Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #665219   MikuMaku
 22 Geg 2016 21:05
Pastaruoju metu visi apie my fly kalba! Vieni sako , kad jau jau uz poros dienu prasides, kiti po savaites - dvieju... Gal kas apsvies kas tas My fly? Cia kazkokia muse issirita? Kiek laiko tas my fly trunka ir kas seka po sio mistinio my fly? Tipo milijona isleista ant vobleriu reikia pamirsti ir pradet leist ant musiu ir museliniu kotu? O jei antro milijono neturi tai gryzt prie karsiu?:)
 #665226   hoples
 22 Geg 2016 21:37
mitini mayflajus.. pamatyi prie upes. lasalas ritai. kartais ritai taip , kad zoliapjoves tinklelio reikia zvejyboje.
Siaip per ir po vobleriai dirba, gal kiek kitaip reikia gaydyt, kai issirita lasalas, bet viskas aisku ten buna :)
 #665228   MikuMaku
 22 Geg 2016 21:48
Su sapalais man kazkaip kosmosas didesnis nei su upetakiais:)
Su margiais teoriskai Kokiu 40% jnfo jsu sutslpines:) Ryt varau patikrinti savo eldorado:) gal jau paaugo ir pakilo didieji uzsiimti geriausiu vietu ant may fly:))))

P.S. Ne i tema visai, bet gal kas yra susidures su name po stogu apsigyvenusiais seskais ar kiaunem? Uzkniso juodai! Jei ka i AZ:)
 #665229   Wytux
 22 Geg 2016 21:51
MikuMaku rašė:.Tipo milijona isleista ant vobleriu reikia pamirsti ir pradet leist ant musiu ir museliniu kotu?...
pagausi ir su spinu, ir nebutinai maziau nei muselininkai.
 #665232   aurimas22
 22 Geg 2016 21:55
Jei apie muses,jau yra prie upiu,siandien ejau viduri dienos.Paziureti upetakiu suoliu.Kai renka tas muses.Pasakiski vaizdai.Poto uzejau ant seno nugriautos uztvankos tai ten daug yra to upetakio mailio.Pasakiskas vaizdas kai 5 delninukai upetakiukai isoka vienu metu gaudant musele.
 #665234   aurimas22
 22 Geg 2016 21:55
Wytux rašė:
MikuMaku rašė:.Tipo milijona isleista ant vobleriu reikia pamirsti ir pradet leist ant musiu ir museliniu kotu?...
Dek sukriuke ir pagausi pamatysi.
 #665299   TheStyl
 23 Geg 2016 14:12
Šiaip po išskridusio lašalo upėtakiai pradeda maitintis daugiau nuo paviršiaus.

Tai logiškai mastant reikia imti paviršinius voblerius kaip bassday kobun arba pravedinėti sukelus voblerį į paviršių sudarant bangą. (Gaudymas su bangele ;-var-var. )
 #665316   MikuMaku
 23 Geg 2016 16:15
Buvau sian patikrinti savo eldorado :-D Prie upes buvau lygiai 12.00, kai prozektorius praktiskai buvo zenite. Kibimu daug, mazgiai kaip isproteje vobleri trout tuna su nulauztais kabliais vejasi tryse ir dar viens kita stumdo :-D Zodziu, dydieji dar neuzeje. Ai, dar, bet tai kokio dydzio maciau upetaki :superšokas , pamates pats issigandau. Nemegstu spelioti centimetru, bet "olimpietis" simtas procentinis. Toi vietoi upe isplateja nuo 3 metru iki gal 10 ir ziauriai seklu. Stoviu, issirinkineju meskere kelionei per bruzgynus link masinos ir tik ziuriu leidziasi zemyn monstras taip tyliai, ramiai nesiblaskydamas ir tik mane pamates greitai dejo i mini duobute po nuvirtusiu medziu, o is tos duobutes du delninukai issigande (vargsai) net i ora isleke is tos duobes :-D

P.S. Eidamas link masinos pameciau savo gopro. Radusiems Varenos miskuose kamerike su laikikliu ant galvos ir nuo saules filtru - galesiu issipirkti.
 #665334   MikuMaku
 23 Geg 2016 19:04
Per velai pamaciau , kad neturiu. Ejau lyg ir panasiu taku, bet neradau, o gryzdamas dar kitokiu ejau ir visur atrodo, kad eini panasiu taku, bet matyt ne. Tik Vilniui prisiminiau, kad lakrodyje buvau GPS'a isijunges. Reiks kokia diena susirasyi sios dienos tracka ir pasidarius 'track back' funkcija praeiti dar karta. Sios dienos zvejyba brangiai kainavo:)
 #665461   chukas1
 25 Geg 2016 09:43
Sveiki senai jau berasiau bet upetakiu paieska vykdoma, buvau vienam nemuno intake vaizdai grazus kibimu daug krante zuvu irgi nemazai bet legaliu nepasitaike kaip visada upetakiu zvejyboj atrandi tokiu graziu vietu kuriu nuorodu niekur nerasi internete
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

tada aplankyti keli merkio intakai kibimu daug krante nemazai bet dideliu vel nepasitaike, radau dar sliekininko plude vandeni nutraukta tikiuosi kad tik viena turejo ir nutraukes ejo namo :D

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

nusivylus patraukiau vel i nemuno intaka upelis siauras apauges sabakstynais uzmest sudetinga ir is paziuros atrodo kad ir zuvies ten nera duobiu yra giliu bet jos tokios drumzinos dugnas siek tiek dumbletas ir vienoj vietoj ( 1a foto) smugis per nagus ir yraaaa upetakis 30+ cm bet padare pora zvakiu ir nusipurte uzkliuves uz sakos :( gal is kitu foto atpazinsit upeli idomu butu suzinoti ar kas gaude koki rezultatai pavadinimo nerasysiu nebent pm praeita nemazai buvau tris kartus ir skirtinguose ruosuose juo bet kibimu kaip ir nera nei is duobiu nei kur kitur kaip pvz merkio intakuose nepagaut nors maziuko isvis beveik neimanoma :/ tai ir idomu kokia ten situacija gal tik tas vienas ir plaukioja :D

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #665464   chukas1
 25 Geg 2016 09:59
aurimas22 rašė:Chukas,grazios nuotraukos.Ir kam tu tuos upetakius trini po zemes.??
Jis sau pats taip pasidare nes dejo ant kranto brake danco :D kol neturiu graibsto kartais taip nutinka uzsisakiau is aliexpress toki upetakini laukiu paziuresim kaip jis atrodys, galbut kazkas turit parsisiunte is ten ?
 #665522   min2lis
 25 Geg 2016 20:57
Savaitgali buvau atsidaryti upetakiu zukleje ir man pavyko pora upetakiuku vienas kirslys ir vienas sapalas. Bet paskutinis kovotojas buvo man daba per stiprus. nepavyko net atkelti nuo dugno
Visi laimikiai paleisti ir nufimuoti
Prikabinti failai
20160522_131521.jpg
20160522_132613.jpg
20160522_125113.jpg
 #665648   MikuMaku
 27 Geg 2016 09:32
Sveiki,
Na, vis dar nepavyksta iskrapstyti man leagalaus :) Vis keliu cm pritruksta :) Gal dar nelaikas , arba reikia daugiau :ks> :)
Kad jau nieks nemetat video tai imesiu as :) Gal neuzbaninsit, As nekaltas , kad mazgiai kabaliojasi 'viarkt Butu galimybe pasirinkti tai tikrai varnele deciau prie 40 + ir didesni :)
Manau kad paskutine fimuko dalis buvo su leagaliu upetakiu, bet....
O buvo taip:
https://youtu.be/ZTs_2scn8Mo
 #665681   arunas888
 27 Geg 2016 18:50
MikuMaku rašė:Sveiki,
Na, vis dar nepavyksta iskrapstyti man leagalaus :) Vis keliu cm pritruksta :) Gal dar nelaikas , arba reikia daugiau :ks> :)
Kad jau nieks nemetat video tai imesiu as :) Gal neuzbaninsit, As nekaltas , kad mazgiai kabaliojasi 'viarkt Butu galimybe pasirinkti tai tikrai varnele deciau prie 40 + ir didesni :)
Manau kad paskutine fimuko dalis buvo su leagaliu upetakiu, bet....
O buvo taip:
https://youtu.be/ZTs_2scn8Mo
Paskutine vietele tai faina vos ne svedija :)
 #665729   Laurrynas
 28 Geg 2016 15:17
Vakar vyru dienos proga teko garbe susikaut su rimtu priesininku, paliko zveja slapia iki ausu, dumblina, bet su didele sypsena. Maciau jo ataka i vobleriuka, o po to tik klausiausi rites stabdzio muzikos :) Super kova buvo, adrenalino uzkrove ilgam. Beieskant upetakiu papuole sis monstras 72 cm. Visi toliau gyvena savo stichijoj.
Prikabinti failai
20160527_112205.jpg
Šlakis 72 cm, (valas riteje ne juodos spalvos, jis dumblinas)
20160527_084024.jpg
Upetakis 33 cm
 #665730   Kairys
 28 Geg 2016 15:41
Pirmas gražus, antras smagus. :) ;uolrait Apturėjai įspūdžių, įtariu, būtų galima ir kokį vaizdelį ta tema parašyti, jei plunksna paklūsta taip pat kaip spiningas. :ruko
 #665791   Janis855
 29 Geg 2016 17:51
Štai šiandien buvo ta diena, kuri būna labai retai, bet visada žinai kad jį būtinai ateis. Tiek upėtakių kiek šiandien - per 3 metus nesu mačius. Reikia antrą bateriją kamerai pirkti. Viena sekundę pagalvojau kad, gal aš ne Lietuvoj :)

Reportažas prisegtas:

https://youtu.be/u2uPf9a9iGk
 #665823   MikuMaku
 29 Geg 2016 22:10
Janis : Neissivaizduoju, kaip su vienu akumu galima "isgyventi" zvejyba.
Grazus filmukas ir margiai, o ypac zvakes su prizoominimu ir suletinimu :gutgut

Laurrrynas: :gutgut , o jei butu dar filmukas su tavo monstru...
 #665868   Vilkas
 30 Geg 2016 15:54
Įdomu, viską darau panašiai kaip kolega Janis855, bet nei šiandien nei vakar taip nesiseka. Vakar margiai po vakarinio lietaus taškėsi visur - kur praėjau, kur einu ir kur dar prieisiu, bet nei vieno kibimo nebuvo, vos vienas mažylis pasivaikė voblerį, nesupratau kame problema. Šiandien turėjau kibimų ir krante vienas kitas pabuvojo, bet vienoj vietoj(~30m x ~10m) nesumeluosiu mačiau daugiau nei 30 upėtakių nuo mažylio iki labai didelio, sakyčiau atrodė gerokai perkopęs 50cm(Mano rekordinis upėtakis prieš jį kaip vaikas atrodytų) ir nei vienas nepasirašė nei ant voblerių nei ant sukrių nei ant guminukų, gal turit iš savo patirties kokį masalą atradę, kuris suveiktų tokiu metu, kai jie vabalus nuo paviršiaus renka? Bandžiau ir vienintelį savo poperį pamėtyt, bet visvien nieko nesigavo...
 #665874   MikuMaku
 30 Geg 2016 16:38
Pagaliau ir man pavyko leagalu paimti:)
Kibimu daug, bet tokie atsargus ir tik po viena karta, antro sanso nebeduoda. Keli tikrai buvo dideli, bet tik maciau atakas. Viena is ju teko pora sekundziu palaikyti, bet... Imetu leagalaus margio pora nuotrauku.
image.jpeg
Lygiai 32cm
image.jpeg
O, cia po paleidimo. Aciu jam , kad papozavo:)
Vilkas: yra tokie Basday kobun ar kazkas tokio. Man juos renka nuo pavirsiaus bet mazi:)
 #665891   RastaMan
 30 Geg 2016 19:36
Vilkas,
pabandyk drąstiškai sumažint masalo dydį (tai aišku ne neginčijama taisyklė, bet ne kartą yra pasiteisinę).Ar tai į 00 sukrę, ar į mažytį vobleriuką. Netgi rekomenduočiau pabandyt būtent Bassday Bun :gutgut Savo klasėje turbūt vienas iš geriausiai užsimetančių masalų ir nekartą yra gelbėję ne "tipinis" voblerio pravedimas, o užmetus kai tik pasiekia vandens paviršių - iškart "trukt" (dažnai to pirmo timptelėjimo ir sulaukiu kibimo), jei vistik nieko, tada leidžiu jam plaukt pasroviui surinkinėdamas valą ir periodiškai patempdamas - gaunas bandymas imituot įkritųsį į vandenį vabzdį.
Aišku (asmeniškai man) visą žvejybą taip "terliotis" negalėčiau - ne mano stilius :grin: , bet vietose kur tikrai žinau jog yra žuvis, bet ji visiškai mane ignoruoja (arba tavo aprašyta situacija), tai verta ir taip pažaist
 #665910   berg
 30 Geg 2016 22:20
RastaMan, dekui, as ir pabandysiu tavo technika pritaikyti su tuo greitu truktelejimu. Kazkaip paciam nesove taip pabandyti :) pats dazniausiai tiesiog ramiai traukiu su lengvais uzlaikymais arba paplukdymais. :gutgut :ks>
 #665934   sunnuva
 31 Geg 2016 10:16
Dėk mažą sukrę, geriausia su kūšiuku ant trišakio (myran myra da best) ir mesk į žuvies bulką. Dažnai reikia dešimt kartų pritraukt nes lašalų debesis joms akis užklijuoja. Aš per lašalą sukrėm sugaudau nei kiek ne mažiau nei kitu laiku.
  • 1
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė