Bandom tokį receptėlį. Kaip tiksliai pavadint nežinau, bet jis gimė "suplakus" kelis įvarius receptus.
Reikės:
- 0,5-0,7kg kiaulienos (jautienos) faršo,
- 3-4 česnako skiltelių
- 1 vidutinio dydžio svogūno galvos,
- 1 paprikos,
- 1 skardinės konservuotų pupelių (raudonų, su pomidorų padažu),
- 1 morkos,
- 1 "piktosios" paprikos,
- 2 vidutinio dydžio pomidorų,
- druskos, pipirų, šakšto ar dviejų aliejaus
- 1,5 litro buljono (jautienos),
- druskos, pikto pipiro (pagal skonį)
Gaminimas:
- pilame aliejų, įkaitiname keptuvę, dedame faršą, medine mentele pasmulkiname, kad nebūtų "supuolęs" į didelius gabalus. Pipiriname-druskiname. Pamaišome. Pakepame kokį 10min. Pamaišome. Dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, morką, ir "piktą" papriką. Apkepame, kol svogūnas pradės keisti spalvą. Nepatingime pamaišyt
ir "pasmulkint" faršą.
Tuo pačiu metu - išverdame buljoną (iš bėdos tiks ir iš "kubelių")
Kol viskas vyksta - smulkiai supjaustom pomidorą ir papriką - 1x1x1 visai tinka, gali būt ir truputį stambiau.
Į buljoną verčiame keptuvės turinį, dedame papriką su pomidoru. Verdame ant mažos ugnies apie 15 min. Atidarome konservuotas pupeles, nupilame skystį, pupeles į puodą. Nukaičiame.
Viskas. Ragaujam.
Reikės:
- 0,5-0,7kg kiaulienos (jautienos) faršo,
- 3-4 česnako skiltelių
- 1 vidutinio dydžio svogūno galvos,
- 1 paprikos,
- 1 skardinės konservuotų pupelių (raudonų, su pomidorų padažu),
- 1 morkos,
- 1 "piktosios" paprikos,
- 2 vidutinio dydžio pomidorų,
- druskos, pipirų, šakšto ar dviejų aliejaus
- 1,5 litro buljono (jautienos),
- druskos, pikto pipiro (pagal skonį)
Gaminimas:
- pilame aliejų, įkaitiname keptuvę, dedame faršą, medine mentele pasmulkiname, kad nebūtų "supuolęs" į didelius gabalus. Pipiriname-druskiname. Pamaišome. Pakepame kokį 10min. Pamaišome. Dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, morką, ir "piktą" papriką. Apkepame, kol svogūnas pradės keisti spalvą. Nepatingime pamaišyt

Tuo pačiu metu - išverdame buljoną (iš bėdos tiks ir iš "kubelių")
Kol viskas vyksta - smulkiai supjaustom pomidorą ir papriką - 1x1x1 visai tinka, gali būt ir truputį stambiau.
Į buljoną verčiame keptuvės turinį, dedame papriką su pomidoru. Verdame ant mažos ugnies apie 15 min. Atidarome konservuotas pupeles, nupilame skystį, pupeles į puodą. Nukaičiame.
Viskas. Ragaujam.