Buvau jau bepradedąs galvoti, kad neblogai gaudau šapalus spiningu. Nes daug jų jau prigaudžiau Nemune, Mūšoje, Lėveny, vieną-kitą ir Neryje.
Bet tokios paikos mintys kaipmat išrūko išgalvos. Vieną rytą. Prieš pora dienų.
Na, bet apie viską iš eilės.
Nuvariau pasėdėt per naktį prie vienos duobės Nery, žemiau Vilniaus.
Su fyderiais. Pasišėriau iš vakaro žirnių-kviečių-karšinio pirkto mišiniu.
Vakare - nieko, naktį - neblogos kuojos ir žiobriukas, ryte - vėl nurimo. Tai pradėjau užmetinėt į įvairias vietas - bandyti eškoti, gal kažkur stovi žuvis. Vienas užmetimas nepavyko - švystelėjau į šoną - kur baigiasi duobė ir jau beveik prasideda rėva. Bet nusprendžiau nepermetinėt iš karto, o susitvarkyt antrą meškerę.
Čia ir prasidėjo!
Nieko nespėjau sutvarkyt, o anas kotas, matau,jau griūna į vandenį - kažkas velka jį. Nespėjau. Bet iškart įtariau,kad šapalo darbas.
Pakartojau metimą ten pat. Ir vėl laukti neteko - žiebė kaip priklauso! ištraukiau... nutrūko... nespėjau.Ir dar... ir dar... Kas kelios minutės nenutrūkstamai!
Bet visgi, tema apie spiningą.
Tai aš iškart primečiau,kad spiningu šapalus traukti daug didesnis kaifas nei fyderiu. Žaibu susimontavau spiningėlį, po ranka turėjau dėžutę tinkamų vobleriukų. Ir pirmyn...
Ir ką jūs manot?!
Anei barkšt. Beveik valandą šukavau tą vietą skersai, prieš srovę, pasroviui su prilaikymais.
Jei nežinočiau, sakyčiau, kad šapalų ten nė kvapo nėr.
Vobleriukų turėjau "teisingų", išbandytų: Baby Griffon, Chubby, Yo-zuri LM, Salmo keli šapaliniai ir pan...
Kai jau susitaikiau su pralaimėjimu, dar padariau patikrinimą - vėl užmečiau fyderiuką į tą pačią vietą. Pasirodo, jie dar ten tebėra - vel kando kukurūzą.
Bet neilgai. Pakilo saulė, apšvietė tą vietą ir kibimai nurimo. O aš galėjau pamatyti, kad gylio ten - ne daugiau kaip iki pažastų.
Būtent ten, ant dugno pakilimo ir susikaupė jaukas. Vieną šapalą paskyriau suvalgymui, tai jo pilnas skrandis buvo žirnių, net per žaptus dribo.
Gal dėl to ir nekibo ant voblerio. O gal ir ne. Yra apie ką pamąstyt.