Įdomumui - kodėl netinka paprastas kotas ? O kas yra sunkesni masalai ?
Tie, kurie skirti downrigger, turi labai storą rankeną (kam ji reikalinga - nežinau, bo downriggerio neturiu). Man tas nepatiko (parduotuvėje ne kart apžiūrinėjau). Maža to, taviškio svoris 386 g kaip kad ir nelabai džiuginantis. Aišku, mėtyt su juo nereik, bet vis tiek ...
Draugas su 10-30 g išmetimo 2.10 m spiningėliu 15 cm / kokia 50 g voblas tampė. Žiauru, baronka gaunasi, bet įmanoma. Su kokia 50-70 g išmetimo manau galima normaliai velkiaut vos ne su maksimaliais masalais.
Aš kai neišrankus, tai didelius su jerk'iniu velkiauju, bet tau to nepatariu. Trumpi jie ir per kieti - nelabai ... Pas mane 1.8 m, tikrai ne kas.
Dideliems masalams imčiau kokia ~ 2.4 -2.7 m kastinginį + multiką. Net ir lievas multikas laiko normaliai ir žvejot daug maloniau nei su beinercine. Čia kalbu apie didesnius masalus. Mažiems beinercinė geriau - paėmei ir užmetei. O didelio masalo ar tai ar taip neužmesi tiek, kiek reik, reiks atleidinėt valą. + su multiku atleidinėt masalą patogiau + parpumpuot kokį nors 18 cm whitefishą patogiau