Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #571779   Slovak
 02 Bir 2014 13:52
Arturijus rašė:ir puikus ju ikru naikintojas.
o lydeka ir upetakiu mailiaus naikintojas.

Bet moksliniu tyrimu kas kam didesne gresme kelia nera :)
 #571794   Seraphim
 02 Bir 2014 14:51
per amžius lydekos upėtakių neišnaikino, o vat dabar suės visus upėtakius. Tikrai analogas su žvirbliais
 #571797   Slovak
 02 Bir 2014 15:18
ir kaliuskos kol kas visu ikru nesuvalge.
Sitie musiai kas kam kenkia be mokslininku isvadu juokingi
 #571800   Pfk
 02 Bir 2014 15:33
suppyx rašė:Upetakiniuose upeliuose lydekas neskit namo arba meskit i krumus :)
o lydekiniame upelyje upėtakius reikia mėtyt į krūmus?
 #571801   t-vilkas
 02 Bir 2014 15:35
Salokym rašė:
bobis rašė:pasisekė tau, Mykolai :)
Aš palikau vakar apie pietus prie upės kuoliuką meškerei paremti , vakare jau neberadau 'viarkt :lol:
Aukšta žolė (per savaitę dar paaugusi) ko gero išgelbėjo. Draugas sakė, kad suradus ir praėjus kokiai 10-čiai minučių toje vietoje kažkokia mašina sustojo ir diedas išlipo nusilengvint. Sekasi kartais žiopliams. :)

Nesusijęs klausimas: kas Vilniuje ritės techninę profilaktiką galėtų atlikt? :-D
nunesk i triturus fabijoniskese, ten toks vidas yra, visai gerai daro, 20 litu kaina. jei reikia ir guolius pakeis, jei kazkokie jau garsus leis.
 #571805   Salokym
 02 Bir 2014 16:12
t-vilkas rašė:nunesk i triturus fabijoniskese, ten toks vidas yra, visai gerai daro, 20 litu kaina. jei reikia ir guolius pakeis, jei kazkokie jau garsus leis.
Ačiū! ;uolrait
 #571865   RastaMan
 02 Bir 2014 21:53
JustasM rašė:...Sekmadieni ryte vis nesinorėjo iš lovos lipti, žadintuvas nuskamba 03:40 pažiūriu pro langą, vėsoka, tad dar nusnaudžiu, ir galiausiai buvo esminė klaida rytinės žvejybos...
O aš šeštadienį kibimų sulaukiau visą laiką kiek buvau prie upės (pradėjau tik 07:30 ir baigiau kažkur 13:00), tikrinau naują upelį, nenuvylė :gutgut . Pirmu metimu pasirašė nedidelis :-D , galvojau bus #opa, bet ne, žvejybos rezultatas +-20 kibimų, didžiausi ištraukti - vienas lygiai 40 cm, pora 37 cm (fotke turiu, bet nesinori net rodyt nes kokybė, tai :/nek :/nek :/nek )
P.S. turiu klausimą apie bebrų užtvankas. Ardot/neardot? Verta/neverta?
 #571873   dinderis
 02 Bir 2014 23:15
Salokym rašė:
t-vilkas rašė:nunesk i triturus fabijoniskese, ten toks vidas yra, visai gerai daro, 20 litu kaina. jei reikia ir guolius pakeis, jei kazkokie jau garsus leis.
Ačiū! ;uolrait
Dar yra geras meistriukas:
MARIKS, UAB parduotuvė

Jurgio Baltrušaičio g. 9 - 164, Vilniaus m., Vilniaus m. sav., LT-06145

Tel: (8 5) 2794064
 #571877   Sokratas
 03 Bir 2014 04:55
RastaMan rašė:
JustasM rašė:...Sekmadieni ryte vis nesinorėjo iš lovos lipti, žadintuvas nuskamba 03:40 pažiūriu pro langą, vėsoka, tad dar nusnaudžiu, ir galiausiai buvo esminė klaida rytinės žvejybos...
O aš šeštadienį kibimų sulaukiau visą laiką kiek buvau prie upės (pradėjau tik 07:30 ir baigiau kažkur 13:00), tikrinau naują upelį, nenuvylė :gutgut . Pirmu metimu pasirašė nedidelis :-D , galvojau bus #opa, bet ne, žvejybos rezultatas +-20 kibimų, didžiausi ištraukti - vienas lygiai 40 cm, pora 37 cm (fotke turiu, bet nesinori net rodyt nes kokybė, tai :/nek :/nek :/nek )
P.S. turiu klausimą apie bebrų užtvankas. Ardot/neardot? Verta/neverta?
jei laiko negaila, tai gal vertėtų :)

Bet, kiek čia diskutuota tais klausimais, tai, kaip ir bergždžias reikalas, išardysi- atstatys...Nebent ten pastoviai lankaisi, ir pastoviai prižiūrėsi tas bebrų ,,strojkes" :).
Ir dar , Donis lygtais bovo pamėtėjęs gerą patikrintą praktikoj mintį, kad, jei nenori kad užtvanka būtų atstatyta, reikėtų išardytos užtvankos vietoj, kažkaip tai įtaisyti vamzdį, tada bebrai stato satato, o vanduo kaip bėgo taip bėga, jiems tas nesuprantama, ir jie pasitraukia....
 #571930   gintaurelis
 03 Bir 2014 11:29
Teko ardyti bebrų užtvanką vieną kitą.
Literatūroje nurodoma, kad geriausia jas ardyti prieš upėtakių nerštą, kad jie galėtų migruoti per didesnį vandens plotą ir susirasti geresnę vietą.
Praeitais metais, rugsėjo mėnesio pabaigoje, teko išardyti vieną užtvanką. Buvo žuviai neįveikiama, už užtvankos upelis visiškai nebetekėjo, uždumblėjęs net baisu.
Šiais metais aplankytas tas pats upelio ruožas ir apžiūrėta buvusi užtvanka. Rezultatas: upelis toje vietoje sraunus, uždumblėjusių vietų nėra ir užtvanka neišardyta.

Kita užtvanką išardyta šių metų gegužės pradžioje. Rezultatas: po poros savaičių bebrai atstatė senąją ir netoliese pastatė dar vieną.

Kaip suprantu, tai bebrai yra aktyvus per visą vasarą, o rudenį jie neatstatinėja užtvankų, todėl jas efektyviau griauti rudenį.:)
 #571932   Sokratas
 03 Bir 2014 11:54
gintaurelis rašė:....
Šiais metais aplankytas tas pats upelio ruožas ir apžiūrėta buvusi užtvanka. Rezultatas: upelis toje vietoje sraunus, uždumblėjusių vietų nėra ir užtvanka neišardyta.
......................
įtariu čia klaidą įsivėlus...
 #572054   RastaMan
 03 Bir 2014 20:57
gintaurelis rašė:Teko ardyti bebrų užtvanką vieną kitą.
Literatūroje nurodoma, kad geriausia jas ardyti prieš upėtakių nerštą, kad jie galėtų migruoti per didesnį vandens plotą ir susirasti geresnę vietą.
...Buvo žuviai neįveikiama, už užtvankos upelis visiškai nebetekėjo, uždumblėjęs net baisu...
Analogiška situacija ir pas mane ir mintis panaši, kad pabandyt prieš nerštą gal pasidarbuot tik va klausimas ar tai padės :-D užtvanką gal ir sunaikinsiu, bet bebrai liks ir turbūt ne ką ilgiau užtruks naują pastatyt nei aš seną griausiu :-D :-D .
P.S. apie vamzdžio panaudojimą pamenu jog rašyta buvo
 #572081   rezidentas
 03 Bir 2014 21:50
Žemaitijos upeliuose, bebrų užtvankos sudirba gerai po lietaus. Būtent prieš jas nusėda nešmenys, dėl to žemiau užtvankos gali gaudyti upėtakius. Su gamta nepakovosi. Patiko man seno Kuršių nerijos žvejo-kuršio pasakymas apie ruonius. "Ne jie (ruoniai), o aš esu svečias pas juos. Taigi negaliu pykti, kad žuvį valgo." Turbūt tas pats ir su bebrais.
 #572105   Sokratas
 03 Bir 2014 22:35
na taip, ir kai tu pasistatysi namuką netoli upelio, o jį patvenks užsiveisę bebrai, o tavo kiemą ir daržus pradės semti vanduo, tu nieko nedaryk, o susikrauk čemodanus , vaikus ir žmoną, ir važiuok statyti kito nemelio aukštėliau kur... :lol:
 #572110   Slovak
 03 Bir 2014 23:01
ubuntu rašė:Zmogus kazkodel labai linkes kistis i gamta ir padaryti "tvarka", griauti, naikinti, statyti, veisti, BET gamta pati be musu tvarkosi zymiai geriau.
jeigu zmogus isniktu, tada taip
 #572112   ubuntu
 03 Bir 2014 23:10
bobi, juk ne apie tai kalbeta, kam viska taip dramatizuoti... buvo kalbama apie bebru uztvankas kazkur bruzgynuose ir apie ju poveiki upetakiams ir kaip mes galime padeti jiems griaudami tas uztvankas... O juk ir bebrai ir upetakiai sugyveno kol nebuvo musu, manau ir dabar neprazus jei "nepadesim". O galu gale, juk visgi tame upelyje gyvena ne tik upetakis ir kodel jis turi kazkoki pranasuma ir didesne verte gyventi nei bebras? Jie abu, kaip ir galybe kitu gyvybes formu, yra vienodai svarbus.

P.S. Kazkaip jauciu, kad tamsta laikote nuoskauga nukreipta i mano puse. Tik nesuprantu is kur ji...
 #572117   Sokratas
 04 Bir 2014 02:48
nereikia įžeidinėt rašinėjant nesąmonių, nebus ir nuoskaudų....
------------------------
O aš skaitau, kad žmogus yra aukščiau už bebrą, ir jis turi pareguliuot jų populiacijos kiekį..., o ne bebrai žmonių gyvenimą turi reguliuot, dėl kurių užtvankų užsemiami laukai, miškai supūdomi ir t.t.
Nenaikinant tų parazitų, užtvindomi milžiniški plotai, ne tik brūzgynai, be to jie dauginasi labai dideliais tempais, tie bebrai, užkariaudami vis naujas teritorijas... Ir upėtakiniai upeliai virsta dvokiančiais varlynais, kur upėtakiai negyvens niekada....

Pagal tavo logiką, ir kormoranų nereikia naikinti , nes gamta sureguliuos jų kiekį , ir t.t, ir pn...
 #572192   gintaurelis
 04 Bir 2014 12:28
"Šiais metais aplankytas tas pats upelio ruožas ir apžiūrėta buvusi užtvanka. Rezultatas: upelis toje vietoje sraunus, uždumblėjusių vietų nėra ir užtvanka neišardyta."

Aha, klaida šioje vietoje, turėjo būti užtvanka neatstatyta
 #572320   looking4snow
 04 Bir 2014 20:44
Nepamirskit, kad kol nebuvo zmogaus, vistiek nebuvo tiek bebru, nes juos reguliavo vilkai, lusys ir pan. Todel upetakiai ir neisnyko. Aisku ir su visai nekontroliuojamais bebrais neisnyktu, nes gamta prisitaiko, evoliucionuoja, bet kad apmazetu nerstavieciu, tai labai apmazetu. Kai stambiuju plesrunu praktiskai neliko, bebrai dabar jauciasi puikiai. Nes daugumai medziotoju tik sernai rupi ir i joki kita gyvuna jie vamzdzio nekreipia. Todel visokie mangutai, bebrai, lapes ir t.t. sau sekmingai bujoja.
 #572321   Donis
 04 Bir 2014 21:00
Bebras musu kraste yra atvežtinis padaras,ju seniau isviso nei vieno nebuvo,tad kazkoks kisimasis i gamta cia visai neaktualu,kaikuriuose bebrynuos gal ir buna didesne koncentracija upetakiu,bet tikrai ne didziausi.Daug apie tai diskutuota su ichtiologai,bebrynai gadina upelius,zuvu nerstavietes,palengvina darba brakonieriams,jei i upeli atplaukia nersti šlakys ar lasisa.
 #572348   looking4snow
 04 Bir 2014 23:19
Donis rašė:kaikuriuose bebrynuos gal ir buna didesne koncentracija upetakiu,bet tikrai ne didziausi
Ooo, geras. Pasirodo ne as vienas balta varna. :grin: Nes visada stebiuosi, kaip cia visi mini bebrynus, kaip upetakiu eldoradus, kad ten monstrai visokie gyvena ir pan., ir kad jie sega pravedinejant giliausioje "uztvankos" vietoje. As asmeniskai gaudau upetakius jau nesuskaiciuoju kiek sezonu, bet NE VIENO didelio nepagavau bebryne. Kai tuo tarpu jau ne viena desimtis virs 40 ir vienas kitas 50-55 cm pagauti. :grin:
 #572356   Sokratas
 05 Bir 2014 01:34
aš upėtakius gaudau, bet ne dažnai, netgi retai, bet bebrų užtvankoje iš vis neturėjęs nei kibimo... Nors, aišku , pasiskaitęs, kaip čia kad sako, kad pagauna, patikrinu jas, bet kol kas vis tuščiai... Ir man tos užtvankos atrodo tik blogis, ir ne tik dėl upėtakių...
 #572369   JustasM
 05 Bir 2014 07:54
Žinau viena upės ruožą, kur net trys ar keturi bebrai gyvena... ir pastoviai baido upėtakius kai pabaidau juos. O naikinimas pastačius spąstus bebrams skaitysis brakoneriavimas... o nušauti, tai juos nėra ką veikti, per penkis metrus pamatai kai prieini tyliai, oi kariauju su jais :twisted:
 #572370   rezidentas
 05 Bir 2014 07:55
Iš wiki, pirmas informacijos pateikimas: "Lietuvoje bebrai nuo seno gyveno Nemuno baseine. Jų liekanų randama piliakalniuose, durpynuose. Bebrai šalyje buvo intensyviai medžiojami dėl mėsos (ypač uodegos), kailio ir sruoglių. 1555 m. švedų kronikininko Olaus Magnuso „Šiaurės tautų istorijoje“ rašoma, kad Lietuva buvusi pagrindinė bebrų kailių tiekėja Europoje. 1529 m. bebrų medžioklė buvo nustatyta Pirmajame Lietuvos statute: bebravietėse uždrausta lankytis pašaliniams asmenims, o laukų darbus leista dirbti tik atstumu „kokiu stiprus vyras nuo jų galėjo nusviesti pagalį“ - nežinau, kas tada yra atvežtinis arba invazinis. O gal tada reikia laikyti žmogų invaziniu padaru, kuris plinta kaip Sasnovskio barštis. AM invazinių rūšių sąraše bebro nėra http://www.am.lt/VI/article.php3?article_id=12288
 #572371   Donis
 05 Bir 2014 08:05
Gali buti,per daug nesigilinau,siaip kazkada kazkur buvau skaites ir uzstrigo. Bet .kad bebrynai upeliams yra blogis tai liudija daug faktu,ne tik upeliui,bet ir salia esanciam miskui.
  • 1
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė