Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #672198   MINDULE
 07 Rgp 2016 16:31
zipas rašė:But labai ydomu suzinot kokiais valais zvejoja visi tie stumikai?
Ant Inf nestumiu, bet jo postus skaitau labai skeptiskai...

Kas del naudojamu valu, tai jei pintas tai Power Pro Super 8 Slick Braided Line Timber Brown 10 lbs (kaina uz 150 yardu (137 metrai) yra 20$ http://www.tacklewarehouse.com/Power_Pr ... -PSBT.html )

Mono valo nebenaudoju visai, jei naudoju Floro, tai Seaguar InvizX, AbrazX ar Grand Max Soft Plus - priklausomai nuo zvejybos salygu ir poreikiu...
 #672204   zipas
 07 Rgp 2016 18:01
Jei perki bmv tai trbt nesitiki ferario? Pagal kaina ir kokybe. Nereikia perspaust visko. Ten valas uz viso labo 15 e. Paprasto 4 giju power pro kaina... Uz tiek plono valiuko ir dar pe tikrai nerasi lengvai. Visur 20e +-
 #672205   MINDULE
 07 Rgp 2016 18:09
zipas rašė:Ten valas uz viso labo 15 e. Paprasto 4 giju power pro kaina... Uz tiek plono valiuko ir dar pe tikrai nerasi lengvai. Visur 20e +-
Nu blyn, nesek pasaku... PP 8 Slick 10lbs 15.80$ https://www.amazon.com/dp/B006FLNEDS/re ... B009G5LDHY
Isvertus pagal kursa nekainuoja net 15 EU...

Edit: dar va ebay pasiziurejau, is vis tik 13$ uz spule: http://www.ebay.com/itm/POWERPRO-SUPER- ... SwygJXh8sn
Paskutinį kartą redagavo 2 MINDULE. Iš viso redaguota 7 kartus.
 #672206   inf
 07 Rgp 2016 18:14
MINDULE, as labai skeptiskas daugumos postus skaitydamas. Ir irgi beveik :) nevarau ant ju. Labiausiai mano skepticizma sukelia tie, kurie ne nezinodami apie ka sneka bando man ikasti (taigi retkarciais sau leidziu atsikirsti ir pavaryti). Alkanas paskaite, kad as nauja vala parekomendavau ir matyt jo smegenyse prasidejo kokia tai reakcija, ir staiga keli gudresni internautai, rado kad sis valas storesnis lyginti su tuo ka raso JP, pakartojo ta sena tiesa, kuria visi zinom, o kitas gudrus internautas, rado kad valas ne taip supintas, kaip 3 kartus uz ji brangesni. Ir staiga alkanui nusvito galimybe pareiksti, kad as rekomenduoju suda didziausia ir stai jis visu grazumu patenkintas jau barskina klaviatura NET TO VALO GYVAI NEMATES NECIUPINEJAS IR NE NEZINOJES, KAD TOKS YRA. Siaip aisku ir man ir forumo administracijai labai smagu, kad po kiekvieno mano posto isivyrauja astri diskusija su begale komentaru, kaip po uzkalnio straipsniu :D
 #672210   inf
 07 Rgp 2016 18:31
Saunu. Bet valas pigiausias ir vertas tu pinigu. Kitais metais, ji naudos puse LT (net alibabos fanai ji megins, kai reiks plonesnio diametro), bus apie ji ir blogu ir geru nuomoniu, bet jei jo ir kitu valu kainos nesikeis jis bus visu pintuku TOP penketuke, pagal pardavimus LT. Nematau tam jokiu kliuciu. Ir alkanas ar kazkieno skepticizmas tam nesutrugdys. O jei cia tik gamintoju triukas, pradziai paleisti vala labai pigiai, taip ieiti ir rinka ir po truputi uzvynioti kaina, gal tas top penketukas ir nebus pasiektas.
 #672211   zipas
 07 Rgp 2016 18:34
MINDULE rašė:
zipas rašė:Ten valas uz viso labo 15 e. Paprasto 4 giju power pro kaina... Uz tiek plono valiuko ir dar pe tikrai nerasi lengvai. Visur 20e +-
Nu blyn, nesek pasaku... PP 8 Slick 10lbs 15.80$ https://www.amazon.com/dp/B006FLNEDS/re ... B009G5LDHY
Isvertus pagal kursa nekainuoja net 15 EU...

Edit: dar va ebay pasiziurejau, is vis tik 13$ uz spule: http://www.ebay.com/itm/POWERPRO-SUPER- ... SwygJXh8sn
Jei nepastebejai tai kalbu apie lietuva ir lietuvos kainas. Uzsieni beveik viskas daaaug pigiau. Taip kad pac nesek pasaku.
 #672212   inf
 07 Rgp 2016 18:41
Nelyginkite lt kainos su uzsienio. Jei lyginant protinga lyginti kainas lt su lt. Ar usa su usa. Ar ir cia skeptiskai mastyti vertas pastebejimas?
 #672214   edmundaxx
 07 Rgp 2016 18:44
Aš ir bandysiu tą valiuką, neneigsiu. Reikia ploniau negu #0.6 YGK. Negirdėjau kol kas blogų atsiliepimų, o kainą... juokinga. Alkanas gali toliau verkti kamputyje... Nu arba ant klaviatūros.
P.S. Į PP pusę gyvenime nežiūrėsiu.
 #672217   alkanas
 07 Rgp 2016 18:53
ar jūs durni, kur čia plonumas jo ? Tipo 15€ ne pinigai ir galima kakuti pirkti? Nedryskite lyginti užsienio ir Lt kainų, pirkite iš manęs ne iš užsienio nes ten pigiau, Tingiu net laiką gaišti Info absurdam
 #672218   MINDULE
 07 Rgp 2016 18:54
O cia ir ne tiesa kad lyginti tik LT su LT ar US su US... nes siais laikais kai didele tautieciu dalis issimecius po uzsienius, retas kuris netures draugu/pazystamu kad jiems nupirkut ir persiutu ar net atveztu kokia smulkmena... Vien foruma paskaicius matosi kad zmones siuciasi tiesiogiai ar per tarpininkus, o kiek dar tokiu kurie nesiskelbia??? As pats asmeniskai esu persiuntes ar vezes smulkmenas forumieciams (jau nekalbant apie draugus), nors ir NEMEGSTU to daryti.
 #672220   inf
 07 Rgp 2016 18:58
as sakiau, kad pirkite is manes nes pas mane pigiau?????????? vajetus, niekada taip nesakiau ir nesakysiu. Nekonkuruojam su jokiom uzsienio internetiniu pardziu kainom. As tik turiu tokio valo vyniojamo ir galiu atsukti reikiama kieki. Daugiau jokiu privalumu pirkti is manes. Kaip ir rasiau manau visos LT pardes tuoj jo tures, nes jis bombine kaina visgi.
 #672221   inf
 07 Rgp 2016 19:00
Mindule, tai tikrai daiwa bus pigiau is JP siustis, taciau jis turetu buti ebay ar kur ten gerokai pigesnis uz poweri. Gi nekalbam, kad LT valai pigus, jie tikrai nepigus, taciau Daiwa J-braid, kazkaip keistai dvigubai pigesnis +- pagal lygi ir konkurentus.
gal cia diskusija keista uzvire, kad ne taip supratote mano citata, kad sis valas kainuoja 15 eur ir tai yra pigiau nei jp ar usa valai, patikslinu as turiu omenyje tu saliu gamintoju valai LT kainomis, o ne bet kokie valai tenais.
Paskutinį kartą redagavo 3 inf. Iš viso redaguota 7 kartus.
 #672258   Tironas
 08 Rgp 2016 08:51
oho, kokios aistros del valo :)
bet man istiesu labai idomu kokiu savybiu valo jus visi cia ieskote? kodel jus neapsistojate ties vienu valu. nes girait visaips vala giraiat ir tik pyst po 3 men jau anas blogas, jau kitas geras. o kaip ir labai labai panasus valiukas.

realiai man idomu, kodel vyksta tas nuolatinis ir reguliarus 2-3 kart per metus, persokimas prie visai kito valo?
 #672259   Rapolas
 08 Rgp 2016 09:03
Tirone, visks žymiai paprasčiau nei atrodo.. su vienu ir tuo pačiu valu gali gaudyti tose pačiose sąlygose, o jei keičisi sąlygos, žuvis ,įranga ,tai natūralu, kad keičiasi ir valai.. :-D
Aš pvz. lydekas daugiau nei 10metų gaudžiau su PP keturgysliu ir vargo nemačiau, o ir dabar juo gaudyčiau. Bet perėjau prie multo ir ans man jau nelabai patinka, nors galėčiau ir PP naudot.. Susiradau multikam kitą, kuris man pasirodė geresnis, juo ir gaudau ,kaskart viskąnors pašalinio pabandydams :-D
O šiaip tai, kas per klausims.. turėtumėt būt patenkinti ,kad žvejai vis ieško ieško ieško ,nuo to jumiem cik geriau.. :-D
 #672261   Tironas
 08 Rgp 2016 09:07
na tavo paaiskinimas yra logiskas.
bet as kalbu, kad mados ant ,tarkim, micro jig keiciasi kas 4 menesius. man idomu ar yra kazkokie aiskus objektyvus kriterijai ar vistik mados ir marketingo reikalas?
 #672264   Rapolas
 08 Rgp 2016 09:14
Manau, kad marketingas nemažiau 50-60procentų.. visą kitą- ieškojimai, nes mikrodžigui reikalingi ploni ir kokybiški valai ir čia daugiausia ieškojimu, nes vieni gaudo gumom, kiti avižom drebina:D ,o ir nori turėt geriausia ,kokį tik tuo metu įmanoma.. Aišku, vieniem geriausias- kokybės ir kainos santykis, kitam- groja tik kokybė, o trečiam- tik kaina.. :-D Taip, kad viskas suprantama ir paaiškinama ;-)
 #672267   Rapolas
 08 Rgp 2016 09:21
Tironas rašė:tai vat as ir nerandu tu kriteriju, kas yra geras kokybiskas valas?
Reiškias, turi pasiūlyt platų asortimentą ,liaudis pati acirinks :-D
 #672268   Menke
 08 Rgp 2016 09:28
Rapolas rašė:
Tironas rašė:tai vat as ir nerandu tu kriteriju, kas yra geras kokybiskas valas?
Reiškias, turi pasiūlyt platų asortimentą ,liaudis pati acirinks :-D
Niekas ten nieko netasirinks. Pitercovas prasuko reklama apie X CAST ir garantuoju kad taps perkamiausias. Pazek kiek Amerikeje sportininku plauna smegenis, o pas mus didziausias ekspertas tai zukles parduotuves konsultantas kuri zmona tik iki Lampedziu pazvejot isleidzia.
 #672269   Tironas
 08 Rgp 2016 09:29
neatsirinks. nes vis puola kaip vaikai ant nauju zaislu. nors labai daznai, naujas, tai tera graziai perpakuotas senas.
ir klausiu ar zino kas gero valo kriterijus?
 #672334   stasyo
 08 Rgp 2016 16:20
Taigi ir aš nusipirkau Daiwa J-Braid 0.06mm. Pirmas įspūdis buvo neblogas, metimas 4gr. galvakabliu, nuskrido
lengvai, na suku aš jį, jokio garso. Savo žlibom akim vos jį imatau, na galvoju sau tikrai valas neblogas. Tačiau tas džiaugsmas truko neilgai. Gal po kokios geros valandos mėtymo atsirado garsas. Vis sukdamas pradėjau atidžiai stebėti
valą, nagi žiūriu ,kad aš tą valą pradėjau matyti, nors pries tai vos jį įžiurėjau. Tai pasirodo jis patapo ne apvalus,kaip buvo, o ploksčias. Įdomu,gal čia tik man taip nutiko.Norėtusi išgirsti kitų nuomones.
 #672344   vava
 08 Rgp 2016 17:46
vyrai, noriu primint, kad čia tema apie valus. Jei norit "matuotis" pas kurį ilgesnis, darykit tai blevyzgose ar ant kranto susitikę
 #672364   Ewro
 08 Rgp 2016 19:48
stasyo rašė:Taigi ir aš nusipirkau Daiwa J-Braid 0.06mm. Pirmas įspūdis buvo neblogas, metimas 4gr. galvakabliu, nuskrido
lengvai, na suku aš jį, jokio garso. Savo žlibom akim vos jį imatau, na galvoju sau tikrai valas neblogas. Tačiau tas džiaugsmas truko neilgai. Gal po kokios geros valandos mėtymo atsirado garsas. Vis sukdamas pradėjau atidžiai stebėti
valą, nagi žiūriu ,kad aš tą valą pradėjau matyti, nors pries tai vos jį įžiurėjau. Tai pasirodo jis patapo ne apvalus,kaip buvo, o ploksčias. Įdomu,gal čia tik man taip nutiko.Norėtusi išgirsti kitų nuomones.
sukinėjau tik nupirktą po mikroskopu tai jis nėra apvalus, na bet ir ne visiškai plokščias :-D
pas mane po keturių žvejybų dar garso neskleidžia ;uolrait
  • 1
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė