Diena grazi, tai traukiam kur? I Vingio parka zinoma. Ir siandien panasu kad visas krantas mano. Kitam krante pluduriuoja ibrides iki keliu pludininkas (nemegstu tu maiselininku) o kiek toliau vandeni zegnoja bei zuvims uzkeikimus siuncia muselininkas (reikes ir man kada tai isbandyti).
Tiesa pasakius praejusia savaite ir sios pradzioje as irgi maliausi tam kitam krante. Testavau nebrangias kiniskas bridkelnes ir Vision Sprinter Gummi bridbacius. Bridkelnes uz savo kaina visai pakenciamos tik neopreno kojne kiek vandeni praleidzia, bet vasarai tai tiks. Na o bridbaciai labai patiko. Buvo paimti is museline.lt kai buvo taikoma padori nuolaida. Patogu labai ir vaikscioti sausuma ir zinoma braidyti. Tai tiek to lyriskai-reklaminio nukrypimo. Kitam krante zvejojant pirmaja diena aplink medziojo salatis, bet kibti atsisake. Antraja diena niekas nemedziojo, bet uzkibo labai grazus eserys - daugiau nei delnas plius uodega. Tokio Neryje dar nesu pagaves - svarus, be juodu tasku apnaso.
Na o siandien, sitam krante, grazioje revoje greitai prisistato ja kontroliuojantis sapaliokas - 32 cm mazdaug.
Pasisveikinam, atsisveikinam, einam toliau. Metau vartikle palei ii vandeni nuvirtusi medi - nieko. Apeinu ji is kitos puses, susirandu tinkama vieta ir staiga islenda saule is uz debesies - nusviecia dugna. Net nutilkstu kaip koks medzioklinis suo - uz keliu metru prisiglaudes prie zoliu ilsisi didelis sapalas... Tarsi pajutes mano zvilgsni letai pasisalina. Zinoma meciau ir i kaire ir i desine ir skersai ir isilgai, bet veltui. Traukiam toliau. Pasikeiciu vartikle kita ir svysteliu i kita reva, srove ja prinesa prie kranto ir kibimas. Po neilgo psitasymo issitraukiu nauja draugeli - pasirodo slakiokas - irgi apie 32 cm mazdaug.
Artistas pasitaike kaip koks sopulingasis Ronaldo. Paleistas atgal gal kokias 5 sekundes gulejo ant dugno papais i zydra dangu ir vaidino beveik negyva. Kai jau pagalvojau kad reikia traukti ir daryti dirbtini kvepavima burna i ziaunas - tik dejo fuga kaip torpeda - tiek ji ir temaciau.
Dar kiek pazvejojau, bet nebesugebejau niekam akiu apdumti - teko traukti namo.