Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #587072   Mūza
 02 Rgs 2014 20:35
Nežinau , jie gan panašūs ištikro , aš pries pora savaičių prie senos pieninės , per pora valandų ant dugninės ir dziko gan nemazai ju pagavau ir gan padoriu tokiu jau imamu, pasitaike ir karsiu po 300-500 g.
 #587074   dzukas28
 02 Rgs 2014 20:38
Mūza rašė:Nežinau , jie gan panašūs ištikro , aš pries pora savaičių prie senos pieninės , per pora valandų ant dugninės ir dziko gan nemazai ju pagavau ir gan padoriu tokiu jau imamu, pasitaike ir karsiu po 300-500 g.
nezinau as tik norejau pirma kart nemune pamegyt pludine tai nei wietu dar gerai nezinau nei kas kaip kimba. bet jau siek tiek aisku kad ant pludines gyvybe yra dar teks tik vieta susirast ir megyt sumedziot gal ir stambesniu zuvelioku
 #587082   Mūza
 02 Rgs 2014 20:52
dzukas28 rašė:
Mūza rašė:Nežinau , jie gan panašūs ištikro , aš pries pora savaičių prie senos pieninės , per pora valandų ant dugninės ir dziko gan nemazai ju pagavau ir gan padoriu tokiu jau imamu, pasitaike ir karsiu po 300-500 g.
nezinau as tik norejau pirma kart nemune pamegyt pludine tai nei wietu dar gerai nezinau nei kas kaip kimba. bet jau siek tiek aisku kad ant pludines gyvybe yra dar teks tik vieta susirast ir megyt sumedziot gal ir stambesniu zuvelioku
Dugnine isbandyk, siek tiek stambesniu laimikiu gali pasigauti.. :roll:
 #587084   dzukas28
 02 Rgs 2014 21:04
Mūza rašė:
dzukas28 rašė:
Dugnine isbandyk, siek tiek stambesniu laimikiu gali pasigauti.. :roll:
turiu galvoje ir ta bet niekada negaudes upese dugnine net neysivaizduoju koke sistemele ir nuo ko pradet tuo labiau sroveje
 #587092   Mūza
 02 Rgs 2014 21:54
sistemele naudoju pacia paprasciausia paternoster , kadangi srove labai nedidele toje vietoje tai gaudau su seryklele, i kuria kisu pasaro (brangaus nenaudoju , uztenka to pigeko) , stipresneje sroveje gaudau tik svareliu , nes antraip pasara isplautu labai lengvai . Naudoju mazus astrius owner kabliukus, dedu viena arba du dzikus , viskas labai paprasta ir elementaru tik reikia susirasti vietele su nestipria srove, kazkiek galima ir pajaukinti zinoma
 #587129   dzukas28
 03 Rgs 2014 08:55
Mūza rašė:sistemele naudoju pacia paprasciausia paternoster , kadangi srove labai nedidele toje vietoje tai gaudau su seryklele, i kuria kisu pasaro (brangaus nenaudoju , uztenka to pigeko) , stipresneje sroveje gaudau tik svareliu , nes antraip pasara isplautu labai lengvai . Naudoju mazus astrius owner kabliukus, dedu viena arba du dzikus , viskas labai paprasta ir elementaru tik reikia susirasti vietele su nestipria srove, kazkiek galima ir pajaukinti zinoma
aisku wiskas butu gal ir neblogai isbandyti sendien po pietu. gal galetum koke nuoroda numest su sistemele aiske kad dauk maz suprasciau kas kur risasi nes dugnine gaudes aplamai tik keleta kartu ir tai prude karosus o jiem ka numesi tas tinka budawo ir visa raizgalyne ant seryklos valo issitrauki tad supratimas apie dugnine praktiskai nulis pas mane. o seip pavadelem floro karbona naudoju 15cm pavadelis valas 0.10 kabliukai 12nr vakar isbandyti pasiteisino pilnai. o dar kaip su serykleles svoriu mazesne didesne? uzmetimas iki 40g mano meskeres. seip manau tokioje sroveje jei naudojant svarely pilnai uztenka 20g o kaip su seryklele kad islaikyt toje pacioje vietoje? dekui uz tikrai naudyngus patarimus ;uolrait
 #587140   Mūza
 03 Rgs 2014 10:21
dzukas28 rašė:
Mūza rašė:sistemele naudoju pacia paprasciausia paternoster , kadangi srove labai nedidele toje vietoje tai gaudau su seryklele, i kuria kisu pasaro (brangaus nenaudoju , uztenka to pigeko) , stipresneje sroveje gaudau tik svareliu , nes antraip pasara isplautu labai lengvai . Naudoju mazus astrius owner kabliukus, dedu viena arba du dzikus , viskas labai paprasta ir elementaru tik reikia susirasti vietele su nestipria srove, kazkiek galima ir pajaukinti zinoma
aisku wiskas butu gal ir neblogai isbandyti sendien po pietu. gal galetum koke nuoroda numest su sistemele aiske kad dauk maz suprasciau kas kur risasi nes dugnine gaudes aplamai tik keleta kartu ir tai prude karosus o jiem ka numesi tas tinka budawo ir visa raizgalyne ant seryklos valo issitrauki tad supratimas apie dugnine praktiskai nulis pas mane. o seip pavadelem floro karbona naudoju 15cm pavadelis valas 0.10 kabliukai 12nr vakar isbandyti pasiteisino pilnai. o dar kaip su serykleles svoriu mazesne didesne? uzmetimas iki 40g mano meskeres. seip manau tokioje sroveje jei naudojant svarely pilnai uztenka 20g o kaip su seryklele kad islaikyt toje pacioje vietoje? dekui uz tikrai naudyngus patarimus ;uolrait
http://www.zvejys.lt/kaip-zvejoti/dugni ... sistemeles paskaitinėk čia, neblogai aprasyta apie kiekviena sistemele, jos privalumus ir trukumus, tikrai kazka isirinksi ;-var-var. Pavadelius darau netrumpesnius nei 40 cm , o seryklele taikyk prie savo meskeres uzmetimo svorio, ju taip pat visokiausiu buna. Atviru , uzdaru, su svinu viduje ir panasiai
 #587141   dzukas28
 03 Rgs 2014 10:23
Mūza rašė:
dzukas28 rašė:
http://www.zvejys.lt/kaip-zvejoti/dugni ... sistemeles paskaitinėk čia, neblogai aprasyta apie kiekviena sistemele, jos privalumus ir trukumus, tikrai kazka isirinksi ;-var-var. Pavadelius darau netrumpesnius nei 40 cm , o seryklele taikyk prie savo meskeres uzmetimo svorio, ju taip pat visokiausiu buna. Atviru , uzdaru, su svinu viduje ir panasiai
viskas aisku bandysiu sendie susidet dugnine tikiuosi pirmojzvejyboj nebus taip kad po keliu metimu viska sutraukau :lol:
 #587169   edmundaxx
 03 Rgs 2014 13:04
Mūza rašė:sėkmės , lauksim rezultatų ;)
Po tavo palinkėjimų gali nebelaukt rezultatų. :-D
 #587228   dzukas28
 03 Rgs 2014 19:33
na va gryzau katik nuo upes viskas tvarkoj kibo ta pati smulkme kaip ir vakar kiekiu panasei tiek pat pora geru keptuviu. sistemeles suveike niekas nesinarpliojo. tik iskilo viena beda nepagaunu as tos dugnines srovej rodosi uzmeti vienoj vietoj o ja uznesa palei kranta nesuprantu as tos sroves ir joje zvevybos
 #587232   dzukas28
 03 Rgs 2014 19:49
Tadinho rašė:su lengva serykla sroveje nepazvejosi
na nezinau nera ji lengwa spyruokline viduje su svinu tai gaunasi apie 20g manau lius pirkau gera pasara tai net neisnesa tai svorio lyg ir butu bet vistiek man je nuridena pasroviuj prie kranto nors ir netoli metimai
 #587259   Mūza
 03 Rgs 2014 21:17
Nors srovė atrodo ir nestipri bet seryklele vistiek nesa... reikia didesniu svareliu
 #587263   dzukas28
 03 Rgs 2014 21:38
na tai patarkit kiek gramu jau minimum kad stabiliau stovetu uzmestoj vietoj kotas mano atlaiko uzmetama svory gan didely
 #587271   Mūza
 03 Rgs 2014 21:55
dzukas28 rašė:na tai patarkit kiek gramu jau minimum kad stabiliau stovetu uzmestoj vietoj kotas mano atlaiko uzmetama svory gan didely
pora uncijų svarelis
 #587273   dzukas28
 03 Rgs 2014 22:02
aisku na man tik su swareleis kazkaip netrauke. mano manymu dugnine turi but su serykla o ka jau prie jis menini tai cia asmeninis reikalas kam ko reike
 #587276   Ramekas
 03 Rgs 2014 22:09
Su spyruoklinem seryklem dar akmens amziui zmones zvejojo. Yra siais laikais normaliu karmuskiu konteineriniu. Pasara pasidarai reikalingos konsistensijos, lipnumo ir zvejybos eigoj matai kaip ji reikia suspausti, kad nei per greitai nei per letai neisplautu, o su tom spyruoklinem tai pasaro saujos uztenka, sukisai i karmuske, prazvejojei 5 valandas iskratei ir eini namo.
20g karmuske, plius spyruokline tai jos net menkiausia srove nelaiko. Bent as jau nemune konteinerines uzdaras/atviras naudoju nuo 40 iki 80g priklausomai nuo gylio, sroves greicio. Na aisku, kur vanduo stovi, vadinamos "buktos" ten laikys ir 20g, bet tokiu vietu as vengiu, nepatinka man jos, tas vandens sukimasis, sunestas brudas ir daug smulkmes.
 #587279   dzukas28
 03 Rgs 2014 22:32
Ramekas rašė:Su spyruoklinem seryklem dar akmens amziui zmones zvejojo. Yra siais laikais normaliu karmuskiu konteineriniu. Pasara pasidarai reikalingos konsistensijos, lipnumo ir zvejybos eigoj matai kaip ji reikia suspausti, kad nei per greitai nei per letai neisplautu, o su tom spyruoklinem tai pasaro saujos uztenka, sukisai i karmuske, prazvejojei 5 valandas iskratei ir eini namo.
20g karmuske, plius spyruokline tai jos net menkiausia srove nelaiko. Bent as jau nemune konteinerines uzdaras/atviras naudoju nuo 40 iki 80g priklausomai nuo gylio, sroves greicio. Na aisku, kur vanduo stovi, vadinamos "buktos" ten laikys ir 20g, bet tokiu vietu as vengiu, nepatinka man jos, tas vandens sukimasis, sunestas brudas ir daug smulkmes.
na supratau tawo komentara bet kai nepatyres zvejys nori bandyt mokytis gaudyt tokiu ar tokiu budu todel ir bando visokius reikalu ir ziuri kas gaunasi ar ne tada klause su didesne patirtimi. o ne kad tu susipirk meskeres rites po 300 400lt ir eik zwejot. zuwis y tai neziuri kas pas tawe ant kranto padeta tai tik pacio zwejo konfortas. o ka tu iswardinai wandenyje taip pilnai sutinku spyruokline pasara praktiskai reike iskratyt minusas wienas apie stovinty wadinama vandeny drysciau gincytis is praktikos sesupeje ne wienam rimtam zwejui buwo nusluostyta nosis su super gerom meskerem sistemelem ir viskuo kituo nusluoste pludine paprasciause kure waikystej manau wisi gaudem. tik pastebejimas mano apie tas wietas stovinces gal ir yra taip kaip sakai nemune nes vaga yra toli u kur stovi vanduo ten krantas taip ten sunesta visko laikosi smulkme ir nera gylio bent kiek jau wietu ziurejau maksimum 2m gylio bet nezinau kaip nemune o taip kiek gaudes upeje tokem gyly tikrai pasigave ir karsiu iki 2kg ir kuoju jau rimtu ir sapalu. o kaip nemune tai nezinau todel ir domiuosi kaip kas cia bent dauk maz turetu but paruosta zvejybai.
 #587284   Ramekas
 03 Rgs 2014 22:49
As ir nesneku kas ant kranto stovi, as sneku kas vandenyje. O vandenyje kaip jau minejau serykle, pasarai ir masalas. Nuspipirk keles konteinerines 40 - 60g serykles, susirisk paprasciausia paternosteri ir nematysi vargo, kad tau pasaro neplauna, ar isplauna per greit. Siaip jei jau nori rimtai uzsiimt feeder zvejyba, siulyciau pasiskaityti cia viewforum.php?f=13
Daug vertingos informacijos yra apie sistemeles, valus, pasarus ir visa kita. Nebutina pradedanciajam investuot 500lt uz meskere, kad susipazint su upe ir dugnine meskere joje. Pazvejosi kazkiek laiko, o su laiku ateis ir patirtis. Tada suprasi ko paciam reikia ;)
 #587286   dzukas28
 03 Rgs 2014 22:51
nesuprantu tarkim vieno dalyko paprasta sistemele pagrindinis valas 0.20 floro karbonas vamzdelis su karabinu gale suktukas ir prie jo pavadelis 0.14 taip pat floro karbonas. prie vamzdelio su karabinu segama serykla. cia viskas aisku. bet dar mastau kaip suzinot seryklos svory kad ir konteinerinio tipo buna parasyta ar ne? ne as tam reikale zales net neatkreipes demesio y tai kiek ji tuscia svere
 #587358   Ramekas
 04 Rgs 2014 12:37
jo buna svoriai parasyti. Tiesiog pas pardaveja paprasai tokios seryklos tokio svorio. Ir mesk lauk tuos vamzdelius ir papildomas chernias nuo sistemos, nes kuo daugiau tokiu visokiu nereikialingu dalyku, tuo daugiau painiojimosi. Susirisk paprasciausia paternosteri, uzdek suktuka su karabinu o prie atvado kilpa i kilpa surisi pavadeli ir viskas.
 #587359   Ramekas
 04 Rgs 2014 12:41
Paveikslėlis
Vietoj svarelio uzdedi suktuka su karabinu greitam serykliu keitimui, kur pavadelis risasi surisi kilpute, tik ziurek, kad ta kilpute butu kokia 2-3 cm zemiau uz prisegta serykle, tada kilpa i kilpa surisi pavadeli su sistema ir zvejoji. Labai jau maza tikimybe, kad tokia sistema susiopainiotu, ypac srovej zvejojant.
 #587365   dzukas28
 04 Rgs 2014 12:51
Ramekas rašė:Paveikslėlis
Vietoj svarelio uzdedi suktuka su karabinu greitam serykliu keitimui, kur pavadelis risasi surisi kilpute, tik ziurek, kad ta kilpute butu kokia 2-3 cm zemiau uz prisegta serykle, tada kilpa i kilpa surisi pavadeli su sistema ir zvejoji. Labai jau maza tikimybe, kad tokia sistema susiopainiotu, ypac srovej zvejojant.
aciu uz issame informacija sendien ir galvoju toke susirist. tik va dar beda sprest reike su kibimu parodymu nes bedzione netinka nes srove tempe vala o butent dugninei skirto koto neturiu naudoju 3.60m teleskopa ir nesugalvoju ka jautraus yra mintis apie skambaliukus bet neysivaizduoju kaip kur ten jie dedasi jokios foto nerandu
 #587379   Mūza
 04 Rgs 2014 14:54
dzukas28 rašė:
Ramekas rašė:Paveikslėlis
aciu uz issame informacija sendien ir galvoju toke susirist. tik va dar beda sprest reike su kibimu parodymu nes bedzione netinka nes srove tempe vala o butent dugninei skirto koto neturiu naudoju 3.60m teleskopa ir nesugalvoju ka jautraus yra mintis apie skambaliukus bet neysivaizduoju kaip kur ten jie dedasi jokios foto nerandu
žvejojant Nemune geriausias kibimo indikatorius yra meškerės viršūnė , čia jau beždžionės, signalizatoriai nelabai pagelbės, galima dar dėti skambutį, kuris dedasi ant pačios viršūnės galiuko
 #587426   dzukas28
 04 Rgs 2014 20:36
tai wa sendien nuo pietu izbandziau sistemele kure nurodete viskas suweike 100% nusipirkau skambuty ant virsunes bet po pora uzmetimu meciau nafik jy lauk nesamone kaskoke ten. liko tik virsunele kibimai kaip ant veidrodzio matosi zukle pavyko puikei. naudojau 40g konteinerine serykla viskas puikei laikesi ten kur ir zmetu. pasiklausiau jusu visu patarimu sudejau y bendra ir gavosi tikrai kaip man puiki dugnine ir pradejau suprast kur kaip kas. iki pilnos normalios zukles truksta tik fiderio tipo meskeres bet nesinori metyt simtu tai nei nezinau ka issirinkt sau kad butu prieinama kaip pradedancejem. aciu visiems uz patarimus. o zukle nieko ypatingo vien smulkme prilupau beweik 3kg su viena dugnine nuo pietu iki 7 vakaro kur didesne zuvis niekas nezino nes su kuo pasikalbi sako niekas nieko nepagauna rimtesnio. y wakara aplamai pradejo eit putojantis vanduo zoles plauke nu zodziu ne konfortas matyt bulbasai su savo elektrine zaidze :lol:
 #587550   dzukas28
 05 Rgs 2014 19:26
Atvaizd0003.jpg
Atvaizd0003.jpg (43.69 KiB) Peržiūrėta 7064 kartus(ų)
Atvaizd0002.jpg
Atvaizd0002.jpg (50.7 KiB) Peržiūrėta 7064 kartus(ų)
sveikina ka sendien is po antroszukles dugnine meskere katik gryzau laikas nuo pietu 3valandos praleistas smagei.
 #587551   dzukas28
 05 Rgs 2014 19:28
nepykit uz klaidas stiprei nes mano kompo klaveturai kazko stringa ypatyngai tarpas.
 #587552   vava
 05 Rgs 2014 19:31
man tai atrodo, kad klaviatura cia nei prie ko..... :)
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 31
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė