Starki, puikiai žinau, VSAT pareigūno statusą, tiesiog daugeliui žmonių kamufliažine uniforma apsirengęs pareigūnas labiau asociojasi su kareiviu, nei su policininku.
Taigi, tęsiame. Gavę leidimus lekiam link mašinos ir važiuojam į Baltupėnus. Kadangi esu žioplys, pasuku ne į tą keliuką, pusvalandį prasimalam paseinio keliukais, bet Baltupėnų taip ir nerandam

. Tenka išvažiuoti į pagrindinį kelią. Po to jau randam teisingą posūkį ir jau Baltupėnuose. Deja, jau šiek tiek po devintos valandos vakaro. Vos išlipame, iš automobilio, išsitraukiame daiktus, prilekia pasieniečių visureigis. Sako, pastebėjęs dulkių debesį iš po ratų. Paklausia ar "prisirašėme" užkardoje ir atsisveikina. Vanduo pats tas kaip Baltupėnams. Faktiškai visi tarpudambiai prabrendami. Nausėduose to padaryti dėl per aukšto vandens dar negalėtume. Kolega leidžiasi Nemunu žemyn, o aš keliauju aukštyn. Pirmas dambos galiukas, pirmas metimas ir... vobleris sėdi dambos liežuvio kliuvinyje. Tenka bristi išsiimti, apie šapalus ir salačius ant šitos dambos jau tenka pamiršti. Po truputį einu iki kitos dambos, apmėtydamas tarpudambius. Gaudau tik vobleriais. Sekantis dambos liežuvis. Siūlau ir Yo-zuri L`minnow, ir River2sea vabalą - nieko. Užsidedu Salmo Tinny, pirmas pravedimas ir apei 8 metrai nuo dambos galo smūgiuoja ir iš karto šoka į orą šapaliokas. Prisitraukiu - apie 300 gr. Atsargiai atkabinu ir leidžiu atgal. Pirmas šiemet. Kadangi pridarė daug triukšmo, ant to paties dambos galo jau nieko nesuvilioju. Toliau aukštyn labai ilgas tarpudambis, bet čia tiems, kas nežino. Iš tikrųjų ten per vidurį yra sugriuvusi damba. Ant jos karts nuo karto matau mušantį salatį. Ant aukšto vandens beveik nesimato kur ta paskendusi damba, ją išduoda tik keli sūkuriukai. Pasiekiu ją ir pradedu šukuoti. Mažų vobleriukų jau nekabinu, nes su jais iki salačio mušimo vietos nenumetu, o jis pūkštelna kas penkios - dešimt minučių. Temsta, tuojau reikės eiti, nes dar šviesoje noriu dugnines nakčiai pasiruošti. Dar keli metimai. Kažkaip baigdamas žūklę spiningu dažnai nusistatau - dar penki metimai. Traukiant paskutinį kart lyg ir kažkas grybštelna. Na dar vienas, toks jau po paskutinio, toks Post Scriptum. Tik panardinu voblerį ir smūgis. Jaučiu, kad neblogas, ale vis tik prastas priešininkas salatis. Prisitraukęs pamatau, kad visas vobleris nurytas, todėl daug dūkti neleidžiu, neatsikabins. Kabinu ant kukano. Gražuolis. Griebė trūkčiojamai traukiamą Owners Cultiva Rip`n`minnow 65. Keliauju link automobilio. Kolega neturėjo nė kibimo. Susidedam spiningus, traukiu dugnines, krėslus, atsidarom alaus, pasiruošiam vakarienę. Nuotaika puiki. Deja, naktinukais niekas nesidomi, bandau permetinėti, bet ištraukiu net nepaliestus. Kolega apie pusę pirmos eina į automobilį pamiegoti, o aš lieku prie dugninių. Anei barkšt, gerai kad nors alus yra, nors jau norėtųsi ne alus, o brendžio, nes kaip reikiant atvėsta. Miegas ir mane įveikia, apsirengiu visus turimus drabužius ir susiraitau krėsle. Apie trečią nakties pabundu, nes jau drebu nuo šalčio ir drėgmės. Einu į mašiną ir dar pusvalanduką nusnūstu vairuotojo kėdėj. Brėkšta, keliamės, geriam kavą, užkandame ir vėl į brydkelnes. Karšiai kaišioja kupras, kartais muša salatis. Viena damba po kitos, bet žuvies neturiu. Galiausiai viename priešdambyje pakimba ešeriokas, bet dėl mažumo keliauja atgal. Nekimba. Turiu dar kelis stuktelėjimus, bet nieko rimto. Salačiai jau apie šeštą ryto nustojo rodytis. Darosi karšta. Keliauju atgal į prie nuskendusios dambos. Ten ir kolega gaudo. Sakosi jau imant į rankas atsikabinos ne mažiau 700 gr. ešerys. Gaudom. Jis guminukais, aš vobleriais. Kolega per pusvalandį pagauna du ešeriokus po du šimtus gramų ir jau imamą lydekėlę, dar viena nedidukė atsikabina. Visi kibimai netoli kranto tarpudambyje, apie pusantro metro gylyje. Man panašiame gylyje Yo-zuri 3D Flat Crank auksinuką irgi smūgiuoja. Lydekiokas iš akies legalus, ale toks nei šioks nei toks. Kol svarstau ar imti, nusipurto nuo kabliuko. Tegul, bus dar tų lydekų. Apie pusę devynių keliaujam link automobilio. Užteks. Galbūt įšilus vandeniui ir būtų sukrutusios lydekos, bet namuose yra reikalų, o ir jėgų po beveik bemiegės nakties nelabai yra. Grįžęs pasveriu ir išmatuoju prie kukano paliktą salatį. 2,42 kg., 64 cm.