Meginau vakare, tai nieko, o ryte apie 4:30 tik atejus pirmas metimas ir po minutes vienas jau krante, dar po valandos beveik kitas, tik nuejo su viskuo.
ar dabar, ar paskui, ar bet kada - dauguma zuvu pagrindinis gaudymo laikas yra ankstyvas rytas ir velyvas vakaras, kai kuriu - naktis. tad reik pabandyt ir zinosi. as kiek esu bandes svintant, tai nesu pagaves lyno (tiesa, ne tiek daug kartu ir bandziaulioncius rašė:Dabar geriau meginti juos vakare ar ryta gauditi?
o prie ko cia pavadelis?saulux rašė:Zodziu sitacija tokiaGaudau nedideleje akyje tarp zoliu, gylis tarp 1 - 1.5m guldau ant dugno. Visada paberiu keleta kukuruzu, ant kabliuko taip pat kukuruzas. Daznai matau kaip zolese ateina po truputi kazkas rausdamas dumbla (kyla tankus debesiukai burbulu). Pradeda burbuliuot mano gaudomoje akyje ir salia jos, bet masalo neima. Zodziu praplaukia, bet vos tik zuvis ''iseina'' as paberiu mazyte saujele kukuruzu ir po keletos minuciu matau kaip vel sugryzta ir pradeda raust. Ir taip keleta kartu is eiles kol galiausiai sutemsta ir baigiasi aktyvumas
Kartais vos vos timpteli pludele bet viskas tuom ir baigiasi. Jei masala pakeliu virs dugno, pradeda tampyt kuojytes ir raudeles
Valas 0.2mm, pavadelis 0.14mm apie 25cm suristi kilpa i kilpa, pludele 2g svarelis lengvai uzspaustas (beveik slankioja) sratukas virs pavadelio. Bandziau truputi ilgesni pavadi, bet pasirode nepatogu nes sunkiau pataikyt i aki ir kai paima kuoja ar raude, iskart lenda i zoles ir kai pludele sudirba zuvis jau buna isukusi vala zoleje
ka patarsit kolegos
bandziau ir pora kukuruzu, ir pusele kabint... Gal ilgint pavadeli?
pugzliai ir eseriukai ima kukuruza???lioncius rašė:vienoje vietoje matosi vaiksto lynai, bet smulkme eseriukai ir pugzlei pirmiau ryja slieka net ir kukuruza, kaip jais atsikratyt
kam toks ilgas pavadelis lynui? as naudoju 6 - 7cm pavadeli daug maziau raudes taso lynas tikrai nesibaido . svinas kad kuo lengliau slankiotu plude pusiau gulinti. ir kiek gaudes lynus gal 5 skirtinguose ezeruose ir kauno mariose nera geresnio masalo uz dzika. ypac jai uzaugintas pacio pvz zuvies atliekose.saulux rašė:Zodziu sitacija tokiaGaudau nedideleje akyje tarp zoliu, gylis tarp 1 - 1.5m guldau ant dugno. Visada paberiu keleta kukuruzu, ant kabliuko taip pat kukuruzas. Daznai matau kaip zolese ateina po truputi kazkas rausdamas dumbla (kyla tankus debesiukai burbulu). Pradeda burbuliuot mano gaudomoje akyje ir salia jos, bet masalo neima. Zodziu praplaukia, bet vos tik zuvis ''iseina'' as paberiu mazyte saujele kukuruzu ir po keletos minuciu matau kaip vel sugryzta ir pradeda raust. Ir taip keleta kartu is eiles kol galiausiai sutemsta ir baigiasi aktyvumas
Kartais vos vos timpteli pludele bet viskas tuom ir baigiasi. Jei masala pakeliu virs dugno, pradeda tampyt kuojytes ir raudeles
Valas 0.2mm, pavadelis 0.14mm apie 25cm suristi kilpa i kilpa, pludele 2g svarelis lengvai uzspaustas (beveik slankioja) sratukas virs pavadelio. Bandziau truputi ilgesni pavadi, bet pasirode nepatogu nes sunkiau pataikyt i aki ir kai paima kuoja ar raude, iskart lenda i zoles ir kai pludele sudirba zuvis jau buna isukusi vala zoleje
ka patarsit kolegos
bandziau ir pora kukuruzu, ir pusele kabint... Gal ilgint pavadeli?
Tai turbūt dar nematei kaip jie iškišę nugarinius pelekus kaip rykliai suka ratus aplink plūdęėrnis rašė:nieko žiauriau turbūt nebgali būt
kadangi kur aš pastoviai šėriaus buvo užimtatench rašė:Tai turbūt dar nematei kaip jie iškišę nugarinius pelekus kaip rykliai suka ratus aplink plūdęėrnis rašė:nieko žiauriau turbūt nebgali būt.
Prisivalgę jie matyt jau buvo... Jei telkiny yra pakankamai jų naturalaus maisto, visai gali būti kad kol atejo iki taves, pilvai jau buvo prikimšti - tai turėjo laisvo laiko ir, aišku, negalėjo praleist progos patrolinti meškeriotoją.
Aš sekmadienio vakarą, nors ir pūte tas stiprokas šiaurės vėjas, vis dėlto porai valandų įlindau į mano mėgstamus nendrynus. Tai apie saulėlydį paemiau porą po ~1kg. Ir abu kibimai tokie konkretus kaip gelžbetonis - truputi kilstelėjo plūdę ir iškart nuvažiavo (seniai tokių nemačiau). Vienas ant 2 naktinių, antras - ant kuokšto mėšlinių.
O pas tave čia kelintą valandą veiksmas vyko/nevyko?
Nu but idomu paziuret, kaip kilo lynas ima du naktinius ir iskart veza.tench rašė: Aš sekmadienio vakarą, nors ir pūte tas stiprokas šiaurės vėjas, vis dėlto porai valandų įlindau į mano mėgstamus nendrynus. Tai apie saulėlydį paemiau porą po ~1kg. Ir abu kibimai tokie konkretus kaip gelžbetonis - truputi kilstelėjo plūdę ir iškart nuvažiavo (seniai tokių nemačiau). Vienas ant 2 naktinių, antras - ant kuokšto mėšlinių.
Teko matytitench rašė:Tai turbūt dar nematei kaip jie iškišę nugarinius pelekus kaip rykliai suka ratus aplink plūdęėrnis rašė:nieko žiauriau turbūt nebgali būt.