Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #606214   Vytenisnl
 02 Sau 2015 11:20
Blem, čia bus išvis linksma. Kažkaip nenorėjau seniau apie tai rašyti, tačiau...
Kaip kai kas žino, gamtosaugos funkcijos (realios budėjimo) buvo priskirtos nežinia kam. Pažįstu asmeniškai žmogų, kuris yra miškininkas ir kuriam priskirta budėti. Realiai jie apvažinėja savo regioną, pasėdi patys pažvejoti, pasnaudžia miškuose ir pnš.. Kai paklausinėjau apie taisykles, tai nei limitus žvejybos žino nei draudimus nei dar ką.

Tokie žmonės, turėdami informaciją apie pranešėją tikrai ją gali nutekinti į šalį (net ir ne iš piktos valios). Jei ir jie ją matys, tai pilietinės visuomenės formavimasis žengs porą žingsnių atgal. Gal yra koks žurnalistas, kuris galėtų plačiau nušviesti šią situaciją? Iš savo pusės anoniminį interviu su tuo pažįstamų pasistengčiau suorganizuoti.
 #606341   Vytenisnl
 03 Sau 2015 11:33
Urlys - nes dar nėra kritinės masės žmonių, kuri būtų atsvara sovietinio mąstymo (arba laukinio kapitalizmo arba tiesiog trumparegių savanaudžių) fruktams. Fruktams, kuriems vis dar "kaziolinimas", o ne "savo ir bendruomenės teisių gynimas", kuriems švogerizmas vis dar svarbiau už darbo funkcijų atlikimą.

Įsivaizduok situaciją: pamatai 5 spintas, tempiančias tinklą tavo mėgiamam ežere, prie kurio dar ir gyveni. Tu paskambinsi pranešti apie pažeidimą? Žinodamas, kad tos spintos sužinos tavo telefoną ir asmens duomenis?
 #606365   Urlys
 03 Sau 2015 14:26
Jūs teisingai „piešiate“ tikrove, bet bailumas dažnai mus ir padaro aukomis ir tikrai nieko nepakeičia į gerą. O pilietiškumą aš suprantu tik kaip viešą veiksmą (siekiant buti naudingu visuomenei).
 #606387   SauliusM
 03 Sau 2015 17:02
Urlys rašė:Jūs teisingai „piešiate“ tikrove, bet bailumas dažnai mus ir padaro aukomis ir tikrai nieko nepakeičia į gerą. O pilietiškumą aš suprantu tik kaip viešą veiksmą (siekiant buti naudingu visuomenei).
prisimenant, kuom visiems Tadams Blindoms anksciau ar veliau baigiasi, tai....
 #606392   Rapolas
 03 Sau 2015 17:27
Arba dar SauliųM papildysiu...
Kai bausmės neišvengiamumas už padarytą nusikaltimą bei priskaičiuotos žalos atlyginimas pasieks bent kokį 10procentų ,tuomet verta ir BPC užverst... neanoniminiais skambučiais :-D
 #606409   Urlys
 03 Sau 2015 19:25
Tadas Blinda buvo Žemaitijos banditas, o politiniu veikėju jį padarė sovietai. Dėl to jam ir baigtis niekaip kitaip negalėjo :grin: . O jei rimtai tai man ne kartą grasino ir pirmą ką aš tokių atveju darau, tai paviešinu tą faktą ir savo poziciją. Taip, kad grasintojui telieka melstis, kad man kas nors negero neatsitiktu. Be to nesiūlau patiems teisingumą vykdyti, tačiau nesuprantu kas blogai jeigu mane užregistruos kaip pranešėją, ar nustatys mano buvimo vietą.
 #606414   SauliusM
 03 Sau 2015 19:58
Urlys rašė:Tadas Blinda buvo Žemaitijos banditas, o politiniu veikėju jį padarė sovietai. Dėl to jam ir baigtis niekaip kitaip negalėjo :grin: . O jei rimtai tai man ne kartą grasino ir pirmą ką aš tokių atveju darau, tai paviešinu tą faktą ir savo poziciją. Taip, kad grasintojui telieka melstis, kad man kas nors negero neatsitiktu. Be to nesiūlau patiems teisingumą vykdyti, tačiau nesuprantu kas blogai jeigu mane užregistruos kaip pranešėją, ar nustatys mano buvimo vietą.
blogiau yra ne kad tave kaip praneseja nustatys ar tavo vieta, bet kad matys pati pranesimo fakta tie, kam to nereik matyt.
o ten del tu baimiu, tai kai esi sistemos darbuotojas, tai tau niekas negrasins, tave tiesiog atleis is darbo ir viskas.
tokiu sistemos darbuotoju, kurie yra pakankamai stiprus savo vietoj, kad galetu tiesiai sviesiai viceministrui pasakyt, ka apie ji galvoja, ir prie to paties nerizikuotu islekt is savo darbo vietos, tai as zinau vienetus.
 #606447   Wytux
 03 Sau 2015 22:32
Urlys rašė:.... nesuprantu kas blogai jeigu... nustatys mano buvimo vietą.
Paskambinsi ant turincio stoga, tai nesunkiai atrinks kas skambijo, tada parplaukes is rybalkes eisi i atrimiausia kaima ieskot 4-iu nauju padangu ( stiklus ir namie naujus susidesi). Bet kuriuo atveju skambuciu sumazes, o turintys stoga jausis daug daug laisviau.
 #606449   Slovak
 03 Sau 2015 22:35
Wytux rašė:
Urlys rašė:.... nesuprantu kas blogai jeigu... nustatys mano buvimo vietą.
Paskambinsi ant turincio stoga, tai nesunkiai atrinks kas skambijo, tada parplaukes is rybalkes eisi i atrimiausia kaima ieskot 4-iu nauju padangu ( stiklus ir namie naujus susidesi). Bet kuriuo atveju skambuciu sumazes, o turintys stoga jausis daug daug laisviau.
Urlys irasys duztanciu stiku ir pradurtu padangu svilpima grasinimus ir bus ramus.
 #606471   SauliusM
 03 Sau 2015 23:48
kablys rašė:Tai negi tu manai,kad jei eilinis Litovcas,stovintis darbo birzoj ir gyvenantis 400 kv.m name,pranes apie brekinimo atveji,tai ji kazkas atleis is darbo :lol:
o tu apie ka kalba buvo paskaityt pradziai nenori? kalba siaip ejo apie Vytenio pazistama dirbanti sistemoj, o ne eilini kazkoki virtualu...
 #606477   kablys
 04 Sau 2015 00:33
SauliusM rašė:kalba siaip ejo apie Vytenio pazistama dirbanti sistemoj,
Nu neisivaizduoju tokios sistemos,kuri butu pajegi mane atleist is darbo uz tai,kad pranesiau apie banditizma. Suprantu,kad gal jei koks pavaldinys uzstukino savo bosa,tai gal ir nebeilgai bus to boso pavaldiniu,jei tas bosas apie tai suzinos ir po to pranesimo dar liks savo vietoj,bet kas liecia nesusijusiu zmoniu darbus,tai fig ten kokios sistemos ar informacijos nutekinimai yra nors kiek pajegus itakot zmogaus karjera uz pilietiskus poelgius.
Kitas momentas,kad jei ir budamas elementarus vagis,labai jau nori atkersyt tam kuris paskambino,tai irgi nezinai ant kokios sistemos piliecio gali uzsiraut,tad nereikia gasdint kaimiecio,nes fig ten zino kokie jo pazystami ir kokioj sistemoj dirba jo vaikai ir anukai...
 #606479   Vytenisnl
 04 Sau 2015 00:38
Nustebtum, kiek daug konformizmas itakoja zmoniu karjeros greiti pas biudzetininkus. Bet mes jau cia ne i tema. I tema yra tai, kad asmens duomenu apsaugos istatymas ne be reikalo buvo parasytas. Itariu net sis nutarimas jam gali priestarauti. Gal kas nepatingetu pasidomet...
 #606481   kablys
 04 Sau 2015 00:47
Vytenisnl rašė:I tema yra tai, kad asmens duomenu apsaugos istatymas ne be reikalo buvo parasytas. Itariu net sis nutarimas jam gali priestarauti.
Vat cia sutinku,jei yra kazkokiu istatymu priestaravimu,gresme asmens duomenu apsaugos istatymui,tai cia jau problema,kuri galimai liestu zimiai didesne visuomenes dali,nei eiliniai zvejai nepatingintys pranest apie pastebetus pazeidimus.
 #606564   Urlys
 04 Sau 2015 16:47
Jūsų paklausius net suabejojau ar dar Lietuvoje gyvenu :shock: . Pats ne tik skambinau, bet ir su savo valtimi vežiojau gamtosaugininkus kol jie rinko tinklus, skritulius ir baudas išrašinėjo. Tiesa vienas net prie gamtosaugininko bandė grasinti, bet iki šiol važinėju su tom pačiom padangom ir stiklai visi :grin: . Nežinau, bet man atrodo, kad kai iš baimės kinkos dreba, visada rasi pasiteisinimą nieko nedaryti :roll: .
 #606571   darka30
 04 Sau 2015 17:58
Urlys rašė:Jūsų paklausius net suabejojau ar dar Lietuvoje gyvenu :shock: . Pats ne tik skambinau, bet ir su savo valtimi vežiojau gamtosaugininkus kol jie rinko tinklus, skritulius ir baudas išrašinėjo. Tiesa vienas net prie gamtosaugininko bandė grasinti, bet iki šiol važinėju su tom pačiom padangom ir stiklai visi :grin: . Nežinau, bet man atrodo, kad kai iš baimės kinkos dreba, visada rasi pasiteisinimą nieko nedaryti :roll: .
:gutgut "blogiausia ka gali padaryt tai nieko nedaryt" mes issivalem nuo murziu, jau kokia apie 5m sedom kaip reikia ant ju, kad bijo iskist nosi ir turim gera vietini zuvinga ezeriuka
 #606850   sonca
 06 Sau 2015 12:32
SauliusM rašė: Itariu, kad visgi viceministras palaiko verslininkus, nes reidu ju tinklam tikrint irgi neorganizavo.
Palaikyt, gal ir nepalaiko, bet atėjo dėdė Salamakinas pas partijos kolegą ir gražiai jaunajam kolegai paaiškino, kad jei nori išlaikyti viceministro postą ir apskritai LSDP'e daryt karjerą, nelysk prie verslininkų tinklų. Tada draugiškai patapšnojo per petį, išgėrė po stiklą degtinės ir išsiskirstė :)
 #606851   SauliusM
 06 Sau 2015 12:34
sonca rašė:
SauliusM rašė: Itariu, kad visgi viceministras palaiko verslininkus, nes reidu ju tinklam tikrint irgi neorganizavo.
Palaikyt, gal ir nepalaiko, bet atėjo dėdė Salamakinas pas partijos kolegą ir gražiai jaunajam kolegai paaiškino, kad jei nori išlaikyti viceministro postą ir apskritai LSDP'e daryt karjerą, nelysk prie verslininkų tinklų. Tada draugiškai patapšnojo per petį, išgėrė po stiklą degtinės ir išsiskirstė :)
va taip tai nebuvo tikrai, ten pas juos truputi kitokie partiniai santykiai ir truputi kiti zmones cia isivele yra kiek as zinau :-)
 #607141   Arvidys
 07 Sau 2015 18:50
Keletas klausimų...
1. Ar MZD gali išsinuomot visus rajono telkinius?
2. Seniau dar prieš visa ta ALISO sistema budavo, kad galima nusipirkt uz 50lt leidima metams i visus rajono MZD telkinius. Ar toks variantas dar imanomas, nes per ALIS tai ne man rodos.
3. Nuomininkai turi žuvint, bet kaip ta info patikrint kur kiek ir ko jie ten žuvino? Nes toks jausmas, kad nieko jie ten nezuvina...

Skubota išvada: Mano manymu tai rajone turėtu, but kazkoks procentas telkiniu/ežeru kurie telpa po valstybiniu bilietu.
 #607154   kitas
 07 Sau 2015 19:50
Nusipirkt leidimą į visus rajono MŽD išsinumuotus telkinius pigiausia atsena įstojus į tą rajono MŽD. Pas mus nario mokestis nuo kainų pakėlimo pabrango nuo 30 iki 100 buvusių litų.
Išsinuomot gali tiek kiek nori ir kiek leidžia aplinkos ministerija lyg.
Žuvina pagal sažinės reikala, pas mus truputi žuvina, na dėl akių ir švnt ramybės...planai žuvinimo yra, amūrai retkarčiais užkimba, vadinasi žuvina.
  • 1
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė