Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #644144   AntanasM
 18 Lap 2015 19:05
Aš tikrai ne super patarėjas, bet manau turėtų tikrai būt neblogas. Kolega pirko modelį kur iki 10 gr., tai sakyčiau jis labiau būtų nuo 5 iki 10-12gr Manau tas iki 7,5 , neblogas kaip tik tokiems masalams 2-5-7. Šiaip įdomu būtų palygint kiek skiriasi iki 10 ir iki 7,5...
 #644149   salvys
 18 Lap 2015 20:19
slavikas rašė:Tik dabar pastebėjau skirtumus tarp Tict INBITE IB-73TB ir Tict Inbite IB 73CS. Iš pradžių maniau, kad skiriasi tik rankenų tipai...INBITE IB-73TB su savo 1,2mm viršūne yra galingiausias ir meta 20gr. Nors jo storis prie rankenos yra plonesnis . Staigiau traukiant žuvį links nuo rankenos...l
ar tu supranti ka tu cia tauziji :grin: siulau daugiau pasiskaitinet ir pasidomet apie kotus o ne teorijas isvedinet ir bus viskas aisku :kodel dirba su didesniais svoriais kas per galunes, kaip kotai elgiasi , kam kaip kur tinkami ir t.t
 #644174   AntanasM
 19 Lap 2015 08:49
meska rašė:Na ateinantį savaitgalį gal pavyks normaliau pazvejot va tada brukstelesiu kas ir kaip. Nors Evaldas Z ir labai kategoriškas šiem kotam manau kad man kaip pradedančiajam tiks
Gal gali pažiūrėt ant to cegeliuko kur surašyti spiningo parametrai, kokie yra viršunės ir prie rankenos matmenys užrašyti (kur iki 10gr. modelis, 1,2mm/9,9mm)
 #644383   DaliusM
 20 Lap 2015 20:48
nu blyn vien pavadinimas surfmaster-carp daug ka pasako :D uzmus ta rite ta kota konkreciai ir tikslo del ko renkiesi sy komplekteli nepasieksi.. net neisivaizduoju ka konkreciau patarti sitoje kainu kategorijoje, bet ziureciau bent kad neperkrauti koto ir su priekiniu stabdziu.
 #644402   Edmis
 20 Lap 2015 22:43
Sutinki,ar nesutinki-tavo reikalas.Tik pasakiau,su kuriuo rites svoriu maloniau delne guli. Balasas ne"kazkoks"reikalingas,o kuo idealiasnis,tada ir riesui lengviau.Duotu pavyzdziu,su lengvesne rite,net nemaloniau laikyti,nei su sunkesne.
 #644414   Trout
 21 Lap 2015 01:18
Atsiprašau uz durną klausimą, bet ar gali ritės svoris turėti įtakos spiningo akcijai? Ant turėto shimano compre ul spiningėlio buvau uždėjęs ecusimą ir rareniumą, tai su ecusima pakračius koto viršūnė kaip ir vėliau sugrįždavo į pradinę poziciją. Gal tai įtakoja labiau ul spiningus, kurių svoris iki 100 g? Klausiu labiau patyrusių bei įvairių įrankių perleidusių kolegų
 #644418   edmundaxx
 21 Lap 2015 05:12
Turi, turi įtakos. Užsidėjus lengvesnę ritukę kotas atrodo net pagreitėja, toks stangresnis pasidaro.... Na čia prisifantazuot, kad kažkas laaabai pasikeičia nereikia, bet skirtumas jaučiasi ;-)
A jei Zauberis ant UL kotelio :roll: nu tai iš bėdos ir surfmasteris tada tiks :lol:
 #644420   Edmis
 21 Lap 2015 08:22
Idomiai liaudis masto... :roll:
Apie ieskoma spininga neparasyta,kad butent UL,bet kazkodel nusprendete,kad tai bus tikrai UL.Mano spiningas,nors ir su UL uzrasais,bet tai labiau Light .
Pagal jus Ecusima tinka,lengvesnis Zauberis-netinka '''bum
Is Ecusimos aprasymo pagal duota nuoroda:
Ritė Ryobi ecusima universali ritė su priekiniu stabdžiu. Guoliu skaičius 4+1BB. Būgnelio talpa 0,235 mm - 235 m. Perdavimo dažnis 5,0 : 1 Stabdžio galia 5 kilogramai. Ritės masė 305 g.
 #644425   Ovkas
 21 Lap 2015 09:03
Cia tiesiog kai kas uzstriges laike ir jiems 2 Golfas pats geriausias :lol:
Ir as buvau prisiskaites kokia gera Ecusima, nusipirkau, pazvejojau 2 kartus ir pardaviau.
Man 7 golfas geriau. :-D
Ant L ir ML naujas Exage dauggggg geriau.
Raginu rinktis rite savo nuoziura ir geriausiai apziureti parduotuvej, pasukioti ir tada nusipirkti pigiau e-shope :-D
 #644462   RastaMan
 21 Lap 2015 21:29
ramkis rašė:...nuobodos...Mėšlas ir daugiau nieko
Vat būtent čia aš matau "nuobodybę" kai atsakymas - "mėšlas" ir viskas :? Argi ne rimčiau atrodytų kodėl tai mėšlas ir pvz. kas yra geriau toje kainų kategorijoje?....
 #644468   ramkis
 21 Lap 2015 21:55
Daliau,čia kažkiek gal ir panašiau. Bet iš tos kainų kategorijos aš gal būt labiau būčiau linkes į "Ryobi ecusima 1000" arba kažką iš TIC. Gal big ir tavo nurodyta Okuma tinka.
Nežnau kodėl,bet didesnė dalis meškeriotojų kažkodėl į MJ žiūri atsainiai. Galvoja,kad "ešeriukams" reikia paprasčiausios rigės ir pigiausio koto su įklijuota viršūne. Vitoli,garbus žmogau,o SENSĖJAU,pasakyk kad viskas nėra taip paprasta. Pasakyk,kad šitas žūklės būdas būdas yra kitoks ir jam neužtenka vien mažo guminuko ir galvakablio iki 3gr. :-D .
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė