Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #616579   lauris
 04 Kov 2015 19:41
HorseFly rašė:Klausimas turintiems bluebirda 5g ar 7g, kaip jums jautrumas jo?
turiu iki 5gr kaip uz tokius pinigus geras jautrumas. nuo 2g+masalas geru oru matosi pagal virsunele kai dugna pasiekia , o taip nuo 3-6gr +masalas gerai jaucias ir jam geriausiai manau :)
 #616582   Saugirdas
 04 Kov 2015 19:48
HorseFly rašė:Klausimas turintiems bluebirda 5g ar 7g, kaip jums jautrumas jo?
turejau abu. Atvirai pasakysiu, kad iki 7gr ne taip lipo prie dusios, kaip iki 5gr. Dabar tas iki 5gr pas forumieti Pencija, gali pasiklaust jo nuomones, bet man jis geras kotukas. ;-var-var.
 #616612   Tošis
 04 Kov 2015 21:26
Ant pigaisku buna kad ir gera svori uzkabinus nesiskiria niekas, sakau gal ir cia stebuklu buna :-D Mates as komedniku kaip is mikro donkes daro :-D bet jei rimtai koki 1 ar 2 gramus uzdejus? Man gi nieks neduos prasibegt ezere
 #616872   Evaldas Z
 05 Kov 2015 23:51
iusegun rašė:Kam jus tuos kotus prievartaujat? Su lengvaja irgi gali priekaba vilkti :gutgut
Prievartavimas yra tada, kai ant koto uzrasyta gramatura atitinka realybe ir tuos gramus virsijant jauciasi koto perkrova. Kaip pvz. tureta finezza. Virsutine deklaruojama riba +/- atitinka ir perkraut, bent jau metant, nesinori. Visai kitoks yra dabar turimas tict inbite, kurio darbine pradzia yra tik pora gr. zemiau negu deklaruojamos lubos, o virsyt , pasak Omar'o, galima x2 drasiai. Tiek virsyt dar nebandziau ir turbut nebandysiu, nes turiu ir kitu irankiu, bet + 2-3g prie nurodytu 7g tikrai nesijaucia. Pries pirkdamas perkraciau visa tict (ir ne tik) produkcija, kuria tik buvo imanoma rasti ir galiu drasiai teigti, kad tie koteliai (ice cube, sram, ralgo, ...) yra ganetinai skirtingi. Taigi, pirkt kazka pagal uzrasytus parametrus ir atsiliepimus, gyvai nepaciupinejus, tikrai nepatariu.
 #622164   slayus
 11 Bal 2015 20:35
Siandiena atejo ta diena, kai pirma karta isbandziau mikro dziga, irankiai calzante ex iki 6g solid virsunele , pintukas ygk g-soul upgrade #0.6, noreciau sulaukti patarimu i mano pastebejimus;
1) Kokiu kampu ar kokiose padetyse laikote spininga dzigaudami? Laikant gan staciu kampu, pintas valas ikyriai groja pirmuoju ziedeliu ..
2) Gaudziau 2-5g volframinemis ceburaskomis, praktiskai tarp 2 ir 5 g nepajutau jokio skirtumo, visas veiksmas matosi tik stebint virsune, kada masalas nuseda ant dugno, kaip jus jauciate i ranka , apskritai ar tai imanoma? gal itakos turejo tai jog gan apauges dugnas ir vejuota siandien buvo..
3) masala sokdinate rite pasukimais, ar paciu spiningu ?
Gal dar kazkokiu patarimu butu ? konkreciai eserys taikinys mano, gaudau valgomais guminukais , apturejau viena kibima siandien , apie puskilio lydekaite atsipurte, emocijos nepaprastos, pats smugis ir kova tokiu liaunu irankiu..
 #622172   nerjus
 11 Bal 2015 21:18
tai kuo statesnis kampas tuo geriau matosi ant virsunes masalo darbas..naudok pe ir nebus jokio garso:) o vejas ir dugnas minkstas ar su zolem tai zymiai sumazina jutima i ranka, butu kitaipjei tarkim jigautum ant kieto dugno be vejo tada tikrai jaustum ir ranka..bet realiai geriausia orentuotis pagal virsune(bent jau man)..o pravedimas tai cia grynai fantazija ir dar siek tiek priklauso kokiu budu gaudai (ceburaska,texas,carolina,paternoster...tt).. nesu micro jigo specas tik parasiau i tavo klausimus kaip galvoju..tikiuosi koks zinovas dar daugiau darasys:) bet manau greiciausiai bus pasiulymas SKAITYT VISA TEMA IR VISKA RASI :DD
 #622173   slayus
 11 Bal 2015 21:26
nerjus rašė:tai kuo statesnis kampas tuo geriau matosi ant virsunes masalo darbas..naudok pe ir nebus jokio garso:) o vejas ir dugnas minkstas ar su zolem tai zymiai sumazina jutima i ranka, butu kitaipjei tarkim jigautum ant kieto dugno be vejo tada tikrai jaustum ir ranka..bet realiai geriausia orentuotis pagal virsune(bent jau man)..o pravedimas tai cia grynai fantazija ir dar siek tiek priklauso kokiu budu gaudai (ceburaska,texas,carolina,paternoster...tt).. nesu micro jigo specas tik parasiau i tavo klausimus kaip galvoju..tikiuosi koks zinovas dar daugiau darasys:) bet manau greiciausiai bus pasiulymas SKAITYT VISA TEMA IR VISKA RASI :DD
Valas ir yra pe , kiek pagal atsiliepimus labai plonas, apvalus ir begarsis, nors cia gal mano ausu bugneliai toki jautrus, nu bet tikrai rodos groja per ziedeli apatini... bet groja laikant pagrinde staciu kampu
 #622183   Saugirdas
 11 Bal 2015 22:07
Yr kotu kurie ir 1gr rodo. :-D
Pvz Tict Sram JSR 610SS , Tict ICE CUBE IC-69P , DIKO (DAIKO) Premier PMRR-74 ST :-D
 #622186   DaliusM
 11 Bal 2015 22:41
Ir cia tik kuklieji kotai, jei kalbant apie elita, daugeliui islystu dar daugiau negirdetu pavadinimu :) kaip kad evergreen poseidon salty sensation, shimano xtune.. daiwos, daiko topiniai modeliukai... bet pries gamta nepakovosi, banga, vejas, dugnas ir kt faktoriai kaip kad valo storis, rites svoris labai jau daug faktoriu lemia ta jautima arba ne.. :)
 #622242   Saugirdas
 12 Bal 2015 14:51
Su minetu cubiku teko prasinest. Tikrai jauiau. Sramas musuose dar naujiena. O Daiko dar uzkurt anksti. DaliusM turi, gal kazka paporins.
 #622339   DaliusM
 12 Bal 2015 23:01
Neturiu dar ka pakomentuot normaliau, kol nepabandysiu kelis kart. Dar kolkas ne jo laikas, del to ir neskubu :) Uztat snd visai netiketai teko prabandyt Lunakia sonic iki 5 gr.(LKS77M). Tai padare tikrai superini yspudi, metimas be jokiu dideliu pastangu tiksliai gula ten kur nori, jautrumas aukstumoj iskaitant, kad teko per dideli veja su 3gr ceburaska bandyt. Tikrai aukstas lygis..
 #622355   dagys
 13 Bal 2015 08:27
Saugirdas rašė:Yr kotu kurie ir 1gr rodo. :-D
Pvz Tict Sram JSR 610SS , Tict ICE CUBE IC-69P , DIKO (DAIKO) Premier PMRR-74 ST :-D
aš irgi moku daug baisių žodžių- PEZALAI- vienas švelnesnių :-D
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė