Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #576288   Mike
 23 Bir 2014 09:14
Dar kelios. Didžiausia 44 cm, 1215 g.:
Paveikslėlis
Laiku vandenį pradėjo kelti. Tik va viena "Chubiką" man nunešė. Gaila žuvies, ilgai dar vartaliojosi bandydama atsikratyti masaliuko. Matyt valas pasitrynęs buvo.
 #577636   Me2za
 30 Bir 2014 08:43
Aqua v. rašė:
Replay rašė:Panasu kad Aqua labai negatyviai ant visu forumo dalyviu nusiteikes....
Nereikia daryt apibendrinimu, kaip 'ant visu'.
Yra protingu bicu, geru zveju. Gal nepuolu :gėlė : koks tu geras zvejas, kokie grazus masalai, koks tu grazus :oops: :lol: ; bet daznam zvejuj, uzdavusiam klausima pvz PM, atrasau atvirai ir placiai (kiek sugebu :oops: ). Ne visiem aisku, bet daznam.
Deja, didesne dalis '''kolegu''' prie upes vietoj 'laba diena' saukia 'ka pamemei!!?',
arba paklaust sugeba tik taip: 'M.... rašė: ... dėmesio laukia :D ... pasakyk, ... ant ko gaudai šamaičius? :)';
o mano kantrybe ir tolerancija toli grazu ne kaip N. Ozelytes :oops: :)

Galu gale, Replay, as i tamstos posta isvis niekaip neatrasiau, i tamsta nesikreipiau, tamstos nevertinau, neizeidinejau. Tai gal tamsta kiek perdaug susireiksmines, jei manot, kad privalejau tai padaryt (butinai atsakyt) :donknow'
Nu ponuli, pats postu prieš tai parašiai jog dėl dviejų prašančių čia burnos neaušinsi. Tai pakankamai mandagiai su lengva ironija ir paprašiau, nes tikrai ir man įdomu kaip su spinu nuo kranto šamą suviliojai. O vą to purvo, kurio papylei, tai čia visai nereikėjo.

P.S. Su tais "duodančiais" ir "prašančiais" visiškai nupjovei į pievą. Čia tik skatini konfrontaciją.
 #577818   Aqua v.
 30 Bir 2014 19:31
Dar pora grazesniu sapaliecu :gutgut
20140629 0001.jpg
20140629 0002.jpg
Didysis papuole ant ypac ryskiai perdazytos nemazo kalibro blizges (saudykle siaip i kadra papuole, salia blizges :) )

~1.5kg 'sapalienos' (didysis sapalas) parsiveziau, testuosiu Arabo kinietiska :grin: recepta
Sapalams nelabai pasiseke, jei receptas geras... :oops: :)
 #577861   Wytux
 30 Bir 2014 22:33
Aqua v. rašė:...~1.5kg 'sapalienos' (didysis sapalas) parsiveziau, testuosiu Arabo kinietiska :grin: recepta
Sapalams nelabai pasiseke, jei receptas geras... :oops: :)
Man mazesnis nesigavo - neperkepe. Arba kazka netaip dariau, arba reikia mazesnius kept.....
 #578551   Marka
 03 Lie 2014 11:25
-:saliut prisižiūrėjau kaip Aqua ir Shelwis šapalus daužo Nemune, galvoju reik ir man Nemuno rėvas patikrinti. Pirmadienio vakare ėjau apsižiūrėti savo medžioklės plotų, kurie tinkami storasprandžiam būtų. Radau kur Nemunas kai virdulys verda ''plot galvoju reik pramest ir tuojau pat pirmas mano šapalas yra ;-var-var. tiksliau šapaliukas :oops: nei šapalas. Nu galvoju reiks rimčiau pasiruošus grįžti į šitą vietą, nes buvo jau vakaras, purškė lietus, o ir voblerius tik kelis turėjau

Paveikslėlis

Atsikėliau šiandien prieš penkias, pažiūrėjau pro langą giedra, čiupau masalus ir atgal pas šapalą :cool: ko tik nemėčiau, kaip tik netraukiau, kokiem tik dievam nesimeldžiau o šapalo kaip nėr taip nėr :shock: apie septintą iš už krūmų saulė išlindo ir kažkam neatlaikė nervai !-kliovas-! traukiu jaučiu kad susna, bet labai tikiuosi dar vieną šapaliuką pamatyt, rezultatas :!fig! ešerys :-ug

Paveikslėlis

Tai taip iki aštuntos tik metimus pasitreniravau nei kliovo nesulaukęs, pajudėjau į darbą :mėlynvarla

Keli klausimai specam :?:

Ten kur pats sraunumas seklu, matosi akmenuotas dugnas, lopais suaugusios žolės o į Nemuną įsikiša špikis, nuo jo pagrinde ir mėčiau, visai patogu buvo apmėtyti vietas prieš rėvą ir kartu pasroviui paleidus voblerį jį parsitraukti per pačia rėvą, ar labai sumažinau tikimybę nepatikrinęs kelių šimtų metrų ruožo, o apsistojęs praktiškai vien ant to špikio? Klausiu nes nežinau ar šapalai atsitraukia tolyn kur upė gerokai ramesnė, nes tiek į vieną tiek į kitą pusę nuo rėvos driekiasi įlankos (kuriose beje lydekos festivalius darė) kur vanduo tik vos vos teka.

Dar kitas klausimas, rėva buvo ganėtinai plati ir nepavyko voblerio užmesti tiek kad permesčiau ją visą (ilgesnis kotas, plonesnis valas būtų pagelbėjęs), ar gali būti, kad šapalas stovės vidury Nemuno ir lauks kol mano čiubikas atskridęs patrauks sraunaus kranto link?

Kad aiškiau būtų:

Paveikslėlis

Ir trečias klausimas, ankstyvas ir vėsus rytas, rūkas, rėva šešėlyje apie pasišildymą saulutėj nei kalbos nebuvo, čia minusai?
 #578556   Jackfish
 03 Lie 2014 11:38
Turi lipt ne ant pacio spikio, o pradet metyt isibrides dar pries pacia damba ir taip is leto arteti i pati smaigali ar sekliu.
 #579262   Aqua v.
 07 Lie 2014 13:19
Man tai geresni sapalai (ir ne tik) toliau kimba ant metalo, kartais labai egzotisku spalvu :)
Paveikslėlis

sita (link 1.5kg) - ant fluoro pink+balta blizge :eek: Paveikslėlis

Tai pasidaziau dar pora einamu 'sapaliniu' :) Paveikslėlis
20gr, kaip tik :gutgut Nemuno-Neries revoms :)

va, kad sitie(os) kimba ant belekokiu dydziu ir spalvu - :donknow' nestebinaPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
voblos irgi pasirodo fotkese :) :oops: , reikia ir ju turet ribalkej... :grin:PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
 #579286   Marka
 07 Lie 2014 15:56
o aš apie 19h bandžiau, tai irgi tik peilis vienas susidomėjo vobleriu mano, liepiau šapalą atsiųst ir paleidau, ėmė šitą

Paveikslėlis

o kaunietiški šapalai labiau aukštą ar žemą vandenį mėgsta?
 #579307   Aqua v.
 07 Lie 2014 17:48
Uz sapalus neatsakysiu :oops: :) ,
bet as anuos labiau megstu gaudyt prie zemesnio/vidutinio vandens. Gal del to, kad mieliau gaudau toliau nuo kranto, ir nelabai patinka akivaidus sekliai (nu, kur 20~30cm :grin: ).
 #581232   vaitko
 18 Lie 2014 18:20
Tyla cia... Ka Kaunas? Kaip sekas? Atosotogu paeme visi ir isvyke ar nekazka Su laimikiais? As po ilgos priverstines pertraukos leksiu ryt nuleist gara tik nzn dar ar Nemunan kokia lydekike damboj patrolint reiktu bandyt ar salatuka Neri ar kad ir tam paciam Nemune... Parasysiu kaip sekes o daba jus parasykit kaip jums :)
 #581616   Mike
 22 Lie 2014 08:18
Vakar kažkaip susivokiau, jog jau porą savaičių netikrinau kaip meknės Nemune gyvena. Gyvena. Meknių pilna, tik kad jos rupūžiokės nekimba. Dar šviesoje viena susigundė, o po to tik kelis bakstelėjimus turėjau. Bet jau sekiojo paskui vobleriuką ir bulkavo aplink, tai gražu žiūrėti. Manau, tokiais atvejais su museline į vienus vartus gaučiau.
 #581720   Namiokas
 22 Lie 2014 18:54
snd meginau nery pasedet su donkem,uzsidejau karmuskes ir su kedainiu grudu pasaru kibimu nulis,nezinau turbut as sugebu pasara sugadint,nes pries savaite karsiuka su svinu isejo pagaut...
 #581772   Aqua v.
 22 Lie 2014 23:20
19.30 (daros lydekine valanda X),
karsta, mazas masalas,
~84cm, ~3.8kg,
viskas beveik 1=1 :shock: kaip praeita savaite Nemune - viewtopic.php?f=40&t=308&start=720#p581130
(Marka, tik neisduok aferos mechanikos ;-) )
PaveikslėlisPaveikslėlis

Tiesa, si kart ~90km nuo praeito tasko (anas buvo Dzukijoj)

Ir masaliukas, vietoj 44vobleriuko - 5gr upetakine/sapaline blizgute.Paveikslėlis
pavadelis - tik 0.3 FC, buvo stresiukas sioks toks :x
 #581803   vaitko
 23 Lie 2014 09:03
Aqua v. rašė:19.30 (daros lydekine valanda X),
karsta, mazas masalas,
~84cm, ~3.8kg
Vaje vaje smagumelis :) as naktim sapnuoju sita momenta kada uzkibs panasaus kalibro ir bus galima pasimegaut adrenalinu :) o kokioj vietoj t.y. kazkur palei zoliu smora damboj, ar labiau srovej, ar duobej ar kur tupejo sitas kepsnys?
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 28
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė