Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos, taktika; pašarai, masalai
 #579095   tench
 06 Lie 2014 11:54
Feniksas rašė:O po 19h tiesiog kai ranka nueme...
Ta pati fignia ir pas mane. Gerai dar kad anksčiau išsiruošiau tai per pirmą pusvalandį (jo, apie 19-tą) - vienas ~1kg.
DSCI0015-2.JPG
Prasedėjau iki pusės antros nakties. Anksčiau pasitaikydavo kad per karščius pas įdomumas prasidėdavo tik po kokios 23 val... Bet ne šį kartą. Nei masalų kaitaliojimai, nei dipai nieko nepadėjo. Ant didokos krevetės - delninė raudė. Nuo dugno. Gerai įryjusi. Kaip jos taip sugeba...
 #579104   Feniksas
 06 Lie 2014 13:26
Grazuolis. Ot jegos jie turi. O da kai zoles tai isirezus lupt reikia. Taiva vadinas ir 18 jau reikia meskeres uzsimest, maza ka. As 22.30 namo patraukiau.
O vakariniai kibimai tikrai nekazka. kad bent veze but ar ka. Tiesiog griauze. Gal jauko nereikejo mest, kabliuka, slieka mazesni viena det. Isvis imu galvos ka lynui jauko nereikia, nebent itin kvapnus tur but kad priviliotu. Va tuo ir patikt eme tokia zukle. Kaskart viskas kitaip. O nervuot jie tai moka.
 #579175   tench
 07 Lie 2014 02:28
Netiketai vis dėlto gavosi ir šį vakarą pažvejot. Vietoje atsiduriau prieš septynias. Pradžiai įmečiau 3 mažutėlius rutuliukus Traperio. Ne tai kad man gaila jo buvo :-D - mažą likutį tik teturėjau ir be jo daugiau nieko - nespėjau apsirupint šiandien... Už poros minučių po pirmo užmetimo - puskilograminukas. Antras - po kokio pusvalandžio. Toks apie 800.
DSCI0003-C.JPG
(Po šito kadro fotikas pareiškė kad replace battery! WTF?! Užvakar gi su multimetru specialiai patikrinau batarkes - buvo dar ok)

Vėliau dar 4 kovingi puskilograminukai. Paskutinis - apie pusę pirmos. Viskas ant 2-3 didesniųjų (nr. 4, jei gerai atsimenu) dendrobeanų pamirkytų monster crab'e (Martin SB).

p.s.
Kai parplaukiau buvo kažkur be dvidešimt dvi. Vienas diedas-donkininkas tuo metu kaip tik jau pradedinėjo rytinę žvejybą... :-D
 #579234   tench
 07 Lie 2014 10:45
Dėl monster crab'o - negaliu kol kas vienareikšmiškai atsakyt. Su Martin SB variantu kelis kartus tik eksperimentavau. Nu va tokie iki kilo, kaip matai, ima. O kiek ten buvo didesniųjų, praplaukusių pro šalį, arba paragavusių ir išspjovusių - nesužinosi. Bet krabo kvapas jiems nesvetimas - bandau visokius ~5-6 metus. Anksčiau naudodavau purškiamus, bet mečiau šitą purviną reikalą - pamirkyti dipe ir greičiau, ir mažiau terliojimosi, ir prilimpa prie masalo geriau, ir uodų irgi mažiau :-D.

Traperio netryniau - mirkai vos-vos ir labai palaipsniui (įmeti saują-kitą vandenėlio kai susigeria, išdžiūna). Čia apie "iš valties" variantą - kad rutuliai nusimestu kokius 7-8 metrus ir suirtų atsitrenkę į vandenį (gylis - ~1m). Methodui bandyk "method feeder" jaukų variantus. Su mirkimu tas pats - reikia pagauti tą drėgnumo normą kad būtų pats tas - ir kad laikytusi, ir kad irtų vandeny. Arba mažus peletsus dar galima presuot į metodą. Bet ten su jų užmerkimu irgi reikia paeksperimentuot kad gautosi ok.
 #579237   Feniksas
 07 Lie 2014 11:12
Gal i man koki deepa pabandyt reikes. Dar sliekas manau tiktu. Kazkoks smirdukas ka but ane? Gal pades. Ryt trbt leksiu vel i karjera. Orai puikus db. Tiesa pas tave jie cepsi, dugna knisa? Cia tai kai negyvas vanduo. Tik lydekos medzioja. Va gal tame i beda kad as jy pergreit sudrekinu, tai i gaunas plastelinas... Isbandysiu kaip pasakei. Beto kita keistenybe yra. Ant 1 meskeres neima jie isvis. Ima ant tos kur plude islengvinau. Kitai i vidu privariau svino. Ant valo vos 3gr like, bet isvis jokio domejimosi. Salia pritraukus vistiek kita ima. Zemiau pludes identiska abiem. Negi gali taip viska plude gadint.
 #579287   ėrnis
 07 Lie 2014 16:21
tench rašė:
ėrnis rašė:žemaitijoj dabar lynu praktiškai niekas nepgauna
Nu joo... teisingai. Duovėla gi jau Ostpreußen, ne Žemaitėjė. :-D
l

a tai pats puons duovilų karjerūs gal ir gauda? nes plungiškę liūdnas geismės dainoun. nekymb pas mumis.
 #579291   tench
 07 Lie 2014 16:46
Ja, ja, wir haben eine Menge sehr guter Kiesgruben hier! :-D

Kas ten pas jus apie Platelius girdėt šiom dienom? Apie tą pietinę įlanką, "Lamalenka" ar kaip ten ją vadina? Pagauna ką? Vis galvoju nulėkt ten kokiai porai dienų kai laiko turėsiu. Į tą kempingą, kur yr prie šitos įlankos.
 #579301   Sokratas
 07 Lie 2014 17:19
o šiauriniam gale gaudo lynus kas? jisai irgi gi vietomis gan uždumblėjęs...iki Laumalenkos man tolokai:)
 #579363   ėrnis
 07 Lie 2014 22:18
viskas, neturiu tokių nervų.... iš 6 žvejybų nulis, jaukus bandau, masalus kaitalioju, kvapus irgi... sutikus šiandien žvejų sakė šiais metais sugavo 3lynus ir visus ta pačią dieną...
 #579455   vk
 08 Lie 2014 13:29
Vakar du lyniukai ir puskilio auksinis karosas eiliniame Aukštaitijos ežeriuke. Pas mane irgi visiškai sumažėjo žuvų aktyvumas, nieko nerausia, ir mane gelbėja tik įdirbis - atostogavau 3 savaites, tad per tiek laiko beveik kasdien žvejodamas radau kur kada kaip kimba. Pirmos kelios žvejybos ieškant lynų buvo nesėkmingos, pakeičiau ežerą ir jame trečioje žvejyboje ėmė kibti. Nuo tada - birželio 21 d. dar neteko grįžti iš žvejybos be lyno net šalčiausiomis lietingiausiomis dienomis. Plius pakliūna auksinių karosų. Lynų ir karosų vidurkis - apie puskilį. Man geriausias pikas buvo maždaug birželio 28-30 dienomis, o dabar kuo toliau, tuo blogiau. Bet tikiuosi, kad greitu laiku ciklas pasikeis ir žuvų aktyvumas padidės.
 #579580   Feniksas
 08 Lie 2014 21:31
Neeme slieko visiskai. I jauka reagavo, kniso visur kur tik uzmesdawau jo. Net nzn ka tokiu atveju daryt. Trbt reik muslerviu bei kukuruzu turet. Tiesa peleciu ir neeme, bandziau sraiges mesa, ta ir ignoravo
 #579641   vk
 09 Lie 2014 08:04
Feniksas rašė:Neeme slieko visiskai. I jauka reagavo, kniso visur kur tik uzmesdawau jo. Net nzn ka tokiu atveju daryt. Trbt reik muslerviu bei kukuruzu turet. Tiesa peleciu ir neeme, bandziau sraiges mesa, ta ir ignoravo
Man pernai kartą buvo, kad gaudau dviejuose langeliuose, viename pagaunu ant sliekų, o kitame gerai knisa, bet niekaip nekimba, kelias valandas visaip bandžiau ir nė vieno kibimo. Tada iš nevilties ant kabliuko sukabinau kelis dzykus, padariau gylį kokiais 40 cm per didelį, kad gulėtų ant dugno, toliau nutraukiau svarelius, užmetu, nuskęsta, tada patraukiu, kad masalas pakiltų ir lėtai nuskęstų ir beveik iškart kibimas - net nepatikėjau savo akimis. Tokiu būdu tądien dar spėjau pagauti kelis lynukus, nors prieš tai kelias valandas kniso ir niekas nekibo. O šiemet gaudau kitam ežeriuke ir tokios problemos, kad knistų ir nekibtų, neturiu. Dabar kartais pagaunu net kai niekas neknisa. Duok dieve, kad man lynai knistų ir burbuliuotų, o tada jau rasiu kaip juos pagauti. ;;yel Šiemet pradžioje irgi bandžiau sliekais žvejoti, bet greitai perėjau prie dzykų ir paskutinėse 10 žvejybų nė karto sliekų net neužsidėjau, nors jų visad pasiimu. Gaudau plūdine iš valties.
 #579652   vk
 09 Lie 2014 09:09
Feniksas rašė:Teks kita kart imt daug masalu, maza ka. Tiesiog keista kad po 3 dienu visiskai i slieka neziuri. O dar mazytes kuojos plude dauzo, gal tai per vala persiduoda ir juos baido
Ko jau ko, o mažų kuojų lynai tai tikrai nebijo. Ir išvis man jie atrodo nebaikštūs žuveliokai. Gana dažnai, kai pataikau masalą jiems po nosimi pakišti, jie kimba iškart be jokių ceremonijų kaip kokie ešeriai ir labai greitai giliai įryja masalą.
Beje, kokio dydžio kabliukus naudoji?
 #579753   Feniksas
 09 Lie 2014 13:36
O dzikam ir kururuzui reik kitokiu, deja tik 8 nr owneriai didziausi pas mane. Dar mikado 4nr turiu plonavieliu, tik ar ju neatlenks. Visgi ten ir dideliu yra, o priedo zolynas. Kazkaip bijau anus naudot
 #579758   vk
 09 Lie 2014 13:40
Feniksas rašė:Na cia jau pora minuciu taso jie, nesu mates kad kas pagautu kitaip. 6 nr ilgakocius baitholder tipo. Kiti 4 nr yr, tai ciut didesni
Įtariu, kad lynai gali nekibti dėl didokų kabliukų. Jie atplaukę valgo skanų smulkų jauką, tai kam jiems dar nei iš šio nei iš to imti ir ryti kažką įtartino daug didesnio ir visai kitokio? Va jei šalia gulėtų baltų dzykelių nedidelis kuokštelis, tai būtų galima juos tuo pačiu daug negalvojant įsiurbti... :-D Aš pats naudoju 10 numerio Gamakatsu kabliuką, prie to priėjau pats. O vakar pažiūrėjau laidą, kurioje taip pat rekomenduoja 10 nr. kabliukus: https://www.youtube.com/watch?v=H144Vvmbg_8 Rekomenduoju pažiūrėti šią laidelę, gal ji padės išspręsti tavo problemas.
 #579772   Dorall
 09 Lie 2014 14:55
Ar sekasi pagauti? man nekimba kolkas, išskyrus karšius kad ir seklumuose:) Dideli karšiai kimba, bet lynų nėra. Viename tvenkinyje lynai pastebėjau , kad judina lugnes, ir lelijas bet į pašarą nulis reakcijos. Kažkaip Liepos mėnesį pagaudavau, bet gal čia dėl neršto intensyvaus? Pažįstami irgi vienetus tik pagauna dabar:) Ir kaip su masalais, labai ilgai su sliekais gaudau, bet ar kukuruzai ar duona sueina su dzikais geriau gal šiuo metu? Kitur kukurūzą ignoruoja žuvytės pas manęs :v-ar . Taip pat dėl pašaro , nes girdėjau kad raudonas pašaras patinka lynams, bet dabar naudoju tesiog ne kontrastinga, tamsaus atspalvio:) pasiteisino spalvos kam nors?
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 38
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė