Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #609001   Rimas27
 18 Sau 2015 22:23
edmundaxx rašė:Tai faktas, kad turi greičiau pasroviui traukt negu srovė teka. :-D
tai ir sakau ,kad tada masalas beveik nejauciamas :-D
 #609018   aušrys
 19 Sau 2015 07:34
Rimas27 rašė:klausykit-o rigge 56 ir 70 upeje( neris)koks pravedimas ? nes pvz sian pasroviui tempiant toks vaizdas, kad jei tempiu sroves greiciu tai tada nedirba..srove gan stiproka sian :-D metasi tiesiog puikiai ale vot ir plaukia kaip torpeda-greit ir be gailescio :-D :-D visa darba sian apsieme salmo hornet ir duel quiet wave. foto dalyviai saugiai paleisti pauget.
rigge tiek 56, tiek 70 reikalingas tviča silpnesnis, stipresnis ne tiek svarbu. Jis gi minoškė, tad tolygus vedimas jiems nei šis nei tas.
Rigge 56F, 840 spalvinimo mano salačių klasika Nery apie Vilnių, Kernavę.
 #609109   Arvidys
 19 Sau 2015 13:55
aušrys rašė:rigge tiek 56, tiek 70 reikalingas tviča silpnesnis, stipresnis ne tiek svarbu. Jis gi minoškė, tad tolygus vedimas jiems nei šis nei tas.Rigge 56F, 840 spalvinimo mano salačių klasika Nery apie Vilnių, Kernavę.
Reikejo pridet, kad tu taip manai :gutgut 56 rigge pas upėtakius gaudo ir be tvico taip, kad...
 #609118   Rapolas
 19 Sau 2015 14:08
Rigge 70-tukas taip pat turi nuosavą darbą ir greičiau traukiant šiek-tiek skersai ir/ar prieš srovę taip pat kimba ant jų bejokio "tvičo" :-D ir net tie patys salačiai puikiausiai ,kartais specialiai reikia pagreitint traukimą (kaip pvz. su salminiu thrillu).
O kas dėl "minoškės" formos ir nuosavo darbo, tai čia mitas, kad jiem reikalingas tvičas, o tolygus vedimas nei šis nei tas :-D
Beje, minnow formos vobleriui galima padaryt tokį agresyvų (ir intensyvų) darbą ,kad nebetkokį pagaliuką dar rankose išlaikysi ;)
 #609119   Vitolis
 19 Sau 2015 14:11
Jie dar tik mokosi Rapol, bet jau nors patarimų negaili :-D
 #609167   aušrys
 19 Sau 2015 16:21
Rapolas rašė:Rigge 70-tukas taip pat turi nuosavą darbą ir greičiau traukiant šiek-tiek skersai ir/ar prieš srovę taip pat kimba ant jų bejokio "tvičo" :-D ir net tie patys salačiai puikiausiai ,kartais specialiai reikia pagreitint traukimą (kaip pvz. su salminiu thrillu).
O kas dėl "minoškės" formos ir nuosavo darbo, tai čia mitas, kad jiem reikalingas tvičas, o tolygus vedimas nei šis nei tas :-D
Beje, minnow formos vobleriui galima padaryt tokį agresyvų (ir intensyvų) darbą ,kad nebetkokį pagaliuką dar rankose išlaikysi ;)
reikalas tas, kad realiai galima šaukštu ir kotletus valgyt- alkanesnis nuo stalo nenueisi, bet... Sutinku, kad galima minėtais vobleriais ir be jokių trūkčiojimų žuvį suviliot, klausimas kokiame pravedime jie atsiskleidžia geriau- lygiame ar su patraukimais.
 #609170   Rapolas
 19 Sau 2015 16:26
Šitas, tai gal irsu pratraukimais :-D bet aš su nemažai "minoškės" formos voblerių esu pravelkiavęs, kai apie "tvičingą" pas mus mažai išvis
kas žinojo ,o tuo lbj jį naudojo ;-)
 #609177   Rimas27
 19 Sau 2015 17:08
aciu vyriokai uz ishsamius patarimus :D supratau -ir taip gerai ir kitaip nera blogai :D o Rigge 56F, 840 spalvinimo ir yra, su jusu rekomendacijom spalvikes imtos.
 #609210   Rimas27
 19 Sau 2015 20:17
aga-apie starkius reiks pagalvot :D nesusipazines dar su siuo zuvinu :D
 #609334   SKYLINE
 20 Sau 2015 16:06
O gal turit kas plaukiančia cablista? Kaip gaudo?
 #609345   Daxidas
 20 Sau 2015 17:26
'''bum
Vitolis rašė:
vava rašė:tai kad "nepagyde" :). Kai gavau ta voblika dovanu, tai jis savo spalviskumu ir mirgejimu buvo labai panasus i tureta rigge, katras super gaudo. Bet taip jau gavosi, kad i vienus vartus jis gauna. Bent jau iki siol :)
Ne tau vienam vavančik tas LC geltonas 100 irgi nekaltas jau N sezonų. Turbūt, kad nelabai ans man patinka. Matinis, šiurkštokas toks. Būč ščipokas ir aš da pagalvoč ar jis sjedobnas :-D Kai tuo tarpu lydekiukas toks pat - :gutgut Sveikos vietos nebelabai yr. su 100 LC pravedimai daug lėtesni ir ilgesni (na kai morzes abc. Du reti ir ilgoki patraukimai-pamušimai, pauze uztekyinai ilga ir po jos vienas ar du trumpuciai tik-tik ir vėl pauze. Bet pauzes pakankamai uzdelstas darau. Ans gi ir pauzės metu į šonelius makaruojas šiek tiek. Gal tas "klubų vartymas" aniems patinka :grin: Nesiskundziu. Kimba. Bet kaip ir Dainius sakė, man irgi geriau patinka ir kibesni, tai 78 tukai. Panašiai kaip ir Pontunčikas Cablista105. Vienas (kislotnas) jau taip sužalotas, kad aina naaaa. O vat kitas- nekaltas. Va ir spalvinimas sako nesvarbu.
2013-04-29 15.40.02.jpg
raso kad sp,bet pagal svori turi buti F

Puslapis atgal.
 #609477   aušrys
 21 Sau 2015 09:57
LM66 rašė:apie kosadaka tik gerai arba nieko :grin: o ir kaina protinga :gutgut
Kosadakų prieteliams info :) - www.zvejoklis.lt 25 proc. nuolaidos duoda
 #609479   Mike
 21 Sau 2015 09:59
Jau pusantro mėnesio tos nuolaidos :-D
 #609698   Rolas
 22 Sau 2015 12:08
Kaip buvo diskusija apie pointerius, kurie geriau gaudo, norėčiau pratęst, ar užduoti klausimą. Kurie jum Jackall Tiny Magalon, ar tiesiog didesnis brolis Magalon geriau užsirekomendavę?
 #609930   SauliusM
 23 Sau 2015 11:08
nauja rapalos cacke.
shad rap magnum su metaliniu liezuviu.
12cm 40gr
shadrapmagnum.jpg
shadrapmagnum.jpg (29.52 KiB) Peržiūrėta 5523 kartus(ų)
 #609939   Rapolas
 23 Sau 2015 11:34
Artėja palaipsniui vis artėja RAPALA prie savo legendinio Super Shad Rap 14cm modelio :-D
Čia ryškiai "modeliukas" sukurptas bailiams:D ,kurie nesiryždavo SSR14-to mėtyt :-D
 #609940   SauliusM
 23 Sau 2015 11:45
as tai is pradziu pamaniau, kad cia 12cm gliding rapui uzkabino liezuvi metalini.
bet ne, ziuriu sitas lengvesnis uz gliding rapa gerokai.
bet vistiek skestantis skirtingai nei super shad rapas.
ir betkokiu atveju super shad rapo vieta mano dezutej uzima Tackle House BKF140
 #610341   shelwius
 25 Sau 2015 13:50
Išbandžiau šiandien Jackall Tiny Magallon kopiją - Kosadaka Cord R XS 90f. Įspūdį paliko tikrai neblogą, metasi pakankamai, dirba tikrai gražiai. Darant staigesnį ir trumpesnį smūgelį, persiverčia pilvu aukštyn. Manau patiks lydekoms sėkliuose ir virš žolių ;-)
Prikabinti failai
SAM_5296.JPG
 #610375   Rimas27
 25 Sau 2015 18:31
kalbant apie yozuri l-minnow 44...nesuprantu kas su juo darosi-siandien meciau neryje, su stygos pavadeliu, tai buna kad sukasi ant vandens kaip propeleris partraukiant,likus maziau nei 7-8 metrai normalizuojasi ir pradeda plaukt kaip priklauso.. tiesa sakant nervyyyja :D:D:D kas ne taip te gali but?kabliukas uz stygos persimeta? pritraukus i matomumo ribas normalizuojasi ir nein suprast kas buvo :D
 #610377   Mūza
 25 Sau 2015 18:37
Rimas27 rašė:kalbant apie yozuri l-minnow 44...nesuprantu kas su juo darosi-siandien meciau neryje, su stygos pavadeliu, tai buna kad sukasi ant vandens kaip propeleris partraukiant,likus maziau nei 7-8 metrai normalizuojasi ir pradeda plaukt kaip priklauso.. tiesa sakant nervyyyja :D:D:D kas ne taip te gali but?kabliukas uz stygos persimeta? pritraukus i matomumo ribas normalizuojasi ir nein suprast kas buvo :D
buna ir man taip , tik man nesinormalizuoja :-D Valas kablius pagauna, bet as be pavadelio zvejoju
 #610380   Rimas27
 25 Sau 2015 18:40
beje, zipbaits rigge 56f kopija - Kosadaka ION XS 55 verta grieko (lietuviskai nuodemes :D )? gal kas bande ? nes viens vyriokas skundzasi ,kad butent 55 dydzio jam nedirba ion'as , sako gal brokas pasitaike ar ka . kai kur reik pigesnio varianto :D:D kad neptunui ne tokios brangios dovanos butu :D
 #610381   Rimas27
 25 Sau 2015 18:44
isvis nein man susi susi susidraugaut su tuom yozuri l minnow 44... tyli jau beveik metus-metytas ivairiose vietose,ivairiose upese,skirtingu oru bei skirtingais spalvinimais-tyli zaraza.. gal ju nebekankint-te lieka legenda ,o isigyt ne toki popa vobleriuka? jei taip- koki ? :D
 #610384   Rimas27
 25 Sau 2015 18:50
shelwius -nepamirsk informuot apie tavo naujojo pirkinio Kosadaka Cord R XS 90f pasiekimus :) aciu :) ir as i toki aki buvau uzmetes-ale suabejojau ,kad toks kaip originalas bus ... kosadaku kabliai erzina- storumas -lyg traktoriams tampyt :D plonesnes vielos pas kitaicus nebuvo tuom kartu :D
 #610385   Mūza
 25 Sau 2015 18:54
Pasakysiu taip, kuo anksciau maziau masalu turejau tuo daugiau pagaudavau .. Anksciau vienu vobleriuku 44 minow visose vietose zvejodavau , nereikedavo sukt galvos koki dabar uzdeti ... Upėtakių n skaičius pagautas , eseriu , lydeku ir net samukas nemune . Ypac gerai jis man dirba vasara. O jo darbas nepriekaistingas , vien pasyviai traukiant, tiek labai svelniais suoliukais , puikiai suzeista zuvele iseina isgauti
 #610409   Rimas27
 25 Sau 2015 20:03
muza - aciu,reiks dar pabandyt pakalbyt ana 44 l minnow
 #610433   Rimas27
 25 Sau 2015 21:20
shelwius rašė:O dar dėl Kosadaka, tai ION 90f labai puikiai šįmet pasirodė, tiek starkius gaudant, tiek lydekas ;-)
tvicinant ? ar ramiu pravedimu ? nesenai isigijau 110f -nespejau isbandyt :D
 #610456   Aqua v.
 25 Sau 2015 22:29
Rimas27 rašė:beje, zipbaits rigge 56f kopija - Kosadaka ION XS 55 verta grieko (lietuviskai nuodemes :D )? gal kas bande ? nes viens vyriokas skundzasi ,kad butent 55 dydzio jam nedirba ion'as , sako gal brokas pasitaike ar ka . kai kur reik pigesnio varianto :D:D kad neptunui ne tokios brangios dovanos butu :D
ridge 56F - plaukiantis, ion xs 55 - skestantis. Ju darbas turi gerokai skirtis. Man ir ridge 56 jau SP vizualiai neryskiai dirba, bet kiti gaudo be jokio patampymo, ir upej pvz salaciukams visai tinka, as tiesa nesusilaikau nepatampes, bet tikiu kibtu ir be to...
Su ion XS70 (irgi skestantis) - pirmas ispudis irgi buvo, kad malkute pasyvoka :? , kol sapalais neapzuvinau Nery.
Nors siaip butent toks modelis ir S man nelabai, buna smagesniu S...
Rimas27 rašė:... kosadaku kabliai erzina- storumas -lyg traktoriams tampyt :D plonesnes vielos pas kitaicus nebuvo tuom kartu :D
kur jus zvejojat ;-) , Pamaskvy, ar Tokijo upely :) ? Man beveik nepasitaike japono iki kokiu 80mm, kur sakyciau tvirti patikimi kabliai. Gaudau originaliais kabliukais (kartais), bet kai tik ateina laikas keist, beveik visada dedu bent vienu # didesnius/tvirtesnius. ( tiesa, lydekinems malkutems ~9+cm tai jau neaktualu)
Cia iponams ju nusmaugtuose upeliuose gal ir laiko mailiu, bet ant LT - slabnoki. Plius aisku komercija - maciau laidose, kaip reklamom ismarginti iponai 'konsultantai' rekomenduoja keist kabliukus vobleriukams ir blizgems po 3 zuvyciu, o jei didesnes, pvz Rusu komerciniuose tvenkiniuose :lol: , ir po vienos :shock: zuvies.
  • 1
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • 344
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė