Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Velkiavimas; žūklė vobleriais, sukrėmis, blizgėmis, guminiais masalais; gaudymas skrituliais
 #589869   evalds25
 22 Rgs 2014 08:53
Sveiki žvejai. nors ruduo tik įsibėgėja, ir rugsėjis dar net nesibaigė, aš pradėjau lyginti šio rudenio pradžią su praėjusia. ar dėl šiltų orų, ar dėl kitų priežasčių, kol kas lydžiai ramūs, bent jau man. taip, pasitaikė neblogų (po 3, po 4 kg) , bet kol kas nei pas mane, nei pas daugelį pažįstamų stebuklų nėra, dominuoja nedidelės. pernai panašiu metu tai buvo tikras "žoras".
o kaip gi kitiems sekasi, lyginant su praėjusio rudens pradžia?
 #589872   bes
 22 Rgs 2014 09:01
Jozhas rašė:Apie galvakablius galvojau, bet ant kiekvieno guminuko atskirai ji det, vistiek dazniausiai ne 1 uzsidedi, o visada keiti, bet reikes ant keliu sekmingausiu uzimaut :) aciu!

O del Salmo Buther, tai apie koki kalbi? Apie GT? : http://www.zvejys.lt/market/vobleris-sa ... ating.html
Man to trecio (GT) spalvos patinka, pagrinde ir zvejoju tokiame gylyje, apie 1.5-3.5m. Gal dar kazkokiu variantu? :)
Šitas, tik sinking pas mane skestantis,
man kibus PH,turiu dar HBR, ant jo nieko nepagavau.
Praeitas dvi zvejybas tik ant jo ir pagavau, nors gaudziau daugiau ant kitu modeliu.
Dar iš Salmo man Hornet 5cm patinka, tik jis blogai metosi, gal daugiau velkiavimui skirtas,
velkiaujant ant jo pagavau ne viena lydeka ar eseri.
Variklio neturiu tai velkiauju su irklais, nelabai daznai, perplaukiant i kita vieta, arba griztant i kranta.
 #589876   Rapolas
 22 Rgs 2014 09:29
bes rašė: Dar iš Salmo man Hornet 5cm patinka, tik jis blogai metosi, gal daugiau velkiavimui skirtas,
velkiaujant ant jo pagavau ne viena lydeka ar eseri.
Variklio neturiu tai velkiauju su irklais, nelabai daznai, perplaukiant i kita vieta, arba griztant i kranta.
Tikrai skirtas ne velkiavimui ,ypač mažesnieji jo broliai. Tai daugiau upinis vobleris, gerai laikantis srovę. Kažkada juos sunkindavome patys, kad geriau užsimestų (kol "jap'onų" neturėjom) :-D
Tiesa, praplaukinėjant ežeruose su juo, dažnai kabinėjos ešeriai ir man :-D kartais nesolidžios lydekos taip pat :-D
 #589879   Fuksas
 22 Rgs 2014 09:36
Nu ok Rapolai ne pigiausi, bet turetum sutikti, kad verti tu pinigu. Kai kurie dvigubai brangesni tiek neverti :D
Reikės ir pigiausius iš pigiausių pabandyti, tame tarpe ir DORADO :D
 #589881   Fuksas
 22 Rgs 2014 09:40
Dėl kibumo - nekibumo šio rudens, tai man irgi nieko įpatingo. Va vakar su draugeliu Monaityje 1,5 ir 1 kg. Draugelis nepramuse iš vis be kybio liko, ai, vienos nepakirto. Ant velkes 0, tos dvi ant P21 CJ ir ROGOS.
Paskutinį kartą redagavo 1 Fuksas. Iš viso redaguota 22 kartus.
 #589882   Jozhas
 22 Rgs 2014 09:41
Bet sitas Salmo Buther PH labiau turbut upinis. 0.5-1.5 gyli tik paima, nebent yra labiau skestantis. Aciu uz variantus, nesustokit, matau diskuja pradeda uzvirti :D
 #589885   Rapolas
 22 Rgs 2014 09:45
Fuksas rašė:Nu ok Rapolai ne pigiausi, bet turetum sutikti, kad verti tu pinigu. Kai kurie dvigubai brangesni tiek neverti :D
Reikės ir pigiausius iš pigiausių pabandyti, tame tarpe ir DORADO :D
Taip, P21 geri vobleriai (ypač išskirčiau universaliuosius crakjack'us, greadyguts'us) ,'prikibau' tik dėl to "santykio" :-D
 #589886   Rapolas
 22 Rgs 2014 09:47
Jozhas rašė:Bet sitas Salmo Buther PH labiau turbut upinis. 0.5-1.5 gyli tik paima, nebent yra labiau skestantis. Aciu uz variantus, nesustokit, matau diskuja pradeda uzvirti :D
Plaukiantis Butcher'is man geriau gaudo stovinčiam vandeny ,o skęstantis gal tikrai- labiau upinis ;)
 #589894   rimantasm
 22 Rgs 2014 10:11
Jozhas rašė:Apie galvakablius galvojau, bet ant kiekvieno guminuko atskirai ji det, vistiek dazniausiai ne 1 uzsidedi, o visada keiti, bet reikes ant keliu sekmingausiu uzimaut :) aciu!
Bent jau aš papildomą nedidelį trišakį kabinu tiesiai ant pavadėlio segtuko, o šalimai kabinu guminuką.
Sprendžia guminukų keitimo problemą - ir kai tą trišakį pradėjau naudoti - pakirtimų procentas artėja prie maksimumo :) Didžioji dalis lydekų būtent pasikabina ant trišakio :)
 #589896   Fuksas
 22 Rgs 2014 10:15
Mano spalvos: Silver Amago ir R37 (kislotnas) abidvi gerai veikia. Vieninteliu kuo tikiu tai oranzine papilve kitur spalva man nesvarbu. O siaip tai pirmoj vietoj darbas, su betkokia spalva gali pagaut... Ziurek kas labiau prie siordies ir bandyk.
 #589899   Rapolas
 22 Rgs 2014 10:30
Fuksas rašė: Vieninteliu kuo tikiu tai oranzine papilve kitur spalva man nesvarbu. O siaip tai pirmoj vietoj darbas, su betkokia spalva gali pagaut...
:-D lydekai tai tikrai taip :gutgut nu dar tikėjimas lb svarbu :-D
 #589919   Jozhas
 22 Rgs 2014 13:59
Rapolas rašė:
Fuksas rašė: Vieninteliu kuo tikiu tai oranzine papilve kitur spalva man nesvarbu. O siaip tai pirmoj vietoj darbas, su betkokia spalva gali pagaut...
Na bandysim ieskot su oranzinem papilvem ir savaitgali man pasiseks! :D
 #589924   Jozhas
 22 Rgs 2014 14:28
Rapolas rašė:
O kaip del yo-zuri? Kazkada, kazkas man juos labai gyre, idomu ar tiesa :)
 #589930   Rapolas
 22 Rgs 2014 15:33
Jozhas rašė: O kaip del yo-zuri? Kazkada, kazkas man juos labai gyre, idomu ar tiesa :)
Turint iš P21 voblerių GG66 ir CJ78 lydekoms iš Yo-zuri kažką siūlyt gan sudėtinga ,ypač nežinant kur gaudysi, nu gal tik 3Dminnow dešimtuką kokį (aštresniam tvičiukui :D), 3Dkranką (giluminį) ir Hardcore Shallow kranką paįvairinimui ;)
 #589932   Mike
 22 Rgs 2014 15:36
Iš Yo-zuri lydekoms rekomenduočiau 3D flat crank Gl spalvos (mačiau, kad kažkas forume pardavinėja skelbimuose).
O šiaip iš "piguvos" siūlyčiau atkreipti dėmesį į Strike Pro JL-120SP XBBO spalvos. Bent jau man tai geriau gaudo nei Zipbait`ai.
 #589955   RastaMan
 22 Rgs 2014 17:36
rimantasm rašė:
Bent jau aš papildomą nedidelį trišakį kabinu tiesiai ant pavadėlio segtuko, o šalimai kabinu guminuką...
Apie tą patį ir aš tik gal ne taip aiškiai surašiau :oops: :grin:
 #589965   alkanas
 22 Rgs 2014 18:25
As tai nesuprantu kam sukt galva koki vobleri pakist lydekai, visu pirma reik ja rast, o tada jau pakist, ir nelabai svarbu koki, vistiek ims, na ne is pirmi karto, bet is paskutinio tai tikrai :)
 #589990   Vitalijus.R
 22 Rgs 2014 19:34
alkanas rašė:As tai nesuprantu kam sukt galva koki vobleri pakist lydekai, visu pirma reik ja rast, o tada jau pakist, ir nelabai svarbu koki, vistiek ims, na ne is pirmi karto, bet is paskutinio tai tikrai :)
Tu neteisus.sian su bendradarbiais sugalvojom pazvejot.buvo 12 valciu.nuo tyto iki pietu zvejojom.per visa zvejyba venintelie rudra dirbo.daugiau nieko.
 #589992   martiz-zz
 22 Rgs 2014 19:43
alkanas rašė:As tai nesuprantu kam sukt galva koki vobleri pakist lydekai, visu pirma reik ja rast, o tada jau pakist, ir nelabai svarbu koki, vistiek ims, na ne is pirmi karto, bet is paskutinio tai tikrai :)
:-D :-D
 #590015   knoppix
 22 Rgs 2014 21:59
Sveiki,

Na esu pradedantysis spiningautojas... Kazkaip visada atrode spiningavimas toks laimes dalykas... Jokiu pasaru, jokiu jaukinimu... Tai visad zvejojau su dugnine nes atrode patikimiau :) Na bet uzsimaniau ir stipresne zuvi pagaut... taciau praeita beveik visa savaite tuscia... nieko ne pagavau ne kas uzkibo... Zvejojau nevezyje ir viena kart nemune.. naudojau voblerius ir iki 1.5m ir iki 3 kur neria... ir guminukus ir sukres ir palei zoles ir i gyli nu nieko... Ka blogai darau? Ar tiesiog ant blogo gibimo pataikiau... Atrodo nevezi vartos tos lydekos, bet pagaut niekaip neina... Auksles netycia tik uzkabinau ir pagavau ''plot

.
 #590017   Anemonas
 22 Rgs 2014 22:38
knoppix rašė:Sveiki,

Na esu pradedantysis spiningautojas... Kazkaip visada atrode spiningavimas toks laimes dalykas... Jokiu pasaru, jokiu jaukinimu... Tai visad zvejojau su dugnine nes atrode patikimiau :) Na bet uzsimaniau ir stipresne zuvi pagaut... taciau praeita beveik visa savaite tuscia... nieko ne pagavau ne kas uzkibo... Zvejojau nevezyje ir viena kart nemune.. naudojau voblerius ir iki 1.5m ir iki 3 kur neria... ir guminukus ir sukres ir palei zoles ir i gyli nu nieko... Ka blogai darau? Ar tiesiog ant blogo gibimo pataikiau... Atrodo nevezi vartos tos lydekos, bet pagaut niekaip neina... Auksles netycia tik uzkabinau ir pagavau ''plot

.
Tiesiog zvejok ir pagausi. Ka tu blogai darai tai tik tu vienas turbut zinai :)
 #590018   alkanas
 22 Rgs 2014 22:49
PIKE rašė: Tu neteisus venintelie rudra dirbo
neeee, tai tu neteisus, tu prisipirkai nedirbanciu vobleriu.
paskutini karta nedirbanti vobleri pirkau pries koki 20 metu aises ar salmo, plauke kaip pagalys.
 #590032   Rapolas
 23 Rgs 2014 07:38
alkanas rašė:... paskutini karta nedirbanti vobleri pirkau pries koki 20 metu aises ar salmo, plauke kaip pagalys.
gerai pasistengęs ir ant jo būtum įkabinęs :-D nu tiesa, dar nežinojo liaudys tuomet kas yr tvičs :-D
 #590041   saulenas7
 23 Rgs 2014 08:27
Rapolas rašė:
alkanas rašė:... paskutini karta nedirbanti vobleri pirkau pries koki 20 metu aises ar salmo, plauke kaip pagalys.
gerai pasistengęs ir ant jo būtum įkabinęs :-D nu tiesa, dar nežinojo liaudys tuomet kas yr tvičs :-D
kaip nezinojo, :gutgut ant aises tvincinosi :-D (kitokiu lyg ir nebudavo pas mus) , sudrozdavau po kelis teleskopus tuos geltonus per sezona :-D . Neatlaikydavo antra lyg dalis nuo virsunes
 #590080   Rolas
 23 Rgs 2014 10:31
alkanas rašė:
PIKE rašė: Tu neteisus venintelie rudra dirbo
neeee, tai tu neteisus, tu prisipirkai nedirbanciu vobleriu.
paskutini karta nedirbanti vobleri pirkau pries koki 20 metu aises ar salmo, plauke kaip pagalys.
Tai, gal būsite ponas toks malonus ir pasidalinsit tais keliais dirbančiais vobleriais ir koks tas vienas guminukas imamas į žvejybą? O tai aš taškausi šimtais ant tų masalų...
 #590135   alkanas
 23 Rgs 2014 13:41
o kas kaltas kad taskaisi ? kazkas rase kad del spiningu nepasiduoda marketinginiams triukams, del vobleriu lygiai tas pats marketingas ir patys perkat simtais, o esme tokia, jog zvejojant vobleris turi pasiekt atitinkama gyly kuriame zvejoji, tai ju reikia lygiai tiek, kiek yra norimu gyliu apgaudyt, o del vieno guminuko pasarzavau kaip ir del vobleriu , biski :)
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė