Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #565996   Cekasss
 06 Geg 2014 16:50
buvau siandien vienoj kitoj vietoi prie mariu pasidaryt tai tik vienas veikejas gaude prie mariu plezo tai ne kazka visai.gaude ant makaronu.pries savaite sake lupo visi issisiepe nebuvo net vietu.
 #566012   vyrgaz
 06 Geg 2014 17:55
Cekasss rašė:buvau siandien vienoj kitoj vietoi prie mariu pasidaryt tai tik vienas veikejas gaude prie mariu plezo tai ne kazka visai.gaude ant makaronu.pries savaite sake lupo visi issisiepe nebuvo net vietu.
Radai pas ką paklaust..pas makaronščikus.. :lol:
 #566019   Cekasss
 06 Geg 2014 18:33
tai kad tik vienintelis buvo.planuoju savaitgali sest ant mariu tik neisivaizduoju kur ar ant gyliu bandyt ar sekliau kokiam rajone jauciu gal sesiu ant gylio piliuonoj
 #566023   kokonas
 06 Geg 2014 18:40
Nu jo, ir ash atsibeldes i kauna suzinojau kad chebra ant makaronu zhvejoja :)
 #566439   Evaldas84
 08 Geg 2014 09:31
Sveiki,
gal kas galėtų pasidalinti patirtimi ir informacija, kur geriau šiuo metu ieškoti karšių aukštutinėje Kauno marių dalyje (Darsūniškis?)? Pastaruosius kartus teko žvejoti palei Kruonį, tačiau ten karšių niekad nepasitaikė (vien karosai, karpiukai ir vienas kitas plakis). Iš anksto dėkingas.
 #566510   pensininkas
 08 Geg 2014 17:35
Dabar visi karšiai neršia apie Dabintos pusiasalį (lygtais taip vadinas). Ir valstybės tarnautojai skiria nemenkas premijas už pagautą ir paimtą karšį :gutgut ypač iki gegužės 20 d imtinai ::hai-bai
 #566609   kokonas
 08 Geg 2014 22:44
karsiai nersia visur. ne tik prie dabintos. leiskime jiems isnershti. aplamai man nesuprantamas toks draudimas zemupy ir apie dabinta zvejoti negalima bo karsiai nersia. o jau nuo silutes 20 km aukstyn nemunu karsiai nebenersia. visose kauno mariose irgi nenersia tik prie dabintos :) ot istatymai pas mus sukurti.prie mariu nuvaziuoji ir matai kaip nersiancius karsius tysia namo. o paskui skundziasi kad karsiu ner. nekimba, verslinykai viska ishgaude.
 #566987   Megejas_
 10 Geg 2014 20:07
Zvejojau prie bajorkiemio ant dugnines, jokio kibimo ant slieko ir dzyko, meciau kiek iseina, matyt nezinau dar specifikos mariu :? zvejio klausiau tai sake cia daugiau ant pusto kviecio ima, o is kur gauti tu pustu kvieciu?
 #566990   Megejas_
 10 Geg 2014 20:41
Negi kimba ant tokiu? nesitiki man kazkaip :D
 #566992   vyrgaz
 10 Geg 2014 20:50
Kad būtų pilnas komplektas prie pūsto kviečio Būtinai reikia iš kaproninės virvutės surištų 10 cm ilgio Dviejų pavadėlių su Antro numerio kabliukais..Šėrykla Būtinai spyruoklinė, nes tokioj plastelinas ilgiau laikosi..Na ir meškerių kaip minimum 4, su beždžionkom ant signalizatorių..Beje signalizatoriai turi būti nustatyti ant max garsumo, kad visi 100 m kranto ruože girdėtų kad tau kimba..Dar 4 meškeres reikėtų sustatyti maždaug kas 5 m, kad galėtum apgaudyti kuo didesnį plotą..Tokiu būdu žvejojant reikia atsisėsti kažkur už 30 m nuo meškerių, kad nesukiodamas galvos galėtum visas 4 meškeres matyti..Pradžiai tiek.. :gutgut
 #566994   TITANIC
 10 Geg 2014 20:52
Šiandien buvom nuvažiave iš ryto ,,pasėdėti"

Masalas,kaip visuomet dzikas ir sliekas.
Prikabinti failai
CAM00034.jpg
CAM00034.jpg (84.75 KiB) Peržiūrėta 5621 kartus(ų)
 #567029   fishmantas
 11 Geg 2014 09:36
vakar buvo bandymas kauno marias prasnekinti.. bet ir liko tik bandymu.. 4 nurauti/nupjauti pavadeliai ir vienas atlenktas kablys. gaudyta apie 7 m gylyje. kolegai pavyko 1 viena kuoja istraut ir dar buvo keletas nupjautu pavadeliu. aplink signalizatoriai irgi tylejo.
 #567045   kokonas
 11 Geg 2014 12:42
vyrgaz rašė:Kad būtų pilnas komplektas prie pūsto kviečio Būtinai reikia iš kaproninės virvutės surištų 10 cm ilgio Dviejų pavadėlių su Antro numerio kabliukais..Šėrykla Būtinai spyruoklinė, nes tokioj plastelinas ilgiau laikosi..Na ir meškerių kaip minimum 4, su beždžionkom ant signalizatorių..Beje signalizatoriai turi būti nustatyti ant max garsumo, kad visi 100 m kranto ruože girdėtų kad tau kimba..Dar 4 meškeres reikėtų sustatyti maždaug kas 5 m, kad galėtum apgaudyti kuo didesnį plotą..Tokiu būdu žvejojant reikia atsisėsti kažkur už 30 m nuo meškerių, kad nesukiodamas galvos galėtum visas 4 meškeres matyti..Pradžiai tiek.. :gutgut
Butu FB palaikinciau ;)
O seip apibudinai totalu KM ryboka-pijoka :)
ir dar toks diedas atejes ir pamates, kad zvejoji "jo" vietoje pradeda knist prota, kad jo vietoje zvejoji :)
pernai sutikau 2 tokius veikejus prie Ziegzdriu :) vienas diedas 60-70 m. lojo, kad jo vietoje zvejoju tai palojo ir nuejo ten kur nusiunciau :)
Po savaites kitas irgi (apie 60-65 m. ) lojo lojo, paskui atsisedo su savo vendomis uzh 5 metru nuo manes :) permete pora sykiu savo spyruokles per mano meshkeres, buvo labia maloniai parashytas taip nesielgti. Uzh puses valandos ishejo toliau, irgi panashiai kur ir pirmasis :) Bukite atsargus su tokias :)
 #567065   rauliukas
 11 Geg 2014 14:02
Na aš irgi pasidalinsiu savo įspūdžiais iš vakar žvejybos Kauno mariose. buvome šioje vietoje http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... tops,zebra Pagavom karosų didžiausias svėrė 900gr. Vieną lyną 750 gr. o kiti standartiniai karosai 300-400gr. Dirbo sliekas ir dzikas. Pora pagavom ant braskinės pusteškės su dziku. iš esmės kibimas neblogas jeigu nemeti giliai. reikia pievų ir lygumų. vienu metu jau išvis užmesdavom 15 metrų nuo kranto. Žvejojome keturiese šalia mūsų dar buvo iš vilniaus keturi žmonės. kitoje pusėje buvo valtininkai. atėjus vakarui visos valtys išsiskyrstė ir liko senukas kokių 60 metų su medine valtim. Jis stojosi traukti inkara ir iškrito iš valties ir apsivertė su valtimi. iškarto paskambinom 112 kad atsiųstų pagalbą. maždaug 15 min aiškinom kaip mus rasti, kol susinervinau bekalbėdamas su 112 operatore paprašiau, kad duotų savo kolegę, tai jei tada pagaliau pavyko paaiškinti. (truksta mūsų 112 operatorėms kompetencijos dirbti tokį darbą, ir tuo labiau lietuva nepasimokė iš tragedijos dambavoje. skambinom iš išmanių telefonų su sim kortelėm ir jie negalėjo nustatyti mūsų vietos, žodžiu visas tas mėšlas neveikia o milijonai išleisti) per tą laiką kol važiavo gelbėtojai mes tą žmogų drasinom. rėkėm kad laikytusi pagalba jau netoli. bėgiojom po krantą gal pamatysim dar kokį žmogų su valtim kad atplauktų padėti. prarėkiau visą gerklę, toli už kokių 2 km buvo valtis bet jie galvojo gal šiaip girti rėkauja ir vėjas buvo nepalnkus, tai pagalbos prisišaukti nepavyko. atvykus gelbėtojam jie niekur nerado kur įleisti valties, tai įleido už gerų kelių km. o mes nuo kranto švietėm visomis įmanomis priemonėmis, kad gelebėtojai mus pamatytų ir kad galėtum to žmogaus tikslią vietą nurodyti. Visa operacija truko vieną valandą. žmogus tokiam šaltam vandenį ištiko hipotermija visą suparalyžavo. visų mūsų pastangų dėka pavyko žmogui išgelbėti gyvybę. Gražu buvo žiūrėti, kaip visi stengiasi padėti nepažįstamam žmogui, ar tu esi kaunietis ar vilnietis ar žvejoji su viena meškerę ar su dvidešimt. kai pamatai žmonių tokį neabėjingumą ir pats jautiesi kažkiek saugesnis.
 #567077   Cekasss
 11 Geg 2014 15:36
buvau mariose siandien nuo 5 val iki 15 val du karosai kiti ir maciau po viena istrauke veiksmas vaisvydava.
 #567110   EDVD
 11 Geg 2014 19:20
šaunuoliai rauli
 #567450   Tragedijus
 13 Geg 2014 13:39
Pasidalinsiu ir aš, čia prieš porą savaičių karosus lupom :) Viskas sugaudyta ant dzikų(didžiausias karosas ant peletes medaus užkibo, bet su jomis daug nežaidžiau). Bandėm tamsų jauką migdolas + braškė prieš šviesų karamelinį + vanilės truputi, tai visgi šviesus kiek labiau pasiteisino.
Gylis apie 2,5 m :)
Prikabinti failai
karosai.jpg
 #567494   Sokratas
 13 Geg 2014 15:58
va kaip reik žvejoti, o tai pagauman vieną karosiuką ir džiaugiamės tris dienas :-D
 #567645   Tragedijus
 14 Geg 2014 09:36
bobis rašė:va kaip reik žvejoti, o tai pagauman vieną karosiuką ir džiaugiamės tris dienas :-D
Aš čia tiesą sakant tik antrą kart mariose gaudžiau, ir pirmą kart su feederiu tiek prilupau žuvies, bet realiai tai galiu pasakyt jei permetinėji kas 5 minutes, tai žuvis ir laikosi toje vietoje :) Čia žvejojau kai temperatūra vandens buvo apie 15 laipsnių.
O tarkim prieš tai žvejojau toje pačioje vietoje prie 9 laipsnių vandens temperatūros tai aplinkui buvo dar 4 žvejai tai niekam nekibo, o aš vėl lupau vieną po kitos kuojas, nes vėlgi šėriausi normaliai :)
 #567653   vyrgaz
 14 Geg 2014 10:18
O koks žuvies likimas?Kiek kg prikrovei į sietelį? :roll:
 #567866   ramis702
 14 Geg 2014 22:11
Kokios firmos jaukai sudirbo? Ar sava receptura, jei taip prasom placiau papasakot.
 #567974   Tragedijus
 15 Geg 2014 11:21
vyrgaz rašė:O koks žuvies likimas?Kiek kg prikrovei į sietelį? :roll:
Didžiają dalį paleidau, aišku keletą pasiemiau didesnių (išsirūkėm kibire mes juos) :) Nesvėriau tiesa sakant bet buvo nepilnas 10 litrų kibiras
ramis702 rašė:Kokios firmos jaukai sudirbo? Ar sava receptura, jei taip prasom placiau papasakot.
Aš bandžiau superpermix ir powermix kur salmolita pardavinėja. Kiek skaičiausi tai pagal kainą pergeri, šiaip visai patiko jie man. Reiks dar išbandinėt man juos, nes anksčiau dynamite bytes pirkdavau, tai jie man labai patikdavo(man labiau nei žuvims :D ), bet kažkaip gaila pinigų pasidarė :)
(Tamsus) Vienas jaukas buvo migdolinis + braškių priedas + kanapių truputis
(Šviesus) Kitas lynas karosas + karamelinis + vanilės priedas ir truputi kanapių

Šviesus galiu pasakyt kad geriau dirbo, ant tamsasus dar kažkiek kuojų ėjo, o ant šviesaus vien karosai. jei taip santykinai paėmus tai šviesus prieš tamsų jauką buvo daug maž 60 proc kibimų prieš 40 :)
 #568108   ramis702
 15 Geg 2014 17:32
Tai cia kogero kalbi apie "Mondial-f" jaukus. Nelabai man teko su jais susidurti, kazkada kaip baze buvau panaudojas prie senso :-D
 #568231   Tragedijus
 16 Geg 2014 08:22
ramis702 rašė:Tai cia kogero kalbi apie "Mondial-f" jaukus. Nelabai man teko su jais susidurti, kazkada kaip baze buvau panaudojas prie senso :-D
Jop, ten mondial-f :) Aš kai neburžujus tai sensaso neperku :) Už traperi man kažkaip labiau patiko, nors vėlgi čia labai subjektyvus tas vertinimas :) Faktas tas kad nemokėsi pinigų tai gero daikto ir negausi :) O man kol dar tik pradedu mokytis žuvį išprašyt iš vandens tai dar žiauriai daug eksperimentuot reiks :)
 #568242   Rudolfas
 16 Geg 2014 09:14
Tragedijus rašė:
ramis702 rašė:Tai cia kogero kalbi apie "Mondial-f" jaukus. Nelabai man teko su jais susidurti, kazkada kaip baze buvau panaudojas prie senso :-D
Jop, ten mondial-f :) Aš kai neburžujus tai sensaso neperku :) Už traperi man kažkaip labiau patiko, nors vėlgi čia labai subjektyvus tas vertinimas :) Faktas tas kad nemokėsi pinigų tai gero daikto ir negausi :) O man kol dar tik pradedu mokytis žuvį išprašyt iš vandens tai dar žiauriai daug eksperimentuot reiks :)

Mondial-F gamina tas pats sensas tik neva pigesne klase, nors ir pats korsakas sake kad nedauk kuo skiriasi, zinoma kaina. siaip pats ir sensas, traper, mondial, dynamite ir kitus ismegines tai mondial optimaliausias variantas. pritariu kad tai gan subtilus reikalas jaukai nes kiekvienam telkinyje dirba vis kitas, puikiai zinau viena uztvanka kur nedirba joks kitas taip gerai kaip lenku zaneta berods :)))))
 #568544   ramis702
 17 Geg 2014 18:50
Rudolfas rašė:
Tragedijus rašė:

Mondial-F gamina tas pats sensas tik neva pigesne klase, nors ir pats korsakas sake kad nedauk kuo skiriasi, zinoma kaina. siaip pats ir sensas, traper, mondial, dynamite ir kitus ismegines tai mondial optimaliausias variantas. pritariu kad tai gan subtilus reikalas jaukai nes kiekvienam telkinyje dirba vis kitas, puikiai zinau viena uztvanka kur nedirba joks kitas taip gerai kaip lenku zaneta berods :)))))
Negamina Sensas situ Mondial-F jauku, i situs jaukus tik naudoja Sensas aromatus gal dar kokius priedus. Aisku kiekiai ir koncentracija tu kvapu ne tokia gausi, bet ir kaina bene tris kartus mazesne. Todel jei nori pigiau pasidaryt gero jauko drasiai galima siuos jaukus (senso ir mondial) maisyti kartu.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė