Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #577238   SauliusM
 27 Bir 2014 10:42
Ovkas rašė:Nekreipk dėmesio į "žvejybos eGZperto" Sauliuko SPAM'ą
Geri tie tavo masalai, pats irgi naudoju Rapala's ir normaliai ant jų pagaunu.
Nėra vienos tiesos ar kažkokių ypatingų masalų. Viskas priklauso nuo žvejo.
O kad ten Sauliukas prie savo sodybos pagauna tam tikru laiku po lašį ar už balos kokį vandenyno pūgžlį - tai nedaro jo egZpertu :!:
o kas egZpertu daro tave ir kurioj vietoj tau skauda, kad sitaip rasineji? :-D
 #578739   MINDULE
 04 Lie 2014 05:42
Sakau gal ka sudomins naujienos pristatomos siemet ICAST2014 parodoje.

http://www.bassmaster.com/slideshow/201 ... ting-icast

Nuoroda idejau prie Spiningisto dezuteje temos, nes pateikiami tiek vobleriai, tiek guminukai, tik dar sis tas...
Man uzhsufiksavo foto #49 ir #51...
 #579477   Daxidas
 08 Lie 2014 14:37
Papildymas:
DSCF2633.jpg
si menesi einamiausi vobleriai Varenoj-savage gear,tad prigriebiau ir as viena.
 #579486   Rapolas
 08 Lie 2014 14:54
Daxidas rašė:Papildymas: si menesi einamiausi vobleriai Varenoj-savage gear,tad prigriebiau ir as viena.
Tai kad 4 vobleriai nuotraukoj, ar tuos kitus 3 salačiams gavai dovanų ;)
 #579489   Rapolas
 08 Lie 2014 15:13
Daxidas rašė:kiti vobleriai ratlinui draugija palaikyt pirkti buvo :D
Jo, liuks, tiks prie Merkinės ;-)
 #580257   Vitalijus.R
 12 Lie 2014 06:21
Ieskojau sau pintuko.tai nupirkau pabandimui sita power pro.nebuvo isko rinktis,dar buvo vienas idomus MOMOI firma man atrodo.ir rudra prigrebiau pre kolekcijos.
 #581225   edmundaxx
 18 Lie 2014 17:40
Sorry, bet gal nebedėk tokių fotkių, kai lydekos iš saujos net nesimato. ;-)
 #581234   Kexas12
 18 Lie 2014 18:35
Sveiki, nemuno spiningautojai. Patarkit, kuo gaudyti guminukais ar blizgemis, bei kokias spalvas naudoti? Dėkui :)
 #581847   zyzi
 23 Lie 2014 13:27
Gal kas galit patart kurie labiau tinka tvicinimui ?!
Prikabinti failai
20140723_140543.jpg
20140723_140826.jpg
20140723_140222.jpg
o cia salacem butu suzinot ka jus manot ?!
 #581857   Pfk
 23 Lie 2014 13:57
kartais ir su crank'ais gali paimprovizuoti kažkokį smūgį suduodamas. nėra griežtų taisyklių šitame reikale.
rišk, kabink, mesk, bandyk ir žiūrėk.
 #581923   Rapolas
 24 Lie 2014 07:44
Pfk rašė:kartais ir su crank'ais gali paimprovizuoti kažkokį smūgį suduodamas. nėra griežtų taisyklių šitame reikale.
Tikrai taip, beje, praeitą savaitgalį kaip tik taip padaužydamas savadarbius krank'us ir teišprašiau porą lydekų iš barščių ;) o tolygiai traukiant ar su kitais masalais anos man paprasčiausei rodė !:fak!
 #586643   dzukas28
 30 Rgp 2014 12:24
sveiki. esu naujokas su nemunu apsoliucei neturejes reikalu bet teko atsikelti y alytu ir noretusi isbandyt se nuostabe upe. gal galetumet patart guminukai ar voblerei ir bent y koky modely ar spalva kreipt demesy taikinys lydeka eserys. gal koky pavyzdy galit ykelt kad butu lengviau gaudytis ka pirkt nesinori be reikalingu masalu prisipirkt.
 #586656   vaikis
 30 Rgp 2014 14:52
baltas su juoda nugara pagrindine spalva nemune :) paskui salotos dar tinka ;) jei jau apsigyvenai alytuj, tai varyk po baidarynu ir leiskis zemyn iki sanatorijos ;) bus ka veikt ten ;)
 #586715   dzukas28
 31 Rgp 2014 09:41
vaikis rašė:baltas su juoda nugara pagrindine spalva nemune :) paskui salotos dar tinka ;) jei jau apsigyvenai alytuj, tai varyk po baidarynu ir leiskis zemyn iki sanatorijos ;) bus ka veikt ten ;)
ta prasme nuo baidaryno tai cia po tuo misku iki naujo tilto? nes neduves niekada tai nei nezinau kur kas cia dar randasi. ir tai nuo miesto puses pakrante kaip suprantu. nes vakar nuo naujo tilto iki pirmo alytaus tylto aredromo pusej perejau nei klipst isbandziau viska net mikra nei eseriu radau nei lydeku. o man svarbiause pajust zuvy jos traukima todel svoriu nesivaikau nes kas buna pagauta gyvena toliau.
 #586727   addicted
 31 Rgp 2014 15:23
Gera diena.
siaip nebuvau niekad daznas spiningo laikytojas, bet noriu pradeti tuo labiau uzsiimti. anksciau gaudydavau tik lydekas ant super simple gumos, bet noriu labiau susipazinti su vobleriais. Siame forume maciau milijona jusu vobleriu, taigi galva isvis apsisuko, ir net nebezinau nuo ko pradet apsipirkinet. visi atrodo labai geri, ir visi daug kastuoja :)
Gal galetumet, patyre spiningautojai, parekomenduoti man pradedanciajam i kokius voblerius reiktu ziureti, kokie geriausi savo srityse ir koki top'a man nusipirkti bent jau pradziai. Mano irankiai kol kas prasti, bet taip pat planuoju isigyti geresnes kokybes.

Zuvis prioritetas yra lydeka > eseriai > sapalai ir t.t. Pagrinde gaudyciau ezeruose, retkarciais upese. Ezeru gylis 1-1,5m ar reciau iki 3-4m.
Velkiauti nesiruosiu (ypatingai retai).

Geresnes gumos galvoju Savagear Soft4Play isigyt pameginimui.

Jeigu tam tikro gamintojo tam tikros spalvos yra labai pasiteisinusios taipogi butu super jei parasytumet.
Aciu is anksto ir neteiskit smarkiai :D

EDIT:
pvz ar tokie ok?
ZIPBAITS – Orbit 80
O.S.P. – Rudra Jerkbait
JACKALL – Squad Minnow
DUO – Realis Minnow 80
JACKALL – Tiny Magallon
Pontoon21 Shallow First by Shanin 75 SP SR
Yamamoto Tenkuu
ZIPBAITS – Orbit 110 SP
ZIPBAITS – Rigge 90 F
MEGABASS – Vision OneTen
Yo-Zuri 3D Flat Crank
Megabass Vision 110 Jr
 #586728   ėrnis
 31 Rgp 2014 15:48
jackall squad minnow 95 turiu. spalva nf ayu bent jau man sėkmingai gaudo ešerius, kala ir maži ir po 0,5kg. tik, kad jis nelabai toli teskrieja.
 #586729   MINDULE
 31 Rgp 2014 16:06
addicted rašė:Gal galetumet, patyre spiningautojai, parekomenduoti man pradedanciajam i kokius voblerius reiktu ziureti, kokie geriausi savo srityse ir koki top'a man nusipirkti bent jau pradziai. Mano irankiai kol kas prasti, bet taip pat planuoju isigyti geresnes kokybes.
O as negaliu suprasti, kam praedanciajam pirkti tuos prabangius (brangius) voblerius ir investuoti didelius pinigus, paskui sirdi skaudes kiekvienam nutrukus...
Bent jau as pradeciau nuo klasikiniu Rapalu, tokiu kaip Original Floating, Countdown, ShadRap SR ir SSR, (gal dar koki XRap, HuskyJerk ar MinowRap prigriebciau), palaukciau kol bus koks ispardavimas (akcija), pasiimciau skirtyngu dydziu ir skirtyngu spalvu po kelis to pacio modelio ir tikrinciau kurios spalvos dirba gaudomuose vandens telkiniuose, susipazinciau su galimais pravedimais ir pan, nes jei nepasiteisintu (nepatiktu) toks zvejybos budas, butu mazesnis nusivylimas...
 #586732   addicted
 31 Rgp 2014 16:23
MINDULE rašė:
addicted rašė:Gal galetumet, patyre spiningautojai, parekomenduoti man pradedanciajam i kokius voblerius reiktu ziureti, kokie geriausi savo srityse ir koki top'a man nusipirkti bent jau pradziai. Mano irankiai kol kas prasti, bet taip pat planuoju isigyti geresnes kokybes.
O as negaliu suprasti, kam praedanciajam pirkti tuos prabangius (brangius) voblerius ir investuoti didelius pinigus, paskui sirdi skaudes kiekvienam nutrukus...
Bent jau as pradeciau nuo klasikiniu Rapalu, tokiu kaip Original Floating, Countdown, ShadRap SR ir SSR, (gal dar koki XRap, HuskyJerk ar MinowRap prigriebciau), palaukciau kol bus koks ispardavimas (akcija), pasiimciau skirtyngu dydziu ir skirtyngu spalvu po kelis to pacio modelio ir tikrinciau kurios spalvos dirba gaudomuose vandens telkiniuose, susipazinciau su galimais pravedimais ir pan, nes jei nepasiteisintu (nepatiktu) toks zvejybos budas, butu mazesnis nusivylimas...
As nesakau kad imsiu visus ir nupirksiu is karto - tikrai ne :) Is kitos puses, geriau 1 darbinis, negu 5 nevyke, ar ne? Del nutraukimo niekas neapsaugotas, bet dazniausiai gaudysiu is valties, tai si tikimybe mazeja.
Del Rapalu, viskas ok, tik va pirkas pirkinys jau brokuotas buvo :)
 #586737   MINDULE
 31 Rgp 2014 17:06
na as pavardinau Rapalas kurios man dirba, tik beda tame, kad as ne LT gaudau, o Bass'ai ant ju kabinejasi gana noriai... Pagrinde gaudau su SR ir SSR, kartais su visais kitais zaidziu... O jei kuri nutraukiu, ne taip sirdi skauda, nes stengiuosi daugiau 5$ nemoketi uz vobleri, nes kaikuriose zvejybinese vietose del sroviu ir uolu geriau i vandeni nelipti...
 #586762   Arturijus
 31 Rgp 2014 20:21
Adiccted, palauk kol romadoje bus voblikams ispardavimas pajamk yozuroku l-minow 44, na ir 66 gal... pigus ir dirbantys, dar siulau nespjauti ir i doradas... del dirbanciu ar nedirbanciu, tai kaip cia pasakius... kuom tiki tas ir yra. Jacksona'i neblogus voblus gamina trout tune modeliukas YW, AL, spalvos, kamachi kamufliazinis, man visai nemazai inoringu sapalioku padovanojo.
 #586763   addicted
 31 Rgp 2014 20:23
Arturijus rašė:Adiccted, palauk kol romadoje bus voblikams ispardavimas pajamk yozuroku l-minow 44, na ir 66 gal... pigus ir dirbantys, dar siulau nespjauti ir i doradas... del dirbanciu ar nedirbanciu, tai kaip cia pasakius... kuom tiki tas ir yra. Jacksona'i neblogus voblus gamina trout tune modeliukas YW, AL, spalvos, kamachi kamufliazinis, man visai nemazai inoringu sapalioku padovanojo.
dekui!
 #586805   SauliusM
 01 Rgs 2014 08:49
MINDULE rašė:O as negaliu suprasti, kam praedanciajam pirkti tuos prabangius (brangius) voblerius ir investuoti didelius pinigus...
jei noresi isisavint tvicinga, tai su tais brangiais/prabangiais pajaust ir suprast bus zenkliai lengviau, ypac pradedanciajam. o jei tiesiog metu/tempiu, ko tarkim tikrai pilnai uztenka bass'u zvejyboj, tai tada jo, brangus nebutini.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 60
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė