kas cia tave kalbino ? juolab rasai nesamones
geriausia žuvis- dešra
tu gal pasiziurek, kokius vejus pats rasai, jau pradedi uzknist su savo nusitampymaisalkanas rašė:kas cia tave kalbino ? juolab rasai nesamones
tai maladec, kad pritari tam, jog nesamoniu prirasei.alkanas rašė:Slovak, jei ka, as ne tau rasiau, bet pritariu tau.
Tai, kad jie neveikia kasmet aiskeja vis labiau, bet kaip spresti problema ?SauliusM rašė: labai geras pavyzdzys, kad dabartine tvarka ir dabartiniai istatymai tiesiog neveikia situo klausimu. ir toliau prisiimkim strucio pozicija ir slepkim galvas smelyje su isivaizdavimu, kad viskas gali but prieiinama visiem ir nemokamai. finale rezultatas gaunasi niekam nieko.
LiMS pozicijos situo klausimu nera. O mano asmenine pozicija yra tokia, kad civilizuotam uzsieny vakaruose yra pilna realiai veikianciu pavyzdziu. bet visuose teigiamuose uzsienio pavyzdziuose privati nuosavybe yra gerbiama.Slovak rašė:Tai, kad jie neveikia kasmet aiskeja vis labiau, bet kaip spresti problema ?SauliusM rašė: labai geras pavyzdzys, kad dabartine tvarka ir dabartiniai istatymai tiesiog neveikia situo klausimu. ir toliau prisiimkim strucio pozicija ir slepkim galvas smelyje su isivaizdavimu, kad viskas gali but prieiinama visiem ir nemokamai. finale rezultatas gaunasi niekam nieko.
Nes istatymai lyg ir leidzia, o praktika... . Ka nauji istatymai pakeis ?
Kokia tavo asmenine pozicija, nes is to ka rasai irgi dvelkia krastutinumu.
Kaip ir oponentu nuomone krastutine "взять все, да и поделить" (С).
Kokia LiMS pozicija ?
Visu pirma,pries koki nors svaiciojima apie ginyba, privalu laikytis tos salies istatymu,kurioje gyveni ir jai bent jau nekenkti,tada gal ir i klausimus apie ginyba daug atsakymu paaiskes savaime...Urlys rašė: Kodėl tokioj šalyje aš turėčiau jausti lygiaverčiu piliečiu ir ją ginti? Padėkite man rasti įtikimus atsakymus į šiuos klausimus, busiu dėkingas.
retai rašau, 100% palaikau.Aqua v. rašė:Ne apie krastutinumus, ir mes cia ne is skirtingu pasauliu, tiesiog su savom nuomonem, ir savais interesais.
Del pagarbos privaciai nuosavybei, tai blin, kaip ir daug kas cia, pats turiu zemes prie Nemuno (lasiam tiesa neprieinama), ir keliai ir takeliai per ta zeme eina, ir t.t. ir pns. Bet net nekyla minciu gailetis, verkt del istrypto takelio, ar gal kas malka is misko pavoge lauza kurendamas zvejyboj..... Ir nera dideliu problemu, ir nesureiksminu 'sventu' savininko teisiu.
Tai va, kai kovoji pries zvejus verslininkus - gini savo interesus pries konkurentus, bet konkurentai nera negincijamai neteisus. Kai nori pazvejot brangiai, ir mane isstumt (nes as to nenoriu) - taip pat nereiskia, kad tavo pusej negincijama tiesa, nes tipo yra aksioma 'privati nuosavybe - absoliutus geris, ir tik privatininkai gali gerai valdyt visuomenes turta'. As ginu savo interesa, manau, kad yra daugiau tokiu, kuriem nafig nereikia, kad bureliai isvaikytu 'neasocijuotus' ribokus nuo upiu ruozu. Toliau galima gincytis ir diskutuot, bet tik ne is pozicijos, kad kazkas iskart 'modernus', kazkas 'is LTSR'....
toj pacioj Suomijoj yra pilna pakranciu, po kurias ne tik vaiksciot, bet ir su valtim priplaukt negali.Urlys rašė:O kodėl neužsiminate apie suomiu deklaruojama visų žmonių teise į gamtą? Ar suomiai jau nebecivilizuoto pasaulio dalis? Kodėl verslo negalima daryti šalia gamtos, kokiu pagrindu vienos šalies pilietis įgyja išskirtines teises į gamtą? Kodėl tokioj šalyje aš turėčiau jausti lygiaverčiu piliečiu ir ją ginti? Padėkite man rasti įtikimus atsakymus į šiuos klausimus, busiu dėkingas.
o visa esme yra tokia, kad tai ka cia surasei tai yra tik tuscia filosofija be neivieno realiai realiam gyvenime igyvendinto ir normaliai veiikiancio pavyzdzio. tiesiog pasvaiciojimai jeikitais zodziais.Aqua v. rašė:Ne, nu cia gi primityvas, privati nuosavybe nera jokia prigimtine zmoniu teise... joks absoliutus geris absoliuciai negincijamas...
gal ir zmones pardavinekim i nuosavybe, pypiec, kaip uspaskichas kedainiuose tvarka padarytu, seimininkas taip sakant...
Nuosavybe yra varzoma visiems, ir maziems, ir dideliems (biski), ir turi but varzoma. Kitaip kelias isbandytas, ir jo nenori net didziausi turtu valdytojai (nebent jaunas kvailas prisivoges proletariatas - va tinkamas hipio sugalvotas uzvadinimas
). Tas kelias trumpai: nelygybe dideja (monarchija, feodalizmas, diktatura, oligarchija ar pns)->nepasitenkinimas dideja->bardakas, smuta, karas-> chujova visiems->.....
Aisku, nera ir nebuvo Didziosios Teisybes dar niekad,
nu bet jei kazkas aiskina, kad man, LT gamtai reikia kapitalisto savininko - tai as tokiu 'jegu' ar 'organu' tikrai nepalaikysiu, kaip galesiu kritikuosiu, ir visiems pabresiu, kad cia ne ju interesai ginami, ne del ju daroma.....
utopija tu gini realybej neimanoma ir sito pats nesuvoki.Aqua v. rašė:...As ginu savo interesa....
ir vel tuscia teorija. sunku pastebet, kad realiai tai neveikia niekur ir tokiu realiu pavyzdziu nera.arturas_merk rašė: Dar vienas aspektas: valstybinė įmonė ar organas turi daug didesnius išteklius ir prieinamumą patirčiai kaupti ir sistemai sukurti nei privatus (šioje srity). klausimas yra motyvacija... taip pat svarbus klausimas yra privatininko mytvacija ir kokiais fin ištekliais paremta..? tuo tarpu valstybei nebūtinai turi būti tikslas "+" galutinėj eilutėj, priešingai nei privatininko.
jau rasiau, tokie malonumai kainuoja pinigus. ir joks politikas neateis ir is sventos dvasios to nepadarys. o valstybiniu pinigu pas mus tam ir taip nera.arturas_merk rašė:paprastas pvz. Vokietijoje policija nėra privati, bet tik pabandyk numest nuorūką pro automobilio lango...
Cia tipo siektinas pvz kad priplaukt/prieit negali ? Nelabai matau prasmes, kam lygiuotis i tai kas man ( ir galbut ne man vienam ) yra nepriimtina? Ar jau tipo viskas kas kitose salyse yra tai tik geris ir tik geris?SauliusM rašė: toj pacioj Suomijoj yra pilna pakranciu, po kurias ne tik vaiksciot, bet ir su valtim priplaukt negali.
Pasiziurekit visa vakaru Europa su senaja demokratija (Vokietija, Prancuzija, Anglija), pasiziurekit JAV. Na vakarietiskas pasauli i prieki varancias salis, ten apie tokius marazmus kaip viskas visu niekas nekalba ir privacia nuosavybe gerbia. O i ka jus norit lygiuotis? I komunistu partijos ideologija?
tik kad neduodat nei vieno realaus pavyzdzio, kur realiai veikia tai, kas butu priimtina, o tik sapaliojat fantazijas utopines kazkokias prasilenkiancias su realybe ir tiek. O pavyzdziu, kur privatus asmenys plius normalus regioninis planavimas veikia tobulai pasaulyje yra pilna. Tai gal biskuti reiktu iseit is pasaku ir fantaziju pasaulio ir pasimokyt is tu, kas realiai susitvarkyt sugebejo?Wytux rašė: Nelabai matau prasmes, kam lygiuotis i tai kas man ( ir galbut ne man vienam ) yra nepriimtina?
na man priimtina kaip LT 5-7 metrai pakrantes visiems man geriau nei tai kad negaletum prieit/priplaukt.SauliusM rašė:tik kad neduodat nei vieno realaus pavyzdzio, kur realiai veikia tai, kas butu priimtina, o tik sapaliojat fantazijas utopines kazkokias prasilenkiancias su realybe ir tiek.Wytux rašė: Nelabai matau prasmes, kam lygiuotis i tai kas man ( ir galbut ne man vienam ) yra nepriimtina?
kitais zodziais dilgelem apaugusios, apsiktos ir bambaliais numetytos pakrantes ir gaujos kabliautoju jose yra geriau nei susimoket kelis litus uz tvarka privatininkui.Wytux rašė:na man priimtina kaip LT 5-7 metrai pakrantes visiems man geriau nei tai kad negaletum prieit/priplaukt.
Plius, jei apie lasius, absoliuciai jokios apsaugos nebus sukurta, jei kazkuriuose ruozuose bus brangesni bilietai. Tai tik privilegiju klausimas, jokios gamtosaugos.Wytux rašė:.....na man priimtina kaip LT 5-7 metrai pakrantes visiems man geriau nei tai kad negaletum prieit/priplaukt.
edit: daug daug simtu kartu priimtiniau.