Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #615909   Aqua v.
 01 Kov 2015 23:44
koks rites perdavimas? gal tau net teoriskai nereikia nieko taikyt, cia jei perdavimo skaicius ne sveikasis skaicius.
As tai netaikau saviskems jokiu 'dantu' perrinkdamas, nors perdavimas ir 'integer'. Teoriskai bla bla bla, bet realiai manau kad visai kiti dalykai svarbus rites resursui.
 #616108   Daxidas
 02 Kov 2015 21:13
ant teleskopines meskeres ties sudurimu yra trukimas,meskre raso jog is graphite padaryta.Turiu stiklo ir anglies pluosto,kuriuo butu geriau apklijuoti(+epo klijai aisku).
 #616132   SatodiaV
 02 Kov 2015 22:24
Aqua v. rašė:Atvirksciai, pas tave nera jokiu 'poriniu' dantraciu. Nieko nereikia taikyt.
Na, tada gal netaip busiu suprates youtubej ukrainieciu video. Ten sake, kad jei perdavimas lyginis, pvz.: 5:1, tai reik zymetis, jei nelyginis, kaip kad to zmogelio rites 5.5:1, tada nereikia. Jeigu is tiesu zymet nereikia kai 5.2:1, tai tiketimes, kad tik smelio papuole ir tepalai prasiplove, delto "ceza".
 #616742   Oliver
 05 Kov 2015 13:51
Sveiki, gavau spininga is japonijos, atidziau apziurejus blanka, vietomis yra smulkiu laseliu , atrodo kaip klijai , norejau paklausti kaip butu galima juos pasalinti nepazeidus blanko, ar geriau neliesti?
 #617092   Arvidys
 07 Kov 2015 19:17
Turiu nebrangų no name spiningą. Noriu jam nutrumpint rankeną pažymata foto maždaug kur. Klausymas Su kuo geriausia būtų nupjaut? Ar reiks papildomai dar ta nupjauta galą sutvirtint ar užteks užklijuot kažkuo, kad neliktų skylė? Ar gali tokia modifikacija kažkaip blogai atsiliept spiningėlio darbui?
Prikabinti failai
No name.JPG
 #617138   Aqua v.
 07 Kov 2015 22:31
As pjauciau 'nazovke' metalo pjukliuku, arba lobziku, letai, nespaudziant. Kuo mazesni dantukai, tuo maziau sansu, kad kazkas sutrupes, sueizes. Dar apipjauciau 'zyme' ratu, kad pabaigoj nesigautu koks pluosto nuskilimas.
Manau, kad ipatingos apsaugos nereikia, tiesiog uzdet galo 'kamsti' koki fantazija ir skonis 'siulo'. Pati galo apdaila turi neleisti smugiuot i blanko gala. Galima iliet/uzliet epo i gala ir truputi skyles blanke, neikam nepatrukdys (svori iskaitant), bet ir nemanau, kad butu l. aktualu.
Balanso pasikeitimas bus didziausias issukis ir galima 'beda'. Jei kotas galingas, sunkus, gali but didesnis kruvis riesui. Nu dar galingesniu kotu nepatogu mesti, jei rankena pertrumpa.

p.s. as ne rodbuilderis, bet kadangi profai paprastai neskuba isduot tiksliu detaliu :) , bruksteliu savo mintis.... ;-) juo lab, kad kotas nebrungus :)
 #617139   SauliusM
 07 Kov 2015 22:34
nupjaut gali kad ir su eiline nazofke. bet tu primesk, kiek nupjovus prarasi svorio nuo meskeres storgalio, vat ant tiek tau meskeres balansas ir pasikeis. ir turesi gaidiska kota su neprotingai i prieki pastumtu svorio centru. nu nebent jam svinine balvanke paskui prie galo su izoliacija privyniosi. bet tai bus gaidys kvadratu...
 #617197   Taacis
 08 Kov 2015 14:53
Vo, aqua gerai aprase. Tik pirmiau siulsu pjaut tavo norimo ilgio- trecdaly. Tada issilukstensi ta rankenos gali kamsty ir pamatysi ar galima bus jy panaudot dar karta. O jau tada pjauk ties norima riba. Tik ydomu kodel trumpini, jeigu tam, kad nekliutu uz striukes-liemenes skvernu, tai ziurek nepersistenk- trumpink tik tiek, kad uz alkunes nebekysotu rankena ir viskas.
 #617286   Arvidys
 08 Kov 2015 21:37
Su šituo spiningu gaudau upėtakius. Tai esmė ir yra tame, kad noriu jog butu trumpesnes negu iki alkūnės, nors rankena jau ir dabar trumpesnė. Tos detales nuo rankenos galo naudoti neplanuoju, ten guminis bumbulas ir man jis ir taip nepatinka planuoju dėt kazka is medzio persunku kaip supratau nebus. Aš metau ganetinai specifiskai nu tikrai ne taip kaip dauguma :oops: Tai manau, kad smarkiai sutrumpinus rankena bus patogiau. Buvau pastates rite zemiau ir su izoleciaja pritvirtines tai viskas ok buvo iskyrus, kad tada pirmas ziedas per toli gaunasi... Nu zodziu bandysiu gal pjaut. Taip smarkiai kaip, kad ant Toliko upėtakinio spiningo tai netrumpinisu...
 #617296   Aqua v.
 08 Kov 2015 22:17
Arvidys rašė:....Tos detales nuo rankenos galo naudoti neplanuoju, ten guminis bumbulas ir man jis ir taip nepatinka planuoju dėt kazka is medzio....
Is sampano butelio kamscio :gutgut :)
 #617343   SauliusM
 09 Kov 2015 11:24
Arvidys rašė:...Aš metau ganetinai specifiskai nu tikrai ne taip kaip dauguma :oops: Tai manau, kad smarkiai sutrumpinus rankena bus patogiau. ..
kalba ne apie patoguma, o apie tai, kad nutrumpinus ir dar ta bumbula ismetus pasislinks mases centras i prieki smarkiai. del ko kotas virs i prieki ir laus tau riesa. finale visa diena taip pametes vakare jausi rankos skausma. o ypac tai aktualu tiem kas su sanariais nors kokiu nors problemu turi. tada bent jau rite reiktu sunkesne det, kad subalasuot kazkiek. nu nebent tu metydamas laikysi su ranka kota auksciau rites, kaip museline meskere, ir metysi "bobiskai" kita ranka dar ir uz valo laikydamas.
 #617387   Taacis
 09 Kov 2015 14:21
Arvidys rašė:Su šituo spiningu gaudau upėtakius. Tai esmė ir yra tame, kad noriu jog butu trumpesnes negu iki alkūnės, nors rankena jau ir dabar trumpesnė.
Ai, tai pjauk ramiai. Viskas bus gerai. Upetakiniam apskritai ta rankena nereikalinga- yra kur suimt vienai saujai ir gana. Imi nažovke ir pjauni, tik aplinkui apipjaudinek.
 #617497   Arvidys
 09 Kov 2015 20:26
Užmetimas 2-10g. Dabar stovi Tournament ZX 2000, bet planuose kazkas is shimano 2500 arba 3000.
 #617566   SauliusM
 10 Kov 2015 11:27
Arvidys rašė:Užmetimas 2-10g. Dabar stovi Tournament ZX 2000, bet planuose kazkas is shimano 2500 arba 3000.
nu tada gal ir dar nieko tokio bus. bet sunkesne balvanke ar koki bumbula ant galo gali tekt uzsidet.
 #617737   Arvidys
 11 Kov 2015 01:37
Nesu kvalifikuotas ekspertas, bet ačiū visiems forumo ekspertams, kurie prieš kelis metus aiškino, kad pas upėtakius daugiau kaip 2000 rites nereikia... Kad su kitokiom balansas bus nesamoningas... Taip pat visiems balanso derintojams, kad ir Mitchell mag pro lite evo 662L spiningui daugiau kaip 1000 rites nereikia nes bus nesamoningas balansas... Kuo viskas baigėsi? 2000 pas upėtakius subirėjo. Kad jau subirėjo, pas upėtakius tai ir ant mitchelo gaudant ežeruose nebenaudojama. Dėl taupumo sumetimu ant mitchelo buvo pastatyta ryobi applause 3000. Gaudau sau atsiputes, o ir balansas su ta 3000 rite gaunasi geras jei ten matuot kai vienu pirštu spiningą laikai šalia rite rankenėlės. O jei net ir blogas tas balansas tai man jis nei kiek netrukdo. Sekanti rite pas upėtakius bus 2500 arba 3000, bet tarkim rarenium tai svoris abieju siu dydziu vienodas. Pasiviniot bekingo problemos nematau. Tai ir galvoju statysiu sau ramiai 3000 tai bus ir upėtakiam ir dar ir šlakiam mažesnėse upėse. Dar vienas mano iš praktikos pastebėtas dalykas tai kad, upei gaudant tarkim uėtakius, kuo platesnis bugnelis tuo geriau.
 #617742   Daugirdas
 11 Kov 2015 08:37
Arvidys rašė:Nesu kvalifikuotas ekspertas, bet ačiū visiems forumo ekspertams, kurie prieš kelis metus aiškino, kad pas upėtakius daugiau kaip 2000 rites nereikia... Kad su kitokiom balansas bus nesamoningas... Taip pat visiems balanso derintojams, kad ir Mitchell mag pro lite evo 662L spiningui daugiau kaip 1000 rites nereikia nes bus nesamoningas balansas... Kuo viskas baigėsi? 2000 pas upėtakius subirėjo. Kad jau subirėjo, pas upėtakius tai ir ant mitchelo gaudant ežeruose nebenaudojama. Dėl taupumo sumetimu ant mitchelo buvo pastatyta ryobi applause 3000. Gaudau sau atsiputes, o ir balansas su ta 3000 rite gaunasi geras jei ten matuot kai vienu pirštu spiningą laikai šalia rite rankenėlės. O jei net ir blogas tas balansas tai man jis nei kiek netrukdo. Sekanti rite pas upėtakius bus 2500 arba 3000, bet tarkim rarenium tai svoris abieju siu dydziu vienodas. Pasiviniot bekingo problemos nematau. Tai ir galvoju statysiu sau ramiai 3000 tai bus ir upėtakiam ir dar ir šlakiam mažesnėse upėse. Dar vienas mano iš praktikos pastebėtas dalykas tai kad, upei gaudant tarkim uėtakius, kuo platesnis bugnelis tuo geriau.
Nu mano manynu tai čia marazmas '''bum 2000ne subyrėjo , ne todėl kad 2000-ne, bet todel kad arba tai buvo tiesiog elemantarus sudas arba nepriziureta/netepta, netinkamai ekpslotuojama ar pan. Ne vienus netus gaudau su 2000nem ir nebyra jos man pas upetakius. Anei pas sapalus, ar eserius.
 #617768   Arvidys
 11 Kov 2015 12:28
Rašiau jau ne vienoje temoje ir ne vien kartą. Subirejo Tournament ZX by Daiwa. Visi aiškino, kad geros darbines rites lyg ir kaip exceleris ar kazkas tokio ir, kad uz tuos pinigus tikrai laikys. Buvo priziurima ir namaudoma vandeni... Masalai vobleriai ir tie nedidesni negu 5-6cm... Zvejybu tikrai nebuvo daug. Aisku cia ne pati brangiausia rite, bet man ir no name pigesnes rites yra atlaikiusios ilgiau, nors ir droziamos buvo su sukrem 2 ir 3nr. Ir kai paraso, kad su daiwa 2500 kokia gaudo lydekas tai man neitikimai skamba. Bet gal brangesnes ir geresnes.
 #617797   Taacis
 11 Kov 2015 14:56
Arvidys rašė:Rašiau jau ne vienoje temoje ir ne vien kartą. Subirejo Tournament ZX by Daiwa. .
O kas konkreciai subyrejo? Niekad nesu mates subyrejusios rites. Ji juk is daugybes detaliu- nejaugi jos visus sugedo :shock:
 #617800   Arvidys
 11 Kov 2015 15:07
Nu tas subirėjo tai gal biški per smarkiai išsireiškiau. Po sezono pradejo visa užt ir negražiai dirbt po apkrova, kurią duoda tarkim suggar deep 5cm. Veliau sulužo kažkokia dalis, kuri neduoda rites rankenėliai suktis atgal... Tai rankenele sukinėjosi ir pirmyn ir atgal... Nu, bet šita lyg ir sutvarkė. Bet po apkrova vistiek nekaip ji dirba ir visa tai pasireiškė tikrai po nedaugiau kaip 15 žvejybų. Mano suvokimu tai kaina kiek buvo mokėta už tą ritę ya neadekvati laikotarpiui kurį ji atlaikė be problemų. Ai tiesa dar minusas, kuris pasireiškė tai lankelio spyruoklė išsitampė (dėl šito nesu tikras, bet manau, kad spyruoklė kalta) tai dabar lankelis kai yra užlenktas yra gerokai žemiau. Ir manau tai išdalies įtakoja kaip yra suklojamas valas, nes lankeliaui esant žemiau tai ir vediklis pakeičia šiek tiek savo poziciją...
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 35
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė