Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #610469   modixas.eidixas
 25 Sau 2015 22:56
Mūza rašė:
modixas.eidixas rašė:Kazka netaip supratot, net pats savo zodziose tokios potekstes nematau, jei man terbon reiketu zuvies tai tokiu oru geriau namie buciau sedejas ir neverkciau forume kad man rapala nepatinka, jie man brangus kaip studentui jei kas antra zvejyba nusidevi ir naujo reikia , man tiesiog reikia tu patarimo kas vobleriais jau senai gaudo ir pasakytu ka daryt kad N kibimu leistu ir ta grazia zuvim pasidziaugt :)
Atsiprasau jei netaip supratau jus , tiesiog ziema taip jau yra, kad upetakiai gan pasyvus, ir masala dazniausiai tik palydi,jei matai jog upetakis vejasi masala pabandyk sustabdyti ir uzlaikyti vienoje vietoje
Minti pagavau, su sukre tai tiesiog trauki savu greiciu ir upetakis arba uzkibs arba ne, o kai vobleri jis krimsteli, patartina butu ji papildomai kirstelt? nes as is instikto tiesiog toliau traukiu, kas sukre gaudant man pasiteisindavo ir neatsikabindavo zuvis, gal cia klaida mano? :roll:
 #610475   arabas
 25 Sau 2015 23:40
Mūza rašė:... tiesiog ziema taip jau yra, kad upetakiai gan pasyvus, ir masala dazniausiai tik palydi,jei matai jog upetakis vejasi masala pabandyk sustabdyti ir uzlaikyti vienoje vietoje
Jei lydi, tai jau gerai. Yra daug šansų antru, trečiu ar dešimtu metimu jį pagauti. Galima voblerį sustabdyti, bet tai nevisada padeda. Galima padaryti kažkokį agresyvesnį judėsį, galima atleisti atgal kelis centimetrus, galima kombinuoti tuos judesius... daug ką galima padaryti. Čia daugiau tinka minnow tipo vobleriams.
 #610482   rotveileris
 26 Sau 2015 08:41
modixas.eidixas rašė:Dvi dienos iš eilės prie upės, pirmi bandymai ant vobleriu pereit, tai reiktu jusu patarimo, rapala original floating upetakio imitacija gerai viliojo zuveliokus ir darbas patiko su juo, bet nei vienas nesiteige uzsikabinti, dvi sekundės veiksmo ir ate, nesuprantu kas ne taip, ar su vobleriu kakokio ipatingo pakirtimo reikalaujama ar kas, nes nafig tokie pinigai o zuvis tik teoriskai galejo but istraukta, noris kazka daryt kad pasiteisintu tas vobleris .
Dėl pasikirtimo- pasikeisk kablius.
Dėl dažū lūpimosi- tai kažkas čia ne taip. Pas bičiulį 4 metai rapaliukas murkdomas kiekvieną žūklę, jis negali jo neišmaudęs žuvauti, todėl kiekvieną žūklę jis gauna savo laiką (daugiau kaip 20 žūklių į sezoną) ir net žymių nėra, kad dažai pradėtų luptis. Maniškiai taip pat, mažiau maudomi, bet per 3 sezonus nė mm nenusilupo. Įspudis darosi, kad labai jau dažnai jie pas tave nukrenta ant sausų akmenų :-D
 #610500   Mūza
 26 Sau 2015 11:18
Nebent ten ne rapala, o kenart vobleris, nuo situ tai tikrai atsokineja, bet vobleriai nors ir pigus, bet man jie pasiteisina
 #610639   Saugirdas
 26 Sau 2015 20:51
Kuris kenart panasus i minėta Rapala?
 #610649   modixas.eidixas
 26 Sau 2015 22:20
Na ten tikrai rapala, is zvejoklio uzsakiau tai i rapalos dezele idet negalejo :D matomai teks labiau nuo akmenu saugotis, ne tokiem atgrubnagiam kaip as yra jis skirtas matyt :)
 #610777   Rimas27
 27 Sau 2015 18:11
ryt nusimato laisvadienis- gal kas vilnelej paskutinem dienom buve,upetakiu? yr noro pabandyt pakalbint juos.
 #611180   Aldo
 29 Sau 2015 19:51
Pažindinamės su upėtakiais žiemą , nors sekėsi nekaip, laikas praleistas - puikiai ! Žvejybą kiek apkartino, pakrantėse gausūs skirtingų batų išmierų pėdsakai .. Bandžiau pažaisti su nauju pirkinuku Sv lures koketka ir panic, dirba gan gražiai , vasarą turėtų sudirbti efektyviai , imituoja tarsi sprunkantį vabalą , gal kas jau esate upėtakių žvejyboje išbandęs šiuos masalus ir gali pasidalinti ispudziais?
Prikabinti failai
DSC_8138.JPG
DSC_8139.JPG
DSC_8140.JPG
DSC_8141.JPG
DSC_8143.JPG
 #611204   RastaMan
 29 Sau 2015 21:26
Pritariu :gutgut
 #611207   Ovidijus
 29 Sau 2015 21:33
Man SV vartiklės tikrai, kad :gutgut Va būtent esu išbandęs tavo minėtas rūšis sv vartiklių. Pliusai, kad ganėtinai kibios, dirba gražiai ( nesvarbu ar pasroviui traukiant ar prieš srovę, galima netgi tvičint) tas tik mano manymu pliuso prideda. Minusas mano pastebėtas, kad daug tuščių kibimų, dėl vienšakio kabliuko...
 #611209   Aldo
 29 Sau 2015 21:38
Ovidijus rašė:Man SV vartiklės tikrai, kad :gutgut Va būtent esu išbandęs tavo minėtas rūšis sv vartiklių. Pliusai, kad ganėtinai kibios, dirba gražiai ( nesvarbu ar pasroviui traukiant ar prieš srovę, galima netgi tvičint) tas tik mano manymu pliuso prideda. Minusas mano pastebėtas, kad daug tuščių kibimų, dėl vienšakio kabliuko...
;-var-var. ir dar labai gražiai kliuvinukus apeina, nežinau kaip dėl žolinės augalijos bet isplautas saknis, sakas gan graziai apeina... Pries srove koketka ipatingai uzsiveda tikra turbinele, tik kazkaip man ja labai i virsu ispjauna
 #611220   romas100
 29 Sau 2015 22:12
Stenkis kad ji nedirbtu kaip turbina. Vartiklike turi vartytis o nesisukti . Jei jau labai kelia, pabansyk sunkesne det . As taip manau :grin:
 #611223   romas100
 29 Sau 2015 22:23
[quote="Ovidijus"]Man SV vartiklės tikrai, kad :gutgut Va būtent esu išbandęs tavo minėtas rūšis sv vartiklių. Pliusai, kad ganėtinai kibios, dirba gražiai ( nesvarbu ar pasroviui traukiant ar prieš srovę, galima netgi tvičint) tas tik mano manymu pliuso prideda. Minusas mano pastebėtas, kad daug tuščių kibimų, dėl vienšakio kabliuko...[/

Man tai nepasijuto. Jei upetikis tik veja lauk isibroveli, tai tu tusciu kibimu busir ant voblerio . As taip manau :ruko
 #611224   Aldo
 29 Sau 2015 22:25
romas100 rašė:
Ovidijus rašė:Man SV vartiklės tikrai, kad :gutgut Va būtent esu išbandęs tavo minėtas rūšis sv vartiklių. Pliusai, kad ganėtinai kibios, dirba gražiai ( nesvarbu ar pasroviui traukiant ar prieš srovę, galima netgi tvičint) tas tik mano manymu pliuso prideda. Minusas mano pastebėtas, kad daug tuščių kibimų, dėl vienšakio kabliuko...[/

Man tai nepasijuto. Jei upetikis tik veja lauk isibroveli, tai tu tusciu kibimu busir ant voblerio . As taip manau :ruko
Nu gal tik taip atrode, kad srove ja taip uzveda , pasroviu tai labai graziai ypac koketka, kaip vabaliukas, beje joms gaudant gal suktuka deti ?
 #611231   D911
 29 Sau 2015 22:55
Aldo rašė:
romas100 rašė:
Ovidijus rašė:Man SV vartiklės tikrai, kad :gutgut Va būtent esu išbandęs tavo minėtas rūšis sv vartiklių. Pliusai, kad ganėtinai kibios, dirba gražiai ( nesvarbu ar pasroviui traukiant ar prieš srovę, galima netgi tvičint) tas tik mano manymu pliuso prideda. Minusas mano pastebėtas, kad daug tuščių kibimų, dėl vienšakio kabliuko...[/

Nu gal tik taip atrode, kad srove ja taip uzveda , pasroviu tai labai graziai ypac koketka, kaip vabaliukas, beje joms gaudant gal suktuka deti ?
Nedek jokio suktuko, juk jau gavai atsakyma, jos neturi suktis, o tik vartytis, neperskubek su pravedimu. Labai gerai jos dirba, kimba ant ju gerai ir upetakiai ir kirsliai ;)
 #611327   JustasM
 30 Sau 2015 20:01
rotveileris rašė:Ryt varom maudytis ;uolrait

Paveikslėlis
Atvarai i mano krasta. gal susimatysim :-D
 #611354   rotveileris
 30 Sau 2015 21:26
JustasM rašė:
rotveileris rašė:Ryt varom maudytis ;uolrait

Atvarai i mano krasta. gal susimatysim :-D
na sunku pasakyti, gal ir gali valai susikabinti :-D bet nera toks mazas zemaitijos krastas ;uolrait beje zuvausiu tam kraste tik sestadieni nes biciulis nepasirase su naktinejimu. tai septintadieni dzukija drebinsim ;uolrait
 #611444   arabas
 01 Vas 2015 12:21
Foto tiems, kurie gaudo upėtakius brungiais japanskais vobleriais be metalinio pavadėlio.
Prikabinti failai
DSCF3103.JPG
 #611446   Vitalijus.R
 01 Vas 2015 12:25
arabas rašė:Foto tiems, kurie gaudo upėtakius brungiais japanskais vobleriais be metalinio pavadėlio.
Kam per nugara lydekai sudavei :-D .
 #611463   Arvidys
 01 Vas 2015 13:58
Čia upėtakiai susivienijo ir lydekas bando išgyvendint :grin:
 #611494   Tukas
 01 Vas 2015 17:26
Siandien ir as pora peiliu turejau, bet labai graziai i lupyte su galiniu kabliu :grin:
 #611505   Slovak
 01 Vas 2015 17:55
PIKE rašė:„МАСТЕР КЛАСС ПО ЛОВЛЕ ФОРЕЛИ - полная версия“: http://youtu.be/zX-o2tVyDao japonas pasakoja apie savo taktika.
Bet cia gi area fishing ar pas mus jis stipriai paplites ?
 #611519   arabas
 01 Vas 2015 19:19
PIKE rašė:„МАСТЕР КЛАСС ПО ЛОВЛЕ ФОРЕЛИ - полная версия“: http://youtu.be/zX-o2tVyDao japonas pasakoja apie savo taktika.
arba KAIP NUŠAUTI ŠERNĄ APTVARE

Dar galiu suprasti megapolio gyventoją, bet pas mus... kai net miestų ribose yra upelių su upėtakiais...
 #611534   Daugirdas
 01 Vas 2015 22:28
arabas rašė:Foto tiems, kurie gaudo upėtakius brungiais japanskais vobleriais be metalinio pavadėlio.
Šitos nors irgi margais šonas, bet upėtakiaujant gadina nuotaiką. O gelažinių :) pavadžių vistiek nenaudoju. Apsriboju FC, kuris deja, ne visada gelbsti...
Šiandienos pasivaikščiojimai:
Paveikslėlis
 #611535   modixas.eidixas
 01 Vas 2015 22:33
Šį savaitgalį meškerės taip pat nepaleidau iš rankų, šykart suveikė rapolas iki galo, nors žvejų pėdų nemažai buvo, nedidelis upėtakiukas nuotaiką pakėlė :)
Prikabinti failai
DSC00905.jpg
DSC00902.jpg
DSC00904.jpg
  • 1
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 303
  • VDS, VPS serveriai