Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #586131   Specas73
 26 Rgp 2014 18:43
Avataras jau labai senas. Foto darytas po kokių 2 mėnesių sporto. O dabar visai kas kita. Žymiai didesnis esu :D p.s Ačiū už gerą žodį
 #586138   Saugirdas
 26 Rgp 2014 19:16
Gal kas iš auksarankių galėtų liežuvėlius pritaikyt ir padaryt keliems vobleriams? Skolingas nelikčiau. ;-)
 #586146   Saugirdas
 26 Rgp 2014 20:22
Salmo, Dorado.
 #586147   Specas73
 26 Rgp 2014 20:31
Žiūrint ko jūs norit. Na liežuvis labai svarbus dalykas
 #586213   Rapolas
 27 Rgp 2014 07:39
Saugirdas rašė:Gal kas iš auksarankių galėtų liežuvėlius pritaikyt ir padaryt keliems vobleriams? Skolingas nelikčiau. ;-)
Galėčiau ,bet tik po rudens sezono ,derlių reikia dorot /nuimt :-D
p.s.: jei iki to laiko nerasi ,kreipkis ;-)
 #586233   Specas73
 27 Rgp 2014 09:58
Visiems sveiki. O Rapolai gal gali patart kokiom spalvomis dažyti reikia voblas? (p.s jei mano vandes telkinys yra kiek tamsus)
 #586236   Lagaminas
 27 Rgp 2014 10:10
Jai vanduo skaidrus, stenkis naudoti naturalias spalvas. Jai vanduo tamsus, stenkis naudoti iššaukiančias spalvas tokias kaip "tiger".
 #586242   Rapolas
 27 Rgp 2014 10:45
Lagaminas :gutgut
tik papildysiu dar, nes gali būt, kad vanduo būna skaidrus (ypač šalant /rudeniop), tačiau dugnas būna tamsus /rudas (durpingas koks telkinys). Į voblerį lydeka daugiau reaguoja pagal jo judesių amplidutę+dažnį ir pravedimo greitį, o spalva (masalo matomumas) dažniau būna antraeilis dalykas.tačiau spalva gali suveikt pirmu numeriu ,kai priartėjęs lydys turi apsispręst- valgyt ar nevalgyt voblerį :-D
Kits variants, kada reikia tamsiam vandeny (arba esant prastam apšvietimui), kad vobleris išsiskirtų iš kitų potencialių aukų.
Aš tai laikausi tokios nuostatos, kad tamsiam vandeny geriausiai išsiskiria šios spalvos: pienas, morka (orange), salota ir sodri geltona.ir stengiuosi, kad bent viena iš šių spalvų būtų ant voblerio tokiomis sąlygomis ;-)
 #586347   ansanas
 27 Rgp 2014 20:50
va menu su kolega zvejojom lydziu sezonui prasidejus, as gaudziau viskuo.. guma, metalas, vobleriai, stengdamasis naudot kuo naturalesnes spalvas, vanduo nors tiksliai nepamenu, bet berods buvo pakankamai skaidrus, o kolega naudojo ryskiai salotini vobleri ir ka galima sakyt su tuo vienu keistos spalvos padaru visa mano arsenala pastate i vieta :-D Nors tiesa takart kibo vien nelegales tiek jam tiek man. Ir suprask tu tas lydekas, kad nori.. kartais rodos ir valo ar pavadelio baidos, o kartais puola tai kas zvejo akim visai i zuvi nepanasu.
 #586370   arunys
 27 Rgp 2014 23:53
ansanas rašė: Ir suprask tu tas lydekas, kad nori..
.
Ir gerai ,kad mes ju nesuprantam, o tai jau seniai mes jas tik paveiksleliose ir matytume.
Bet as cia, ne del zuvies problemu.
Jau gan senokai skaitau jusu tema, ir tirai esu suzavetas jusu uzsispyrumu, kruopstumu pagaminti masalus savom rankom.
Patsg ju negaminu, bet turiu keleta isigijas ir tikrai nenusivyliau, nedgi atvirksciai jie papose ir pastiprino mano masalu ersenala.
visiems sekmes gamyboje, o zukleje nei zvyno. :/braj;
 #587304   Rapolas
 04 Rgs 2014 07:48
PRobe :gutgut
jaučias raudonžuvės sezono "karštinė" :-D
Papasakok apie parašą (geltonoj zonoj :D) ,musiau jau ne ranka užrašyta ,irgi kokia chitresnė technologija :-D
 #587415   PRobe
 04 Rgs 2014 19:30
Rapolas rašė:
Papasakok apie parašą (geltonoj zonoj :D) ,musiau jau ne ranka užrašyta ,irgi kokia chitresnė technologija :-D
Trafaretą pasidariau, trafaretų kontoroj. Kad nieko chitraus negalvoti, pridėjai- purkšt ir fsio, gatava.
Specas73 rašė:PRobe kuo gruntuoji juos?
Propionatu.
 #588045   Vaidis
 09 Rgs 2014 22:53
;-var-var. :/braj;
 #588098   SauliusM
 10 Rgs 2014 10:44
sita gi pati, ziurekit, vakar sedejau ir savo voblerius peckiojau. nu tuos kur ne lasisiniu spalvu perdazinejau i lasisinius. vienu zodziu nupeckinau viska akriliniais dazais, bet ziuriu, kad aniem isdziuvus, jie gan lengvai nusiplauna. sakau, jei kokiu jachtiniu laku ant virsaus pertraukt, gal laikytu?
kaip specam tokia ideja,kad plastmasini vobliora peckint akriliniais dazais ir lakuot ant virsaus?
akriliniai tai man patiko, nes gali nusipirkt rinkini kokiu 15 skirtingu spalvu papigiaja ir sedi ir peckioji sau su teptuku.
ir ar toks lakas tiktu tam reikalui?
http://tiknamams.lt/dazai-ir-skysciai/l ... dolin.html

o jei as cia neteisingai mastau visai, tai gal galit parekomenduot kokia paprasta ir nesudetinga technologija visokiu megabasu perdazymui.
nu meno tikrai net nebandysiu lauzt, tiesiog perdazyt viena dviem spalvom ir tiek ir kad laikytu tol kol upej i zacepa pasodinsiu (1-2 zvejybos ir amen).
 #588101   Rapolas
 10 Rgs 2014 11:01
Nu man tai prinešė visokiausių perdažymui ,tai paskaičiavau :-D kad drožt nelabai apsimok ,geriau "originalus" po červoncą perdažinėt :-D
nupeckiotos_sproskes.jpg
nupeckiotos_sproskes.jpg (483.57 KiB) Peržiūrėta 6449 kartus(ų)
p.s.: nu čia aišku laikins "bizniuks" (iki spalio 15 :D), bet kodėl gi ne ,vistiek lašiai man iki neršto nekimbiot :-D
 #588102   SauliusM
 10 Rgs 2014 11:03
maciau viena is situ (arba laaabai panasiu) tavo perdazytu. sake ziures,kaip laikys, o jei nelaikys, tai sukis cervonca i viena vieta, nes tipo lupikavimas yra po cervonca imt. :-D kaip del mano idejos? komentaru neturi?
 #588104   Rapolas
 10 Rgs 2014 11:08
Mano tai tikrai laikys (nu bent iki "zaciepo" tai tikrai :D), nes padengta laku ,ir ne jachtiniu tarp kitko :-D
Sauliau, gal Tau savo laiką geriau prie upės "užmušinėt" arba prie lazerinių technologijų ,o dažymą specam patikėt :-D nu neatkalbinėju aišku ,gal patinka ir šits užsiėmimas, kiti nagų lakais bovijas, sako irgi gerai laiko :-D
 #588105   SauliusM
 10 Rgs 2014 11:14
man gal vakarais veikt nera ka, tai vis geriau nei sedet prie teliko ir alu plampt, ir as biski su spalvom paeksperimentuot noriu, tai kiekviena kart, kai reik pepeckiot, nest specui, tai ilga procedura. nagu lakas gal bendrai irgi variantas, tik spalvu prissirink reikalingu biski sudetingiau nei su akrilu.
o tie kur as maciau perdazytus, tai kazkokie SPRO shadukai buvo, berods gal IKIRU serijos. Tavo darbas?
kokiu laku ir kaip dengi?
 #588106   Rapolas
 10 Rgs 2014 11:15
Jei IKIRU ,tai gal ir mano :-D
p.s.: aš viską darau aerografu ,jei išaugs reikalavimai, tai ir peleką galėsiu užpurkšt :-D
 #588110   Rapolas
 10 Rgs 2014 11:23
Ir naktį musiau šviečia ,kaip akys katino :-D
 #588114   Rapolas
 10 Rgs 2014 11:43
 #588204   Aqua v.
 10 Rgs 2014 21:08
Galima tokiais dazyt:
http://www.senukai.lt/statyba-remontas/ ... b=articles
http://www.senukai.lt/index.php?stoken= ... 5.70074467

Naturalkiu tipo '... ayu' isgaut pretenziju neturejau, bet va 'lempuciu' yra labai geru.
Laiko normaliai ir nelakuoti, o ir pataisyt nesunku... Kartais nulakuoju...
Metala nugruntuoju pries dazant - laiko liuks irgi... Kartais plasmase nugruntuoju, siaip, radi eksperimenta...
Ant matiniu :gutgut galima markeriu 'tigru ' pripaisyt, ir t.t.t. :/braj;

pvz:
20130316 014.jpg
  • 1
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis