Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, apranga, muselių rišimas, medžiagos

#45355   žVYNAS
 14 Gru 2007 14:58
Sir_Limon rašė:
žVYNAS rašė:
Svedu produkcija gera. O pinigai, tai jau tavo reikalas
Visiskai apstraktus ir nepateikiantis jokios informacijos tavo atsakymas. Man reiketu konkretesnio atsakymo, zmogaus bent jau rankose ji laikiusio, konkreciau kalba eina apie LPXe 5, 2 daliu, suprantu, kad jie nelabai populiarus Lietuvoje, bet gal kas maskatavot per stebukla.

#45422   Sir_Limon
 16 Gru 2007 10:40
žVYNAS rašė:Visiskai apstraktus ir nepateikiantis jokios informacijos tavo atsakymas. .
Koks klausimas, toks ir atsakymas...
Norejai nuomones, ja ir gavai.
Neimk 2 daliu koto, transportuot nepatogu...

#46099   Airis
 26 Gru 2007 21:00
snekejau ir prisisnekejau, kad neimsiu muselkos i rankas, o greiciausiai prisireiks. senis saltis atnese rite pflueger president, po naujuju donis kota suorganizuos ir sniura. kas risate museles jau galite pradeti, nes pas visus kaulinsiu, kad parduotumete :grin:

#46115   Vegys
 27 Gru 2007 10:17
airis rašė:kas risate museles jau galite pradeti, nes pas visus kaulinsiu, kad parduotumete :grin:
Man irgi reiktu musiu. Kas rishat Vilniuje - atsiliepkit ! ;) Padekit pradedanciajam, bo bijau kad prisipirkes bileko is parduotuviu galiu prarast nora zvejot museline .... :(

#46116   Skumbrotas
 27 Gru 2007 10:25
Pastebėjau, kad musių daug galima prisigaudyti patykojus prie kakučių krūvos :!: :-D

#46119   cesius
 27 Gru 2007 10:34
airis rašė:snekejau ir prisisnekejau, kad neimsiu muselkos i rankas, o greiciausiai prisireiks. senis saltis atnese rite pflueger president, po naujuju donis kota suorganizuos ir sniura. kas risate museles jau galite pradeti, nes pas visus kaulinsiu, kad parduotumete :grin:
Kaip tau , dosiu dykai ir isbandytas :grin:

#49568   Donis
 31 Sau 2008 23:05
Kita savaite Klaipedoje zadame daryti museliu parisima,dienos dar tiksliai nenusprendeme,ka sudomino rasykite kaip kam patogiau,derinsime laika ir nuspresime ;-)

#49572   cesius
 31 Sau 2008 23:44
Man dar kita savaite mokslai, bet bandysiu paderinti ir buti tenajaus :grin:

#51387   žVYNAS
 24 Vas 2008 21:25
Domina spaustuvelio persisiuntimas internetu, ziuriu, kad ir cia daug kas musiu kaulina, gal koperuojames, turesit savo spaustuvelius ir bus proga pradet patiems kazka i muses panasaus viniot? :grin:

#51396   žVYNAS
 24 Vas 2008 23:30
Siaip gal kas galetu patart kokius labiau apsimoka pirkt, mane asmeniskai http://www.taimen.com/mt/product_info.p ... ts_id=2040 sitie domina, tik mastau ar verta investuot i juos ta suma pinigu, gal uztenka paprastesniu, kolkas dar neapsisprendes :roll:

#51398   Donis
 24 Vas 2008 23:51
Tikrai rimtas daigtas,net nezinau ka ir patart,viskas priklauso nuo taves,jei zadi risti daug ir ilgai,net neabejodamas pasakyciau pirk.

#51400   Agis
 25 Vas 2008 00:18
Gera daikta nusipirkus visada yra galimybe ji parduoti, jei nereikalingas, o ekonomines klases yrankius belieka tik ismesti :lol:

#51401   žVYNAS
 25 Vas 2008 01:09
Supratau, reikes vel Mariu prasyti :/brazasista :beer'2 del jo Virtono korteles panaudojimo, nes as pats jos niekaip nesugebu ar nerandu laiko pasidaryt :oops:

#51419   lauris u
 25 Vas 2008 09:01
O ant kokiu museliu geriausiai auksles, strepetukus gaudyt :?:

#51456   cesius
 25 Vas 2008 15:02
Praita pavasary minijoj ties Sernais ant 18nr red tago sauso belekiek auksliu :!:

#51460   lauris u
 25 Vas 2008 15:57
Kaskur voliojasi pas mane red tagas , reiks pabandyt :cool:
O gal zinot , kur cia internete galima pasiskaityt apie nimfavima?

#51478   cesius
 25 Vas 2008 16:53
man patinka Oliverio Edvardco postringavimai apie nimfavima. Paeskok google apie jy ir surasi :) .

#58719   Vegys
 26 Bal 2008 17:24
Taigis, pasipasakosiu kai siandien vienam pradedanciajam (ty man) sekesi (tiksliau - nesiseke). Pats persales, tai i rimta zukle isvykt negalejau. Susirasom su draugu ir nusprendziam nuvaziuot pasikept mesos prie Neries ir prie to pacio pabandyt pirma kart gyvenime pamosikuok museline. Tiksline zuvis - auksle :lol: Auksles karts nuo karto duoda apie save zinot, isokdamos is vandens. Uzsidejus sausa musele, sunkoka uzmest :oops: Po kazkelinto metimo musele ant sakos (kas blogiausiai, baidarininkai mate :oops: tai teko pasakot kad gaudau voveres) . Muse "nukeliama" nuo sakos, bet po keletos minuciu vel ten atsiranda :lol: . Tada nusprendziama muse pakeist i kita, su svinine galva (0.5 g ar maziau) - dzin kad aukslems per didele, svarbu pasimokint uzmest. Su ta metyt lengviau, ale vistiek matosi, kad snipstas gaunasi. Po kokios valandos, uzmetimo metu ima ir kotas (Sert Flyance 9' #5/6) suluzta (uz 5to ziedelio nuo virsaus) :shock: :cry: Kodel - nezinau. Nei kur muse buvo uzkibus metimo metu, nei ka ... Dabar mastau, del ko tas Sert'ukas suluzo : brokas ? / gal kartais musele su svinine galva trenkesi i blanka (pats to nepastebejau) / dar kas nors (pvz "diela byla nie v mashinie .... sinot sita ar pasakyma ar ne ? :lol: ) ? :roll: Vot ir mastau dabar - pirkt nauja kota ar si remontuot ? Sio naujo kaina ~ 100 LT. Mazu geriau pasiieskot kokio nors naudoto, bet geresnio ? Uz irankius as daug nelinkes moket, tarkim 200 Lt (ok, 300 Lt) jau riba ....

#58735   MatasM
 26 Bal 2008 21:14
Manau, kad suremontuosi puikiai ;-) Daug kas pradeda su Sert ir viskas buna gerai, gal koks brokas buvo... :roll:

#58743   Donis
 26 Bal 2008 23:02
O man labai idomiai pasirode,kaip tau nimfa buvo lengviau metyti negu sausa musele,hmm,keista :roll:

#58749   MatasM
 27 Bal 2008 09:29
:-D

#58782   f'eD
 27 Bal 2008 22:50
Vegys rašė:Taigis, pasipasakosiu kai siandien vienam pradedanciajam (ty man) sekesi
Vegy, ar nuo peciaus nukritai! :eek: gal svino pridejes kota perkrovei, kad pokstelejo uz penkto ziedo?! mes savaitgalio zvejybai an alaus daugiau isleidziam, nei tas sertas, pasirodo, vertas. va ir sutaupei :aliukas-2

#58874   cesius
 28 Bal 2008 19:51
Vegy- galiu pasakyt ,kad ne brokas koto buvo, o mes spiningistai atliekame per staigius metimus, bandome issauti masala, taip per vienus metus sulauziau 4 kotus. Kas liecia Sert daugiau nepirk, nes zvejoju su tokiu metai laiko ier jau virsutinis ziedelis issiede kaip pjuklas-SHUDAS

#58949   Vegys
 29 Bal 2008 11:16
cesiau, judesiu staigiu tikrai nebuvo (bent jau man taip atrodo :) ). Nors gali but ir tavo tiesa - patirties stoka gali viska sulauzyt ! ;) Kitas variantas - kad ta muse su savo svinine galba pataike i blanka. Ale sito nepastebejau kazkaip ....

f'eD - jei standartine muse (kaip saket ji vadinasi ? nimfa ? :lol: ) perkrauna kota tai ka as tada zinau .... Baisiai tuo abejoju.

Del pigaus koto ... Kadangi zvejoju lydekas tiek metydamas, tiek velkiaudamas, tai reik bent jau 2 kotu (namuose berods 4). Gaudau match'u. Yra 2 vnt. Seniau gaudziau karpius. Gal ir dar kada nors pagaudysiu. Dar 2 kotai. Turiu kota menkems nusuipirkes (naudoju ji ir samams) - dar 1 vnt. Upetakiams / eseriams - dar vienas kotas. Dabar dar muselka. Kaip kad ir 11 gaunasi. Jei pirkt tik gerus kotus - bankrutuociau :lol: Jau nekalbant apie apranga / etc. Visi mano irankiai yra 100-250 Lt ribose. Sulauzes esu tik 1 match'a (Shina :grin: ), o kiti puikiai tarnauja. Net ir pigus yrankis neturi luzti normaliose situacijose. O jei jis luzta - tai arba brokas arba pats zvejys kaltas (pvz kaip Cesius sake - per stiprus mostas).

Tai jei Sert nesiulot (nors kai kas ir siulo) - koki tada siulot ? :roll

#58951   MatasM
 29 Bal 2008 11:36
Yra nebrangiu Byron ( girdejau tik gerus atsiliepimus ). Vienu mosikavau - patiko. Labai daug Shakespeare pigiu kotu. Vieni prasti, kiti visai nieko.. Na, bent jau luzt neturetu greit:) Odyssey fly Shakespearo, sako, neblogas... Pats tokio per keturius metus nesulauziau:) Kokios klases buvo Sert'as ir kokios klases Sniuras?

#58953   Vegys
 29 Bal 2008 13:08
matai, kotas buvo 5/6 klases, o sniuras kaip suprantu 5 klases (Vision Target WF5F high floating Tip VN5F).

#58961   MatasM
 29 Bal 2008 13:35
Na turejo but gerai, beje, sniuras labai geras :cool:

#59061   f'eD
 30 Bal 2008 09:20
Vegys rašė:
f'eD - jei standartine muse (kaip saket ji vadinasi ? nimfa ? :lol: ) perkrauna kota tai ka as tada zinau .... Baisiai tuo abejoju.
bratka, pagalvojau, kad svino uzspaudei, kad lengviau sektus uzmest. persiprasau jei ka.
greiciausiai tavo koto luzimo priezastis bus pazeistas angliukes lako sluoksnis ir pats blankas. sako, kad uztenka ir mikro mikro... tai gali nutikt belekur iki taves, transportuojant, parduoduves stende ir pan.. ir visu pirma as apie nebrangius kotus, plius be jokiu tubu.
stai ir man cia kada nuleke, taip lygiai lygiai nuluzo, vieno lyg ir aukstesnio brando koto galiukas. situacijoj, kurioj niekad nepagalvotum kad tai turetu ivykti: leidziant kota zemyn, siekiant uz ne smarkiai itempto valo ir bandant prisitraukti saka, kurioje ikabintas strymeriokas. kotas 9', greitas ir linkio kampas matyt pasidare jam perastrus. arba sniuras buvo persimetes per virsunele.. arba...
visa tai ziauriai nustebino ir nuvyle. kotelis juk uz ne viena simtine, buvo tikrai smagus, apturejes kokias 6 zukles ir viena rimtesni pasikastingavima Valakampiuose. jokio isimintino smugio su strymeriu nepasitaike.
gerai, kad bent gamintojas Lietuvoje puikiai atstovaujamas, todel tikiuosi, jog nuluzusia virsutine daly pavyks pakeisti su visom garantijom.

#59137   MatasM
 01 Geg 2008 12:36
Cia Vision taip "pasisiukslino"?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis