Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #588333   Wytux
 11 Rgs 2014 14:26
Siaip :-D as murziais vadinu tokius kaip as, kurie kartais gaudo dzykais, sliekais ir t.t.
 #588334   Aqua v.
 11 Rgs 2014 14:35
vaitko rašė: Cia jie labiau apskritai apie zuvi ar apie lashisha?
oi, gal netycia sapalu temoj rasiau??
....nu neeee :grin:
Nes kai visiskai sutemsta stoja vel visiska tyla ir savaime aisku kliovams ::hai-bai
arba gal kimba , gal net puikiai, kiek kitoj vietoj ;-) ?? (tinka kai kurioms zuvims)
kuo lashisha yra kitokia negu tas pats vietinis plesrunas kaip salatis, lydeka ar sterkas?
tuo paciu (kitokia), kaip ir vietines zuvys visiskai skirtingos, nuo gaudymo vietu (sapalas vs lydeka), laiko (vegele vs salatis) iki masalu....
 #588335   SauliusM
 11 Rgs 2014 14:38
Wytux rašė:Siaip :-D as murziais vadinu tokius kaip as, kurie kartais gaudo dzykais, sliekais ir t.t.
proletarai :-D
 #588426   Minde83
 12 Rgs 2014 08:40
Praradusiems vilti: vakar vakare matem bureli netoli Karveliskiu. Sedejom su dugninem...
 #588427   Salokym
 12 Rgs 2014 08:43
Minde83 rašė:Praradusiems vilti: vakar vakare matem bureli netoli Karveliskiu. Sedejom su dugninem...
Šaunuoliai, kitą kartą nebeturėsit kur sėdėt. ;uolrait Gerai bent tiek, kad ne vienos tokios yra.
 #588431   Minde83
 12 Rgs 2014 08:56
oozzaas rašė:O ten kartais ne salaciai migravo?
Tikrai ne. O apie salacius Neri galiu pasakyti garsiai VISIEMS: palikite jos ramybei! nes po keliu metu jie tikrai atsidurs radonoi knygoi. O pamate laivelininkus, iskart muskite jos! Ir kur ziuri AM.
 #588433   martynasm
 12 Rgs 2014 09:17
Minde83 rašė:Praradusiems vilti: vakar vakare matem bureli netoli Karveliskiu. Sedejom su dugninem...
gal su audi buvot :)
jei apie lasisas, tai buvau netoli bet iskyrus murzius su 0,5 kg blizgem nieko nemaciau :)
 #588437   Minde83
 12 Rgs 2014 09:30
martynasm rašė:
gal su audi buvot :)
jei apie lasisas, tai buvau netoli bet iskyrus murzius su 0,5 kg blizgem nieko nemaciau :)
Siaip nelabai tikiu, kad lasiu burys plauktu 5-iu kilometru ilgio sleifu.
 #588439   robkam
 12 Rgs 2014 09:50
man tik idomu kodel perlo terminale negaliu nusipirkti licencijos rugsejo 16 dienai ar veliau... raso kad galima bus isigyti nuo rugsejo 16 d.... nesamone kazkokia....
taigi kainos nesikeis po rugsejo 15 dienos... ta pati licencija gi bus, upe irgi ta pati be atkarpu...
 #588444   SauliusM
 12 Rgs 2014 10:01
robkam rašė:man tik idomu kodel perlo terminale negaliu nusipirkti licencijos rugsejo 16 dienai ar veliau... raso kad galima bus isigyti nuo rugsejo 16 d.... nesamone kazkokia....
taigi kainos nesikeis po rugsejo 15 dienos... ta pati licencija gi bus, upe irgi ta pati be atkarpu...
taisykles pasiskaityk. iki rugsejo 15 yra vienas upiu sarasas, kuriose gali gaudyt, tai tas sarasas dabar ir uzkrautas i terminala, o po rugsejo 15 bus kitas sarasas, tai ji po rugsejo 15 ir uzkraus i terminala. o terminalas neturi techniniu galimybiu vienu metu but uzsikroves du sarasus vandens telkiniu tai paciai licencijai.
 #588446   robkam
 12 Rgs 2014 10:16
SauliusM rašė:
robkam rašė:man tik idomu kodel perlo terminale negaliu nusipirkti licencijos rugsejo 16 dienai ar veliau... raso kad galima bus isigyti nuo rugsejo 16 d.... nesamone kazkokia....
taisykles pasiskaityk. iki rugsejo 15 yra vienas upiu sarasas, kuriose gali gaudyt, tai tas sarasas dabar ir uzkrautas i terminala, o po rugsejo 15 bus kitas sarasas, tai ji po rugsejo 15 ir uzkraus i terminala. o terminalas neturi techniniu galimybiu vienu metu but uzsikroves du sarasus vandens telkiniu tai paciai licencijai.
Mane domina tik Neris, Neris iki rugsejo 15 lieka tokia pat i po rugsejo 15 lieka tokia pat, visa kita man neidomu...
debilizmas ir tiek... tiek pinigu i sistema ikysta o kaip veike sudinai taip ir veikia...
 #588468   SauliusM
 12 Rgs 2014 12:07
robkam rašė: Mane domina tik Neris, Neris iki rugsejo 15 lieka tokia pat i po rugsejo 15 lieka tokia pat, visa kita man neidomu...
debilizmas ir tiek... tiek pinigu i sistema ikysta o kaip veike sudinai taip ir veikia...
deja, sarasuose yra zenkliai daugiau upiu, o ne tik Neris. ir i sita sistema niekas jokiu pinigu nekiso. pasirase tik platinimo sutarti su Perlo terminalais ir tiek. dziaugtis reik, kad isvis yra galimybe per tuos terminalus pirkt, o ne vejus rasyt, kas tik tave domina. nejau sistema turejo daryt pagal tavo asmeninius interesus?
 #588489   vaitko
 12 Rgs 2014 14:07
Nu jau nukrypom į lankas apie blogas sistemas :) viskas yra gerai su tom sistemom, jei nepatinka perlo terminalas visada galima per alis.am.lt užsisakyt (beje kątik tai padariau - viskas paprasta ir net 2 litais pigiau, nes nereik paslaugos mokesčio mokėt), na o jei nepatinka nei tas nei anas būdai, tai tada reikia išvis negaudyti lašišos. Sarkazmas.

Aš dar keletą klausimų norėčiau pažerti kas link lašišos gaudymo, taigi: kaip jūs renkatės paprastai perspektyvias vietas, kad išvengti situacijos kada pusė ar daugiau brangaus žūklės laiko praeina sėdint už vairo ir važinėjant visokiais bruzgynais, o kartais ir traktoriaus ieškant? Yra eilė punktų, kuriuos galima paminėti:

1. Sužinai iš pažįstamų/bendraminčių kur tiksliai "būrys eina/ėjo/stovi" ir leki ten bandyt kažką iš to būrio sumedžioti. Privalumai: Nereikalauja pastangų ir neatimo laiko paieškoms. Trūkumai: Ne visada yra tų pažįstamų, ne visada jie noriai dalinasi tokia info, ne visada yra galimybė lėkti prie vandens kai tik šauna į galvą.

2. Namų darbų atlikimas. Internetas pilnas žemėlapių, susirandi perspektyvias vietas ir leki žiūrėti. Privalumai: tikėtina, kad pavyks rasti nenudrožtas/nekolchozines vietas kuriuos bus tik "tavo". Trūkumai: Kainuoja daug laiko ir kuro ir galbūt kartais net automobilio kėbulo dažų (čia aš iš savo patirties :) nes google maps kartais nustebina su tuo ką jis traktuoja kaip "keliuką")

3. Tiesiog pasivaikščiojimai/pasivažinėjimai dviračiu ir etc. prie upės bandant pamatyti perspektyvią vietą, judesį ir pan.

Na ir dar bendrai toks klausimas, kokia strategija geresnė? Atvykau į perspektyvų ruožą, bet nematau veiksmo ką darau? Drožiu tikėdamasis, kad žuvis ateis ir per daug neslampinėju? Einu pakrante N kilometrų išbandydamas patraukliai atrodančias vietas (ala "upėtakinė žūklė")? Važiuoju iš vienos perspektyvios vietos į kitą, nes tiesiog eiti N kilometrų nėra logiška?

Kaip pasirenkate tą optimalią strategiją, kuri leidžia ir pakankamai pažvejoti, ir tuo pačiu daryti tai su rezultatais, o ne tiesiog tuščiai?

Domina žmonių nuomonė kaip visada kurie gali kalbėti iš savo patirties, o ne vien teoriškai blevyzgot, kaip kad aš darau pvz. :) Dėkoju iš anksto už išsakytas mintis ir pamąstymus.
 #588490   robkam
 12 Rgs 2014 14:15
vaitko rašė:Nu jau nukrypom į lankas apie blogas sistemas :) viskas yra gerai su tom sistemom, jei nepatinka perlo terminalas visada galima per alis.am.lt užsisakyt (beje kątik tai padariau - viskas paprasta ir net 2 litais pigiau, nes nereik paslaugos mokesčio mokėt), na o jei nepatinka nei tas nei anas būdai, tai tada reikia išvis negaudyti lašišos. Sarkazmas.

Aš dar keletą klausimų norėčiau pažerti kas link lašišos gaudymo, taigi: kaip jūs renkatės paprastai perspektyvias vietas, kad išvengti situacijos kada pusė ar daugiau brangaus žūklės laiko praeina sėdint už vairo ir važinėjant visokiais bruzgynais, o kartais ir traktoriaus ieškant? Yra eilė punktų, kuriuos galima paminėti:

1. Sužinai iš pažįstamų/bendraminčių kur tiksliai "būrys eina/ėjo/stovi" ir leki ten bandyt kažką iš to būrio sumedžioti. Privalumai: Nereikalauja pastangų ir neatimo laiko paieškoms. Trūkumai: Ne visada yra tų pažįstamų, ne visada jie noriai dalinasi tokia info, ne visada yra galimybė lėkti prie vandens kai tik šauna į galvą.

2. Namų darbų atlikimas. Internetas pilnas žemėlapių, susirandi perspektyvias vietas ir leki žiūrėti. Privalumai: tikėtina, kad pavyks rasti nenudrožtas/nekolchozines vietas kuriuos bus tik "tavo". Trūkumai: Kainuoja daug laiko ir kuro ir galbūt kartais net automobilio kėbulo dažų (čia aš iš savo patirties :) nes google maps kartais nustebina su tuo ką jis traktuoja kaip "keliuką")

3. Tiesiog pasivaikščiojimai/pasivažinėjimai dviračiu ir etc. prie upės bandant pamatyti perspektyvią vietą, judesį ir pan.

Na ir dar bendrai toks klausimas, kokia strategija geresnė? Atvykau į perspektyvų ruožą, bet nematau veiksmo ką darau? Drožiu tikėdamasis, kad žuvis ateis ir per daug neslampinėju? Einu pakrante N kilometrų išbandydamas patraukliai atrodančias vietas (ala "upėtakinė žūklė")? Važiuoju iš vienos perspektyvios vietos į kitą, nes tiesiog eiti N kilometrų nėra logiška?

Kaip pasirenkate tą optimalią strategiją, kuri leidžia ir pakankamai pažvejoti, ir tuo pačiu daryti tai su rezultatais, o ne tiesiog tuščiai?

Domina žmonių nuomonė kaip visada kurie gali kalbėti iš savo patirties, o ne vien teoriškai blevyzgot, kaip kad aš darau pvz. :) Dėkoju iš anksto už išsakytas mintis ir pamąstymus.

As pernai viska isbandziau ka cia parasei (daug patikimos info apie lasisu buvimo vietas neturejes), tai ir droziau vienoje vietoje, ir vaikstinejau ir vazinejau...
bet kai nepasiseka tai nepasiseka.... cia sekmes reikalas papulti i ta vieta kur butu daug lasiu ir jie tuo metu butu agresyvus ir pultu masala....
:) Siemet kartosiu viska ta pati ka ir pernai dariau, nes isejimu kiekviena zukle maciau....
 #588496   vaitko
 12 Rgs 2014 14:28
robkam rašė: bet kai nepasiseka tai nepasiseka.... cia sekmes reikalas papulti i ta vieta kur butu daug lasiu ir jie tuo metu butu agresyvus ir pultu masala....
Aš nenorėčiau sutikti, kad tai sėkmės reikalas. Taip sėkmės kažkiek reikia visose žūklėse, kaip ten sakoma: sėkmės galima palinkėti tiems, kurie moka gaudyti, o tiems kurie nemoka - nevalia :) Tiesiog yra va ir mūsų forume žmonių kurių rezutatai kalba patys už save, pagauna žmonės per rudenį ne vieną ir net ne kelis monstriukus, todėl nepavadinsi tai sėkmė, o labiau kažkaip atrodo kaip tinkamų vietų suradimas ir mokėjimas apskritai skaityti upę bei žinoti ką ir kaip daryti su kotu rankose :)

Na žinoma dar yra tas niuansėlis, kad galbūt tie kurie pagauna per rudenį ne vieną ir ne dvi žvejoja kiekvieną dieną bent po 8h., tai sudėjus bendrą praleistą prie upės laiką gal nebeskamba taip įspūdingai net ir keletas įspūdingų laimikių... Tada ir gaunasi, kad tokiems varguoliams (tarp kurių deja ir pats, ir tai vienintelis dalykas dėl ko truputį net laukiu pensijos :D ) kurie sau gali leist vos tris žvejybas po ~4val per savaite pradeda vos ne esminis kriterijus darytis SĖKMĖ :)
 #588498   SauliusM
 12 Rgs 2014 14:33
kartais paskiriu visa diena nauju vietu paieskai, tai net neemes meskeriu pravazineju upes pakrantem.
O kai vaziuoju zvejot, tai tiesiog pravaziuoju ir patikrinu per diena 3-5 perspektyvias vietas, kurias jau taip ar taip atsirinkes per tiek metu.
O jei matau isejimus ar kad zuvis yra, tai tada toj vietoj ir gaudau ir nelakstau daugiau.
 #588500   vaitko
 12 Rgs 2014 14:36
saulenas7 rašė:panasiai irgi ieskojau :-), tik vietoj maps turiu platesnes galimybes :-) del keliuku
cia siaip vaizdelis, galvoju lasiai ir panasiai turetu sustot pailset :-D https://www.facebook.com/video.php?v=938927329454382
Nice! Tai tikrai logiška, ir tai yra dar viena kaip ir visiems žinoma taisyklė, kad lašiša mėgsta stoti aukčiau rėvos.. lygiai tokioje vietoje, tik žinoma visai kito kalibro, aš jų ir ieškau/ieškosiu visą rudenį. Lygiai panaši perspektyvi vieta (labai mėgstama kauniečių ir net iš Vln, Klp sulekia chebra išgirdę apie pasirodžiusį būrį :D) yra ir žemiau Kauno - stipri srovė, tokia tarsi rėva/slenkstis, srovės vertimasis, ir tada ramesnė/seklesnė/akmenuota vieta.
SauliusM rašė:kartais paskiriu visa diena nauju vietu paieskai, tai net neemes meskeriu pravazineju upes pakrantem.
O kai vaziuoju zvejot, tai tiesiog pravaziuoju ir patikrinu per diena 3-5 perspektyvias vietas, kurias jau taip ar taip atsirinkes per tiek metu.
O jei matau isejimus ar kad zuvis yra, tai tada toj vietoj ir gaudau ir nelakstau daugiau.
Skamba kaip optimalus variantas, su sąlyga kad didysis darbas jau padarytas t.y. per eilę metų atrinktos vietos.
 #588506   SauliusM
 12 Rgs 2014 14:54
vaitko rašė:per eilę metų atrinktos vietos.
bet kitaip tai ir nelabai bus.
 #588510   vaitko
 12 Rgs 2014 15:01
SauliusM rašė:
vaitko rašė:per eilę metų atrinktos vietos.
bet kitaip tai ir nelabai bus.
Kad gal bus, kad va ir mūsų Aqua - ten pas jį vargu ar rezultatai gali būti vadinami nulemti sėkmės ir vargu ar jis iš tų kurie gyvena prie upės :) o kiek suprantu/esu perskaitęs, žmogus pradėjo "lašišintis" vos pora metų atgal...
 #588570   Aqua v.
 12 Rgs 2014 22:58
vaitko, nemazas, o pasakom dar tiki !?? :)
riboku liaudies patarle: "galima daug zvejot ir nepagaut, bet negalima daug pagaut nezvejojant" :lol:
Nera jokios paslapties - daug zvejot, daug praktikos..... ;-)
 #588573   MINDULE
 12 Rgs 2014 23:46
Na tie kas LT nepagaunat, atvaziuokite i svecius. Siandien atsidariau sezona:
Prikabinti failai
IMAG2916.jpg
 #588574   MindaugasK
 13 Rgs 2014 00:45
MINDULE cool tau ten. :)), o mums teks ieskot vaiksciot ir visaip kitaip improvizuot :D
 #588575   MINDULE
 13 Rgs 2014 03:11
MindaugasK rašė:MINDULE cool tau ten. :)), o mums teks ieskot vaiksciot ir visaip kitaip improvizuot :D
Cia tik taip atrodo... siemet sezonas velyvas, zuvies mazai, draugas is 4 nei vienos nepasigulde krante... Teko sava zuvim pasidalinti, kad tuscias pas zmona negryztu... taip pat buvo zmoniu kurie net nepajaute zuvies kitam valo gale...
 #588636   mindoze
 13 Rgs 2014 21:36
cia kazkaip juodi kazkokie muset is bebryno islupai :-D
 #588644   MINDULE
 14 Rgs 2014 04:23
mindoze rašė:cia kazkaip juodi kazkokie muset is bebryno islupai :-D
Neivertini to, kad rušis kita nei LT, cia Chinook Salmon kuris pagrinde gyvena Ramejam vandenyne, arba yra užveistos JAV didžiuosiuose ežeruose...

Šiandien 3 is 11 pakabintų, ir paskutinę betraukiant lūžo mano Avid'as...
Prikabinti failai
IMAG2930.jpg
 #588650   Aqua v.
 14 Rgs 2014 08:21
Ar tiek kibusiu nueina del to, kad lupt tenka per jega?
 #588661   MINDULE
 14 Rgs 2014 09:59
Aqua v. rašė:Ar tiek kibusiu nueina del to, kad lupt tenka per jega?
Lupimas viena is priezasciu... Taip galima pamineti: Nebuvimas galimybes eiti krantu; Labai akmenuotas dugnas ir mazi upes gyliai - inesa i akmenis; Specialus zuvies nutraukimas kai pamatai kad isisegus kur i kupra ar peleka; Zveju mase aplinkui - permestas valas ir pan (bet cia gali buti prie to kad lupi); Salyginai ploni valai (pats gaudau su 12 lbs Seguar AbrazX, o 5dieni didziausia buvo 25.5lbs)... Viskas susideda...
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė