Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #572372   Donis
 05 Bir 2014 08:07
looking4snow rašė:
Donis rašė:kaikuriuose bebrynuos gal ir buna didesne koncentracija upetakiu,bet tikrai ne didziausi
Ooo, geras. Pasirodo ne as vienas balta varna. :grin: Nes visada stebiuosi, kaip cia visi mini bebrynus, kaip upetakiu eldoradus, kad ten monstrai visokie gyvena ir pan., ir kad jie sega pravedinejant giliausioje "uztvankos" vietoje. As asmeniskai gaudau upetakius jau nesuskaiciuoju kiek sezonu, bet NE VIENO didelio nepagavau bebryne. Kai tuo tarpu jau ne viena desimtis virs 40 ir vienas kitas 50-55 cm pagauti. :grin:

todel,kad jie tenai neturi ilgalaikio stabilumo,plius lengvas grobis udrom,ir koks ten gyvenimas,kai virs galvos bebrai malas :grin:
 #572434   krioklis
 05 Bir 2014 11:59
JustasM rašė:Žinau viena upės ruožą, kur net trys ar keturi bebrai gyvena... ir pastoviai baido upėtakius kai pabaidau juos. O naikinimas pastačius spąstus bebrams skaitysis brakoneriavimas... o nušauti, tai juos nėra ką veikti, per penkis metrus pamatai kai prieini tyliai, oi kariauju su jais :twisted:
Nu taip atrodo, turiu pazistama medziotoja sake kol islenda i kranta kad galima butu nusaut tenka vos ne pusdieni pratupet. O uodegos isrukytos tai niam niam niam koks skanumelis :gutgut
 #572448   JustasM
 05 Bir 2014 12:31
Aš ne medžiotojas, o ką vandenį šauti negalima? aišku girdėjau kad jie paskęsta, bet ir gyliai metras visur :grin:
 #572584   Sokratas
 05 Bir 2014 17:38
tas metras gali pavisrsti į 2-3, jei pridėsi dumblo sluoksnį :lol:
 #572590   Zverskis
 05 Bir 2014 18:03
rezidentas rašė:Iš wiki, pirmas informacijos pateikimas: "Lietuvoje bebrai nuo seno gyveno Nemuno baseine. Jų liekanų randama piliakalniuose, durpynuose. Bebrai šalyje buvo intensyviai medžiojami dėl mėsos (ypač uodegos), kailio ir sruoglių. 1555 m. švedų kronikininko Olaus Magnuso „Šiaurės tautų istorijoje“ rašoma, kad Lietuva buvusi pagrindinė bebrų kailių tiekėja Europoje. 1529 m. bebrų medžioklė buvo nustatyta Pirmajame Lietuvos statute: bebravietėse uždrausta lankytis pašaliniams asmenims, o laukų darbus leista dirbti tik atstumu „kokiu stiprus vyras nuo jų galėjo nusviesti pagalį“ - nežinau, kas tada yra atvežtinis arba invazinis. O gal tada reikia laikyti žmogų invaziniu padaru, kuris plinta kaip Sasnovskio barštis. AM invazinių rūšių sąraše bebro nėra http://www.am.lt/VI/article.php3?article_id=12288

Irgi kazkur skaiciau, kad bebrai Lietuvoj vienu metu buvo del intensyvios medziokles visiskai isnyke - todel po to buvo vel introdukuoti is kitu saliu. Gal del to kai kur vadinami "invaziniais", nes nebe autentiski:).
 #572679   krioklis
 06 Bir 2014 00:36
rezidentas rašė:Iš wiki, pirmas informacijos pateikimas: "Lietuvoje bebrai nuo seno gyveno Nemuno baseine. Jų liekanų randama piliakalniuose, durpynuose. Bebrai šalyje buvo intensyviai medžiojami dėl mėsos (ypač uodegos), kailio ir sruoglių. 1555 m. švedų kronikininko Olaus Magnuso „Šiaurės tautų istorijoje“ rašoma, kad Lietuva buvusi pagrindinė bebrų kailių tiekėja Europoje. 1529 m. bebrų medžioklė buvo nustatyta Pirmajame Lietuvos statute: bebravietėse uždrausta lankytis pašaliniams asmenims, o laukų darbus leista dirbti tik atstumu „kokiu stiprus vyras nuo jų galėjo nusviesti pagalį“ - nežinau, kas tada yra atvežtinis arba invazinis. O gal tada reikia laikyti žmogų invaziniu padaru, kuris plinta kaip Sasnovskio barštis. AM invazinių rūšių sąraše bebro nėra http://www.am.lt/VI/article.php3?article_id=12288
As manau kad tais laikais Lietuvos teritorija buvo issipletusi stipriai, gal tos bebrus ir medziodavo dabartineje Baltarusijos teritorijoje is kur tarybiniais laikas juos ir importavo i Lietuva.
 #572733   biofizikas
 06 Bir 2014 09:18
turiu bendradarbi baltarusi tai jie nevalgo bebrienos ir stebisi kai mes darbe kazkada bebrienos saslyka slemstem, tad jie nemedzioja bebru ir ju nevalgo :)
 #572753   JustasM
 06 Bir 2014 10:13
Po darbo.

Paveikslėlis

Patikrinau nebandyta ruožą kur pagaudavau žemiau tik upėtakių. rezultatas per tris valandas. 8 lydekos, nuo pusės kilo iki virš kilo. šapaliukas nelegalas, ir 7 upėtakiai nuo 25 iki 40cm. Pernai tų lydekų išvis nepagaudavau, šiemet kaip priviso jų tai madinga pas mane tapo styga naudoti žvejojant upėtakius, pigiau kažkaip :lol:

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #572788   GeneroL
 06 Bir 2014 12:48
Oplią kokie gražuolei :))) ant ko sugavai jei nepaslaptis ? ;)
 #572943   Anemonas
 06 Bir 2014 21:49
JustasM rašė:Pagrinde ant timon trocolor 55s bei dirbo zipbait rigge 56sp
Cia zemaitijoj, ar kitam Lietuvos gale?
 #572966   RastaMan
 06 Bir 2014 23:17
Anemonas rašė:Cia zemaitijoj, ar kitam Lietuvos gale?
Vaikis iš klaipėdos ir veiksmas po darbo, tai turbūt, kad ne kitam Lietuvos gale ;-)
 #572979   JustasM
 07 Bir 2014 02:13
RastaMan rašė:
Anemonas rašė:Cia zemaitijoj, ar kitam Lietuvos gale?
Vaikis iš klaipėdos ir veiksmas po darbo, tai turbūt, kad ne kitam Lietuvos gale ;-)
:-D :gutgut
 #573501   RastaMan
 09 Bir 2014 21:51
andriuskiela :gutgut
 #573539   Jozhas
 10 Bir 2014 07:11
RastaMan rašė:andriuskiela :gutgut
Sveiki vyrai! Nesu susidures su upetakiais, kazkada senai vaikysteje vilneleje ant slieko buvau tik uzkabines :D Pagrinde zvejoju dugninemis ir pludinem, kelis kartus per metus vaziuoju ant lydeku. Sis savaitgalis nusimato Pabradeje, tai be zvejybos 3 dienas isbut man bus sunkoka :D Kazkodel nusprendziau galbut pabandyt uzkabint koki upetaki, sakykit ar yra Zeimenoje isvis ju, gal tai beprasmiska? Gal geriau kur i sona nulekt karsiu pabandyt patraukt? Ir ant ko geriausiai jie ima? Turiu daug skirtingu guminuku, vobleriu, bet jie lydekoms, didoki tokie visi. Patarkit kolegos :)
 #573610   Zverskis
 10 Bir 2014 11:30
Jozhas rašė:
RastaMan rašė:andriuskiela :gutgut
Sveiki vyrai! Nesu susidures su upetakiais, kazkada senai vaikysteje vilneleje ant slieko buvau tik uzkabines :D Pagrinde zvejoju dugninemis ir pludinem, kelis kartus per metus vaziuoju ant lydeku. Sis savaitgalis nusimato Pabradeje, tai be zvejybos 3 dienas isbut man bus sunkoka :D Kazkodel nusprendziau galbut pabandyt uzkabint koki upetaki, sakykit ar yra Zeimenoje isvis ju, gal tai beprasmiska? Gal geriau kur i sona nulekt karsiu pabandyt patraukt? Ir ant ko geriausiai jie ima? Turiu daug skirtingu guminuku, vobleriu, bet jie lydekoms, didoki tokie visi. Patarkit kolegos :)
Zeimenoj manau kur kas didesne tikimybe pagaut lydeka, nei upetaki, mano nuomone per didele upe tikslinei upetakiu zvejybai. Arba reikia puikiai tikslius taskus zinot, kur upetakis sedi. Jei ju nezinai, tai siulau geriau lydekas zvejot - arba toj pacioj zeimenoj, arba ezeruose, kuriu netruksta aplink.
 #574207   Zuvininkas
 12 Bir 2014 21:25
Sveiki ekspertai gal padėsit atskirti rūšį, čia vaivorykštukas ar šlakiukas, aišku foto prastos kokybės, bet man į margį neneša, nes visas balkšvas, taškai tik juodi ir kur šoninė linija eina violetinė juosta. Sugautas ir paleistas Žeimenos intake.
Prikabinti failai
2014 20.23.20.jpg
 #574216   Zuvininkas
 12 Bir 2014 21:36
Tą žvejybą dar šitas buvo sugautas irgi koks tai išblyškęs, bet jau matesi raudonu taškų ir gelsvas atspalvis.
Prikabinti failai
2014 17.23.10.jpg
 #574368   JustasM
 13 Bir 2014 10:28
vaivorikštukas, rudenį jau kur kas didesnis bus jei koks murzius nepagaus ;-)
 #574783   Vvigass
 15 Bir 2014 15:30
Sveiki. Kas vakar buvot Minijoj prie Stonaičių, su museline? Stovėjau įsibridęs upėje, o muselinis lyg ir biškį paklydęs pradrožė apaugusiu krantu pasroviui, kaip įtariu, jau po žvejybos gal, apie 22 val. Jei save atpžino kas, parašykit į PM :)
 #574796   iusegun
 15 Bir 2014 16:29
vakar pavyko ir man pagauti 2 is 4000 siais metais izuvintu vaivorykstuku.
gal kas zino kokias tikslais jie zuvinami? cia pramogai zvejams? tipo game fishing? o kaip su margaisiais, neisstums jie marguju?
Prikabinti failai
Resize of 20140614_162801.jpg
Resize of 20140614_162801.jpg (92.65 KiB) Peržiūrėta 7993 kartus(ų)
 #574905   SauliusM
 16 Bir 2014 09:33
iusegun rašė:vakar pavyko ir man pagauti 2 is 4000 siais metais izuvintu vaivorykstuku.
Kur ir kada cia kas jais zuvino? :lol:
va taip vat sklinda legenda apie baltaji tigra...
is tu 4 tukstanciu tai planuojama zuvint 1000 vnt i Kairenu tvenkini ir 3000 i Nikajaus upeli (kur mokslininku duomenim marguju nera ir upelis teka tarp dvieju ezeru Zarasu rajone) jei jau taip.
http://www.maps.lt/map/default.aspx?lang=lt#q=nikajus

o sitie, kuriuos cia gaudot, tai ryskiai bus tiesiog pabege is kokio nors zuvininkystes ukio.
 #575135   looking4snow
 16 Bir 2014 22:50
Kol jus cia vaivorykstes ganot, buvau iki Indijos nulekes. Pasirodo kelione ne tokia brangi ir net lektuvo nereikejo. :grin:
 #575188   Salokym
 17 Bir 2014 09:33
looking4snow rašė:Kol jus cia vaivorykstes ganot, buvau iki Indijos nulekes. Pasirodo kelione ne tokia brangi ir net lektuvo nereikejo. :grin:
Labai Akmenuota? :)
  • 1
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė