Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #615392   Wytux
 26 Vas 2015 21:20
o tu pagalvok kiek ir kokiu atsirastu jei zali zmogeliukai pro sienas pradetu lyst....
 #615393   giedriuzzz
 26 Vas 2015 21:21
Tukai, o tu jų taip nekaltai paklausk, ką jie darytų, jei kas nors pultų tą šalį kurioje jie dabar gyvena.
Ar tik nebėgtų į Lietuvą tėvynę "prikakotom" kelnytėm :oops:
 #615397   tukasG
 26 Vas 2015 21:25
"Tėvynė yra senutė Motina, kuria turim atidžiai rūpintis, nes esam jos vaikai." :gutgut
R. Kazlas apie santykį su valstybe ir su Tėvyne:
"Yra Tėvynė ir yra valstybė. Į Tėvynę aš žiūriu, kaip į Motiną. Senutę Motiną, kuria reikia rūpintis. Jeigu valstybė yra ta senute Motina besirūpinanti dukra ar sūnus, tai labai gerai. O jeigu valstybė yra policininkė, inspektorė, antstolė ar tiesiog administratorė tos senutės Motinos Tėvynės, tada blogai... Tas derinys Motina ir dukra, Motina ir sūnus yra idealus variantas. Derinys Motina ir policininkė, inspektorė, administratorė - kažkokie globos namai, internatas... Ta močiutė uždaryta: "Tu sėdėk, aš čia tave administruosiu. Aš už tave kalbėsiu. Aš paimsiu tavo daiktus ir juos "sutvarkysiu". Kai reiks, Vasario 16 ar Kovo 11, gražiai apsirengsim aš tave žmonėms šventės proga parodysiu. Bet tu tylėk - kalbėsiu aš..." O gal būt reikia dažniau leist jai pačiai kalbėt, išklausyt, ką ta senutė gali pasakyt, ką ji turi savy geriausia, ką jinai mokėjo, ką ji moka, ką ji gali papasakot... Reik atidaus rūpesčio ta senute Motina - tada bus gražu."
https://www.youtube.com/watch?v=Z5tLsiR ... 4Q&index=3
 #615404   tukasG
 26 Vas 2015 21:33
giedriuzzz rašė:Ar tik nebėgtų į Lietuvą tėvynę "prikakotom" kelnytėm :oops:
Taigi vienas iš jų šiandien ir pasisakė, kad jam tėvynė, ten kur šilta, sotu ir patogu... Jei tuos kriterijus atitiks rusynas, tai ir ten jam bus tėvynė. Ne veltui jau dešimt metų Liuksemburge gyvena... Dėjęs jis ant Lietuvos... :-( Gaila, bet ne vienintelis toks... :-(
 #615412   V77
 26 Vas 2015 21:48
Žinau kad gydytojai tai trins kanopom. Nes norinčių pasiligoti pagausės kaip niekad.
Mano trys kapeikos būtų tokios, kad pašaukti bus turintys mažiausiai pinigų ar galimybių atsimazint. Kas uždirba, tas išsivynios.
Aš tarkim pabūsiu dabar nepopuliarus ir paklausiu - o ką davė valstybė jaunimui, kodėl jis bėga iš tos geros Tėvynės? Jaunimas dar per žalias kad kažką duotų Tėvynei. Tuo tarpu Maximai atiduoti jaunas dienas už minimumą - sorry, nežinau motyvo...
Gal mokytis? Ok, kas toliau? Dvigubas minimumas prakaituojant su pigiausiu sintetiniu kostiumu vaizduojant tą kuo nesi?
Gal dar ir dar mokytis? Maža savivaldybėse prie šalpos skyriaus ar Humanose piliečių su dviem aukštaisiais?
Šūdas, chebra. Galima valstybės gynimo idėją eskaluoti kiek nori, bet ma rods jau biškį per vėlu.
 #615417   tukasG
 26 Vas 2015 21:59
V77 rašė:o ką davė valstybė jaunimui, kodėl jis bėga iš tos geros Tėvynės?
O ką valstybė buvo davusi gynusiems parlamentą 1991 m. sausį...? Svajonę sukurt savo valstybę. Kas dabar tą svajonę atėmė? Niekas. Bėda, kad dažnas savu noru tą svajonę atiduoda - parduoda. Netenkina, tai kaip ta svajonė pildosi...? Ką gi matyt tokio išsipildymo verti esam.
Nenuverčiau aukso kalnų per tuos dvidešimt metų. Atlyginimas ne visuomet minimumą siekė. O ir "Humanoj" dažnai apsilankau. Bet iš MANO žemės mane tik kojom į priekį išneš. Svajonė vis dar gyva. ;uolrait
 #615589   Vytenisnl
 28 Vas 2015 01:48
O jūs, pesimistai, pasižiūrėkit į tuos svajotojus, kuriems sekasi, kurie gali kurti. Gali kurti, nes gyvena Lietuvoj, o ne tam pačiam rūsyne. Ne viskas taip blogai. Nėra idealu, bet aplinką susikuriame patys. Kiek jūsų per pastaruosius metus davėte kyšį policijai? O kaip buvo seniau? Ar nugydė ką nors, nes nedavėte kyšio? O prisimenat reketo laikus, kai kiekvieno kioskelio savininką kas nors reketuodavo?

Akli nemato kokį kelią nuėjome. O mąstantys žino. Ir žinodami supranta, kad gerovės nepasieksi neprisiimdamas ir pareigų.
 #615598   marenas
 28 Vas 2015 10:35
Wytux rašė:V77 - viska ka cia surasei as galiu turet/gaut ir civilkej. Todel man ir buvo klausimas -ar is baziniu apmokymu bus kazkokios naudos ko as dabar negaliu gaut/turet? duos automata pasaudyt, mokins taktikos ir panasiu dalyku is kuriu bus realios naudos kilus karui ? nes nenoreciau svaistyt valstybes pinigu kad krosa pabegiot apsirengus kamufliazu o ne buitiniu treningu ar daryt atsispaudimus.
O tos pasakos kad gryzus po apmokymu uzpuls buriai mergu pamaciusios bicepsa tai ... pakele nuotaika vakarui :-D
civilkei negausi sito.kai papuoli i kariomine duodi priesaika ir tada tampi ju,jie daro su tavim ka nori.ir niekam negali pasiskust.
jai silpnas psihiskai gali palaust.ten prieis snarglys kuri bare matei gerenti ir gainios tave,o tu tyliet turiesi.
seip tarnaut niera blogis,pamato kaip buna be mamiciu.
desimt metu sapnavau kad grystu tarnaut ir susirenka sena hiebra,kad einam i zygius 30km kai kuprines plysta.kai ieinu i kl paligona jis man kaip savas ,visas proskinas zinojau kur kokias pasalas daryt ,nes buvau skyriaus vadas ir reikiejo boicus vest i pasalas ,sektorius.niekad nebuvau kaciokas,buvau liesas ir man tai netrugde o tik dave privalumus zygiose.
kariomine tai dalis gyvenimo.gal delto patinka vaiksciot miskais.
seip apmokimams uztektu 5menesiu.cia piestininkams,paskui tik durniaus stumdimas.sargybos visokios.
o vyresnio amziaus vyrams uztektu 2menesiu .kad zynuot kaip buna kai papuoli i pasala ir kad skyrius tai yra 12zmoniu daugiausia gali sunaikint daugiau kaip buri gal net kopa.
pagrindu uztektu apsimokit.
bet kiek stebiu ukrainos kara,tai jis skyresi nuo musu apmokimu.situose karuose svarbu gylei uzsikast kad isgyvent iki musio kada galies piestininkai pasireikst.
vienas dalikas tarnaut o kitas dalikas kariaut,ten apmokitu per pora savaiciu.
o seip kare viel zusta prasciokai ir patrijotai,o ponai pamidorai guli ir sirpsta ir ruosias biekt jaigu ka kaip ziurkes is laivo.
istorijos nepakeisi visada zus tiems kam buvo gyvent sunkiausia arba idiejinei.
neveltui ukrainoi idiejiniu bijo ir stumia i pirmas gretas be nuormalios ginkluotes.
gaila vyru .
 #615601   V77
 28 Vas 2015 10:42
Atsakysiu būdamas skeptiku. Tame tarpe, neslėpsiu, ir Euroskeptiku.
Gali kurti, sutinku - tik atlygis neadekvatus. Kurk kiek nori, bet ir pavalgyt, ir apsirengt norisi. Tai čia taip mes, Lietuviai kalbam. Iš tikrųjų - mes savo orumo kartelę nuleidom iki primityviausių poreikiu tenkinimo. O kur nauja mašina, kur vasarnamis, kur kelionės, ir k.t.? Susismaukėm iki minimumo - pažiūrėkit kaip gyvena kitose šalyse dirbdami tiek kiek mes...
Aplinka. Kyšiai buvo visada - yra ir dabar. Niekas nesikeičia. Bus šitaip dar ilgai.
Reketas - cha.:) Anksčiau tavo apsauga vadinosi reketu. Dabar arba gausi baudą kad neapsidraudęs arba savo noru moki už saugos paslaugas ir pan. :)
Akli nemato nieko - regintys mato kad geriausiu atveju goglinėjam ratu.
Yra sveikintina žiūrėti pozityviai, karts nuo karto pademonstruojant pilietiškumą, bet... Po kitas šalis pavažinėjus pamatai kad deja, kol kas esam šiknoj.
 #615605   Wytux
 28 Vas 2015 11:05
V77 rašė: Po kitas šalis pavažinėjus pamatai kad deja, kol kas esam šiknoj.
pavazinet gal neuztenka, reiketu pagyvent kad sprest kur subine , o kur ne ... as tik galiu pasakyt kad turbut niekur rojaus nera- visur savi pliusai ir minusai. Kai Airijoj sedejau tai ofise is 15 zmoniu du vokieciai dirbo, ne juodadarbiai, o architektai -su aukstuoju ir visaka- tai ju ir klausem, kaip cia yra, kad Vokietija ohoho o jie cia atvaziavo padirbet, nu tai pasirodo ir Vokietijoj visko yra. Arba su dviem estukais pries savaite "zywieaca" parodoj ragavom, tai buvau nustebes, kad jie Lietuvoje daug pliusu mato lyginant su Estija, o mes save plakam kad Estija mus jau sviesmeciais aplenke :-D Dar nereiktu pamirsti, kad kaikurios salys savo gerove jau kurias simtmeciais, o mes realiai tik pora desimtmeciu.
O tie kas nemato skirtumo tarp to,kad buvo pries 25 metus ir yra dabar- tai is vis be komentaru.....
 #615607   marenas
 28 Vas 2015 11:11
saivaras rašė:nuo įvykių ukrainoje, armijiniai pradėjo daugiau dirbt, mažiau įmituoja. tikėkimės armijos lygis pakils ir bus dėl ko jaunimui tarnauti. tegul ruošia iš anksto tarnybai jaunimą. ruošiasi surinkti visus, kurie iki 40 ir dar juda :) fignia bus ne armija.
seip kariaut gali pilnai 65m jai gali issaut is granatcvaidzio ar m16 .ginibiniose zuotose.seip jie net privalietu pirmi eit visi iki vieno nuo 50 iki 65 m nes ar tave viezys sues uz 5m ar dar imanoma dydviriu zut ,vis ne lovoi mirt.seip viresnio amziaus nesupykit as is savo puses sakau kad nenorieciau laukt mirties aisku visi nuorim ilgiau.gal eitu isgelbet bent viena kita jauna zmogu kurem reik gyvent ir vaiku susilaukt.bet daug viresnio amziaus zmoniu nemate per 25m kad jais rupintusi Lietuva tie isrinktieji korumpotieji.
vieninteli gera zmogu matau toi bandoi tai Gribauskaite,aisku jai uzduotis irgi surinkt kuo daugiau mokesciu.
jauni zmones eis i kara nesvarste ir del patriotizmo,o jau mano amziaus bus apie ka pasvarstyt,nuors ir buvau patriotas net gedemino zenklus senam kieme kur buvau su dazais numalevojas ant elektrines sienos dar tebiera
1424097060366.jpg
1424097060366.jpg (48.22 KiB) Peržiūrėta 4149 kartus(ų)
visai kaip pries 25m nieks nenutrine prokuraturos kieme ir aplinkiniu namu akivaizdoi bet nutrint nieks neisdryso :grin:
geros svajones,bet zmoniu valdzioi nepakeisi,ir jai jie toliau taip darys jie neteks kariu kurie gyntu lietuva.
nuors sirdi esu patriotas tik ar bus verta,aukot save del ju.svarbu seima pasliept o paskui mastysim ar lovoi mirt ar dar gyvenime nuotiki apturiet kare.lai valstybe pagalvoja kol laikas nes juos gins paprasti zmones ne magnatai ar tie prisivoge kuriems ezerus pardavinieja
 #615651   Vytenisnl
 28 Vas 2015 17:24
Kam ginčytis su pesimistu, jei jam seniau viskas buvo geriau? O ištikro tik jaunesnis buvo? Nėra viskas blogai Lietuvoje, v77, nėra. Remiuosi savo rato patirtimi. O rate ne vienas ir ne du "užsieniuose" gyvenantys draugai, kelionės pas juos ir pnš.
 #615670   marenas
 28 Vas 2015 20:10
tai kodiel ejom i ta europa jai ten negeriau?
seip nieko cia geriau nepasidare tik daugiau graziu tiltu keliu uz kurios galim haliava pasimt,korupcijos pilna,medicina uz kuria moka net bedarbei po 100lt irgi korumpota,vaikus lietuvos norvegams galim perleist,mokesciai uz beleka,darbininkai isvis neapsaugoti ir nier kam pasiskust nes visur savi zmones,paprasti piliecei kurie neturi daug pinigu ira lietuvai niekas,
Grybauskaite ivardino zuoka kaip isskolino Vilniu,ir ji vistiek negali nieko jiems padarit.
daug daug negero yra Lietuvoi.aisku kai gerai einasi galim tas mintis nuvit ir galvot kad viskas gerai,nekreipt demesio i neteisinguma.
tik paskui kai truksta kantribe iviksta maidanai,ir zusta ir kencia viel paprasti zmones,tai rutina zmonijos.
lai pradeda kaska daryt Lietuvoi gal dar spies itikint zmones kad kaska daro del musu.
be pykciu hiebra.
 #615673   Aqua v.
 28 Vas 2015 20:28
Siaip as irgi 'skeptikas',
tik as skeptikas tas, kuris galvoja, kad visi turim tai, ko nusipelnom kartus su tevais, kaimynais, tautieciais. Kiek smegenu turim pasidomet, pagalvot apie tuos, ka renkam i valdzia, taip mus ir krusa...
Jei smegenu neuztenka net suprast, kurie 'krusa', o kurie ne,
ar net tingedami slyva (dziovinta) galvoj pamankstint sakom "visi vienodi ir ner ko cia 'galvot' ", tai ir laikykim vazelina stalciuj, kad turetumem bent kas antra kadencija kuo ....

p.s. net saudo arabas gimdamas milionierium nusipelnes to, nes jo tevai nebuvo durni, ir neatidave salies turtu papigiai (patyszinomkam); ir alkani nigerieciai saudo vieni kitus irgi del to, kad kad razinka ju galvose taip ju gyvenima 'programuoja'.
 #617262   Jurginas
 08 Kov 2015 20:30
V77 rašė:ką davė valstybė jaunimui, kodėl jis bėga iš tos geros Tėvynės?
Čia gi tipinis baudžiauninko/homo sovieticus mąstymas. Ką padarysi, mūsų istorija nulėmė, kad didelė dalis žmonių galvoj vis dar liko vergai.
 #617327   Salokym
 09 Kov 2015 09:42
Jurginas rašė:
Čia gi tipinis baudžiauninko/homo sovieticus mąstymas. Ką padarysi, mūsų istorija nulėmė, kad didelė dalis žmonių galvoj vis dar liko vergai.
+++ Vis dar galvoje mąstymas, kad viską kažkas turi duoti vietoj to, kad savo gyvenimą patys kurtų.
 #617329   tukasG
 09 Kov 2015 09:58
V77 rašė: pažiūrėkit kaip gyvena kitose šalyse dirbdami tiek kiek mes...
Įvairiai gyvena.
Tarkim koks nors statistinis kinas Kinijoje dirba turbūt kelis kartus daugiau, sunkiau, nei dirbam męs, o ar gyvena geriau, tai dar labai didelis klausimas.
Man labai patinka tėvuko posakis: "Dievas žmogui visko davė apsčiai, tik va "gana" duot pamiršo..." Iš to ir visos bėdos. Kaip begyventume, kiek beuždirbtume, kiek beturėtume - vis negana... Ypač jei matom, jog pas kaimyną skalsiau. Pavydas ir tiek.
 #617358   V77
 09 Kov 2015 12:24
Salokym rašė:
Jurginas rašė:
+++ Vis dar galvoje mąstymas, kad viską kažkas turi duoti vietoj to, kad savo gyvenimą patys kurtų.
Vyrukai, rožinius akinukus į šalį pasidėkit. Ar nematot kad karalius nuogas? Nusivilkit tą jaukumo ir neliečiamybės chalatą - pasivažinėkit truliku, nueikit prie šalpos skyriaus, ten kur renkasi senyvi žmonės. Pažiūrėkit kaip atrodo pensininkai. Jie nusipelnė tokio gyvenimo? Visą gyvenimą sąžiningai dirbęs vokietys senatvėj ilsisi Bahamuose. O Lietuviai - neišbrenda iš skurdo.
Čia ne prie ko švaistytis madingais išsireiškimais " homo sovieticus mąstymas". Laikraštinė frazė. Tuščia replika, ir visai ne vietoje. Juolab, manau pats pareiškėjas dorai nežino kas tas sovietizmas yra, ba per žalias dar.:) Kaip ir su vergais galvoje.:)
Jei visi emigravę liktų čia ir keltų ekonomiką - būtų pilnos gatvės driskių. Nes algų visvien tikrai niekas nekeltų.
Tai va ir kuria žmonės gyvenimą ten kur yra iš ko. Čia pabandyk veiklą pradėti - neatsiginsi kraujasiurbių valdiškais snukiais. Užuot duotų atsistoti ant kanopų - priešingai, pjauna dar negimusį. Tai iš ko žmogui prasigyventi?
Niekas neprašo didinti pašalpas, dalint pinigus gatvėse - tik duok galimybę uždirbt, neplėšk mokesčių be proto,atleisk pakinktus, nieko daugiau iš tėviškėlės nereikalaujam.
 #617362   Vytenisnl
 09 Kov 2015 13:01
Sąžiningai dirbęs visą gyvenimą? Kiek pasiklausinėji, tai sąžiningai vogė (nes mol visi aplink vogė). Tikrai yra, kam nepasisekė gyvenime, bet tų pačių tūlų vokiečių, kurie bankrutavo ir vos galą su galu suduria lygiai taip pat yra.

Tęsiant kalbą apie mokesčius. Nors pats ir ne viskam pritariu (tikrai galėtų būti lengviau), bet lygiai taip pat ne vieną pažįstu, kuris:
MB atsidaro, kad nemokėti daugiau mokesčių,
Ant ĮV įdarbina, kad nemokėti mokesčių

Ir kaip tada konkuruoti kitam, kuris oficialiai dirba? Baltais moku žmogams aš algas, bet kas trečią mėnesį vis atsiranda klientas, kuris baksnoja į "freelancerius" ir siūlo juodais susitart. Nes freelanceriai tie patys daugumos mokesčių nemoka, vėliau senatvėj bus tokie patys sąžiningai dirbę visą gyvenimą ir nieko neužsidirbę.

Ir prieš pereinant prie detalesnio nagrinėjimo: ką ponas pats sukūrė, kiek kūrė, kiek žmonių įdarbino. Nesinori jokių "visi mato", "draugai sakė" ir pnš. Tiesiog ką padarei pats? Tada galėsime diskusiją tęsti ir nagrinėti bėdas įdėmiau (tas pats dvigubas apmokęstinimas, atidėjimai, kai klientai liko skolose i rpnš).
 #617364   ramkis
 09 Kov 2015 13:05
V77 rašė: Pažiūrėkit kaip atrodo pensininkai. Jie nusipelnė tokio gyvenimo? Visą gyvenimą sąžiningai dirbęs vokietys senatvėj ilsisi Bahamuose.
Nu čia ir zagnul :-D Matau nelabai susigaudai kas ir kaip. Visame tame ką tu pasakei, yra dalis tiesos, bet tik dalis. Visų pirma, didesnė dalis mūsų pencininkų visą gyvenimą, arba didesnę dalį to gyvenimo, dirbo kitoje šalyje, kurios dabar nėra. O tuo tarpu vokietis, besiilsintis Bahamuose, visą gyvenimą dirbo toje pat šalyje,t.y. Vokietijoje. Kaip manai, už kokius sumokėtus mokesčius (to dirbusiojo) turėtu būti mokama pencija? Nėra tos šalies, ir niekada jau nebebus. Mes, ačiū dievui(alachui, budai, šivai ir etc),jau 25 metai gyvename šalyje su pavadinimu LIETUVA. Joje ne viskas gražu ir gerai, yra daug ydų ir blogybių, bet ji mūsų, ji LAISVA. Kaip ir laisvi mes visi, gyvenantys čia,ar kažkur kitur. O apie tai ko nusipelnė art nenusipelnė pensininkai, galėčiau pasiplėsti, bet nenoriu. Bet turiu pvz. savo artimoje aplinkoje, kur pencija daugiau negu pakankam, kur žmogus sugebėjo atsisakyti, to ko jam per daug. Keliauja, kiek patika ir panašiai. Taigi, nereikia verkšlenti, niekam, nei pencininkam, nei jaunimui, jokiam socialiniam sluoksniui. Gyvename taip, kaip gyvename. Todėl gražaus jubiliejaus proga, pasidžiaukime, kad gyvename čia, ir dabar.Galų gale, kad esame LAISVI ''plot
 #617369   Skumbrotas
 09 Kov 2015 13:27
V77 rašė:...... Pažiūrėkit kaip atrodo pensininkai. Jie nusipelnė tokio gyvenimo? Visą gyvenimą sąžiningai dirbęs vokietys senatvėj ilsisi Bahamuose. O Lietuviai - neišbrenda iš skurdo.
Lietuviai, spėję pabėgt nuo puolančių rusų, ir dirbe kartu su vokiečiu dabar kartu su tuo vokiečiu Bahamuose lošia kortomis. Nespėję pabėkti nuo ruso dirbo bijodami, kad netektu numirt Sibire, dirbo rusiškai, pagal rusiškas ekonomikos poniatijas tad ir užsidirbo atitinkamai. Ir net kartu su rusu pensininku neišeina kartu lost kortomis net kokiam šiukšlinam rusiškam "kurorte", perbrangu.....
V77 rašė: .....Čia pabandyk veiklą pradėti - neatsiginsi kraujasiurbių valdiškais snukiais. Užuot duotų atsistoti ant kanopų - priešingai, pjauna dar negimusį. Tai iš ko žmogui prasigyventi?
Kokią veiklą konkrečiai bandei pradėt, kelis kartus, kas konkrečiai ir už ką papjovė :?:
V77 rašė: Niekas neprašo didinti pašalpas, dalint pinigus gatvėse - tik duok galimybę uždirbt .....
Kas neduoda :?: Darbuotojų katastrofiškai trūksta, pilna skelbimą darbą siūlančių, algos irgi normalios. Viena smulkmena - reik turėti atitinkamą kvalifikaciją, bet kurioj srityj, ir ta kvalifikacija turi atitikti šiuolaikinės ekonomikos reikalavimus, o ne sovietinio mąstymo driskiaus įsivaizdavimus apie savo sugebėjimus..... Gera alga mokama už kvalifikuotą darbą, už nekvalifikuotą mokamas minimumas, ir nėr ko dėl to inkšti :!:
 #617370   V77
 09 Kov 2015 13:34
Vytenisnl rašė:
Ir prieš pereinant prie detalesnio nagrinėjimo: ką ponas pats sukūrė, kiek kūrė, kiek žmonių įdarbino. Nesinori jokių "visi mato", "draugai sakė" ir pnš. Tiesiog ką padarei pats? Tada galėsime diskusiją tęsti ir nagrinėti bėdas įdėmiau (tas pats dvigubas apmokęstinimas, atidėjimai, kai klientai liko skolose i rpnš).
O tai tu galvoji, kad labai malonu makliuot, kažką sukt, slėpt ir pan? Tipo hobis ar iš neturėjimo ką veikt? Tai apie ką ir šneku,kad stengiamės išgyvent. Nes jei sąžiningai pradėsi mokėt visiems dešimtines, bus batai. Padarytų normalias sąlygas - prašom, *PYP* čia man sukt uodegą, kai galiu ramiai gyvent.
Ponas sukūręs veiklą, kurioje dirba aš, žmona ir mano bičiulis. Tiek ataskaitos gana, galim tęsti diskusiją.

TO " RAMKIS".
Tai kad priešingai, matau pats ne tai kad sunkiai, bet ir visai nesusigaudai. :)
Pagal tavo logiką išeina kad tie kas prie ruso dirbo, pensijų negauna? :) Aš tai taip įskaičiau, ir nuo priekio ir nuo galo bandžiau - bet tik taip ir supratau.:)
Tai ką, visi LT pensininkai negauna pensijų? :)
Nu va čia tai zagnul. :)
 #617372   ramkis
 09 Kov 2015 13:42
V77 rašė:Pagal tavo logiką išeina kad tie kas prie ruso dirbo, pensijų negauna? Aš tai taip įskaičiau, ir nuo priekio ir nuo galo bandžiau - bet tik taip ir supratau.
Vat blogai skaitei, gauna tiek kiek gali gauti iš naujos šalies valdžios. Jei nepradirbo nei metų LT, tai ir gauna atitinkamai, bazinę ar dar kokia ji ten yra, kuo ilgiau mokėjo mokesčius į LT biudžetą, tuo pencija didesnė. Viskas kaip ir aišku. Tad tavo pasakymas :dirbo visą gyvenimą" yra niekinis ir tiek. Suprantu, kad situacija sudėtinga, bet yra kaip yra. Tiesa, tie kurie dirbo anoj dar šaly, gavo daug visokių priedų, kuriais jei mokėtu gerai naudotis, galėtu puikiai pragyventi. Tai yra butai, sklypai namams,namai, sodų sklypai ir panašios tarybų valdžios dovanėlės. Vat ir atlygis už "dirbo visą gyvenimą". Dėja niekas nesusimasto kur jie dirbo :(
 #617373   Vytenisnl
 09 Kov 2015 13:48
O kokioj srity pono veikla? Nes man įdomiausia būtent kokios inspekcijos puola ir su kuo konkuruoji. Aš pėvėzė maitinimo sektoriaus komentuoti negalėčiau, tai ir neabsoliutinu.

O dėl darbuotojų trūkumo, tai gerai čia Ramkis pastebėjo. Mano dabar didžiausias projektas www.jobrely.com jau virš 40k eurų pasiūlė už rekomenduotus darbuotojus. Išmokų irgi atlikome ne vieną. Tai kas trukdo tam pačiam pensininkui dasidurti reklamuojant? Mano močiutė per sezoną 1000+lt dasiduria tiesiog savo daržo gėrybėmis prekiaudama ant gatvės prie savo namo. N kitų pavyzdžių galėčiua pateikti, kai norintys žmoėns ir užsidirba
 #617376   V77
 09 Kov 2015 13:51
Skumbrotas rašė:
V77 rašė: Kokią veiklą konkrečiai bandei pradėt, kelis kartus, kas konkrečiai ir už ką papjovė :?:
V77 rašė: Niekas neprašo didinti pašalpas, dalint pinigus gatvėse - tik duok galimybę uždirbt .....
Kas neduoda :?: Darbuotojų katastrofiškai trūksta, pilna skelbimą darbą siūlančių, algos irgi normalios. Viena smulkmena - reik turėti atitinkamą kvalifikaciją, bet kurioj srityj, ir ta kvalifikacija turi atitikti šiuolaikinės ekonomikos reikalavimus, o ne sovietinio mąstymo driskiaus įsivaizdavimus apie savo sugebėjimus..... Gera alga mokama už kvalifikuotą darbą, už nekvalifikuotą mokamas minimumas, ir nėr ko dėl to inkšti :!:
Aš pradėjau seniai, buvo kitos sąlygos. Ką tu sužinot nori, kiek ir kokių mokesčių egzistuoja, kokios paslaugų kainos, paskolų procentai? Pabandyk, sužinosi.

Dėl siūlomų algų. Baik tu juokus. Ką tu vadini normalia alga??? Normali LT alga turėtų būti nuo pusantro tūkstančio E. Etatų visiems neužtenka tokiai algai gaut.:)
Ką tu vadini šiuolaikinės ekonomikos reikalavimais? Kas tai per daiktas?
Tai vėl grįžtam prie to paties - dar sykį pakartosiu: LT savo piliečių gebėjimus nori pirkti per pigiai, kitur moka daugiau.

Skumbrotai - sėsk. Trys su minusu.
 #617378   V77
 09 Kov 2015 13:56
ramkis rašė:
V77 rašė:Pagal tavo logiką išeina kad tie kas prie ruso dirbo, pensijų negauna? Aš tai taip įskaičiau, ir nuo priekio ir nuo galo bandžiau - bet tik taip ir supratau.
Vat blogai skaitei, gauna tiek kiek gali gauti iš naujos šalies valdžios. Jei nepradirbo nei metų LT, tai ir gauna atitinkamai, bazinę ar dar kokia ji ten yra, kuo ilgiau mokėjo mokesčius į LT biudžetą, tuo pencija didesnė. Viskas kaip ir aišku. Tad tavo pasakymas :dirbo visą gyvenimą" yra niekinis ir tiek. Suprantu, kad situacija sudėtinga, bet yra kaip yra. Tiesa, tie kurie dirbo anoj dar šaly, gavo daug visokių priedų, kuriais jei mokėtu gerai naudotis, galėtu puikiai pragyventi. Tai yra butai, sklypai namams,namai, sodų sklypai ir panašios tarybų valdžios dovanėlės. Vat ir atlygis už "dirbo visą gyvenimą". Dėja niekas nesusimasto kur jie dirbo :(
Skaičiau ką parašei, kitaip nesigauna.:)
Tu pasikelk SODROS įstatymus. Nes pakolkas painiojiesi pats ir kitus klaidini.
 #617381   V77
 09 Kov 2015 14:02
Vytenisnl rašė:O kokioj srity pono veikla? Nes man įdomiausia būtent kokios inspekcijos puola ir su kuo konkuruoji. Aš pėvėzė maitinimo sektoriaus komentuoti negalėčiau, tai ir neabsoliutinu.

O dėl darbuotojų trūkumo, tai gerai čia Ramkis pastebėjo. Mano dabar didžiausias projektas http://www.jobrely.com jau virš 40k eurų pasiūlė už rekomenduotus darbuotojus. Išmokų irgi atlikome ne vieną. Tai kas trukdo tam pačiam pensininkui dasidurti reklamuojant? Mano močiutė per sezoną 1000+lt dasiduria tiesiog savo daržo gėrybėmis prekiaudama ant gatvės prie savo namo. N kitų pavyzdžių galėčiua pateikti, kai norintys žmoėns ir užsidirba
Pono veikla prekybos/paslaugų srityje.
Dėl inspekcijų - tai matyt kaip norėjai taip interpretavai. :) Pradėti veiklą sudarinėjamos ne lengvatos bet kliūtys. Tokia buvo mano mintis. :!:
Tai jofikmat - kodėl vokietė bobukė neprisidūrinėja iš ridikų ar burokų? Kodėl vokietė bobukė deginasi Kanaruose, geria martinį o tavo bobukė turi žemintis ir užuot oriai leidus dienas kaip priklauso pagal amžių ir padėtį, sėdi ant gatvės? :-niak'
Štai kas yra blogai.
 #617382   Aqua v.
 09 Kov 2015 14:03
Skumbrotas rašė:
V77 rašė:....
Kokią veiklą konkrečiai bandei pradėt, kelis kartus, kas konkrečiai ir už ką papjovė :?:
galiu kazka praleist, bet pameginsiu prisimint ir pavardint:
  • Po 'brandu' Symphonia bande isisukt i spiningo profu veikla, bent teoriskai, su meleonais infantilisku klausimu ir iskart rekomendaciju kitiems... Finale 'valdzia' labai nuskriaude, uzdare ikyru IDV amziams.
    Aldo - irgi spiningistas-upetakistas, klausinetojas-konsultantas. Valdzia uzbanijo :evil: (nors aisku turejo paskatint :gėlė )
    Visai vienadieniu visu nepamenu, neieskosiu, bet buvo dar bent vienas 'domainas', greiciau daugiau...
    Brand name Oliver, irgi tupu klausimu + konsultaciju veikla, spiningas ir e-prekyba 'specializacijoj'. Kolkas 'valdzia' neskriaudzia, gal net pades, pvz atleis nuo atsakomybes pagal Forumo taisykliu 6punkta.
    V77 pradedantysis feederistas + konsultantas viename. Karo, politologijos, pensijines ekonomikos egzpertas. Valdzia pora kart pakritikavo, bet tikrai niekaip nediskriminuoja (visai be reikalo :) )
  • 1
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 165
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė