Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #648802   Kairys
 07 Sau 2016 21:44
Na va, ir aš pirmąjį gyvenime grąžtuką įsigijau, tradicijų nelaužau, barnaulas 100, 37 jevrikai. ;-) Pagal aukščiau pateiktas nuorodas panašus į originalą. :ks> Prie to paties ir peiliukų atsarginių komplektuką prigriebiau, dar šio bei to, bandysiu savaitgalį ešeriams snukučius padaužyt, ne grąžtu, blizgėmis. ;uolrait
 #648812   Julius's
 08 Sau 2016 00:19
Kairys rašė:Na va, ir aš pirmąjį gyvenime grąžtuką įsigijau, tradicijų nelaužau, barnaulas 100, 37 jevrikai. ;-) Pagal aukščiau pateiktas nuorodas panašus į originalą. :ks> Prie to paties ir peiliukų atsarginių komplektuką prigriebiau, dar šio bei to, bandysiu savaitgalį ešeriams snukučius padaužyt, ne grąžtu, blizgėmis. ;uolrait
as irgi vis galvoju, kad butu ydomu su 100niu pabandyt pagreziot, ar labai skirias nuo 130mm. nes tos zuvys, nu jeigu ir netilps per ekete tai tiek jau to... :D
 #648818   vava
 08 Sau 2016 08:04
skiriasi 30mm.....
 #648821   Mike
 08 Sau 2016 08:29
Tikrai skiriasi gręžimo "lengvumas/sunkumas". Turiu abu. Jei einu ešerių, ar varžybose, net minties nėra apie 130mm.
 #648873   Ramekas
 08 Sau 2016 19:58
Kaip Mike ir sake, grezimo lengvumas/sunkumas zenkliai skiresi. Ketvirti metai grezioju vien tik 100-tuku eserius vaikydamasis ir siam reikalui nematau nieko geresnio. Vienas patarimas butu perkant nauju peiliuku komplekta, pirkti NERO grazto sferinius peiliukus http://www.gelezinislydys.lt/home/674-l ... -nero.html
As su jeis atgreziojau 2 sezonus, galejau dar ir trecia palyginus dar puse velnio greze, tik jei galima nupirkt nebrangiai naujus ir grezti lengviau, kodel tuo nesinaudoti. Taigi pirmas dalykas yra ilgaamziskumas palyginus su originalais, kuriu kampai nuluzineja vos po 10-20 ekeciu, kas neatsitinka su NERO peiliukais atgreziojus 2 ir daugiau sezono. Antras dalykas, tai NERO peiliukai tyliau ir lengviau grezia uz originalus barnaulo. Na ir trecias dalykas, tai eketes diametras gaunasi 110mm.
 #648876   Zmeegolov
 08 Sau 2016 20:47
Na aš grežioju su originaliais antrą sezoną ir nė vienas kampas nenutrupėjo...tiesa upėse ant ledo negaudau...gal todėl
o nero reiks pabandyt, labai jau nuosekliai aprašyta prieš tai buvo Rameko....
 #648881   Ramekas
 08 Sau 2016 21:13
Turejau nuo seniai naujus originalius barnaulo peilius, kaip tik sendien juos buvau uzsidejas. Po ~10-15 ekeciu atsiminiau, kad reikia patikrint ar varztai neatsiverze ir pastebejau, kad vieno peiliuko kampas jau vos vos padiles, zvejybos pabaigoj, po +-60 ekeciu jau abieju peiliuku kampai buvo padile. Anksciau, kiek esu greziojas originaliais peiliukais, kampai visa laika pradedavo dilt po keliolikos ekeciu. Nedauzau peiliais i leda ar kur papuola, nemetau grazto, negreziu zvyro ar esfalto, upese nezvejoju. Taip, kad gerbemasis Zmeegolov per 2 sezonus nenuzulint originalo kampu neimanomas dalykas.
Yra vienas pazystamas, kuris nupirkes naujus peilius iskarto nuima/nugalanda kampus, nezinau gerai cia ar ne pas ji neklausiau.
 #648890   Zmeegolov
 08 Sau 2016 22:13
20160108_215838.jpg

Ramekas...nesiginčinu...bet čia matai antrą sezoną naudojamus peiliukus, net atsukęs nebuvau...žvejoju maždaug 2 dienos/savaitėj...baltos žuvies negaudau, tik dryžius spiningu.

O kad neatsiveržinėtu žūklėje prieš prisukant varžtus siūlu apvynioju...retai kada per sezoną tenka paveržt...

Bet tavo rekomenduotus būtinai išbandysiu...
 #648896   Vylukas
 08 Sau 2016 23:39
Iš pradžių bus keista,kad lėtai gręžia,bet žymiai lengviau.
Pats NERO 110mm grąžtą jau trečią sezoną suku. Geras daiktas,peiliai dar originalūs.
 #648908   Raupsuotas
 09 Sau 2016 09:20
Matau gaug kas rašo - kas į pievas, kas į lankas ir tyai natūralu nes visi esame žmonės ir turime teisę kartais suklysti.Taigi:
1-kas liečia svorius 100mm ir 130mm Barnaulo tai skirtumas + - 100gr todėl labai abejoju ar normalaus sudėjimo žvejas tą "didelį skirtumą" pajus http://prekeszvejams.lt/ziemos-asortime ... o-graztas/
2-visiškai pritariu Juliui dėl grąžto skersmens nes tikrai tų "netelpančių" pro eketę "monstrų" jei ir sugauna tai ne kiekvienas ir ne kasmet. O štai kada reikia gręžti ne vieną skylę čia 100-nio pranašumas ženklus. Ne veltui sportinės žūklės šalininkai net darosi savadarbius grąžtus kurių skersmuo siekia vos 80mm.Manau ten irgi žvejoja ne patys kvailiausi :ks>
3-dėl atšipimo, nutrupėjimo tai vyrai nepykite,bet pasakysiu tiek - gręžiant asfaltą peiliukai tikrai atbuks, bet jei gręšite normaliai švarų ledą tai peiliai laikys ne vieną sezoną. Išimtis būtų brokuotas, "lievas" , nekokybiškas produktas. O Zmeegolov pastaba šiuo atveju irgi taikli.
4-pabaigai noriu pasakyti, kad kiekvieno nuomonę privalome išklausyti tik ji nebūtinai turi būti teisinga - tame tarpe ir mano.
Varom geriau ant ledo, nes prie kompiuterio "žvejodami" kartais pradedame neproduktyviai rašyti.Vyrai, koks puikus oras lauke - visiems nei žvyno, nei uodegos :/braj;
 #648945   Wytux
 09 Sau 2016 17:03
Raupsuotas rašė:Matau gaug kas rašo - kas į pievas, kas į lankas ir tyai natūralu nes visi esame žmonės ir turime teisę kartais suklysti.Taigi:
1-kas liečia svorius 100mm ir 130mm Barnaulo tai skirtumas + - 100gr todėl labai abejoju ar normalaus sudėjimo žvejas tą "didelį skirtumą" pajus http://prekeszvejams.lt/ziemos-asortime ... o-graztas/
na 'sunkumas' , "lengvumas" - kalba ejo apie grezimo 'sunkuma'/'lengvuma' , o ne tiesiogiai apie graztu svorius (-iu skirtuma) :-D
 #648946   Dziedas
 09 Sau 2016 17:21
Kad varžteliai ne atsisuktu savaime jos prieš prisukant reikia apvynioti balta plona juostele, skirta santechnikams. Savaime ne atsisuka ir Jums nebus vargo ,kai reikiąs atsukti.
 #648952   Ramekas
 09 Sau 2016 18:15
Wytux rašė:
Raupsuotas rašė:Matau gaug kas rašo - kas į pievas, kas į lankas ir tyai natūralu nes visi esame žmonės ir turime teisę kartais suklysti.Taigi:
na 'sunkumas' , "lengvumas" - kalba ejo apie grezimo 'sunkuma'/'lengvuma' , o ne tiesiogiai apie graztu svorius (-iu skirtuma) :-D
Butent as ir turejau galvoj grezimo sunkuma/lengvuma, o ne pacio grazto.
 #648953   ubuntu
 09 Sau 2016 18:27
Siandien pasikeiciau peilius, prisukau nero sferinius, nuvariau pabandyti, nu tai skirtumas zveriskas lyginant su senais atbukusiais barnaulo peiliais. Eina kaip per sviesta :gutgut
O del varztu, tai as buvau apsukes juos ta balta santechnine juostele, kaip dziedas sake, bet kazkur ja nukises, tai dabar apvyniojau varztus izoliacija ir tada prisukau peilius, ziuresim kaip laikys
 #648958   Kairys
 09 Sau 2016 19:07
Aš šiandien šimtinį barnaulą išbandžiau, viskas čiki, gręžia smagiai, lengvai, greitai, ;uolrait žinoma, neturiu su kuo palyginti, kadangi tai pirmas mano grąžtas, bet bendras vaizdas man patiko. :gutgut Šimtinį ėmiau dėl to, kad dažniausiai blizgiauju. Ekečių gal apie 40 per tris valandas išgręžiau, beje, kai kiek atvėsti sėdėdamas, visai nebloga mankštelė gaunasi begręžiojant. ;-)
 #648975   Qmas
 09 Sau 2016 21:35
Pasiskaites cia jusu, nusprendziau ir as rytojaus zvejybai pasiruost pasikeisdamas peiliukas savo 100mm Barnauliui. Pirkes is forumo skelbimu pries du metus, tai nebuvau keites dar peiliuku (nors nusipirkes turiu senai), nes grezia normaliai man. Bet va susigundziau pakeist, tik kad va bergzdziai... vieno is varzteliu, niekaip neatsuku - prasisuko ta kryzmine ipvova atsuktuvui ikist.
Turit kas tureje tokiu bedu? Aisku su graztu isgrezt to varztelio galvute man pirma mintis buvo, bet blyn bijau vidini grazto korpuse esanty sriegi pazeist....
Tai palikau senuosiu peilius kolkas....
 #648978   Zmeegolov
 09 Sau 2016 22:41
Qmas rašė:Pasiskaites cia jusu, nusprendziau ir as rytojaus zvejybai pasiruost pasikeisdamas peiliukas savo 100mm Barnauliui. Pirkes is forumo skelbimu pries du metus, tai nebuvau keites dar peiliuku (nors nusipirkes turiu senai), nes grezia normaliai man. Bet va susigundziau pakeist, tik kad va bergzdziai... vieno is varzteliu, niekaip neatsuku - prasisuko ta kryzmine ipvova atsuktuvui ikist.
Turit kas tureje tokiu bedu? Aisku su graztu isgrezt to varztelio galvute man pirma mintis buvo, bet blyn bijau vidini grazto korpuse esanty sriegi pazeist....
Buvo ir man tas pats, labai jau minkšti tie originalūs varžtai ir jei dar suki su atsuktuvu kurio kryžmės dydis ne idealiai sutampa su varžto kryžmės dydžiu tai labai staigiai kryžmė išsimala..
Kai man varžtas parėjo negręžiau, įpjoviau su bulgarke patį peiliuką per ta vietą kur varžtas ir tadą jį perlaužęs jau turėjau varžto galą į kurį įsikibęs su replėm gali atsukt....
 #648980   911
 09 Sau 2016 23:15
Qmas rašė:Pasiskaites cia jusu, nusprendziau ir as rytojaus zvejybai pasiruost pasikeisdamas peiliukas savo 100mm Barnauliui. Pirkes is forumo skelbimu pries du metus, tai nebuvau keites dar peiliuku (nors nusipirkes turiu senai), nes grezia normaliai man. Bet va susigundziau pakeist, tik kad va bergzdziai... vieno is varzteliu, niekaip neatsuku - prasisuko ta kryzmine ipvova atsuktuvui ikist.
Ateičiai patarčiau pasikeisti varžtus, į tuos skirtus šešiakampiam raktui, o ne kryžminiam atsuktuvui, tikrai verta :)
 #648984   Hemisss
 10 Sau 2016 00:10
Zodziu vienas laiko grazta rankose, o kitas paemes kalama atsuktuva kryzmini, istato i vrzta ir su plaktuku pakala, o tada bandyt sukt. Aisku cia tas pasiteisina dazniausiai jei varztai "nenuzysti" visiskai.
 #648989   Qmas
 10 Sau 2016 08:08
911 rašė:
Ateičiai patarčiau pasikeisti varžtus, į tuos skirtus šešiakampiam raktui, o ne kryžminiam atsuktuvui, tikrai verta :)
Cia tu varztu kur senukuose ieskot? ar zvejybos pardej?
 #648999   Skumbrotas
 10 Sau 2016 12:38
Qmas rašė: Cia tu varztu kur senukuose ieskot? ar zvejybos pardej?
Varžtus skirtus žvejybai reik pirkt tik žvejybinėse pardėse, kaip kad ir lašinius , pufaikes ir kaliošus :!: Aš štai nusipirkau senukuose - sąžinė iki šiol naktim neleidžia miegot, jaučiuosi kaip koks sliesarius, o ne žvejys.... :cry:
 #649003   tukasG
 10 Sau 2016 13:57
Qmas rašė: vieno is varzteliu, niekaip neatsuku - prasisuko ta kryzmine ipvova atsuktuvui ikist.
Jei senųjų peiliukų išsaugot nebūtina, tai senuosiuose varžtuose įpjauk griovelį su bulgarke, rimtesniu plokščiu atsuktuvu išsisuks be vargo. Bulgarkės aišku klius ir peiliukams, tad jų jau kitą kart nebe panaudosi. Naujiems peiliukams būt geriau rimtesni šešiakampiu ar žvaigždutiniu raktu veržiami varžteliai. ;uolrait Beveik bet kurioj rimtesnėj varžtų parduotuvėj būna pirkt.
 #649005   Dziedas
 10 Sau 2016 14:05
Skumbrotas rašė:
Varžtus skirtus žvejybai reik pirkt tik žvejybinėse pardėse, kaip kad ir lašinius , pufaikes ir kaliošus :!: Aš štai nusipirkau senukuose - sąžinė iki šiol naktim neleidžia miegot, jaučiuosi kaip koks sliesarius, o ne žvejys.... :cry:
Bet te varžtai iš vieno konvejerio :grin:
....
 #649008   Skumbrotas
 10 Sau 2016 15:00
Dziedas rašė:
Skumbrotas rašė:
Bet te varžtai iš vieno konvejerio :grin:
....
Bet senukai mažiau teužmoka, todėl jų perkamuose varžtuose vidutiniškai trim sriegiais mažiau nei kad brangesniuose "žvejiškuose" :!: Kaip kad pasakytų vienas įžymus kabliukų ir sliekų pardavėjas - "varžtų kioskelyje pirktiems varžtams vieta konteineryje, o ne save gerbiančio žvejo ledobūre" :!:
 #649028   Karalaitis
 10 Sau 2016 18:07
Siaip galima prikt varztus Würth parduotuves, manau ten jie kokybiski (nors pats naudojuosi originalais). O kad varztai neatsisuktu, pats naudoju paprasciausia buda - pakisu pries prisukdamas celofano. Per 2-3 metus nei kart neatsisuko, o prireikus keist, ar galast peilius - nera problemu atsukt.
 #649052   911
 10 Sau 2016 20:54
Qmas rašė:
911 rašė:
Cia tu varztu kur senukuose ieskot? ar zvejybos pardej?
Aš varžtų pasaulyje ėmiau, domėjausi tai sakė, kad gan kieto plieno + šešiakampį prasukti kur kas sunkiau nei kryžmini atsuktuva net jei ir tas pats plienas bus.
 #649064   Vylukas
 10 Sau 2016 21:47
Karalaitis rašė:Siaip galima prikt varztus Würth parduotuves, manau ten jie kokybiski (nors pats naudojuosi originalais). O kad varztai neatsisuktu, pats naudoju paprasciausia buda - pakisu pries prisukdamas celofano. Per 2-3 metus nei kart neatsisuko, o prireikus keist, ar galast peilius - nera problemu atsukt.
Visiškai teisingai. Teflono juostelės dažniausiai nebūna po ranka,o polietileno gabaliuką,ant varžtų pavynioti visada galima rasti. Anksčiau irgi pirkdavau gerus 10.9 varžtus,tepdavau klijais,verždavau. Nesąmonė,užtenka paprastų varžtų,kurie būna su peiliukais. Tik apvyniojus teflonu,ar celofanu nereikia labai jų veržti.
Vakar bandžiau 130mm sferinius nero peilius ant 110mm grąžto,tai visai gerai stintas gaudant,diametro transformacija trunka apie 5 min. ir nebereikia dviejų grąžtų :)
 #649074   kestakas
 10 Sau 2016 22:26
as tai varstus patepu MOMENT CLASSIC UNIVERSAL klijais -greziant leda,varztai niekada neatsisuka.O jei reik galasti peilius tai uztenka stipriau atsuktuvu pasukti varztus ir viskas......O uzrudijusius varztus galima neblogai atsukti purskiant kelis kartus su VD
 #649220   Bambizas
 12 Sau 2016 09:29
Qmas rašė:... vieno is varzteliu, niekaip neatsuku - prasisuko ta kryzmine ipvova atsuktuvui ikist.
Va priemonė
http://www.liudoirankiai.com/lt/graztai ... iegis.html
Yra pirkt ir visokiuose senukuose. Daiktas :gutgut Dar ir vėliau prie ūkio pravers. Dedi į akumuliatorinį suktuką ir greži. Ten lyg ir atvirkštinis sriegis, įsigrežia į varžtą kažkiek, užsiklinyja, ir varžtas atsisuka. 3sek darbo neperdedant, pamatysi ant kiek lengvai išsuksi :/braj;
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 72
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė