Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #655154   MikuMaku
 25 Vas 2016 14:48
Viskas ok, ne zuvies kiekyje probkema, o jos gaudymo procese ir principe:) Kai turesiu kota kuris nan bus patogus, malonus ir man paciam limpantis tada ir zvejybos trukme pasikeis, tikejimas atsiras, o tada ir laimikiu skaicius padides:)
O dabar, nuvaziuoji, bridkelnes, batai, striuke , akiniai ir visi termo sluoksnuai"limpa" , vobleriai irgi grazus, upeliu krastovaisdziai taip pat siela glosto, rite sukasi ir negalvoju apie ja:) Nu bet spinas kaip nelimpa- nors tu ka!!! Viska gadina spinas!!! '''bum
 #655172   DainiusM
 25 Vas 2016 16:49
e Miku... koks ten tau sitaip neitiko? :shock: :-D
 #655187   The Joker
 25 Vas 2016 18:09
MikuMaku rašė:Ice cube drift'as 69 iki 5g.:) Ne man:)
Cia rokfishinis kotas, jis visiskai nesuderinamas su upetakiu zukle
 #655197   Bildukas
 25 Vas 2016 19:20
The Joker rašė:
MikuMaku rašė:Ice cube drift'as 69 iki 5g.:) Ne man:)
Cia rokfishinis kotas, jis visiskai nesuderinamas su upetakiu zukle
Na cia kaip paziuresi. "Rock fish" zvejyba nuo akmenu, upetakiu upeliuos akmeneliu pilnas. Jei meskerykotis prie rankos limpa tai koks skirtumas kas ant etiketes parasyta? Ne ant visu gi upetakiu zvejybai skirtu kotu parasyta " trout"
 #655201   AAAzzz
 25 Vas 2016 19:39
Kažkaip prastai man paskutiniu metu su upėtakiais. Arba nekimba, arba kimba visiški vaikai. Šiandien šiaip ne taip vieną pavyko apgaut 38cm.
20160225_144102.jpg
Kad ir dėlėm aplipęs, bet visai smagiai pasispardė :gutgut

Kas žuvį gaudo, o kas mėsą "medžioja".
20160225_111807.jpg
Vietinės trobos kilpa.
 #655217   Zmeegolov
 25 Vas 2016 21:02
turgis rašė:MikuMaku skelbimuose parduoda nicku aras-paukstis St.Croix Legend Elite LES-70ULM2 2.13м, 0.87-5.25g. kaina 170e. Tokiuose upeliuose ilgio tikrai uztenka , kitiem gal dar per ilgas. Spinas Vilniuje....
Tik nereikia amerikoškinių spiningų viršutinės užmetimo ribos lygint su japoškių....
Miku, susirask tą Rayzą, jei limpa į ranką tai ir imk, nes tie gramai dar nieko nesako..
 #655219   romas100
 25 Vas 2016 21:27
DainiusM rašė:O cia kartais nera The Joker = The Hound? :roll: Labai jau rasliavu stilius panasus...
Statau 100 mauriku, kad tai jis :ruko
 #655227   Bildukas
 25 Vas 2016 22:41
Gal kas is zemaitijos specu pasiimtu kur pazvejot?
 #655230   MikuMaku
 26 Vas 2016 07:15
Gal ziemaiciai bus maziau paslaptingesni ir pasiims, nes aukstaiciai ( Vilniaus) neima:))))

Sian varau margio. Planas nuo 45 cm ir daugiau :-D Nuotraukas ikelsiu veliau:)
 #655232   rotveileris
 26 Vas 2016 08:08
MikuMaku rašė:Gal ziemaiciai bus maziau paslaptingesni ir pasiims, nes aukstaiciai ( Vilniaus) neima:))))

Sian varau margio. Planas nuo 45 cm ir daugiau :-D Nuotraukas ikelsiu veliau:)
Svajotojai jūs... trečia gyvenime žvejyba ir jau 45 cm nori :ruko stiprūs jūs man...
O dėl paslaptingumo, kai investuosi į žvejybą daug kilometrų automobiliu, po to pėstute kai praleisi prie vandens daugiau valandų nei forume suprasi paslaptingumo prasmę :ruko
 #655234   MikuMaku
 26 Vas 2016 08:18
Rotveikeri: as tik juokauju ir nereikia priimti viska uz gryna pininga.
Del isleistu euriuku zvejybai as maikiu nesiplesysiu - subjektyvus dalykas. Kas vienam daug kitam mazai.
Del prasuktu kilometru: vienam uztenka gyvenant Vilniuje nuvaziuoti i netoliese esanti upeli, pasivaiksciot, pametyt ir galbut tiketis kazkur sirdies gylumoje kazka leagalaus pagauti ir to uztenka, o kitam ir i Aleskas jau galbut nebeuztenka...
Tiesiog gyvenkim draugiskai, padekim pradedantiesiems ir bus viskas tikrai gerai:)
 #655237   DainiusM
 26 Vas 2016 08:30
rotveileris rašė: Svajotojai jūs... trečia gyvenime žvejyba ir jau 45 cm nori :ruko stiprūs jūs man...
ir ka? zmona per pirma gyvenime upetakiu zvejyba 64cm isege- negaliu permust po siai dienai, nors tikrai ne viena kart gaudes... :e:e :-D
 #655246   MikuMaku
 26 Vas 2016 09:50
Scape12: joooo, realiai is antros zvejybos jau pamaciau upetakius gyvai. Maziukus bet vis tiek upetakius.... O su sapalais tai... kosmosas buvo:) Bet supratau , kad nelabai sapalinese vietose juos gaudziau:) Nieko, gyveni ir mokaisi:)
Viskas, einu smaigt upetakiu:)
 #655248   aurimas22
 26 Vas 2016 10:19
MikuMaku o pats stebi vandens lygi??As asmeniskai nevarau,kaip per savaite pakilo vanduo 1metru.
 #655254   MikuMaku
 26 Vas 2016 11:08
Ne, nieko nestebiu, nes kai laiko, noro yra tada ir vaziuoju:)
Kaip ir zadejau, siunciu nuotrauka, bet be nargiu. Pasirinkau truputi man per sudetinga upeli. Nei pralysti, nei uzmesti o jei uzmeti tai i sakas:) Bet nors dabridti galima ur atkabinti:)
Prikabinti failai
image.jpeg
image.jpeg
 #655255   hoples
 26 Vas 2016 11:17
labai sitas upeliukas man matytas, cia gal bebrynu patvenkta vieta?
 #655260   romas100
 26 Vas 2016 11:34
O zvejyba jau baigiai. Nu tik pusantros valandos praejo nuo tavo isvykymo. Kazkaip labai jau karstai tu lakstai. Visu pirma nurimk , neskubek, apsiziurek is kur gali prieit . Is nuotrauku , uzmetimui vietu apstu. :ruko
 #655269   MikuMaku
 26 Vas 2016 11:58
Jo, jau masinoi. Is nuotraukos tai gal, bet realiai (bent jau man) tai neiseina normaliai uzmesti. Atrodo vietos neblogos, bet tai medis nuvirtes su sakom, tai skardis, tai posukis ne i ta puse kuria reikia, o eit 50m ir perbristi ir vel gryzti... vel prasideda fobija, kad (jei ten yra) upetakis issibaidys, isgirs ir pamatys:) gal tiesiog per daug imu i galva del to pabaidymo. Jauciu reikia eiti kaip sernui ir dzin:) O tada bridkelniu pasidaro gaila:)
Ne, ne sunkus man upelis. vanduo toks vario spalvos nedrumstas., sniokscia:) Grazu.
Hoples: yra ten tu bebrynu, bet ar tas tai nezinau:) Manau tikrai zinai ta upeli.
Zodziu reikia truputi nusiraminti ir pristabdyti arklius, nes perdegsiu... O taip nesinori gryzti prie karsiu nuobodzios zvejybos:)
Reikia truputi didesnes upes ieskotis.
 #655279   AAAzzz
 26 Vas 2016 13:05
Imk licenzija už 2.50€ ir varyk i Merkį. Upė didesnė, žuvies yra. Ir mokinkis žvejoti. Paskui jau galėsi kažkur pats ieškotis vietų ir eksperimentuoti :gutgut
 #655283   hoples
 26 Vas 2016 13:18
merky mokytis tikrai labai gerai, ten asfaltuoti praktiskai krantai, tai no problem bro:)
 #655285   giedriuzzz
 26 Vas 2016 13:22
Kur Jūs tuos asfaltuotus kelius ten matot? Esu ten žvejojęs gal kokius 10 - 15 kartų ir esu sutikęs tik 1 žmogų ir tai jau einant nuo upės :roll:
Na nebent kur apie Jašiūnus :roll:
 #655288   MikuMaku
 26 Vas 2016 13:51
Vis per maps.lt pasiziuriu as i ta Merky ( licenzini ruoza) bet taip ir lieka...
Norisi truputi pramokti ir suprasti apie ta upetaki kur nera zmoniu (cia tik man taip atrodo) Nors keli kalbinti forumieciai irgi ten lankisi:) Geras zenklas :gutgut A tai Merky ten "elitas" zvejoja tik:) Geda gedos aptureti:)))
Na nieko, manau uzsiimsiu as sios dienos upeliu ir pameginsiu kokiu 10 zvejybu padaryti tam paciam ruoze ir paziuresiu kas ten gaunas:) Gal ten tiesiog siandien nebuvo penkiasdesimtuku "uzeimo" is motinines upes :-D
Gal ir nuskambes kvailai tas klausymas bet pameginsiu: prie " varinio vandens" skaidraus ,kokias spalvas naudojate?

P.S. Bet jei kam kils noras truputi praktiskai mane pamokyti, kad ir prie sios dienos upes , tai as pasiruoses:) Viskio arba konjako "maza nol semke" guli bagazineje ir laukia naujo savininko :)
 #655294   Vilkas
 26 Vas 2016 14:40
Keistai tu čia MikuMaku. Ar ten ruožas toks trumpas ar šiaip tingėjai, nes pasakymas nėr kaip užmest, kai vaikštai su britkelnėm tai keistai skamba :grin: Aš vaikštau su čiabatais ir kai jau matau, kad neis užmest tiesiog einu toliau ir nesuku galvos dėl praleistos vietos, ne dėl maisto gaudau.
Grįžau namo, bet pasižėjau, kad kol susiruošiu ir būsiu prie upelio(nežvėjoto nė kart) liks tik kokios 2-3h žvejybai, tai net nevažiavau, manau su mano skillsais per tiek laiko tai nebent per fuksą pagaut, o žymiai labiau man patinka praleist kelias valandas neskubant ir ramiai tikrinant upę ir manau, jog toks stilius duoda daugiau šansų pagaut žuvį nei kuo didesnis patikrintų upelių skaičius tą dieną.
Paskutinį kartą redagavo 1 Vilkas. Iš viso redaguota 26 kartus.
 #655295   rotveileris
 26 Vas 2016 14:41
DainiusM rašė:
rotveileris rašė: Svajotojai jūs... trečia gyvenime žvejyba ir jau 45 cm nori :ruko stiprūs jūs man...
ir ka? zmona per pirma gyvenime upetakiu zvejyba 64cm isege- negaliu permust po siai dienai, nors tikrai ne viena kart gaudes... :e:e :-D
Na jai mikumaku moteris tada viskas tvarkoj, gali tikėtis ir 60 cm ;uolrait bet kiek suprantu tai dar labai jaunas berniukas :cig.
 #655297   DainiusM
 26 Vas 2016 14:47
rotveileri... nu cia tavo isvada tiek pat su logika susijusi, kaip vilko isvada "jei neturi degtuku, tai pas tave nestovi..." :)
p.s. zukleje labai smarkiai egzistuoja laimes faktorius. ir niekada negali zinoti, kada pasiseks svystelti pries nosi alkanam TAM upetakiui... :)
 #655298   PelkiuSenis
 26 Vas 2016 14:52
WTF? Tai moteris gali per pirmas zvejybas pagauti, o jau vyras ne? Nejuokinkint kazkiom kreivom dogmom ir nusistatymais.
Nes netikiu, kad amzius turi itakos zuvies pagavimui, Pilnai tikiu, kad mane ne vienas niolikinis apgaudytu, nes turi atkales vietas ir visa kita, o MikuMaku tai dabar daro gaudydamas sia zuvi, pasirinkta strategija vel kita kalba, kas sedi 30min prie duobes ir laukia upetakio, kas choleriskai patikrina kelis upelius per diena.
Tuo labiau, kad ne vienas specas rases, kad per diena patikrina kelis ruozus ar upelius, kai jau turi atsirinkes vietas, o ne netikslingai blaskosi po visa upeli.
 #655300   rotveileris
 26 Vas 2016 14:55
DainiusM rašė:rotveileri... nu cia tavo isvada tiek pat su logika susijusi, kaip vilko isvada "jei neturi degtuku, tai pas tave nestovi..." :)
p.s. zukleje labai smarkiai egzistuoja laimes faktorius. ir niekada negali zinoti, kada pasiseks svystelti pries nosi alkanam TAM upetakiui... :)
Su viskuo sutinku, dar pridėsiu, kad moteris turi vienu jausmu daugiau nei vyrai- tai intuicija. Intuicija plius sėkmė še tau ir 64 cm. Ir kažkodėl spėju, kad tavo žmona turi kelesdešimt kartų daugiau kantrybės nei jaunuolis :ruko nes pvz per pusantros valandos aš tik spėju išsirinkt voblerį kurį pririšt o jis jau ir pažuvavo ir prifotkino ir nuotraukas sukėlė :-D
  • 1
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė