Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #658555   Jurginas
 21 Kov 2016 20:57
Rabasso styginiai pavadėliai. Ties pažymėta vieta karts nuo karto lūžta. Dažnai po kibimo, kaip ir kiti styginiai pavadžiai, įgauna klaustuko formą be šansų ištiesinti.
Prikabinti failai
rabass.jpg
rabass.jpg (201.5 KiB) Peržiūrėta 7914 kartus(ų)
Paskutinį kartą redagavo 1 Jurginas. Iš viso redaguota 21 kartus.
 #658561   Jurginas
 21 Kov 2016 21:05
Jakiūno pavadžiai. Naudojami su karabinu. Palyginus su styginiais, dėl deformacijai atsparesnio materiolo, tarnauja NNN kartų ilgiau. Pasideformavusį dar galima atitiesint. Patikimumas 100 %. Kaina bent jau pernai buvo 30 centų :gutgut
Dėl tokio tipo pavadžių naudojimo su karabinu, tai ko gero vienintelis minusas, tai kaip DainiusM minėjo, kad kartais karabinas atsisega. Bet dėl to dar kažkaip sėkmingai nė vieno masalo nesu praradęs. Kad vos vos dažniau trišakis persimeta, tai čia nelaikau minusu. O tas skrutkės atvyniojimas ir užvyniojimas kiekvieną kartą tai nežinau kam gali patikt, ypač kokį gruodžio mėnesį lietui lyjant ir vejui pučiant sugrubusiais pirštais. Ypač kai reikia kuo staigiau pakeisti masalą.
Ai beje gal porą sezonų naudojau styginius pavadėlius tiek savadarbius tiek pirktinius, tai su visais jų minusais taiksčiausi ir viskas atrodė normaliai, bet pabandžius šituos prie styginių gryžt minčių nekyla.
Prikabinti failai
drata.jpg
drata.jpg (149.09 KiB) Peržiūrėta 7910 kartus(ų)
 #658572   arabas
 21 Kov 2016 21:28
Jurginas rašė:...O tas skrutkės atvyniojimas ir užvyniojimas kiekvieną kartą tai nežinau kam gali patikt, ypač kokį gruodžio mėnesį lietui lyjant ir vejui pučiant sugrubusiais pirštais. Ypač kai reikia kuo staigiau pakeisti masalą.
Na, ką aš žinau... Gal su motorika kas ne taip? ;-)

Dėl Rabaso pavadėlių, tai ir man ta vieta kelia įtarimą, bet kol kas tfu tfu tfu.... tris kartus per kairį petį.

O karabinai ir suktukai - nereikalingas daiktas.
 #658575   Jurginas
 21 Kov 2016 21:34
arabas rašė: Na, ką aš žinau... Gal su motorika kas ne taip? ;-)

O karabinai ir suktukai - nereikalingas daiktas.
Nu blecha kartais tenka dviračio ratus surinkinėti - stipinus su galvutėm grabaliot visai gerai sekasi, tai su motorika kaip ir normaliai turėtų būt. Bet skrutkę sukinėt tai nematau jokio tolko, kai su karabinu žymiai patogiau gaunas.
 #658576   DainiusM
 21 Kov 2016 21:38
rabasas ir man nepatiko- sulaidojau i kelmus su lydekinem gumom didelem (ismest zydas manyje neleido paprastuoju budu) :-D
o del skrutkes nematau problemu- sekundziu reikalas. tik kazkaip tingiu pats gamintis, o rasti pirktiniu is man patinkancios vielos ir teisingai susuktu nepavyko... tai nusispjoviau ir naudoju titaninius su segtukais, tik kembrika uzdedu ant sarnyto titanas-segtukas, kazkiek padeda del trisakiu kabinimosi.
 #658577   Jurginas
 21 Kov 2016 21:39
shelwius rašė:
DainiusM rašė:jeigu jau segtuka darai, tai nafiga ta skrutke tokia?
čia foto kai išdidinta tai taip trodo, nes ta skrutkė manoji, tai labai jau graži ir nedidelė :-D na kaip Rabass originalas panašiai ;-)
Na jei kaip Rabass tai tikrai nemaža :) Dešinėj rabass
Prikabinti failai
plg.jpg
plg.jpg (73.92 KiB) Peržiūrėta 7877 kartus(ų)
 #658578   arabas
 21 Kov 2016 21:44
DainiusM rašė:o del skrutkes nematau problemu- sekundziu reikalas.
Jei jau tiksliai, tai dviejų sekundžių reikalas.

Vienintelis rusiškas produktas, kuriam nesu įvedęs sakcijų, yra pavadėliai iš stygos.
 #658591   Ovkas
 21 Kov 2016 23:12
Rabass labai greit ir nepataisomai susilanksto, bet nenuluzo ar pan nei karto.
O ir kaina su 50 proc buvo patraukli, ypac patiko tie patys trumpiausi ir ploniausi.

Kam patinka skrutkes sukioti tegul ir sukioja, o as tinginys man segtukai gerai yra.
Nei karto nei atsisege nei kas uzsimete.
Manau kiekvienam savo ir nematau apie ka diskutuoti.
 #658594   zanelis
 21 Kov 2016 23:41
O as titaniniais gaudau ir nesuku galvos...nei atsisuka nei nuluzta nei atsisega ;) o ir nesusilanksto gal minusas kad svorio daugiau turi
 #658596   DainiusM
 22 Kov 2016 00:02
luzta. pavargsta ir luzta, kas idomiausia, buna net per viduri. bet ir as gaudau. :) sveduose viena vobleri radau, nes nugara oranzine buvo- issigraibiau- pavadys nuluzo apie trecdalio ilgio nuo segtuko. o kitas naturalus bais buvo tai ir nuskrido su puse pavadzio. nu bet... :)
 #658603   Jurginas
 22 Kov 2016 08:28
zanelis rašė:O as titaniniais gaudau ir nesuku galvos...nei atsisuka nei nuluzta nei atsisega ;) o ir nesusilanksto gal minusas kad svorio daugiau turi
Kuriuos naudoji? Man tai Dragonas titaninis atsimenu gal dešimtu metimu lūžo, tai kitų nusipirktų nebedrįsau mėgint. Berods Flexonit ilgiau atlaikė, bet irgi lūžo kažkelintoj žvejyboj.
 #658619   zanelis
 22 Kov 2016 11:02
As pats suku is wft vielos...nei vienas ñeluzo. Uzpernai su vienu visa sezona atgaudziau o pernai su 3 nes kazkokios lydekos kaip krokodilai sukosi...tai keiciau tik del ūsvaizdos bet kad luztu NIEKADA kolkas...pfu pfu pfu
 #658627   Evaldas Z
 22 Kov 2016 12:53
Del Rabass'o, tai naudoju tik plonycius titaninius, apie kuriuos klausiau pernai. viewtopic.php?p=598359#p598359
Nuo tada istraukta ne viena lydeka ir kolkas nei vienas neatsiriso, kaip neatsiriso ir i kelma ikabinus. Del deformavimosi, tai nuo zukles priklauso, bet vieno man uztenka 1 zuklei minimum (vobleriukais tvicint) . Paskui jeigu kiek islinksta, eina ant micro dzigo.
Lydekom taip pat naudoju titaninius. Kelis metus droziu latviskus Titanium twich special, tai pastebejau, kad paskutiniu metu jie gal is kaziek kitokio misinio padaryti, nes po nestiprios deformacijos toliau zvejojant jie kazkiek pasitiesina. Nuluzta man per sezona max. kokie 2 ir dazniausiai ties uzspaudimu. Jeigu del kokiu nors priezasciu atsiranda aiskiai matomas pavadelio ilenkimas, ji keiciu, nes toj vietoj anksciau ar veliau tikrai nuluzta. Buna, kad su vienu pavadziu tris zukles atgaudau, bet buna, kad ir per zukle tris pavadzius suvarau.
Zaneli, jeigu gerai atsimenu, kazkoki ten mazga naudoji pavadzio gamybai. Gal gali primint ?
 #658633   Jurginas
 22 Kov 2016 13:25
Evaldas Z rašė:Del Rabass'o, tai naudoju tik plonycius titaninius, apie kuriuos klausiau pernai. viewtopic.php?p=598359#p598359
Nuo tada istraukta ne viena lydeka ir kolkas nei vienas neatsiriso, kaip neatsiriso ir i kelma ikabinus. Del deformavimosi, tai nuo zukles priklauso, bet vieno man uztenka 1 zuklei minimum (vobleriukais tvicint) . Paskui jeigu kiek islinksta, eina ant micro dzigo.
Lydekom taip pat naudoju titaninius. Kelis metus droziu latviskus Titanium twich special, tai pastebejau, kad paskutiniu metu jie gal is kaziek kitokio misinio padaryti, nes po nestiprios deformacijos toliau zvejojant jie kazkiek pasitiesina. Nuluzta man per sezona max. kokie 2 ir dazniausiai ties uzspaudimu. Jeigu del kokiu nors priezasciu atsiranda aiskiai matomas pavadelio ilenkimas, ji keiciu, nes toj vietoj anksciau ar veliau tikrai nuluzta. Buna, kad su vienu pavadziu tris zukles atgaudau, bet buna, kad ir per zukle tris pavadzius suvarau.
Zaneli, jeigu gerai atsimenu, kazkoki ten mazga naudoji pavadzio gamybai. Gal gali primint ?
Tuos plonus Rabass titaninius pavadėlius kokiu mazgu riši prie valo? Žiemai turiu pasiėmęs, tai tokie baika būtų, bet kad ta kilpelė man fc ar 0.14 ar 0.2 vienodai pjovė, išbandžiau visus mazgus kiek moku :)
Latviškus titaninius lydekinius irgi bandęs, bet kaip pats sakei - lūžta. Net ir du lūžimai per sezoną man jau yra daug, automatiškai mentalinis diskomfortas. O keist kas žūklę ar tris kart per žūklę tai jau neekonomija gaunas, jie gi nepigūs.
Vienžo šitiem rudiem kur promotinau tai nei kaina nei kokybe nežinau kas gali prilygt. Kaina 30 centų, lūžimo tikimybė artima nuliui. Na nebent mėgstat skrutkę užsukt atsukt, tai tada jie netinka :grin:
 #658634   blight
 22 Kov 2016 13:30
Niekaip nesuprantų kurių velnių ant tų "promotintų" skrūtkės galo dar vamzdelį užspaust? Na nebent dėl to, kad kainą iki 30cnt pakelt :roll:
 #658635   Jurginas
 22 Kov 2016 13:31
zanelis rašė:As pats suku is wft vielos...nei vienas ñeluzo. Uzpernai su vienu visa sezona atgaudziau o pernai su 3 nes kazkokios lydekos kaip krokodilai sukosi...tai keiciau tik del ūsvaizdos bet kad luztu NIEKADA kolkas...pfu pfu pfu
Marius tokius pačius naudoja? Seirijy kai buvom davė kelis, tai ir tie lūžinėja :)
 #658637   Jurginas
 22 Kov 2016 13:34
blight rašė:Niekaip nesuprantų kurių velnių ant tų "promotintų" skrūtkės galo dar vamzdelį užspaust? Na nebent dėl to, kad kainą iki 30cnt pakelt :roll:
Kartais plonas pintas valas įsivelia į susukimo pabaigą - šiek tiek atsikišusį nukirptą dratgalį. Kaip tik užvakar man taip buvo su rabassiniu, tenka perrišti tada. Valą rišti reiktų prie tos kilputės kurios galas yra termo kembriku užkaitintas, nes kiek teko susidurt būtent toj vietoj įsivelt gali plonas pintukas. Bet čia tik su plonu man taip buvę. O pats kembrikiukas tai netaparnas ir vaizdo tikrai negadina, bent man.
 #658639   blight
 22 Kov 2016 13:45
Jurginas rašė:Kartais plonas pintas valas įsivelia į susukimo pabaigą - šiek tiek atsikišusį nukirptą dratgalį. Kaip tik užvakar man taip buvo su rabassiniu, tenka perrišti tada. Valą rišti reiktų prie tos kilputės kurios galas yra termo kembriku užkaitintas, nes kiek teko susidurt būtent toj vietoj įsivelt gali plonas pintukas. Bet čia tik su plonu man taip buvę. O pats kembrikiukas tai netaparnas ir vaizdo tikrai negadina, bent man.
Aj ten termokembrikas, ne metalinis vamzdelis? :-D Iš foto nelabai pavyko suprast :grin: Aš tai ties "skrūtke" nukerpu tiesiog per pusę ar visą apsukimą trumpesnį galą, ir niekas niekur neįsivelia. Na čia apie ploną vielą. O storą, ale džerkams, tai man gražiau epoksidke apliet, nei termo kembriku.. ;-)
 #658645   Evaldas Z
 22 Kov 2016 14:41
Jurginas rašė:Tuos plonus Rabass titaninius pavadėlius kokiu mazgu riši prie valo? Žiemai turiu pasiėmęs, tai tokie baika būtų, bet kad ta kilpelė man fc ar 0.14 ar 0.2 vienodai pjovė, išbandžiau visus mazgus kiek moku
Nemanau, kad mazgas turi itakos pjovimui. As prie pinto risu, tai to nepjauna. O fc ir man pjove, tai i kilpele iveriau maza ziedeli ir risau prie jo.
Bet va berasant kilo mintis, kad reikia pabandut rist kaip kabliuka, kad mazgas butu ant tiesios pavadelio dalies zemiau pavadelio mazgo, o valas tik perkistas per pavadelio kilpute :roll:
 #658655   zanelis
 22 Kov 2016 15:24
Jurginas rašė:
zanelis rašė:As pats suku is wft vielos...nei vienas ñeluzo. Uzpernai su vienu visa sezona atgaudziau o pernai su 3 nes kazkokios lydekos kaip krokodilai sukosi...tai keiciau tik del ūsvaizdos bet kad luztu NIEKADA kolkas...pfu pfu pfu
Marius tokius pačius naudoja? Seirijy kai buvom davė kelis, tai ir tie lūžinėja :)
ne jis negaudo mano darytais :D jam nelygis :D
 #658667   blight
 22 Kov 2016 16:19
zanelis rašė:va taip as darau, tik as ilgesnius biskiuka apie 20cm man taip patinka
Čia kur ir bmarius rodė ;-) viewtopic.php?p=658161#p658161
Šiaip dėl pjovimo, tai pvz jei plonos vielos pavadukas #2 ir ploną pintuką surišus UNI knot tai trūksta kaip pasiutęs, vos užrišus jį stipriau užtempinėjant išpart "pokšt". O vat Palomaras laiko ;-) Tik va bjauroka jį rišt jei pavadėlis ilgesnis :roll: Tam reikalui galima ir žiedelį toj vietoj naudot, tokį kur karpininkam skirti prie kabliuko vert...
 #658676   Evaldas Z
 22 Kov 2016 16:53
As risu situo
Mazgas.JPG
Mazgas.JPG (36.6 KiB) Peržiūrėta 7640 kartus(ų)
Gal yra geresniu :donknow'
 #658704   blight
 22 Kov 2016 21:31
Evaldas Z rašė:As risu situo
Pintuką? :roll: Man tai toks pintukui nepatikimas, jei tokiu tai seniau rišdavai lygiai taip pat, tik su dvigubu valu, nu ta prasme prieš rišant perlengi galiuka valo ir tada ta mazgą raitai - tada laikydavo, bet nedailus :-D
 #658705   edmundaxx
 22 Kov 2016 21:37
Jo, su dvigubu iš aš rišdavau- laikydavo :gutgut Bet galų gaudavos daug :-D
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 52
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis