Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #606437   Sokratas
 03 Sau 2015 21:56
Kuo protingesnė rūšis ir kuo laisvesnė koalicija, tuo mažiau ambicingam patinui reikia apsiriboti savo jėga. Buivolai ir liūtai užgrobia valdžią jėgos susirėmimuose. Delfinai ir šimpanzės, siekdami valdžios, neturi būti silpni, bet kur kas labiau gali pasikliauti savo gebėjimu kurti pergalingas patinų koalicijas. Kalbant apie žmones, jėgos ir valdžios ryšio beveik nėra, bent jau nuo tada, kai buvo išrasti tolimojo veikimo ginklai, kaip, pavyzdžiui, laidynė, ir tuo per vargus įsitikino jau Galijotas. Žmones į valdžią atveda turtas, gudrybės, politiniai gebėjimai ir patirtis. Nuo Hanibalo iki Bilo Klintono vyrai užgrobia valdžią steigdami sąjungininkų koalicijas. Ir būtent turtas sudarė žmonėms galimybes kurti tokias valdžios sąjungas.

http://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/m-r ... z3Nn3GveLG
 #606756   marenas
 05 Sau 2015 20:12
kiauliukams reik susert ,oi kai parsiukai valgo :grin:
galim tokia ir ne miske virt,mazais kiekeis.valstybe leistu issivirt tokios,bet o kaip tada biudzeta pririnkt,alkoholis jug tokie pinigai o cia valsibei akcizas ir 21 procentas pvm.todiel tokie dalikai uzdrausti,nes valstibei nenaudinga,tad gerem nodus arba koki myzala.
 #608791   dainiuška
 17 Sau 2015 16:55
Marceliukė Kuckulytė
Barcių km., Lazdzijų raj.
Gerb. Poniai Šalnėnienei
Darbo nesbaidau, nuo pat mažumos ganau žūsiukus. Galėsiu papilniavot ir Jūs baibokų.
Priedas:
Curriculum vitae

Gimiau 1926 m. vasario 30 dienų. Barcių kaimi, Padusin, palei Kvainausko būklas.
Gimiau labai drabna, iš prigimties buvau geltonkasė, augau irgi sunkiai, Anelka sakė, kad trūko vitaminų.
Kai buvau kokių 5m. mergšė du rozus kluoni nudribau nuo prunto ir vienų roz nuo šėpukės. Labai susmušiau strėnas. Tėvas vežė Simnan pas daktarų ir pametė iš drobynų. Sustrenkiau galvų, nusilaužiau abidzvi kojas ir vienų rankų, katrų neatsimenu, kadangi pas mani, anot močios abidzvi kairės (Ale tep man ir pastaikyk!).
Kap pradėjau eic pirman skyriuj, mokytoja su petelniu sumušė maumonėlį. Šep tep per sepcynis metus baigiau tris skyrius ir išėjau piemenauc. Iš pradžių su Burbos Kaziu telyčias ganėm. Paskum instojau in partijų ir mani pastatė fermos vedėju. Dzvidešim sepcynis metus auginau meitelius. Paskum valdžia išdraskė kolkozus ir likau be darbo. Tep sakanc „Kap stoviu, tep brangi“. Mūs pirminykas susrinko visų mantų ir išvažiavo ty kur prie lenkų rubežiaus. Aš jo tep želavojau, kad net ty kokia kvaraba insimetė. Paskui mani labai ilgai gydė Švėkšnoj. Bet aš jų padegiau. Po to parlėkiau atgal in Barcius. Ty savam kaimi aš buvau pati gramatniausia.
Per tas telyčias, likau sena merga. Nor ir labai nešpėtnų bernų turėjau. Ale kap pasbalnojo tėvulio kumelį, tai daugiau ir nematiau aš jo.
Laisvalaikiu mezgu škarpietkas ir sėdžiu prie bažnytukės.
Šneku lenkiškai, ba buvau prie Varėnos, Mikiciuose. Anų pavasarį žūsiukai buvo pabėgi. Tai ledva susgaudžiau. Po to baisiai skaudėjo strėnas ir čeverykai visai suplyšo.
Apie matematikų nieko nenusmanau. Iki dešim dar moku suskaičiuoc, o daugiau tai ledva ne vos iki penkiolikos.
Geografijų tai gerai žinau, visus aplinkinius kaimus apėjus. Cik Šventežerin vienų rozų pasklydau, o Teizuosna cik napadavai.
Kamputerio akysna nematius, bet užtai gerai groju skripkeli ir ant cimbolų.
Esu dūšios žmogus, niekadu akmenio užantin nesnešioju. Ruginio neverdu ir negeriu. Kap pabrango „Prima“, nuo to čėso nerūkau. Vaikelius labai myliu. Jie man nesvietiškai gražūs.
Atvežk padvadų pieskų, nupirk viedrukų, lopetukių ir tegu bovijasi baibokas, o aš in tų čėsų galėsiu dernų su matiku padraskyc rasodniki.
Su pagarbu Marceliukė Kuckulytė
  • 1
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 144
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė