Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #604543   Rapolas
 22 Gru 2014 09:38
Kodėl dykai, visai nedykai, net brangiau pardavinėjo nei Kosadaka ar Raiden'o "klonus" :-D
aušry, pabandyk maksimkoj per akciją kokį SPRO ikiru shad'iką SL 7cm nukalt (už ~13-15Lt), gal nemažiau būsi nustebints ir pats :-D
 #604545   Aqua v.
 22 Gru 2014 10:02
Vobleris aisku geras, ir originalas ir panasus (o panasiu pilna, klasikinis shadas :donknow' ); bet del konkrecios rekomendacijos, tai sakyciau kad bicas kalba isimtinai apie kiekybe, nieko apie kokybe. Ir pas rusus tai daznai islenda, ypac jei nufilmuoja/nufotografuoja ka pasakoja.Saudykles :( vienos, plius eseriokai ir vobleris jau nuostabus.
Aisku, kam ko reikia, kazkas sportuoja 'ant skaiciaus' ir cia nieko blogo. Bet turekit tai omeny, ir nenustebkit, jei iprate pagaut geros zuvies, su isrekomenduotais panasiuose 'topuose' masalais nepagausit nieko (gero).

p.s. cia apie ta rusu rekomendacija, jei ka :grin:
 #604561   aušrys
 22 Gru 2014 11:28
tas irgi tiesa- ant Khamsinų didesnės kaip 1,5kg lydekos pagavęs nesu, dažniau nei lydekos kimba ešeriai. Ant šio vobo esu turėjęs 3 ir daugiau rezultatyvių metimų iš eilės (pataikius ant būrelio ešerių tai gal ir nėra retenybė), bet šis Zip baitas paliko teigiamą įspūdį, už tai ačiū ir topo autoriui.
Koks vobleris gaudys trofėjinę žuvį- nežinau. Esu ant mažų krenkučių turėjęs lydekų per 2 kg ir ant 120mm minoškių vos už voblerį didesnių peiliukų. Gal gali pasidalinti mintimis, kokiais kriterijais reiktų rinktis masalą, kad suviliotum kažką įsimintino? Žinau, kad gaudo žvejys, o ne vobleris ar spiningas, kad reikia geros žuvies ieškoti ten kur ji yra, bet šiuo atveju duok rekomendaciją būtent vobleriui.
 #604562   Aqua v.
 22 Gru 2014 11:55
'ratus ruosk ziema, roges...' :)
arba neistveriau :oops: ,
arba geriau trys geri, nei vienas geras bet brangus :evil: ,
arba, koks skirtumas, kieno siauras akis maitint (JP ar KLR :grin: )
.... :-D
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 1 Aqua v.. Iš viso redaguota 22 kartus.
 #604567   Aqua v.
 22 Gru 2014 12:06
aušrys rašė:tas irgi tiesa- ant Khamsinų didesnės kaip 1,5kg lydekos pagavęs nesu, dažniau nei lydekos kimba ešeriai. Ant šio vobo esu turėjęs 3 ir daugiau rezultatyvių metimų iš eilės (pataikius ant būrelio ešerių tai gal ir nėra retenybė), bet šis Zip baitas paliko teigiamą įspūdį, už tai ačiū ir topo autoriui.
Koks vobleris gaudys trofėjinę žuvį- nežinau. Esu ant mažų krenkučių turėjęs lydekų per 2 kg ir ant 120mm minoškių vos už voblerį didesnių peiliukų. Gal gali pasidalinti mintimis, kokiais kriterijais reiktų rinktis masalą, kad suviliotum kažką įsimintino? Žinau, kad gaudo žvejys, o ne vobleris ar spiningas, kad reikia geros žuvies ieškoti ten kur ji yra, bet šiuo atveju duok rekomendaciją būtent vobleriui.

Jei apie voblerius, specializuotai lydekai, tai visu pirma maximaliai didinuosi islaikant taisykle 'didelis vanduo - didelis masalas, mazas vanduo - ... mazesnis masalas :grin: '.
Taip pvz Nemunui geriausius rezultatus ant lydziu man daves vobla - P21 Agarron 110SF-SR. Cia apie mano megstamaiusias lydeku gaudymo salygas - nuo kranto, didele upe, pavasaris, ruduo.
 #604568   Rolas
 22 Gru 2014 12:07
Taikliai tu čia, Aušry pastebėjai :gutgut. Tikriausiai, absoliučiai visiems yra tekę ant didelio voblerio pagauti mažą laimikį, o ant mažo - didelį :). Ne mano sugautas, bet matytas visas sugavimo procesas, kaip ant Nr.0 Meps Aglia buvo išvilktas 10 kg lydys...
 #604571   Rapolas
 22 Gru 2014 12:14
Rolas rašė:Taikliai tu čia, Aušry pastebėjai :gutgut. Tikriausiai, absoliučiai visiems yra tekę ant didelio voblerio pagauti mažą laimikį, o ant mažo - didelį :). Ne mano sugautas, bet matytas visas sugavimo procesas, kaip ant Nr.0 Meps Aglia buvo išvilktas 10 kg lydys...
Tai daugiau išimtys iš taisyklių :-D
Jeigu būtų gaudoma tais masalais ilgą laiką ,nu pvz. metus kokius (kaip pavyzdys SSR14 Rapalos ir ta pati Aglia Nr.0 :D), tai tuomet statistika pagal lydekų dydį būtų surinkta į vienus vartus "aglijai" :-D
p.s.: radot ką lygint :-D
 #604573   Rolas
 22 Gru 2014 12:20
Aš čia parašiau tik matytą didžiausią rekordą pagautu mažiausiu masalu... Ir jokiu būdu neteigiu, kad maži masalai gaudo monstrus...
Čia tik pastebėjimas, kad jei kabinsi 11-14 cm voblas tai mažesnės lydekos kaip, sakykim, 3 kg nesugausi.
 #604575   Rapolas
 22 Gru 2014 12:27
Ir dar kaip pagausi ,pvz. ant SSR14 "mažiausios rekordas" yra 0,5kg. peiluks ,bet tai irgi tik eilinė išimtis iš taisyklės (gal pasantykiaut lydekiuks su kuojine mamke užsimanė :D) ,o bet tačiau- pagauti normalias lydekas ant didelio masalo yra norma ;)
p.s.: nedurniai gi su malkom velkiauja ir neišneturėjimo kąveikt :-D
 #604581   aušrys
 22 Gru 2014 12:43
Ačiū Aqua v. (nežinau vardo) už pastebėjimus, maždaug tokiu kriteriju ir aš vadovaujuosi- norėdamas didesnės žuvies dideliam vandenį kabinu stambesnį vobą. Tiesa, tokios, kad galėčiau pasigirti lydekos pagavęs nesu. Ar didelis (130mm), ar vidutinis, ar mažas voblikas, lydekos ima standartinės 1-2kg. Per 2 kg- retenybė.
 #604582   Feniksas
 22 Gru 2014 12:44
Puiku, nes ant jozurio pirma ir paskutine lydeka siu metu pagavau, kai tada orbitai ir kiti tylejo. Sakau reik kita i draugija jam paimt. Dar imsiu magalona, i toliau jau nzn. Rapalas pardavinesiu:D
 #604585   Tadunce
 22 Gru 2014 13:20
Neskubėk taip greitai suskirstyti masalų į vienas ar kitas lentynas..
Turiu ne vieną masalą, kuris grojo sezoną-du, o vėliau tylu, ir atvirkščiai - pradžioj nieko nerodė, o po to iššovė.
Aišku, yra ir tokių, kuriais stabiliai pagaut gali.
Gaila, bet tokių, kuriais visada pagautum - nėra..
Būna, kad dalį sezono tikrai kažkuris masalas atrodo kaip stebuklas, kyla žuvys kaip nemačiusios maisto, bet po to kaip ranka nuima..
 #604587   Menke
 22 Gru 2014 13:26
Feniksas rašė:Puiku, nes ant jozurio pirma ir paskutine lydeka siu metu pagavau, kai tada orbitai ir kiti tylejo. Sakau reik kita i draugija jam paimt. Dar imsiu magalona, i toliau jau nzn. Rapalas pardavinesiu:D
Yra tu rapalu geru. Pvz subwalk, flat-rap, x-rap (ypac 8cm), nu zinoma BX 12cm skestantis :gutgut
 #604588   Feniksas
 22 Gru 2014 13:27
Zn ta. Tiesiog nenoriu vien minoskes turet. Shad tipo vienintelis crank tera pas mane.
 #604589   Feniksas
 22 Gru 2014 13:29
Subvalka reiks isigyt kada. Silveris flat rap ir is nekeiciamuju saraso yra. O 10xrap pakeisti orbitais jau.
 #604594   Rapolas
 22 Gru 2014 14:00
Feniksas rašė:Zn ta. Tiesiog nenoriu vien minoskes turet. Shad tipo vienintelis crank tera pas mane.
Nu kadangi rimtai domies vobleriais ,tai neprošal būtų ir susipažint:D su jų formomis, dabar poranka nerandu internetinio resurso iš kur paimta tą lenta ,bet inmesiu ,šiaip reiktų išverst į lietuvių kalbą ,bet antgreitųjų gal susgaudysi :-D
klasifikacija.jpg
klasifikacija.jpg (341.13 KiB) Peržiūrėta 5430 kartus(ų)
Minnow, shad, fat ir crank bei kiti ;)
 #604637   Kipas
 22 Gru 2014 18:45
cia irgi slidus dalykas sita lentele ,pvz ,pointeris pagal sita lentele minnow, bet ji vadina ir jerkbait,ripbait, o ka pas mus vadina dzerkais ,kitur vadina glide baits...
 #604641   Rapolas
 22 Gru 2014 19:04
Nu taip, ant greitųjų taip įmečiau lentelę.realiai voblerių formas (minnow, shad, fat ir crank)apsprendžia pirmi keturi pavyzdžiai. O toliau jau galima ir nebesutikt, nes jerk,pop,glide,walk jau yra daugiau ne formos, o voblerių pravedimo būdas ir jų darbas.kaip ir vib ar rattlin tipo voblerių ;-)
 #604654   RastaMan
 22 Gru 2014 20:05
Jei dar šiek tiek apie Kosadakas, tai gal žinot kur Klaipėdoje yra padoresnis pasirinkimas?
 #604712   Rapolas
 23 Gru 2014 07:59
Atsibunda "senis" iš ryto ir štai ką randa ant "kompo klavos" :-D
IZUMI SHAD ALIVE 145.jpg
IZUMI SHAD ALIVE 145.jpg (355.32 KiB) Peržiūrėta 5167 kartus(ų)
Mąsto "senis" ,kur kišt tą "radinį", ir nusprendžia ,kad tiks prie pačių mažiausių masalų lydekoms (didžiausi tai į kadrą netilptų:D) :-D
MIN_in_MAX.jpg
MIN_in_MAX.jpg (420.27 KiB) Peržiūrėta 5167 kartus(ų)
Mąsto "senis" ,o ką dar ras po Eglute Kūčių vakarą... :-D
 #604721   Rolas
 23 Gru 2014 10:03
Nu smagu tau :) Ypač kai dovanos dar prieš Kalėdas prasideda... :gutgut
Yra ir pas mane tų puošmenų, tikrąja ta žodžio prasme - tik dėžutės puošmena... :roll:
 #604731   Evaldas Z
 23 Gru 2014 11:44
As irgi siandien pasipuosiau :)
Duo Realis 110 sp.JPG
Duo Realis jerkbait 110 sp 16.2g 0.8-1.2m.
 #604739   DaliusM
 23 Gru 2014 12:42
Evaldas Z rašė:As irgi siandien pasipuosiau :)
Duo Realis jerkbait 110 sp 16.2g 0.8-1.2m.
Mano megstamiausia spalva ;-var-var. Tik sy sezona nebuvo prie rezultatyviausiu man...
 #604740   Tadunce
 23 Gru 2014 13:27
saivaras rašė:kuo /kaip/ sunkinat f tipo voblerius?
Švino juostele aplink priekinį kabliuką
Klijuojamu švinu ant voblerio pilvuko.

Bet kuriuo atveju nugesins voblerio agresyvumą
 #604759   Feniksas
 23 Gru 2014 14:39
O man sitos spalvos realis nk nepese siemet. Tiesa 10cm ilgio, beto jie itin braizos nuo kabliuku. Atrodo kaip lydekos apgrauztas maniskis.
 #604763   Rapolas
 23 Gru 2014 15:02
Dauguma DUO Realis'ų (110,120) taip atrodo po agresyvesnio "tvičo", kabliai nudrasko kapitaliai dažus, tai sąlygoja voblerio konstrukcija (staigiai plonėjanti apačia) ,galbūt, būtų konstruktoriams padėjusi 90laipsnių pasukta kilpelė, bet...
Kažkiek padeda perlakavimas, kai kuriems kolegoms esu iš viso pilnai perdažęs ,tai dar neturiu atsiliepimų kaip laiko :-D
 #604802   Aqua v.
 23 Gru 2014 18:04
Tadunce rašė:
saivaras rašė:kuo /kaip/ sunkinat f tipo voblerius?
Švino juostele aplink priekinį kabliuką
Klijuojamu švinu ant voblerio pilvuko.
Bet kuriuo atveju nugesins voblerio agresyvumą
jei laikinai, pusiau laikinai ir as klijuoju, tik klijuoju dvipusiu scotchu norima svina. Arba plokscia vyniojama su priklijuotu scotchu (cia labiau zvejyboj) arba buna namie jei prisimatuojiu svareli, tai ji suploju ir priklijuoju.
Jei nusprendziu visam laikui modeli pasunkint, tai ir i 'kuna' svorius idedu. Medziuj elementariai - grezi arba 'dremeliuoji', svinukas skylej, uztaisymas pagal skoni: spaklius, epo, lakas, dazai (nebutinai viskas :grin: , uztenka ir vieno is, pvz epo, jei netrokti pedantiskai.... :) ). Plastikui galima panasiai, bet tik skaidriam, arba turi zinot konstrukcija, pvz is kito tokio skaidraus.
Ant kabliuko nevynioju, nes manau kad toks sunkinimas labiau uzmusa 'pilvo' kratyma tiems vobloms, kurie turi toki darba (siubuoja 'ant' isilgines asies). Svareli kuo arciau 'kuno', kuo arciau svorio centro, nes noriu minimaliai itakot voblerio darba.

Esu tiesa ir volframu sunkines, nu bet cia jei turi materiolo, arba aktualu tankis, svarelio dydis. Siaip svino gana, ir prieinamesnis...
 #604803   kitas
 23 Gru 2014 18:09
kokiais klijais klijuoji, kad nenukristu, o nuimant nepažeistu?
  • 1
  • 335
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė