Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #586252   Aqua v.
 27 Rgp 2014 11:21
vaitko rašė:
Arvidys rašė:Aš mastau, kad butu nors koks fluorocarbono efektas manau reikia ne maziau 2metru.
Apie koki efekta eina kalba? As naudoju tokia kombinacija pintas + FC (Dragon Invisible) tik jis pas mane 40cm. Efektas turimas galvoje tas, kad toks trumpas neturi prasmes nes netenka prasmes tas jo "permatomumas" ir zuvis pastebes pinta ar cia dar kazkas kito?
Net rimti vyrai su galingais kotais ir sunkiom blizgem :oops: :grin: butinai deda pavadeli, ir metalini (lydeku negaudo zinoma :) ) Metalinis pavadelis l. storas, bet tikrai ne metrais matuojamas, nu kiek ten, 30cm, +- 10cm butu.
As irgi tos nuomones, kad geriau trumpas nei jokio, nu ilgas dar geriau; bet abu variantai turi savu pliusu ir minusu, tenka balansuot.

Ir galiu pasakyt, kad man vala lasiai nupjauna (i akmenis ar dar kur) labai retai, yra buve, bet nelaikau didelia gresme. O rimti seni lasisautojai sako, kad pintukas netinka lasiams, nes ji 'nupjauna/nutrina' :donknow'
Is daugelio detaliu, miciu, prielaidu, patyrimu turiu tikejima, kad net neilgas FC pavadys yra naudingas.
 #586273   gintaras021
 27 Rgp 2014 13:24
MatasM rašė:Jau nesinori kartot banalių žodžių "Paskaitykit taisykles", nes vien šiame puslapyje jau tris kartus aiškiai buvo parašyta:

"Gintaryte ir nepamirsk, kad nuo rugsejo 15 d. aplamai prie Neries be megejo korteles negalima zvejoti"

"O nuo rugsėjo 16 d. iki spalio 15 d. tai be žvejo kortelės - Neryje niekaip, kaip ir sakė kolega Slovak"

"Nuo 16 rugsejo butinai turi tureti licenzija"
Reikėtų paminėti , kad nuo spalio 16 d.draudžiama gaudyti tarp Lazdynų ir Žirmūnų tiltų, t.y. Antakalnyje jau vėl galima gaudyti visais leistinai būdais.
 #586274   vaitko
 27 Rgp 2014 13:31
Aqua v. rašė:Is daugelio detaliu, miciu, prielaidu, patyrimu turiu tikejima, kad net neilgas FC pavadys yra naudingas.
Pritariu, ir dar daduriu, kad aš kaip neseniai atradęs spiningą dar neišaugau iš to maksimalizmo "išbandyti viską", "gaudyti tik didžiausias žuvis" ir pan., taigi kas liečia pavadėlius jau išbandžiau viską kas yra "ant marketo": volframas, plienas, muzikos instrumentai, beigi FC ir pastebėjimas toks, kad FC tiesiog nesidėvi, jis kaip naujas po N žūklių su krūvą zacepų, mazuronkių bučiniais ir pagraužimais ir dugno akmenimų stumdymais - jokių pažeidimų, jokių susigarbanojimų, gal tik kaina kiek aukštesnė, aš moku darių ir girėną už porą vienetų, bet imant kiek bendrai kainuoja visas tas malonumas kaipo spiningavimas tai čia ašara jūroj.
 #586305   tench
 27 Rgp 2014 16:56
 #586323   Slovak
 27 Rgp 2014 19:00
tench rašė:
Slovak rašė:Gintaryte ir nepamirsk, kad nuo rugsejo 15 d. aplamai prie Neries be megejo korteles negalima zvejoti :)
Jums leidus, norėčiau pranešt ponams, kažkaip įdomiai interpretuojantiems limituotos žvejybos taisykles, kad gal vis dėlto ne "aplamai prie Neries", o

"nuo rugsėjo 16 d. iki spalio 15 d. 2 lentelėje išvardintų upių ruožuose turi teisę žvejoti tik įrankiais ir masalais, kurie nenaudojami plėšriųjų ir lašišinių žuvų žvejybai,

Leidziu ! :grin: Teisingas pastebejimas.
Bet panele spiningautoja, tai jei licenzija butina
 #586339   TheStyl
 27 Rgp 2014 20:14
Aqua v. rašė:
vaitko rašė:
Arvidys rašė:Aš mastau, kad butu nors koks fluorocarbono efektas manau reikia ne maziau 2metru.
Apie koki efekta eina kalba? As naudoju tokia kombinacija pintas + FC (Dragon Invisible) tik jis pas mane 40cm. Efektas turimas galvoje tas, kad toks trumpas neturi prasmes nes netenka prasmes tas jo "permatomumas" ir zuvis pastebes pinta ar cia dar kazkas kito?
Net rimti vyrai su galingais kotais ir sunkiom blizgem :oops: :grin: butinai deda pavadeli, ir metalini (lydeku negaudo zinoma :) ) Metalinis pavadelis l. storas, bet tikrai ne metrais matuojamas, nu kiek ten, 30cm, +- 10cm butu.
As irgi tos nuomones, kad geriau trumpas nei jokio, nu ilgas dar geriau; bet abu variantai turi savu pliusu ir minusu, tenka balansuot.

Ir galiu pasakyt, kad man vala lasiai nupjauna (i akmenis ar dar kur) labai retai, yra buve, bet nelaikau didelia gresme. O rimti seni lasisautojai sako, kad pintukas netinka lasiams, nes ji 'nupjauna/nutrina' :donknow'
Is daugelio detaliu, miciu, prielaidu, patyrimu turiu tikejima, kad net neilgas FC pavadys yra naudingas.
FC pavadelis atejo is museliautoju, rusu forumuose radau info, kad pavady reikia deti kokia dydzio zuvi gaudysi toks ir ilgio pavadys turi buti :) pazistami gaudo su pintu tai pavadelis nuo 1m iki 3m' bet minusas sake kad kiekviena karta reikia patikrinti mazga :)
 #586386   vaitko
 28 Rgp 2014 09:55
TheStyl rašė:bet minusas sake kad kiekviena karta reikia patikrinti mazga :)
Cia mazgas tiesioginis FC + pintas? O tai karabinas zapadlo?
 #586392   MariusM
 28 Rgp 2014 10:37
vaitko rašė:
Metimui :/nek .
 #586397   raudaviciusm
 28 Rgp 2014 10:56
Sveiki,

Niekada nesu gaudes sios zuvies ir turiu laiko iki rugsejo 10 dienos, nes isvykstu i mokslus UK. Tad turiu keleta klausimeliu.

1) Ar pajurio sventojoje imanoma sugauti slaki arba lasisa iki rugsejo 10? (Klausiu nes vyrauja ivairiu nuomoniu, tarkim dar per anksti arba dabar sansai jau gan dideli)

2) Ar reikalinga ta licenzija uz 10lt diena? (nuo rugsejo 15 dienos raso, kad reikalinga, o iki rugsejo 15 taip iseina gali gaudyti lasisas ir be licenzijos)?

3) Ar galima paimti lasisa iki rugsejo 15 dienos zvejojent be tos 10lt uz diena kainuojancios licenzijos?

4) Kokie masalai? :) (Turiu labai ryskiu 8cm ir 6cm V. Valukonio vobleriu bei 3-4 numerio sukriu). Gal dar kazka pridursit?

5) Vala uzsidejes 0.28 (Mono), gaudau be pavadeliu pasiruoses atiduot voblerius lydekom. Ar lasisos nesibaido pavadeliu?

Didelis aciu is anksto visiem kas nepatinges atsakyti i naujoko klausimus!
 #586403   Rapolas
 28 Rgp 2014 11:29
Išvyksti į mokslus UK ,reiškias esi pakankamai išprusęs ir apsišvietęs, moki skaityt ir rašyt ,ir moki ne tik lietuviškai, bet matau, kad sunku pasiskaityt taisykles apie licencinę žūklę (korteles:D) ,sunku keletą paskutinių forumo temos puslapių perverst, tai kaip studijuosi UK ,ten gi irgi savos taisyklės :-D
O dabar po "moralo" :D atsakau į tamstos klausimus:
1) įmanoma ,nors niekad ir negaudžiau pajūrio Šventojoj ;)
2) reikalinga, jei tikslingai gaudysi šlakius ,jei vaidinsi kad gaudai ešerius- nereikia ;)
3) negalima ;)
4) užtenka, kiek turi, jei žuvį surasi ir teisingai paduosi, tai kitų masalų ir nereikia tokiam trumpam laikotarpiui :-D
5) baidos ,mono valui pavadėlis nereikalingas.
 #586405   raudaviciusm
 28 Rgp 2014 11:35
Aciu tau ir uz morala ir informacija :) Man siek tiek pinasi ta metine licenzija ir lasisine licenzija ir butent, kad iki rusgejo 15 dienos nereikalinga. Bet dabar aisku, tiek norint zvejoti, tiek paimti lasisa namo, reikalinga dienine licenzija.

Idomu tik ar ju ten jau yra. Bandysiu gaudyt, kaip bus taip :)
 #586408   MariusM
 28 Rgp 2014 11:38
Važiuok į vietą ir stebėk, jei išėjimų pamatysi, vadinasi jų yra.
 #586415   ramis702
 28 Rgp 2014 12:17
raudaviciusm rašė:Dovanok uz kvaila klausima, bet kaip suprasti ta "Isejima" ? :)
Jei upej pamatysi kazka panasaus i delfinu suolius ir suprasi kad ten ju yra :-D
 #586452   sunnuva
 28 Rgp 2014 15:51
Atsiprašau, bet man rodos šitas punktas galioja seniams ir vaikams kurie žvejoja dykai, ir plius neries atveju žemiau jonavos. Nei vienas aspektas nesiriša su aptarinėjama situacija.
 #586453   tench
 28 Rgp 2014 15:58
tench rašė:nemokamą žvejybos teisę turintys asmenys ir asmenys, neįsigiję žvejo mėgėjo kortelių, gali žvejoti laikydamiesi Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų.
sunnuva rašė:ir plius neries atveju žemiau jonavos. Nei vienas aspektas nesiriša su aptarinėjama situacija.
Mano atsakymas buvo tik patikslinimas dėl to "aplamai prie Neries".
 #586637   gintaras021
 30 Rgp 2014 10:20
Grįžau nuo Neries, Panerių kilpos prie Vievio, gaudymo sąlygos geros,
žolių neneša, vanduo skaidrus, bet išėjimų nemačiau, užkibo tik 2 kg lydeka.
Gaudžiau anksti ryte.
 #586665   suppyx
 30 Rgp 2014 16:51
Iki dabar drožiau neryje, sutikau 3 žvejus, atstumas nueitas tikrai didelis. Išėjimų niekur nematyti.
 #586739   musė
 31 Rgp 2014 17:15
Draugas grižo nuo nemuno su dvirankiu: 4 išėjimai, kibimų -0.
 #586767   Salokym
 31 Rgp 2014 20:37
Cekasss rašė:kodel niekas niekad nerasot apie sesuvy?pries kokia 15metu kai dar gyvavo elektrikai,buvo mano kaimas batakiuose tai visada kai tik nuvaziuodavom i svecius kaimieciai visada siulydavo pirk lasisu,ikru nenormaliais kiekiais ir visi girdavosi kad lupa is sesuvio.paskutini karta esu buves pries kokia 10m tai su tevuku vaiksciojom krantais nu tai vaizdas stebinantis buvo.aisku upe nera didele.kiek ieskojau tai tik meta uzsienio puslapius siulancius vykti zvejoti flyfishing.
Todėl, kad Šešuvy tokios žuvies seniai nebėra. Taip, prieš 15 m. metrines raudonąsias traukdavo, dabar tik šapalai ten ganosi, ir tie patys įnoringi šiemet.
 #586795   SauliusM
 01 Rgs 2014 08:33
Aqua v. rašė:Ir galiu pasakyt, kad man vala lasiai nupjauna (i akmenis ar dar kur) labai retai, yra buve, bet nelaikau didelia gresme. O rimti seni lasisautojai sako, kad pintukas netinka lasiams, nes ji 'nupjauna/nutrina' :donknow'
galiu ta fakta patvirtint, kad lasiai per akmenis ir geldutes pinta vala nupjauna labai sekmingai. ir kartais nupjauna po gerus 10-15 metru. todel is trumpo pavadzio mazai naudos, tik papildomas mazgas.
 #586798   SauliusM
 01 Rgs 2014 08:34
vaitko rašė:
nu jei pavadys 3 metru, kaip zmogus rase. tai karabinas tikrai bus zapadlo ir labai didelis. nebent pas tave spiningas 5 metru ilgio, nes kaip kitaip metyt reiktu tada, tai neisivaizduoju.
 #586808   DainiusM
 01 Rgs 2014 09:44
man kazkaip ir mazgas einantis per ziedus metimo metu dziaugsmo nepriduoda... isbandziau daug variantu, bet taip ir neradau priimtino.
 #586821   vaitko
 01 Rgs 2014 10:35
SauliusM rašė:nu jei pavadys 3 metru, kaip zmogus rase. tai karabinas tikrai bus zapadlo ir labai didelis.
Ne tokiu atveju net kalbos negali buti zinoma :) max metras pavadys... bet kaip rasai ankstesniam poste kad trumpas prasmes neturi tai kaip ir...
 #586825   Aqua v.
 01 Rgs 2014 10:55
tycia pasimatavau pavadi, kuri risu 'na glaz' - tai su ~60cm drasiai pradedu (kartais vos ilgesnis...). Kartais zvejybos metu patrumpeja... ties 40cm jau ima 'kirbet' kazkas kazkur :) :oops: , ir daugiau netrumpinu, keiciu.
Sapalam tiesa kartais ilgesni dedu, pagrinde del to, kad lengvais masalais 'atleidimas' ilgesnis uzmetimo metu, nu ir pavadelis plonesnis, mazgas maziau erzina, jei per koki viena ziedeli praslysta..

p.s. cia kotams 9'6'', tai mazgai ziedu isvengia...
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė