Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #581427   SauliusM
 21 Lie 2014 08:05
Kleckas1978 rašė:Todel kad parasiau teisybe apie Croixus ir dabar Saulius su savo hebra is ju nebeturi tokio gero biznio kaip kad anksciau reklamuodamas forume kiekvienam zingsnyje turejo - tai ir griezia danti ir kabinejasi kiekvienam zingsnyje :-D - jauciasi labai nuskriaustas ir nebezino kaip ikasti :-D
zinok jau pradedi uzknist naturaliai sita savo brieda rasydamas.
Kadangi is Croixo pardavimo jokios naudos neturiu ir gyvenime neturejau, tai sita zinute suprantu tik kaip smeizta ir bandyma kabinetis asmeniskai ir izeidinet.
Todel prasau moderatoriu atkreipt demesi i tokio tipo pasikartojancias Klecko zinutese, kur i tema nerasoma absoliuciai nieko, o yra tiesiog kabinejamasi prie zodziu, bei imtis atitinkamu veiksmu.
 #581441   vava
 21 Lie 2014 09:07
Vyrai, nebukit bobos, tikrai niekam neidomu skaityt tuos jusu pernelyg asmeniskus pasisakymus. Jus geriau ant vandens spiningus sukryziuokit ir savo pastebejimais gyvai pasidalinkit.
 #581534   Rapolas
 21 Lie 2014 15:13
NU va, paskolino SauliusM Finezza savaitgaliui patestuot...
Jau rašiau apie savo Megabass-o UL kotuką ir Tict'ą (IC-69P), tai norėjau įsitikint ar gali Finezza juos atstot (vietoj dviejų maniškių). Tai pirmas įspūdis (bandžiau ant Dusios su įvairiais masaliukais.. mikrikais, vobleriukais ir keliom sukrėm) toks, kad man ežere negali.. Pirma, megabasinis (Solid viršūnėlė) yra ir jautresnis, ir smagesnis (nu gal pripratęs prie jo labjau), o su mažesniais svoriais (1-2,5g) tai ypatingai jaučiasi.. ne dėl užmetimo (Finezza pakankamai gerai išmeta), o dėl jautrumo (aišku, žiūriu daugiau į viršunę, nei valą:D). Su vobleriukais ir sukrėm- fineza šiek-tiek gal geriau :gutgut smagus kotukas ,bet TICT'as su tais pačiais, o ypač didesniais vobleriukais man patiko labjau. Tict'as skambus, dilgina net ranką, kai kala ešeriecas, ir tvičint kažkaip labjau su juo smagiau..
Nu toks įspūdis po pirmo bandymo. Jeigu reiktų rinktis į upę kotą, tai pirmenybę atiduočiau Finezza'i ,nes dviejų kotų nesitampysi.
Skambumo fineza ir negali ypatingo turėt, nes pakankamai minkštas kotelis, labai gražiai dirba užkibus žuviukui :-D
Bandysiu dar vieną savaitgaly ,tai galėsiu parašyt savo antrus įspūdžius.
Be reikalo laužot ietis (Favoritą reiktų dar savaitgaliui pasiskolint), bet manau, kad čia dar nuo žvejo charakterio ir pomėgių priklauso..
man labiau patinka minkštesni (moderate, fastmoderate) koteliai, tai ir Fineza limpa lb neblogai, o kam patinka pvz. greiti (fast, extra fast) tai toks kaip Tict'as turėtų labjau patikt (nors ir S viršūnėlė).
 #581601   SauliusM
 21 Lie 2014 23:43
Rapolas rašė:...Jeigu reiktų rinktis į upę kotą, tai pirmenybę atiduočiau Finezza'i ,nes dviejų kotų nesitampysi....
va labai neblogai pastebejei, kad finezza labai neblogai perdengia tiek vieno, tiek ir kito tipo kotu savybes ;-)
 #581613   Rapolas
 22 Lie 2014 07:27
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:...Jeigu reiktų rinktis į upę kotą, tai pirmenybę atiduočiau Finezza'i ,nes dviejų kotų nesitampysi....
va labai neblogai pastebejei, kad finezza labai neblogai perdengia tiek vieno, tiek ir kito tipo kotu savybes ;-)
Taip, būtent į tai ir norėjau atkreipt dėmesį, kad universalumo prasme Finezza man yra pranašesnė už vieną ir kitą mano įrankį paėmus atskirai. Tačiau, abiejų mano kotelių diapazonas yra kur kas platesnis nei vienos finezos :-D todėl jei yra gailmybių į valtį visuomet imu abu (megabasinį- mikro guminukams, tict'ą- vobleriukams ir sukrėms, dar ir dropshotui:D). Jei žvejot ne vienam valtyje ir turėt tik vieną įrankį, tai ir ežerui musiau imčiau Finezza ;-)
p.s.: nu dar vieną savaitgaly pamosikuosiu, dar gal ir Favoritą išeis išbandyt :-D
 #581807   Martiz
 23 Lie 2014 09:36
Ar Bassparos BPS-662UL neries i raga Griffonas Sr, Mr;
 #582303   Rapolas
 28 Lie 2014 07:14
Rapolas rašė: p.s.: nu dar vieną savaitgaly pamosikuosiu, dar gal ir Favoritą išeis išbandyt :-D
Forumietis savaitgaliui paskolino (bebaimis koks :D)savo UL spiningiukus Favorite BlueBirdą ir Profesionalą, tai kadangi Sauliukui dar nebuvau grąžinęs Finezos, tai turėjau progą palyginti visus tris. Gaila kabinėjosi daugiausia smulkūs ešeriukai (nė vieno virš 100gr :D), bet pajusti spiningo jautrumą, užmetimo savybes to pakako. Mano, iš tokio trumpo pabandymo, nuomone diskusija ir forumiečių "susikibimas" vertinant šituos kotus tikrai buvo vertas, ir kažkoks liūtukas (čia draugiškai, glostant karčius :D)visai teisingai pastebėjo, kad šitų "špagų" sukryžiavimas geriausius rezultatus parodytų ant vandens.
Iš to ką aš sugebėjau "pagaut", tai jautrumo prasme abu Favoritai yra jautrūs ir net mažiausio ešerieco kibimas jaučiamas net į ranką (gaudžiau mikromasalais, svoriais nuo 2 iki 5g, pintas valas PE Gosen 0.1mm). BlueBirdui (Solid viršunė) kaip už tokią kainą gaudyti mikromasaliukais 2,3g tai išviso neturiu jokių pastabų, o Profesionalas su vobleriukais tvarkosi neblogiau už Finezą. Bet teisybės dėlei, jeigu dar kartą palygint visus tris kotus, tai Finezza man vėl pasirodė universalesnis ir laisvai galima vietoj abiejų Favoritų naudot ją vieną. Na, aišku, dar skirtumas būtų akivaizdesnis, jei kokį "monstriuką" būčiau pasikinkęs.
Tiesa, vieną lydekį teko pasikinkyt, bet kaip dažniausiai tokiais atvejais atsitinka, testai skolintų spiningų jau buvo pasibaigę ir žvejojau jau savo kotais ir masalais. Į pavakarę užkibęs apie porą kilų lydeks su Tict'u IC-69P buvo ištrauks per pusantros minutės. Tiesa, fotkinta kaire ranka (ir šuo valtyje trukdė lodamas unt lydekos:D ai, dar ir ištraukt trukdė), tai nuotraukikė išėjo šiaipsau :-D
Lydeks2kg_K2O65.jpg
Lydeks2kg_K2O65.jpg (373.51 KiB) Peržiūrėta 6143 kartus(ų)
p.s.: galvoju Favoritą Professional padovanot broliui (gimtadienio proga), pagal kainą ir išbandytas savybes liuksas :gutgut
p.p.s.: Finezza tai gal "žmonai" kovo 8 proga padovanosiu (kartu su prancūziškais kvepalais) :-D
 #582305   Rapolas
 28 Lie 2014 07:28
Ai, tiesa, užmiršau padėkoti kolegoms, forumiečiams SauliusM ir CameL ,už paskolintus testams ant vandens įrankius.. Ačiū :/brazasista
 #582441   marenas
 28 Lie 2014 20:29
nasarnikas :grin: :gutgut
 #582451   3nergy
 28 Lie 2014 22:16
Sveiki, gal galėtumete pasiūlyti ul spiningėli ~300lt , būtų gaudom upei bei tvenkynį, pagrinde naudočiau mažus voblerius, mažas sukriukes, mažas vartykles bei su guma.
 #582453   SauliusM
 28 Lie 2014 22:20
3nergy rašė:Sveiki, gal galėtumete pasiūlyti ul spiningėli ~300lt , būtų gaudom upei bei tvenkynį, pagrinde naudočiau mažus voblerius, mažas sukriukes, mažas vartykles bei su guma.
karocia gaudytum visur ir naudotum viska :-D taip iskart reikejo ir parasyt :-D
is situ turetum kazka issirinkt:
http://parduotuve.spiningavimas.lt/majo ... stage.html
 #582457   SauliusM
 28 Lie 2014 22:28
nezinau, pagal ka tau "atrodo visai neblogas", bet as tai nepulsiu sprest apie tai, ko rankose nesu laikes, pagal paveiksliuka internete.
tik kad viena aisku, kad tie kurie UL galios is siitu, tai yra visiskai "marmyskinio" ilgio.
 #582471   Rapolas
 29 Lie 2014 07:51
marenas rašė:nasarnikas :grin: :gutgut
Dar vakar prie Neries valandą testinau Finneza :-D kaip ana dirba upėje su mano šapaliniu arsenalu. Pradedant nuo vabuoliukų, tokių kaip Bassday Bun ir kitokių "koloradų" ,paskui Zipbaits Rigge-35,56, baigiant LM44 ir P21 CracJack'ais58. Tai su visais šitais dirba kaip bitutė, kaip nori taip pravedinėk. Dar ko nepastebėjau (žvejodamas ežere iš valties), tai kad kotas super išmetinėja mažus vobleriukus, net toks liliputikas kaip rigge-35 klonas nuo Kosadakos (be užmetimo sistemos )lekia visai padoriai :gutgut
Tiesa, rigge-70 jau nelabai patiko, nu bet irgi galima vargt ir su juo.
Vienu žodžiu, žmonai pirksiu tikrai Finezza (pagal charakterį kad atitiktų :D) :-D

p.s.: ai, galit pasveikint many, tapau labai turtingu, gimė anūkėlė (Šv.Mortelė ;) )šiandien ryte (54cm - Lietuvos moterų krepšinio ateitis), tai labai nepykit, jei vakare galiu ir nusišnekėt :-D
 #582475   Adrean
 29 Lie 2014 08:30
Sveikinimai Rapolai! ;-)
 #582479   SauliusM
 29 Lie 2014 08:52
Sveikinu Rapolai darsyk. O kas del finezzos. tai 7 rigge tai ir man jau toks biski pereboras sakyciau. o tokius ale rigge 35 F su finezza tubularu metyt tai yra labai super. as jau kazkur rasiau, kad UL jai minusa matau tik viena, kad ziedai mazi, tai prie zemu temperaturu greit apsala labai. bet jei prie minuso negaudai, tai ir ner minuso. o kitoki UL kota as sau matyt imciau tiik tuo atveju, jei imciau nu grynai mikrodzigui be jokiu ten vobleriu, sukriu ar vartikliu. va tada matyt galvociau apie tict ralgo gal. nes is tokiu grynai mikrodziginiu ka bandziau, tai ralgo labiausiai man patiko. tiesa, mikrodziginiu megabassu nesu bandes, tai sunku man kazka pasakyt apie tuos.
 #582480   Rapolas
 29 Lie 2014 08:59
Ačiū ,vyručiai, labai labai labai ačiū :/brazasista dar raidės nesipina ,rods :-D

p.s.: Sauliau, įsimesiu Megabasinį UL į mašiniuką, kai susitiksma, galėsi pabandyt (trijų dalių ans- patogus labai, tikrai :D) ;-)
 #582481   SauliusM
 29 Lie 2014 09:01
Rapolas rašė:... įsimesiu Megabasinį UL į mašiniuką...
nemesk dabar. man jau dabar kitos zuvys galvoj ir be spalio 15 as kazin ar mikrodrocinimu uzsiiminesiu...
 #582482   Rapolas
 29 Lie 2014 09:04
Kaip pasakysi ,tegul lieka intrigos ir kitiems kartams :-D
 #582528   tomasia
 29 Lie 2014 15:38
Ieskau spiningelio ir kazkaip nelabai randu,Noreciau tokio įrankelio kad anas butu ne fastas ilgio 2,20-2,40 ir uzmetimas nuo 0 iki 3 g.daugiausiai metysiu marmiskes visokias.Aciu.
 #582934   cerpoka
 01 Rgp 2014 09:03
Kasnors naudojat (daiwa spinmatic)? Svarstau isigyt micro masalam,bet apie jy nieko nezinau.
 #582938   SauliusM
 01 Rgp 2014 09:26
cerpoka rašė:Kasnors naudojat (daiwa spinmatic)? Svarstau isigyt micro masalam,bet apie jy nieko nezinau.
siaip tai jis slangas yra. mikrovobleriam (jei netvicinsi) ir mikrosukrem/turbinkem tai tiktu, bet mikrodzigui arba tvicingui tai taipsakant...
 #582959   Rapolas
 01 Rgp 2014 11:12
Prajuokino :-D "svarstau įsigyt, bet apie jį nieko nežinau..." :-D
p.s.: nesenai buvo kitas įdomus variantas... "nusipirkau, gal galit papasakot apie jį savo atsiliepimus" :-D
 #583010   cerpoka
 01 Rgp 2014 21:18
Tj del to ir svarstau,neklausineciau kaip jis jai zinociau kad geras,apie tj nepagalvojai?
 #583439   Rapolas
 06 Rgp 2014 08:13
Pakliuvo:D man į rankas (praeitą pinktadienį prieš išvažiavimą į žvejybą) dar viens įrankis UL/L ,va šits: Tailwalk AJIST TZ:
http://tailwalk.jp/salt/ajist/
Užsukau į KOTĄ nusipirkt pinto valo PE Gosen 0,4 mikrodžigui ir šiaip lengvais vobleriukais patvičint, tai pardavėjas pasiūlė pasižiūrėt naujus kotus atsivežtus. Aš kaip visad nenoriai, tikėdamasis kad tikrai manęs niekuo nenustebins su savo naujienomis, pradėjau purtyt:D ,nu žiūriu tikrai, kad vienas iš jų žiauriai limpa, tiksliau du (69 ir 73), tai teko papurtyt piniginę (gaila, parduotuvė neskolina pratestavimui:D). Kaip sykis, savaitgaly laukė priverstinė išvyka į Dzūkiją, tai pagalvojau, kad bus proga išbandyt naująjį pirkinį realiai darbe.
Specialaus reportažo gal nerašysiu (bais tingiu :D), bet pirmuosius įspūdžius galiu trumpai papasakot... vienu žodžiu- tai "mirtis drambliams", pasakiškas skambumas ir jautrumas, su 1.5-2g gali akmenis dugne skaičiuoti (tarpdambiuose dar ir srovė šiokia tokia yr:D), metimas- irgi puikus, įrankis sulipo su stela1000 įdealiai, su salačiu (65cm) susitvarkė be priekaištų, dirba su 7cm ridžais ir orbitais puikiai, chubikas penktas irgi puikiai, vienu žodžiu esu lb patenkintas ,nors pradžiai pasirodė kad rankoj laikau tik vieną ritę :-D
Salatukas_65.jpg
Salatukas_65.jpg (605.48 KiB) Peržiūrėta 5433 kartus(ų)
 #583442   CameL
 06 Rgp 2014 08:37
Rapolas rašė:Pakliuvo:D man į rankas (praeitą pinktadienį prieš išvažiavimą į žvejybą) dar viens įrankis UL/L ,va šits: Tailwalk AJIST TZ:
http://tailwalk.jp/salt/ajist/
Užsukau į KOTĄ nusipirkt pinto valo PE Gosen 0,4 mikrodžigui ir šiaip lengvais vobleriukais patvičint, tai pardavėjas pasiūlė pasižiūrėt naujus kotus atsivežtus. Aš kaip visad nenoriai, tikėdamasis kad tikrai manęs niekuo nenustebins su savo naujienomis, pradėjau purtyt:D ,nu žiūriu tikrai, kad vienas iš jų žiauriai limpa, tiksliau du (69 ir 73), tai teko papurtyt piniginę (gaila, parduotuvė neskolina pratestavimui:D). Kaip sykis, savaitgaly laukė priverstinė išvyka į Dzūkiją, tai pagalvojau, kad bus proga išbandyt naująjį pirkinį realiai darbe.
Specialaus reportažo gal nerašysiu (bais tingiu :D), bet pirmuosius įspūdžius galiu trumpai papasakot... vienu žodžiu- tai "mirtis drambliams", pasakiškas skambumas ir jautrumas, su 1.5-2g gali akmenis dugne skaičiuoti (tarpdambiuose dar ir srovė šiokia tokia yr:D), metimas- irgi puikus, įrankis sulipo su stela1000 įdealiai, su salačiu (65cm) susitvarkė be priekaištų, dirba su 7cm ridžais ir orbitais puikiai, chubikas penktas irgi puikiai, vienu žodžiu esu lb patenkintas ,nors pradžiai pasirodė kad rankoj laikau tik vieną ritę :-D
Salatukas_65.jpg
Liuks ;uolrait bus ir mano sode svente ;-var-var. :-D
 #583447   Rapolas
 06 Rgp 2014 08:58
Per savaitgaly žuvies buvo pritraukta tiek ,kad galiu drąsiai įvertint spiningiuką kaip superinį... ešerių ant mikromasalų tai net neskaičiavau, nes atkabinėjau ir paleidinėjau (tik keletas atsikabinimų, pradžiai kiek per smagiai:D pakirsdavau /nu kol įsicinkinau), lydekaičių apie desėtkas, bet tik dvi jomamos (bet irgi paleistos) ir trojka šapalų, nu vieną pasikabinau unt kukano ir pasiėmiau :-D
Nors ir ne visai į temą, bet įmesiu dar kelias foto (spiningo jau buvo gaila dėt unt akmenų:D) ;)
Eseriecai_mikromasalai.jpg
Eseriecai_mikromasalai.jpg (614.71 KiB) Peržiūrėta 8166 kartus(ų)
Peiluks_orbitas.jpg
Peiluks_orbitas.jpg (612.48 KiB) Peržiūrėta 8166 kartus(ų)
Sapaliecas_aukstyn_papais.jpg
Sapaliecas_aukstyn_papais.jpg (301.07 KiB) Peržiūrėta 8166 kartus(ų)
p.s.: CameL ,ateis ir į tavo kiemą šventė :-D
 #583461   mode85d
 06 Rgp 2014 10:13
Kiek Lietuvoj sitas grozis kainuoja Rapolai?? Buvau nusiziurejes siustis is Japu, bet likau prie Yamagos. Pagaminta Korejoj?
 #583465   Rapolas
 06 Rgp 2014 10:30
KOTE (Vilniuj) kaina buvo 790lt ,aišku, kaip lojalus klientas gavau neblogą nuolaidą (įskaitant ir kad pirkau PE valus, reins'us ir kt.), tai vistiek kaina padori gavos.rašo, kad pagamintas Korėjoj (ne šiaurės, suprantama:D), tačiau tiesą sakant japoniško, kažkiek geriau už šį šedevrą, surinkto pats nesu čiupinėjęs (torzite žiedai, žiauriai išlengvintas blankas, gan patogi rankena, afigiena:D koto akcija /ir 5g ir 10g). Dėlto ir nesudvejojau pirkdamas. Jau tik namuos perskaitęs sužinojau, kad parodoj EFFTEX 2014 nominuotas kaip vienas iš metų gaminių. Nu pats per vieną žvejybą (tiesa, kelių dienų) įsitikinau, kad kalbos ir atsiliepimai apie šį spiningiuką yra vertos to :gutgut
http://www.goldencatch.com.ua/nov/tailwalk_0714
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė