Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #658186   rotveileris
 19 Kov 2016 18:56
robkam rašė:Nebuvo nieko islinkus ko jus cia taip pergyvenat del tu cm, jus ka dabar del to uzmigti negalesit ar ka? Ar jus patys tokiu nepagaunat tai ir pizdavojat kiekviena smulkmena ?
Ko nervuojiesi kolega, viskas cia gerai, na tik su skaiciais gal kiek apsirikai (tavo pacio foto daryta);uolrait Ir nereikia taip susireiksminti, kad neva del taves ar del tavo laimikio- kazkas naktimis nemiegotu :superšokas Viskas puiku: tikrai grazi zuvis, ir dar grazesnis poelgis ;uolrait su kuom nuosirdziai sveikinu.
 #658226   MikuMaku
 20 Kov 2016 08:29
Robkam: gerulis. O jei dar mieste "tarp troleibusu" tai is vis fantastika:) Idomu kiek sveria toks pilvuzas?
Sian kazkam pasiseks superiniu nuotrauku papiškinti:)
Buvau ir as penktadieni iki pietu islekes po visiems gerai zinoma upeli, bet ne Merki, pasivaikscioti. Is tryju ( vizualiai matytu) atsivijimu viena reikejo "atsegineti" nuo trout tune kabliu.
Siaip idomu pasidare... Klausymas patyrusiems: ar kas ardote bebru uztvankas jei matote, kad zuviai jokiu sansu pakilti auksciau? Ir apskritai ar verta del to pergyventi? O , gal tai draudziama? ( prisipazinsiu, google neieskojau)
 #658231   Slovak
 20 Kov 2016 09:56
MikuMaku, pats neardziau, bet cia jau buvo diskusija sia tema. Vyrai ardo pries nersta, tada upetakiai atplaukia i nerstavete, o bebrai juos uzmurina aukstupyje. Kai prasideda sezons gali ateiti ir pagauti profesorius.
Vienoje upelyje, kur retkarciais gaunu, tai viens pilietis giresi, kad beveik 5 kg uzmurinta upetaki pagavo.
 #658245   hoples
 20 Kov 2016 11:08
del uzmurijimu, as viena upeli turiu, kur praeitais metais is Myzupio ezera padare, ir tam ezere man nulupo upetakis vobleri kciortu :) buvo zvieziai perristas segtukas, o pries tai buvau tuo paciu valu viska istraukdavau tai nzn kas ten buvo, bet geras.

tai tokius ezerus galima laikyt iki nersto, per vasara :)
 #658253   aurimas22
 20 Kov 2016 11:44
MikuMaku,ardziau pats uztvankas,bet poto po poros menesiu dar dydesnias pastate bebrai,ziurejau,vidio kaip kiti daro vamzdi ikisa i bebryna pati ir teka vanduo,ir jie nesupranta,ir po kas kiek laiko apleidzia ta bebryna.
 #658341   giedriuks
 20 Kov 2016 18:15
Slovak rašė:Vienoje upelyje, kur retkarciais gaunu, tai viens pilietis giresi, kad beveik 5 kg uzmurinta upetaki pagavo.
as tai vakar vienam bebru uztvenktam melioracijos griovy 10 kg margi islupau. :lol: gali dabar kitiem papasakot. :lol:
 #658364   Slovak
 20 Kov 2016 19:38
giedriuks, kilini pats buvau melioracijos griovyje paemes, brakusos, ten pat, beveik 3 kg paeme. Tai ka as zinau, gal ir 5 kg buna, o gal net ir 10 kg, kaip tau pasiseke. Ir aplamai: ты суслика видишь ? нет ? А он есть (с)
 #658390   zvejysmegejas
 20 Kov 2016 21:10
Kelios akimirkos iš šiandien. Margieji vėl papozuot nesiryžo. Gal lankosi žvejai su kuriais pasilabinom, įdomu kokie rezultatai.
Prikabinti failai
03201.jpg
 #658415   RastaMan
 20 Kov 2016 22:32
Panašų klausimą kaip zvejomegejo ir aš turiu :grin:
Ar yra čia tie kas šiandien prie upės buvo su Volvo visureigiu? Įdomu kaip sekėsi kai pakeitėt upę kur susititom į didesnę?
 #658487   MikuMaku
 21 Kov 2016 14:50
Jei gryztant prie bebru uztvanku... Ar as teisingai supratau, kad jei jau upetakis pries nersta kyla i aukstupius tai greiciausiai butu logiska pries nersta ir draudima uztvankas isardyti, o keliu menesiu laikotarpyje vistiek bebras ja atgal atstatys ir visus pakilusius monstrus upetakius kartu su slakiais "uzmuris":) O tada jau tik laiko klausymas kada juos isrinksi pats ar nurinks kiti :)
 #658504   rotveileris
 21 Kov 2016 16:52
MikuMaku rašė:J O tada jau tik laiko klausymas kada juos isrinksi pats ar nurinks kiti :)
Matai ju nieks nerenka- nebent neturintys ka valgyt ir alkani juos gaudo, tada jau kitas klausimas... kiek suprantu is zinutes tu ir prie ju? o tu dar norejai, kad tau kas upelius pasakytu ir dar pamokintu kaip juos nurinkt '''bum
 #658511   MikuMaku
 21 Kov 2016 17:18
Rotveileri > leiskite pasitaisyti ir dar karta pasikartoti, kad zuvies as apskritai neimu jokios. Nei upetakio ( kurio viduriuose randama ne tik varliu, bet ir peliu), nei lydeku, nei karsiu ir lasio nepaimciau jei pagauciau, kad ir kokio dydzio jis bebutu:) Neimu ne del to, kad saugau gamta ir zuvu isteklius, o del to kad man tiesiog nereikia jos.
Kas liecia upelius, gal ir ne pats geriausias laikas, bet po truputi pats atsirinkineju. Jau zinau kur greiciausiai nebevaziuosiu ( nors ir sugautas mano siai dienai dydziausias margis), bet nepatiko upelis ir numindzioti takai. Aisku kiek pats prasukes km tai ner ka lygintis, bet mazais zingsneliais judu i prieki ir as:)
Bet del bebru vis tiek idomi teorija del uzmurytu upetakiu:) Idomu ar kas taip daro tikslingai ir ar pasiteisina:)
 #658518   rotveileris
 21 Kov 2016 18:09
PelkiuSenis rašė:O tu visus paleidi ir ne vieno nepasiimi?
jei cia klausimas man, tai atsakau- taip, paleidziu visus iki vieno.
 #658519   rotveileris
 21 Kov 2016 18:13
MikuMaku rašė: Kas liecia upelius, gal ir ne pats geriausias laikas, bet po truputi pats atsirinkineju. Jau zinau kur greiciausiai nebevaziuosiu ( nors ir sugautas mano siai dienai dydziausias margis), bet nepatiko upelis ir numindzioti takai. Aisku kiek pats prasukes km tai ner ka lygintis, bet mazais zingsneliais judu i prieki ir as:)
Nu matai, nepraejo ne sezonas o jau isikirtai kas prie ko, saunuolis ;uolrait Ir kazkodel esu isitikines, kad kai tu susirasi tuos upelius, vargu ar labai noresi paskelbti juos cia forume :roll:
 #658525   Vilkas
 21 Kov 2016 18:47
rotveileris rašė: Matai ju nieks nerenka- nebent neturintys ka valgyt ir alkani juos gaudo, tada jau kitas klausimas...
Iš nuotraukų tai ir arabas ima upėtakį namo, o manau arabas čia vienas iš "kietų" upėtakių gaudytojų, matyt alkanas, kad ima...
Jei būtų normaliai ir skaidriai skiriami pinigau upių žuvinimui upėtakiais tai nekiltų jokių klausimų, o dabar svarbiausia prilesit šlakių ir lašišų, o upės žemiau Kauno išvis paliktos likimo valiai.
 #658528   martiz-zz
 21 Kov 2016 18:57
Vilkas rašė:
rotveileris rašė: Matai ju nieks nerenka- nebent neturintys ka valgyt ir alkani juos gaudo, tada jau kitas klausimas...
Iš nuotraukų tai ir arabas ima upėtakį namo, o manau arabas čia vienas iš "kietų" upėtakių gaudytojų, matyt alkanas, kad ima...
Jei būtų normaliai ir skaidriai skiriami pinigau upių žuvinimui upėtakiais tai nekiltų jokių klausimų, o dabar svarbiausia prilesit šlakių ir lašišų, o upės žemiau Kauno išvis paliktos likimo valiai.
jei visi ar bent dauguma paleistu upetakius, nereiktu ir zuvinti ;-) upetakis tikrai viena is tu zuvu kuria tikrai reiktu paleisti...
 #658530   Vilkas
 21 Kov 2016 19:08
martiz-zz rašė: jei visi ar bent dauguma paleistu upetakius, nereiktu ir zuvinti ;-) upetakis tikrai viena is tu zuvu kuria tikrai reiktu paleisti...
Tai jei bet kokią žuvį dauguma paleistų tai nereiktų nei pirkt licenzijų nei žuvint nieko. Aš žuvies nevalgau ir beveik neimu (upėtakių apskritai neimu), bet mane stebina, kad tas kas paima upėtakį susilaukia įvairių palyginimų arba jau nurašomas kaip į kokį nenormalų žvejį (bent jau man tokia nuomonė susidaro).
 #658531   Slovak
 21 Kov 2016 19:10
MikuMaku, del bebru, tai forumietis Mindaugs rase, kad taip dare.
Vilkas, na nereikia cia briedu rasyti, tik slakiai ir lasisos, SauliusM reguliariai ideda, kas ir kur paleidziama i upes, yra tame sarase ir upetakiai. Meskeriojant prie upiu, kai kurie kalbus vietiniai irgi patvirtina, kad i kai kuriuos upes is paskelbtu, atveza ir paleidzia.
 #658532   Wytux
 21 Kov 2016 19:11
Arabas man rodos aplamai is kitos galaktikos, nes dar atskiria gera kepsni nuo mesainio is McDonaldzo .... o jei rimtai:
MikuMaku rašė:Jei gryztant prie bebru uztvanku... ....keliu menesiu laikotarpyje vistiek bebras ja atgal atstatys...
Kur jus matet tokiu tinginiu bebru ? :roll:
 #658535   Slovak
 21 Kov 2016 19:15
Wytux rašė:Arabas man rodos aplamai is kitos galaktikos, nes dar atskiria gera kepsni nuo mesainio is McDonaldzo .... o jei rimtai:
MikuMaku rašė:Jei gryztant prie bebru uztvanku... ....keliu menesiu laikotarpyje vistiek bebras ja atgal atstatys...
Tai jis gurmanas, man kaip ne gurmanui skirtuma atskirti isejo, tik kai parduotuvinis ir laukinis buvo vienu metu uzkepti.
 #658536   Aqua v.
 21 Kov 2016 19:16
Wytux rašė:
:lol: :gutgut :gutgut
 #658539   Vilkas
 21 Kov 2016 19:30
Slovak, prašyčiau parodyti kiek upėtakių kur įžuvinta, nes pagal mano surasta info 2014 buvo įleista keli tūkst. upėtakių į "rojų" ir 2014 metais pažymėta, kad bus paleista 170 tūkst. margųjų upėtakių(daugiau jokios info apie tai), sekanti info 2015 metais į 3 žemaitijos upes įleista 7000 upėtakių, tai kaip ir sakiau aukščiau užtvankos viskas palikta likimo valiai.
 #658549   arabas
 21 Kov 2016 20:33
Ir imu, ir valgau, ir labai patinka kaip nors pagaminti kitaip, o ne tik pavolioti miltuose ir į karštą aliejų.
O štai mano katė kartais nosį suka, jei upėtakis gerokai virš 40 cm. Rimtai, nemeluoju. :grin:

Jei ką, tai lentelės ilgis netoli 45 cm.
DSCF2316.JPG
 #658558   arabas
 21 Kov 2016 21:00
Apie bebrynus.

Prieš savaitę patikrinau tris upelius, kuriuose yra bebrų. Bet deja.... Dviejuose upeliuose užtvankos išgriautos, o bebrai greičiausiai užkilinti, nes jokių jų veiklos požymių nematyti. Trečiame upelyje radau visą kaskadą užtvankų, bet upėtakių neradau.
Prikabinti failai
DSCF3893.JPG
DSCF3896.JPG
DSCF3898.JPG
DSCF3900.JPG
 #658562   Paulius_K
 21 Kov 2016 21:06
Nu Arabas dabar tai jau gausi lazdu uz tokias foto :) As irgi per metus kokius du upetakius suvalgau, na ir ka? Jau kazkada rasiau, kad jei jau taip labai gaila upetakiu - negaudykit ju ir nevaziuokite prie upiu. Jiems tikrai daug smagiau, kai kabliais snukiu jiems niekas nedauzo, pries fotikus nekilnoja ir nelaiko savo plaukuotom rankom vandeny laukdami, kol jie atsigaus.
 #658564   LM66
 21 Kov 2016 21:12
Pauliau ,pamirsai paminet dar apie smeliuky pavoliotus fotkinant pries paleidziant :-D
 #658566   Slovak
 21 Kov 2016 21:14
Vilkas, iveisimo planas prisegtas. Del vienos upes is 7 psl, vietinis sake tikrai buvo iveisinta.
Gal SauliusM gali daugiau pakamentuoti, ant kiek procentu planas buvo ivykdytas.
Prikabinti failai
(731.13 KiB) Atsisiųsta 197 kartus(ų)
  • 1
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė