Aqua v., analizuoji tiesiog mokslškai

.
Aš irgi bandau kažkokią tvarką savo galvoje įvest. Tik gamtoj dažnokai veikia sava sistema, o ne manoji
Dėl masalo mažinimo visiškai sutinku, mane tai daug kartų gelbėjo. Bandžiau tą variantą: nuo baby grifon zero ir chubby perėjau prie tokio mikrochubiko raiden s-baby30, po to salmo hornetuko pačio mažiausio, bei tiny įvairių spalvinimų. Bet viskas - tuščiai. Išbandžiau keliolika voblerių variantų ir baigiau mepsiukais su musele ant kablio. Pravedimų - vėlgi keletas variantų. Aprašymui viso straipsnio prireiktų
Ant kelio užvedė Stepanow fishing vabaliukai. Turėjau pora, iš kurių vienas - tikras mikrobas, užmest tokį problema.
Taigi, prie šitų ir pradėjo kilt šapalai. Geriausia - užmeti prieš srovę ir tik valą surinkinėji, tuo pačiu kažkiek ir voblerį pavirpindamas. Aktyvesni judesiai tik atbaidė.
Po to pabandžiau salmo lil bug, kad toliau numesčiau. Šitų, nors ir mažesnysis variantas, vistiek gerokai didesni už stepanow vabalėlius. Reagavo lygiai taip pat - kišo nosį prie pasyviai plaukiančių ir nelindo prie aktyviau tempiamų.
Manau, kad priežastis - nerealus potvynis. Upė atnešė gausybę maisto ir šapalai gali sau leisti rinktis kažką tokio... Man nesakė ką

.
Ir dar - pakilus vandeniui atsirado didžiuliai plotai, kuriuose šapalas neskubėdamas gali apžiūrinėti masalą, beje, skaidriame vandenyje.
Ne taip, kaip pernai vasarą - buvo duobelė keleto metrų ir, pravedant per ją, šapalui reikėjo paskubėti, kad kaimynas neaplenktų.
Reziume: kaip sakė vienas "didis" vadas

, "mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis".