Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #639479   Evaldas Z
 01 Spa 2015 19:52
Gal todel, kad buvo vienas is ekonomiskesniu ir senesniu modeliu, Yamaga Blanks BLC-74 man nelabai patiko. Kitu yamagu nebandziau.
Finezza 732UL-T buvo visai smagus kotelis ir jeigu buciau gaudes tik MJ, tai butu gal ir pasilikes pas mane. Tik kad deklaruojama finezzos gramatura (mano akim) labai arti tiesos, tai turbut nelabai tiks. Na, yra ir iki 10g, bet tos jau ilgokos gaudymui is valties.
Is bandytu dar visai geras eseriu stuksenimui buvo Majorcraft Airock AR-T822M. Tik, kad ir tas su voblikais nedraugavo, tai teko atsisveikint.
Tict INBITE IB-73TB dabar (kolkas ) yra tai, ko reikia. Ir dzigina, ir tvicina ir ... :) Na, gal kartais ir pritruksta svelnumo ir subtilumo is jo, bet kai smulkiais lengvais sudeliukais gaudau vis reciau, tai kaip ir normoj viskas.
Tenryu lunakia sonic taip pat buvo vienas is variantu, bet... pagailejau pinionzu tada :oops:
Siaip, su tokiu biudzetu, pasirinkimas tikrai yra ir dauguma atitinkamos paskirties kotu tures reikiamas savybes, todel teks rinktis tiesiog kas geriau rankoj guli :)
 #639532   birškis
 02 Spa 2015 10:31
man asmeniskai jie ( lunakia,sonic,swat )-"sunkus" ,nepatogi "rankena","minkstai-leti" ... grafitlyder (kalzantes, corto, tiro) tokiom pat nepatogiom "rakenom" ir inklijotom versunem (fineza)man primena "pikerius" kuriuos naudojau "mikro masalams" ...pres 15metu :-D
 #640407   ramkis
 11 Spa 2015 21:09
zhnyplius rašė:Sveiki, reikia jūsų pagalbos mirodžiginiam kotukui nulaužiau įklijuotą viršūnę, gal galit kokį meistrą Vilniuje parekomenduoti kad sutvarkytų?
Išmest,nusipirkt naują viršūnę,ieškotis naujo koto :-D Praktika 'viarkt
 #640505   RoBass
 12 Spa 2015 19:49
Sveiki, pasakykite kas tikrai zinote, ar turite, turejote, koks modelis to kotuko geriau tiktu svoriams 3-4-5-6 nu ir gal kada 7 gramams zvejoti , S ar SS galune?
Kotas sitas: http://www.olympic-co-ltd.jp/enfishing/ ... vo-FINEZZA
Dekui uz info ;-)
 #640519   Saugirdas
 12 Spa 2015 23:21
As asmeniskai uz ss.
Su laiku supratau, kad su trumpu solidu ir masalu galima graziau suzaist ir kibimai aiskesni.
 #640528   RoBass
 13 Spa 2015 08:39
Dekui Saugirdai,bet man idomu ar tas kotas nebus per kietas 3-4 gramam, arba ar nebus per minkstas 5-6 ar 7 gramam ir ar is vis tas kotas tinka tokiam gramaturos diapazonui nuo 3 iki 6-7gr. ...? Zvejyba pagrinde didesniuose gyliuose, kai kur su nedidele srove....Noreciau isgirsti nuomone is turinciu ta kota su solid virsune, nes ZT nieko doro nera parasyta apie ta kota, kiek skaitinejausi... Pagooglinus info nemazai, ypac rusu saituose, bet ten, labiau aprasyti T galuniu tie kotai, tsakant, neradau atsakymu i savo klausimus, todel klausiu cia, gal kas turi ir naudoja ta su S ar SS ir tiksliai gali papasakoti, kaip jis dirba su tokiais svoriais ir ar isvis tinkamas tam reikalui.
 #640545   ramkis
 13 Spa 2015 12:32
SS sueis pilnai, Jis toks kiek griežtesnis už S. S jau tokia balalaikėlė. Bet čia įmetei dar senesnį modelį. Aš ant LT negaunu greitai nusipirkti jokio kiek padoresnio mikrinio koto. Visi pasiūlo laukti neapibrėžtą laiką, aišku prieš tai susimokėjus pilną kainą. Jumoristai :-D
 #640560   RoBass
 13 Spa 2015 15:20
Jasna, tai reiskia ss turetu sueiti. :) Tai per Bait.lt galima uzsakyti ir jie praso 50% sumos, bent jau man taip sake, kai zadejau viena kotuka uzsisakyti, nu tik palaukti reiktu.... Jo, noriu butent to seno modelio, nes apie nauja vapse nieko gero neradau aprasyta, neaisku kas per kotas.... :roll:
 #640562   Saugirdas
 13 Spa 2015 15:53
Finezza geriausias Graphiteleader gaminys. Visoj Europoj vertinamas tik gerai. Aisku, atsiranda kazkokiu baiboku kurie sako kitaip, bet bendrai paemus tai atsiliepimai teigiami. Ne vienas galva suka kaip gaut viena ar kita modeli.
Populiariausias modelis (kurio nebegamina) Finezza Corto man asmeniskai bomba. Kolkas tik vienas MicroJig kotelis man geresnis visom prasmem, bet ir to kaina dvigubai didesne ir tas kotukas susuktas meistro.
Visi Graphiteleader spiningai turi viena nemaza minusa, tai blanko silpnumas. Luzta jie. Bet tai pateisinama, nes jautrumas, zuvies laikymas be priekaistu.
 #640567   RoBass
 13 Spa 2015 16:55
Saugirdas rašė: Visi Graphiteleader spiningai turi viena nemaza minusa, tai blanko silpnumas. Luzta jie.
Ka reiskia luzta, nuo ko? nuo per stipraus uzmetimo, ar zuvies iskelimo is vandens su spiningu....?
As dabar su Izabela kuti iki 6gr. zvejoju, jau metai, tai gali daryti ka nori su juo, nieko nebijo, sveiciu is jegos jei reikia toliau uzmesti, keliu zuvis i kranta neziuredamas(zinoma su protu).... :-D Zinoma as ja saugau, nemetau, netrankau, nedelioju kur papuola, iki siol kaip nauja atrodo :-D Aisku jei ten metyciau, trankyciau ta kota, tai gal ir luztu, gavus koki mikro itrukima, ibrezima :neutral:
 #641014   ErikaZ
 19 Spa 2015 10:17
Sveiki, parekomenduokite prašau "light" spiningą prie Shimano TwinPower 3000C, ilgis 240-270cm, gaudysiu kartais nuok ranto, kartais iš valties, pagrinde galvakabliais 8g-12g. + guma, su 0,1mm pintuku, kainą - iki 80eur...
 #641171   ErikaZ
 20 Spa 2015 15:30
šita ritė buvo ant netinkamo koto, senasis kotas iškeliavo o ritė liko, tai ir noriu ją dar panaudoti ant naujo lengvo džiginio kotelio ešeriams.

Kiek domėjausi Mikado Inazuma Flash Perch kaip ir neblogi tūrėtų būti, tačiau norėtusi koto su neįklijuota viršunėle, o gal ne visi jie tokie?
 #641242   D911
 21 Spa 2015 08:46
ErikaZ rašė:...Mikado Inazuma Flash Perch kaip ir neblogi tūrėtų būti, tačiau norėtusi koto su neįklijuota viršunėle, o gal ne visi jie tokie?
Tai, kad čia jau iki 18g. kotas... nelabai lengvas džiginis... Pažiūrėkit Favorite Blue Bird 'us dabar jau yra ir su įklijuotom ir neįklijuotom ir gramatūra pagal jūsų poreikį ;) http://favorite-fishing.com/blue-bird-2/?lang=en
 #641384   ErikaZ
 22 Spa 2015 15:39
D911,
ačiū, variantas išties geras, tačiau yra vienas niuansas, pas mane ant RIB'o meškerių laikikliai yra nerudijančio plieno ir toks "skeletoninio" dizaino kotas maskatuosis nes trūks apimties ties ta vieta kur atsiremti turi, tuo pačiu droš patį blanką.

Todėl, žvalgausi į klasiskinę, kamštinę rankeną turinčius, tačiau tokie būna arba labai brangūs arba rankena super trumpa arba dar neaiškios reputacijos...
 #642420   slavikas
 02 Lap 2015 19:29
Sveiki. Gal galite man, neišmanėliui išaiškinti tokį reikalą- per žvejų laidą rodė sterkų naktinę žvejybą Liepojos kanale. Žvejojo su Tict Inbite IB 73 ir mėtė 10 gr. plius trijų colių Reins Rockvibe Shad 3 . Tai dar koksai 1-2gr. Bet reikalas tas, kad šio kotelio gramatūra yra iki 7 gr. Dar įdomiau, kad šis spiningas pritaikytas žvejoti su 0,2-0,4 storio valu, o gaudė su 0.8 . Čia , tipo , kad adrenalino būtu daugiau? Aš suprantu, kad Tict leidžia viršyti vienu kitu gramų nurodyta maksimumą, bet gaudyti ant koto viršutinės ribos ir daryti staigų masalo pakėlimą ? Ar tai buvo spiningo reklama ar aš jau kažin ko nebe suprantu. Turiu Tict Sram ir kas tai per gamintojas žinau ne iš nuogirdu.
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė