Žemoje temperatūroje keptas jautienos kumpis
Skanaus

Skanaus


Gyvuliniai baltymai, tiek mėsos, tiek žuvies, pilnai koaguliuoja prie 60C temperatūros, taip kad per 3 val iki tokios turėtu įkaisti ir gabalo viduj. Viskas čia tvarkoj. Plonesniam gabalui užtektu ir valandos kaitint, bet kokiu atveju pravartu turėti specialų įsmeigiamą kulinarinį termometrą ir pakontroliuoti procesą, kad nepasigamint pusžalio.ubuntu rašė:Kazin ar nepavojinga? Nes bent jau vidus tai tikrai gaunasi termiskai neapdorotas
LauksimAugustasjj rašė: O nustoti tikrai nezadudekui
Musu duminimas kiek paprastesnis. Turim toki aparaciuka, kuris vadinasi Smoke Gun, i ji dedasi medzio pjuvenos. Uzdegus pjuvenas ir ijungus gun'a gaunasi tas pats procesas kaip rukant, tik dumai keliauja per slangute i laukaEDVD rašė:biski ot. kaip patys dūminat viskį? buvau degustacijoj, aiškino, kad tikras dūmingumas gaunamas džiovinant salyklą durpėmis(bet ne taisyklė).
Kazkaip turejau itarima, kad darbuojies kazkuriam steiko restorane.. Smoke House buvau pora kartu,, tai galiu pasakyti kad kazkas nepaprasto pas jus tenAugustasjj rašė:Uzsukit kam patogu i Vokieciu g. 18a, Vilniuje, The Smoke House restoranelimielai pasidalinsim receptais ir pravesim ekskursija po musu jaukia virtuve
labai gilinames i molekuline kulinarija
taip pat naudojam sous vide technologija, vieninteliai Lietuvoje turim Mibrasa griliu, kuri kurenam tikromis medzio aglimis
Visu maloniai laukiam
Truputis reklamos, bet tikrai neturim ka slepti, tad uzsukit
Turim ir paciu duminto Jack Daniels'o, kuri cirkuliuojam vakuume su rozmarinu 47,2 temperaturoje 2 valandas, paskuj su Smoke Gun'u prisotinam Jackuti tikru dumu (naudojant vis kitas medzio drozles skonis taip pat keiciasi), atsaldom ir pilstom
![]()
![]()
O nustoti tikrai nezadudekui
Siandien isbandem.Jus buvot teisus del krutineles.Sultinga,nesprangi.Vidus buvo prikistas citrinos ir apelsino,bei kitu prieskoniniu zoliu.Prapjovus atsirado labai daug skysciu.Na tikriausiai taip turi būti.Zmona bande bambet-kas es ja zalia,bet galutinis rezultatas leksteje(pradinis variantas),o paskiau pirstus laizem.Augustasjj rašė:Busit lengvai nustebes, kai krutinele tiesiog tirps burnoj ;) marinavimas druskos tirpale, kepimas pakankamai zemoj temperaturoj privers mesyte kristi nuo kauloO kas liecia idara, tai geriau jokiom kosem jos nekimsti, geriau pasidaryti atskirai. Kepant tokiu budu reiketu kepti svaria vista, o pries apskrudinima papildomai prikimsti zoliu ir koki citrusini vaisiu, kad duotu mesai aromato