Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #667974   Rolis
 19 Bir 2016 19:50
Sveiki profai,
Turiu klausima. Nauja Yamaha 4T 9,9ag. Dar vyksta break in. Siandien buvo toks nutikimas. Vienu metu kai gazas buvo ant vidurio, kazkas atsitiko kad staigiai padidejo apsukos. Atrodytu, kad is visi dingo apkrova. Galvojau gal smeige nupjove. Bet ne, numeciau gaza ir vel normaliai veze.
Yra minciu?
Dekui is anksto
 #667992   Cekasss
 19 Bir 2016 21:38
man viena karta yra buve su sraigto broku. plauki is leto velkiauji liuks. duodi gazo fsio kaip masinoi gali gazuot begio neijunges,galvojau nusisuko kazkas.esme tokia buvo blogai ipresuota sraigto yvore.labai lengvai galima patikrint ijungi varikli ant begio ir suki su ranka sraigto mentis ir prasisuka. Aisku cia buvo man toks variantas.ji isprendziau labai lengvai su aboksitke:-)
 #667993   DainiusM
 19 Bir 2016 21:51
jei taip tikrinsi, pries tai BUTINAI istrauk ta avarini pisduka, kad netycia neuzsikurtu saujoj ventiliatoriu laikant... :roll:
 #668019   Rolis
 20 Bir 2016 08:00
OK, dekui.
Pirmas variantas su oru, man daugiau patiko. O su prasukimu, laikant rankoj propeleri.......??? Gal ne taip issireiske Cekasss.
Taip ar taip garnatija, ner ko kisti nagu. Tik ieskau atsakymo tarp megeju.
 #668022   DainiusM
 20 Bir 2016 08:47
isjungtam varikliui ijungus pavara pasitikrini ar sraigtas nepraslysta ir tiek. tik kaip sakiau, pasirupini, kad neuzkurtum netyciom sraigta sukdamas. :)
 #668066   minBOAT
 20 Bir 2016 14:49
Cekasss rašė:man viena karta yra buve su sraigto broku. plauki is leto velkiauji liuks. duodi gazo fsio kaip masinoi gali gazuot begio neijunges,galvojau nusisuko kazkas.esme tokia buvo blogai ipresuota sraigto yvore.labai lengvai galima patikrint ijungi varikli ant begio ir suki su ranka sraigto mentis ir prasisuka. Aisku cia buvo man toks variantas.ji isprendziau labai lengvai su aboksitke:-)
'''bum '''bum '''bum Taip ir variklis gali užsivesti! :stop-;
 #668067   DainiusM
 20 Bir 2016 14:59
minBOAT, tai jau rasiau gi, kad pries ta darant reikia istraukt avarini kaistuka is po raudono pimpackiuko ir neuzsives... kam cia tais plaktukais zmogui per galva is karto... :ruko
 #668069   minBOAT
 20 Bir 2016 15:24
Dainiau, geriau virtualiu plaktuku nei realiai sraigtu per rankas :)
Perskaičiau Ceko postą ir iš karto griebiausi plaktuko...
Vėlesni postai protingi, bet juos perskaičiau vėliau...
Duodant patarimus reikia įvertinti ir rizikas! Kas būtų jei Cekas atsakymas būtų vienintelis?!
 #668103   Cekasss
 20 Bir 2016 18:42
nu as manau kad zmogus kai tikrins pats imsis saugumo priemoniu visgi galva ant peciu nesioja. masinos irgi gi gal ant begio nekuria.beto jei jau prasisukes sraigtas bus tai pasimatys iskart nereikes jegos
 #668106   minBOAT
 20 Bir 2016 18:50
Cekasss rašė:nu as manau kad zmogus kai tikrins pats imsis saugumo priemoniu visgi galva ant peciu nesioja. masinos irgi gi gal ant begio nekuria.beto jei jau prasisukes sraigtas bus tai pasimatys iskart nereikes jegos
Tas tai tiesa, tačiau supratimas ir patirtys yra labai skirtingos. Todėl... :) Juk ir arkliui aišku, kad bent kiek prasukus veleną, gerai sureguliuotas variklis užsiveda iš karto :gutgut ir gali įvykti automatinis nagų nukarpymas :/nek
 #668167   audriukas
 21 Bir 2016 11:42
Sveiki meistrai.Tohatshu 9.8 4T naujas. Esant tusciom apsukom staigiai padavus gazo pridusta,o po to lyg ir gerai viskas.Vienu zodziu nepriima gazo Jai isleto viskas kaip i r norm,tik kazkur ties 2700 gaunas toks kaip ir pridusimas ,o paskui vel gerai.Gal kuro padavima pareguliuot? Gal kokiu minciu turit.
ps.tikiuosi eis suprast teisingai mano problemele is tokio mano posto. :-D
 #668189   Rolis
 21 Bir 2016 15:00
Vyrai ačiū. Čia matau dėl mano problemos vis primenamas atsargumas. Labai džiugu.
Linksmų visiems švenčių...
 #668510   HardRock
 26 Bir 2016 14:50
Sveiki,

Planuoju nusipirkti valti Kolibri KM-330, be kylio, dugnas fanieros knyga.
Varikli galima deti iki 12 AG. Kiek zinau dabar galima butu plaukioti iki 10 AG be teisiu.
Koks variklis optimaliausias? Ar verta detis 10 AG keturtakti ant tokios valties? Zvejosiu 50% laiko dviese ir 50% vienas ar pakankamai padoriai galima plaukioti prie vejo iki 5m/s Kauno mariose, Nemune su tokia valtele tokios galios varikliu glisuojant(bent jau pagal apzvalga glisuoja ji kazkur nuo 18km/h)? Ar tiesiog neverta deti tokio galingo ir uztektu kokiu 6 AG, nes prie 10 AG vistiek liksi visas slapias ir atsidauzes, net ir prie normalaus vejo :D Ir to 10AG vistiek su tokia balionke be kylio neisnaudosi?

Valtis aktualu, kad tilptu i bagazine, nes nebus veziojama ant priekabos ir butu greitai sudedama. Dazniausiai zuklei Kauno mariose ir Nemune.

Planuose laivavedzio kursai ir kateris uoste Kauno mariose, bet tam reikalingi nemazi Eurai, tad prireiks minimum pusantru metu, o zvejoti norisi jau greitai is valties :).
Tad ir iskilo klausimas, kokiu varikliu imti 6 AG ar 10 AG?(imciau zinomu geru brand'u keturtakti nauja).
Turint kateri ta valtis liktu dazniausiai tik Nemunui zemiau Kauno.
 #668530   justgytis
 26 Bir 2016 20:04
Valtis be kylio neskirta glisuot. Taip kad imk geriau su kyliu ir 10 ag, vo tada busi patenkintas 100%. Kitu atveju manau pradesi jausti ismetes pinigus veltui...
 #668537   HardRock
 26 Bir 2016 21:09
justgytis rašė:Valtis be kylio neskirta glisuot. Taip kad imk geriau su kyliu ir 10 ag, vo tada busi patenkintas 100%. Kitu atveju manau pradesi jausti ismetes pinigus veltui...
Turiu as su kyliu Bush Crab'a 3,6m kietu dugnu nusipirkau pries 4 metus ir nenaudoju :D, net isplaukes nebuvau. Uzteko su pazistamu panasia surinkt ir sudet po zukles ir net noras atsoko... Tas irgi po keliu zukliu nusipirko priekaba uzsimontavo kabli ir dabar taip ja veziojas.
Sveria beveik 70 kg ir i bagazine sunkiai telpa ir sudeti tokia ir isrinkti grynas vargas, vienam faktiskai neimanoma. Tokia tik su priekaba vezioti, o as turiu tik viena atliekama garaza, tad noriu palikti kateriui ant priekabos ziemoti ateiciai, o ne pripuciamai valciai kad ir kietu dugnu ir kyliu.
 #668539   minBOAT
 26 Bir 2016 21:17
Vairuoti Kolibri 330 be kylio ir su varikliu nuo 6AG, tas pats kas vairuoti užsimerkus. Ir nepajusi kaip apsuks. Sukimo metu gali likti už borto!
 #668541   Cekasss
 26 Bir 2016 22:56
ar patys bandet kad kalbat siandien plaukiojau bush kaiman 360 specialiai pabandziau su merkury 9,9 ag varikliu taigi su kyliu iskelia ant glico pjauna bangas gerai . su isleistu kyliu ant glico iskelia dvigubai greiciau nei su pripustu stabilumas taspats visiskai su pripustu ar be, su pripustu kyliu 30km/h su isleistu 33km/h vienintelis minusas su isleistu kyliu plaukent per bangas labai sokineja nepjauna bangos. beto dar ir slides siandien tampiau liuks
 #668543   Cekasss
 26 Bir 2016 23:01
beto del variklio galios gailiuosi kad pirkau 9.9ag nes svoris ziaurus.turejau yamaha 6ag tai tik 4km per h dabar greiciau plaukiu su 9,9 o svoris dvigubai.aisku plaukioju vienas.bet ir su zmona 6ag iskeldavo ant glico.valtis 3,60
 #668557   PelkiuSenis
 27 Bir 2016 11:01
Sveiki, paplaukiojai su draugais ir ju benzininiais varikliais ir pradejo erzint mano elektra mane. O kai per ezera plaukiau valanda laiko visai uzkniso. Tad pradedu mastyt apie paprasciausia benzinini varikliuka (vis greiciau per ezera bus) tai realiai uzteks man 2,5 ag, ir svorio ir kainos santykis baika. O dabar kokiu neverta ziuret, ar i ka verta ziuret? Kurie tylesni? Beje,jei integruotas bakelis, toki gali det i bagazine ar ten tik stacia, kad neisbegtu?
 #668564   Cekasss
 27 Bir 2016 12:45
gali guldyt drasiai su integruotu bakeliu ten yra kraniukas jis turi but uzsuktas ir viskas ok. as pirkciau yamaha 2,5 ag tylus vandeniu ausinamas.
 #668568   PelkiuSenis
 27 Bir 2016 13:43
Tik ale tu Yamaha nelabai yra prekyboje devetu, o va Honda 2.3, kurie ausinami oru, net keli skelbimuose, bet kie supratau bus triuksmingi jie del vesinimo oru, o kas del Selva varikliuku?
 #668571   dagys
 27 Bir 2016 13:59
Jei valties gamintojas leidžia, 5- 6 ag variklių svorio- kainos- galios santykis geresnis, o 9,9 ag- geriausias :-D . Apetitas labai greitai auga. Paplaukiok daugiau su draugais. Nepirk mažos Hondos. Tai tik mano nuomonė, nemuškit.
 #668594   HardRock
 27 Bir 2016 18:45
Cekasss rašė:beto del variklio galios gailiuosi kad pirkau 9.9ag nes svoris ziaurus.turejau yamaha 6ag tai tik 4km per h dabar greiciau plaukiu su 9,9 o svoris dvigubai.aisku plaukioju vienas.bet ir su zmona 6ag iskeldavo ant glico.valtis 3,60
Aciu uz info as irgi paziurejau, kad yamaha 6 ag 27 kg o 10 ag jau 40 kilu...
Apsistosiu prie 6 AG pustinukei, katerio is jos vistiek negausi. o tas svoris baisinis visai atmusa nora ja tampytis.
 #669023   Tukas
 01 Lie 2016 22:27
PelkiuSenis as lygiai taip pat masciau, kaip ir tu dabar, ir papuole man nusipirkti neptune 2.6ag :)
Varikliu esu patenkintas, bakelis integruotas. Dabar tik namuose pilna uzpilu ir zinau, kad man uzteks visai dienai.
Vien variklis sveria tikriausiai maziau nei akumas. ;-) Bet dabar jau pora metu paplaukiojus, noriu nors 5ag, kad iseiti i glisa... kiek zinau visiems taip buna :grin:
 #669187   alkanas
 04 Lie 2016 12:03
Kažkuris rasete kad turite sparnų ant variklio kojos brėžinius, jei galite ikelkite prašau juos čia, arba nuoroda kokia duokite.
Ačiū
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 81
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė