sutepimas is gamyklos.
O jei kalbet apie tema del gamintojo sumastymo kaip padaryt maziau ilgalaike rite, tai manau jau isdiskutavo pries X metu, kai kalba ejo apie tai, kad ta pati daiwa pakeite lydinius pagrindinem dalim, lengvinant rites atsiradusias ivores ir ne visada metalines ir t.t.
 #673697   Wilo
 23 Rgp 2016 07:53
Ta2kas rašė:
gdeivis rašė:
Dėkui.
Kolkas turiu bluebird 2,29 1,5-8 tubulara, masalai pagrinde guminukai 2,5 ir 3,5 colio, isimtiniais atvejais mazi vobleriukai, pagrindinis taikinys minijos zemupio eseriai
Tai ant sito blumberto ir 3000 rite gali kabint , as maniau tu cia prie kokio ticto, yamagos kur po 68 g tesveria ieskai 1000 - tuko, o jis cia ant sepecio sito 1000 nori uzdeti :grin: :grin:
 #673701   gdeivis
 23 Rgp 2016 08:07
Ta2kas rašė: Kolkas turiu bluebird 2,29 1,5-8 tubulara, masalai pagrinde guminukai 2,5 ir 3,5 colio, isimtiniais atvejais mazi vobleriukai, pagrindinis taikinys minijos zemupio eseriai
Kotas gana ilgas ir jau lendantis i L galingumo ribas, tai ar tikrai reikia labai lengvos ir 1000 rites?
Man patinka 1000-ukai, bet naudoju jas trumpiem kotam - 1.5-1.9 m. Del mazo skersmens bugnelio kazkiek nukencia metimo nuotolis - jeigu tai aktualu, geriau ziuret i C2000 varianta.
Del Shimano ir Mitchell, tai Extreme modifikacijos neturiu, bet Mag Pro ir Mag Premier nesuzavejo. Shimano Rarenium patinka labiau.
 #673712   Saugirdas
 23 Rgp 2016 09:02
Ant tokio kai BB dek nors ir 250g sveriancia. Jau jokio skirtumo. Ir tik nepradekit skiest apie valansa. Nusibalansuojam dazniausiai ne i ta puse. O paskui prasideda bairiai apie rankas skaidancias ir t.t.
 #673726   Ta2kas
 23 Rgp 2016 11:25
Pas mane dabar okuma ceymar 35 ant to koto, tai man ji per didele ir per sunki, nors sveria tik 240 gr blumbertas laikinas dalykas, pavasariui yra tict ralgo 66 planuose, todel rite i prieki ir ziuriu
 #673727   Saugirdas
 23 Rgp 2016 11:29
Ralgo geras pasirinkimas.
Sakiau nepradet. ;)
 #673804   justgytis
 24 Rgp 2016 08:32
Mano poziuris kitoks. Tokie pasakymai kad ant sluotos neverta det lengvesnes rites nera teisingi... Tas pats Birdas sveria kokia 106 gramus kas visu pirma nera daug... Apie balansavimus irgi nesnekesiu... Bet kuo lengvesne ritute uzdesi, tuo zvejyba bus smagesne. Taip kad tiek kas siulot jamdeti nors ir ten 300g sveriancia rite patys ismeginti pazvejot su tokia, o po to su 160g sveriancia. Pasakysit ar buvo skirtumas ar nebuvo :)
 #673806   SauliusM
 24 Rgp 2016 08:40
nu nebus balanso ant sluotos lengva rituke uzdejus. Yra ne vienas kotas, kur mases centras yra stumteltas i prieki ir naturaliai prasosi sunkesnes rites, kad susibalansuotu.
 #673847   justgytis
 24 Rgp 2016 19:21
Kai masala trauki irgi subalansuota viskas pagal svori koki trauki? Meskere visada tiesiai laikai dzigaudamas? Kuo mazesni svori laikai rankoje, tuo lengviau riesui, tuo jautresnis irankas tampa ... Cia tas balansavimas yra slieku ieskojimas... Pagal ideja tada mano spiningeliai kaip gancho 2.13 ir varivas sea stage 2.5 yra visiskai nesuderinti su zauberiu 2000 nes jis sveria per mazai... tai yra 285g bet balanso nera :D
 #673849   edmundaxx
 24 Rgp 2016 19:32
justgytis rašė:Kuo mazesni svori laikai rankoje, tuo lengviau riesui, tuo jautresnis irankas tampa ... Cia tas balansavimas yra slieku ieskojimas...
Pritariu tau! Va kai ritė būna per sunki (pagal balansa), tada kitas reikalas, ir tai pasijaučia labai greit. O kuo lengvesnė ritė, tuo smagiau, jautriau...
 #673853   Saugirdas
 24 Rgp 2016 20:05
Mano MicroJig komplektukui rite per sunki ir nei nuovargio nejauciu ir jutimas i ranka puikus ir netgi sugebu zuvyte kartais pagaut. Ir kaip dabar suprast? Tai as dabar durniu durnius, kad zadu tam spiningeliui uzdet dar sunkesne rite? Ranka man nulus ar kaip?
 #673859   zipas
 24 Rgp 2016 20:41
Na nzn, gramas prie gramo ir tas svoris tiktai pasijunta. Po lydekinio tvico spino pasiemus laita tai kaipcia pasakius... Nuo plytos iki plunksneles taipsakant pojutis... Zinoma ir klases ju skirtingos, bet velgi palei viska daugmaz 2x rite sunkesne gali buti, ir gryztant prie tuo paties pirmasis komplektas daugmaz 50gr buvo sunkesnis, taigi dabartinis favoritas su slamu daaaug maloniau jauciasi. Ne veltui rites kuriamos lengvesnes ir mazesnes tam reikalui. Aisku rankos nenulus, bet malonumo jokio jei visa diena pramojuoji. Ir ar verta koki 1 ar 2m toliau numest del sunkios rites tai ka zinau...
 #673868   SauliusM
 24 Rgp 2016 22:04
edmundaxx rašė:
justgytis rašė:Kuo mazesni svori laikai rankoje, tuo lengviau riesui, tuo jautresnis irankas tampa ... Cia tas balansavimas yra slieku ieskojimas...
Pritariu tau! Va kai ritė būna per sunki (pagal balansa), tada kitas reikalas, ir tai pasijaučia labai greit. O kuo lengvesnė ritė, tuo smagiau, jautriau...
Visiskas nesamones abu rasot. Lengva rite ir mases centras pastumtas i prieki riesui bus zebkliai sunkiau nei sunkesne rite ir mases centras delne. Nes mases centras pastumtas i prieki lauzia riesa o budamas sunkesnis bet delne nelauzia. Baikit vejus rasinet.
 #673897   Jurginas
 25 Rgp 2016 08:53
Nu man įdomu, kaip jau ten kokie papildomi 10 gramų gali laužt tą riešą. Parduotuvėj kratant botagą be ritės dėl balanso trūkumo jaučiu ir visai perlūžt gali riešas.
Jeigu rimtai, tai aš šiaip irgi esu tos nuomonės, kad geriau lengvesnė, nei sunkesnė ritė. Sumažinus bendrą įrankio svorį labai dažnai atsigauna įvairūs spiningėliai. Anksčiau stengiausi laikytis tos balansavimo taisyklės, o ir dabar dar paeksperimentuoju. Tai tiek galiu pasakyt, kad teorinis balansas yra absalutly nulis sveikų, subjektyvus ir tikrai ne kiekvienam įrankiui būtinai tinkantis kriterijus.
 #673898   Tironas
 25 Rgp 2016 08:57
is sono kaip prikolnai ziureti :)
pleso maikes ned 10-20g. cia fizika, cia riesa nulaus. kitas nusiperka rite ir puola ja perinkineti ir tepti, neva geriau ismano. gal paprasciau i viska reiktu ziureti. ar taip neturit ka veikti gyvenime?
 #673899   Rapolas
 25 Rgp 2016 09:22
Viena iš priežasčių ,kodėl nuo multiplikatorių nebesinori grįžt prie beinercinių ričių (ir spininginių komplektų) ,yra būtent komplekto svoris... :-D
O nuo jo ,be abejo, kad priklauso ir visos sistemos jautrumas.. ir t.t. ir t.p. :gutgut
p.s.: ypač jaučiasi UL/L/ML ir M klasėse (kitose.. ara taip ar kitaip - reik svorius kilnot..) :-D
 #673909   SauliusM
 25 Rgp 2016 10:59
Jurginas rašė:Nu man įdomu, kaip jau ten kokie papildomi 10 gramų gali laužt tą riešą. Parduotuvėj kratant botagą be ritės dėl balanso trūkumo jaučiu ir visai perlūžt gali riešas.
jei tu isivaizduoji, kad tu ta lauzima taip iskart ir pajausi, tai esi labai naivus, tu ji pajausi po poros valandu pazvejojes, kai tau riesa skaudet prades. Aisku jei kotas ziauriai sunkus koks vos ne surfinis, tai pajausi iskart.
 #673919   Jurginas
 25 Rgp 2016 12:29
SauliusM rašė:
Jurginas rašė:Nu man įdomu, kaip jau ten kokie papildomi 10 gramų gali laužt tą riešą. Parduotuvėj kratant botagą be ritės dėl balanso trūkumo jaučiu ir visai perlūžt gali riešas.
jei tu isivaizduoji, kad tu ta lauzima taip iskart ir pajausi, tai esi labai naivus, tu ji pajausi po poros valandu pazvejojes, kai tau riesa skaudet prades. Aisku jei kotas ziauriai sunkus koks vos ne surfinis, tai pajausi iskart.
Tai kad aš žvejojau ir žvejoju "nesubalansuotais" įrankiais, bet kažkaip bėdų dėl to neturėjau dar.
 #673924   SauliusM
 25 Rgp 2016 12:55
tai pazvejok subalansuotais kada, gal suprasi, kad visgi turejei, tik nesupratai. :-D
 #673945   marius9
 25 Rgp 2016 16:00
SauliusM rašė:tai pazvejok subalansuotais kada, gal suprasi, kad visgi turejei, tik nesupratai. :-D
:gutgut
 #673987   Gatavas
 25 Rgp 2016 23:23
Sveiki, nusipirkau daiwa legalis 2500ha, kaip sis modelis, ar turi kokiu dideliu minusu? Siaip labai smagi rite, niezti rankas kaip isbandyt noriu. :grin:
 #673989   Saugirdas
 26 Rgp 2016 05:58
O kodel klausi, kai jau nusipirkai???
 #674028   zipas
 26 Rgp 2016 11:12
Turiu legali tik ne sita. Savuoju patenkintas. Kilpu nemeta, tavo irgi neturetu bedu kelt. Tuk bus stuksejimas, taip jay bun su daivom :)
 #674043   Gatavas
 26 Rgp 2016 12:42
zipas rašė:Turiu legali tik ne sita. Savuoju patenkintas. Kilpu nemeta, tavo irgi neturetu bedu kelt. Tuk bus stuksejimas, taip jay bun su daivom :)
Jau pastebejau sita, bet kazkaip nemaiso.
  • 1
  • 381
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė