Pasiskaiciau pasiskaiciau,, noreciau kai ka pridurti ir as ir as
Zodziu, yra Gariunuose toks saslyku kepejas, nezinau ar jis gruzinas ar armenas tik

Jis jau 20 metu gyvena is saslyku kepimo,, gyvena visai neblogai.. Kadangi mano uosvis (tiksliau jo dukra nenusipelne kad jis taptu mano uosviu

, bet as ji vistiek taip vadinu) taip pat yra gariunu prekeivis,, keleta kartu tas saslyku kepejas sveciavosi pa mus sodyboj.... Aisku vakaro vinis budavo jo saslykai... Tad buvo taip: paime ,butinai sviezios ,gabala kaiulienos mentes (apie2 kg),, kelias galvas svogunu,, didele puokste sviezio tikro baziliko (anot jo, tikras bazilikas yra violetines spalvos, o ne zalias kaip mes iprate) ir is savo salies atsiustu prieskoniu...(prieskoniai-kazkokie ivairus pipiriukai, bet ne malti o gan stambiai grusti,prieskoniai be druskos) Mesa supjauste dideliais, na gal vos ne kumscio dydzio gabalais,, svogunus taip pat gan stambiai supjauste,, bazilika suplese rankom,, imete sauja savo prieskoniu ir viska maise... Ne kociojo,, o maise... lengvai,, sake kocioti negalima

Pas mus akys ant kaktos,, kaip galima tokius mesos gabalus imarinuoti per 5 minutes ir net ne kociojant... realiai paruosimas truko apie 10 min... lauza kureno pats

bia klupinejo jis ten prie tos saslykines,, vis laike ranka virs,, tai damesdavo tai isimdavo malkas is saslykines,, zodziu kai jau jis nusprende kad zarijos geros,, sudejo iesmus ir kepe bijau sumeluoti,, apie 15 min... maciau karts nuo karto islysdavo atvira ugnis,, bet jis kazkaip ramiai reagavo,, negesino jos,, o priesingai prasukdavo saslus ant ugnies...
Rezultatas - nerealiausi saslai kuriuos teko valgyti gyvenima...nesudege,, labai sultingi,gerai iskepe...
Po to prie stalo pasipasakojo, kad gariunuose kepa paprastai,, su actu ir savo prieskoniais,, o acta naudoja aisku taupumo sumetimais, nes acte ismirkus mesa gali ilgai stoveti negesdama,, bet jis situ gariuniniu saslyku ,saslykais nevadina
Galiu pasakyti kad pats bandziau pagal ji viska atkartoti,, ir prieskoniu savo buvo daves,, ir baziliko issiprasiau,, deja man tokie mesos gabalai neiskepa o jai ilgiau kepu apdega.... bandziau pjaustyt ir mazesniais gabalais,, buvo skanu bet ne taip sultinga kaip pas ji... Apibendrinant - nenaudojo jokiu marinatu,jokios druskos, jokio ilgo marinavimo, jokio kociojimo... Supjauste,pramaise su priedais, sumove, pakepe... Viskas... Visas receptas... nezinau daugiau ka ir bepridurti
