Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #564880   tomkinasas
 02 Geg 2014 19:05
jis turėtų iš savęs skleisti dūmelį, sudėtyje daug kanapių ir jų sėklų, alėjaus, todėl neblogai su juo jaukinti kuojas, aišku ir kitos žuvys nespjauna į kanapes. Pats nekarta bandžiau, sudėtis atrodo labai įdomiai, tik vieno niekada nemašiau
 #565510   Ramekas
 05 Geg 2014 13:29
Pernai ezere man nepasiteisino, veike geriau iprasti masalai sliekas, dzikas, kukuruzas. Nemune, man jos nieko gero nedave, labai greit jas nuo kablio tiesiog nuplaudavo. Na, kiti gal ir gaudo su jom, bet man jos nereikalingos.
 #565514   Bula
 05 Geg 2014 13:35
tiesiog problema tame, kad buvau ezere, bandziau slieka , dzika , kukuruza ( norejau pritraukt karsiu ) . bet susiduriau, kad mailius ant tiek sunaglejes, kad apvalgo aplink kabliuka viska ir palieka, tokie nepakertami kibimai.. bandziau ir didinti ir masinti kabliuka. sumazinus, kibo kelios auksles ir pakelio cigareciu karsiuka... todel atsirado poreikis, kazka keist su masalu.
 #565519   Ramekas
 05 Geg 2014 13:49
Kai neateina didele zuvis i jaukinama vieta, tada reiksia, kad ji nesimaitina ar jos ten nera. Todel mailius ir valgo viska, ka duodi. Kai karsiai prades maitintis (ezeruose manau po gero menesio), tada teisingai jaukinant tikrai pagausi, nes kai jie jau maitinasi, tada mailiu veja salin nuo savo pietu stalo, o kai nesimaitina, kisk jam bet ka, kad ir po pacia nosim.
 #565525   Bula
 05 Geg 2014 14:02
Ramekas rašė:Kai neateina didele zuvis i jaukinama vieta, tada reiksia, kad ji nesimaitina ar jos ten nera. Todel mailius ir valgo viska, ka duodi. Kai karsiai prades maitintis (ezeruose manau po gero menesio), tada teisingai jaukinant tikrai pagausi, nes kai jie jau maitinasi, tada mailiu veja salin nuo savo pietu stalo, o kai nesimaitina, kisk jam bet ka, kad ir po pacia nosim.

Aisku, tada klausymas su paletem kaip ir atkrenta :) teks kol kas karpius traukt komerciniose
 #565528   Ramekas
 05 Geg 2014 14:11
Bula rašė:
Ramekas rašė:Kai neateina didele zuvis i jaukinama vieta, tada reiksia, kad ji nesimaitina ar jos ten nera. Todel mailius ir valgo viska, ka duodi. Kai karsiai prades maitintis (ezeruose manau po gero menesio), tada teisingai jaukinant tikrai pagausi, nes kai jie jau maitinasi, tada mailiu veja salin nuo savo pietu stalo, o kai nesimaitina, kisk jam bet ka, kad ir po pacia nosim.

Aisku, tada klausymas su paletem kaip ir atkrenta :) teks kol kas karpius traukt komerciniose
As gink Dieve nesakau, kad peletes yra sudas, jos nieko gero ir tt. Yra zmoniu kurie sekmingai jomis gaudo, tik as savo nuomone pasakiau, kad man jos nelimpa. Tau apie jas daugiau gali papasakoti tik tie, kurie jomis gaudo.
 #565530   Bula
 05 Geg 2014 14:15
Ramekas rašė:
Bula rašė:

As gink Dieve nesakau, kad peletes yra sudas, jos nieko gero ir tt. Yra zmoniu kurie sekmingai jomis gaudo, tik as savo nuomone pasakiau, kad man jos nelimpa. Tau apie jas daugiau gali papasakoti tik tie, kurie jomis gaudo.

Aisku, kuo daugiau nuomoniu turesiu tuo bus geriau . Nes neseniai pradejau dometis feederiu ir boiliais. tai su boiliais turiu patirti, prisipirkau, bet rezutaltas 0, kukuruza suveike tikrai geriau. su feeder kolkas sekasi geriau, tik vat 2 vietos kur reikia tobulet, tai kad nepersipintu, ir kaip suprast su svoreliu koks gruntas. zvejojau, atrodo radau geresne vieta, bet kaip pradejau gaudyt serykla su zolem istraukiu. tai manau nesugebu issirinkti vieta kur gaudyt :)
 #565531   Ramekas
 05 Geg 2014 14:17
Kexas12 rašė:Sveiki žvejai. Kokį trapper jauką pasiūlytumėte į šeryklas Nemune? :)
Na, man pernai neblogai ir neblogu karsiu Nemune dave Secter serijos geltonas traperis, Belge Breams. Siemet turi pareiti 20kg Gold serijos traperio, taigi siemet ji ir bandysiu. Bet siaip vien tik bazes neuztenka, norint pritraukti ir uzlaikyti didele zuvi seremoj vietoj, reikia naudoti ir stambias dalis, man labai gerai padejo perlines kruopos, zirniai ir kukuruzai. Aisku dar vienas nemaziau svarbus dalykas yra rasti gera vieta ir bent jau kokias 2-3 dienas ten gerai pajaukinti, na o tada ir prasideda idomybes ;-)
 #565538   Ramekas
 05 Geg 2014 14:29
Tai tikriausiai virgi, kad lescius nespjautu i toki pasara irgi, tik darau pagal save jau ne vienus metus patikrintu metodu, i kuri lesciai nespjauna, todel man uztenka smukios bazes jauko, kuria papildau stambesnemis dalimis, tokiomis, kaip kukuruzai, zirniai ir perlovke. Nes kai vanduo gerai vasara isyla, lesciai pasidaro kaip siurbliai, sluoja viska nuo dugno kaip reikiant, ypac jei uzeina stambiu lesciu burys.
 #565556   Ramekas
 05 Geg 2014 14:52
Jei vaziuoju i Nemuna is ryto, tai mano zvejyba dazniausiai trunka apie 5-6 valandas. Man uztenka 1kg bazinio + zirniai, kukuruzai, perlovke. Na viska sudejus panasiai +- 2kg, na jis aisku pabrinksta dar, tai gal gaunasi daugiau. Ezere naktinej zvejyboj 2-3kg, priklauso nuo kibimo.
Na o kas del kauno grudu, jo niekada nebandziau, bet jei geras zoras bus, tai valgys ir ji.
 #565561   Bula
 05 Geg 2014 14:59
Ramekas rašė:Jei vaziuoju i Nemuna is ryto, tai mano zvejyba dazniausiai trunka apie 5-6 valandas. Man uztenka 1kg bazinio + zirniai, kukuruzai, perlovke. Na viska sudejus panasiai +- 2kg, na jis aisku pabrinksta dar, tai gal gaunasi daugiau. Ezere naktinej zvejyboj 2-3kg, priklauso nuo kibimo.
Na o kas del kauno grudu, jo niekada nebandziau, bet jei geras zoras bus, tai valgys ir ji.
Na mano planas tiesiog paimti 1 kg brangesnio kokybisko ir 1kg paprasto + didesne frakcija. dar turiu papildu , vanile, melasa.

Kaip supratau, tai didesnes frakcijos dedi nemazai, jei bazinis 1kg ir gaunasi viso apie 2 . tai kilograma zirniu , kukuruzu ir perlovkes?
 #565567   Ramekas
 05 Geg 2014 15:10
Matai, tas kilogramas bazes sudrekinus neblogai pabrinksta, o perlovkes, kukuruzu ir zirniu dedu (tiksliai nepasakysiu) bet kazkas panasaus ~500-600g. Bet cia irgi tik vasara/vasaros pabaigoj, kada jau vanduo labai gerai isiles ir karsiai gerai maitinasi. Papildu nepaminejau kitu kaip vaniles, melasos, medaus, karameles ir tt. Patikrinu, kas geriausiai veikia, tada ta ir maisau.
 #565578   Bula
 05 Geg 2014 15:33
Ramekas rašė:Matai, tas kilogramas bazes sudrekinus neblogai pabrinksta, o perlovkes, kukuruzu ir zirniu dedu (tiksliai nepasakysiu) bet kazkas panasaus ~500-600g. Bet cia irgi tik vasara/vasaros pabaigoj, kada jau vanduo labai gerai isiles ir karsiai gerai maitinasi. Papildu nepaminejau kitu kaip vaniles, melasos, medaus, karameles ir tt. Patikrinu, kas geriausiai veikia, tada ta ir maisau.

Kaip patikrini , kas geriau veikia? nes irgi turiu vanile , melasa... tai tokiu metu ir vasaros pradzioj didesnes frakcijos visai nedet?
 #565582   Ramekas
 05 Geg 2014 15:41
Siuo metu ezere jei ir deciau stambios, tai minimalu kieki, na Nemune jau jau juda po nersto karsiai, tai siek tiek daugiau galima. Ajsku ne tokiais kiekiais kaip vasara, bet jau galima. Geriausiai yra susimaisyti tik baze, o papildus deti zvejybos eigoje tam tikrais kiekiais. Jei kibimas geras, dedi daugiau, kibimas susilpnejo, mazini ir stambes dalis. Taspats ir su kvapais, chemija ir taip kol atrandi ko tau reikia. Vasara nekreipiu i tai demesio, maisau iskarto stambia struktura su baze, nes susara visiskai neidomu, kai laukiu stambiu karsiu.
 #565588   Bula
 05 Geg 2014 15:46
Ramekas rašė:Siuo metu ezere jei ir deciau stambios, tai minimalu kieki, na Nemune jau jau juda po nersto karsiai, tai siek tiek daugiau galima. Ajsku ne tokiais kiekiais kaip vasara, bet jau galima. Geriausiai yra susimaisyti tik baze, o papildus deti zvejybos eigoje tam tikrais kiekiais. Jei kibimas geras, dedi daugiau, kibimas susilpnejo, mazini ir stambes dalis. Taspats ir su kvapais, chemija ir taip kol atrandi ko tau reikia. Vasara nekreipiu i tai demesio, maisau iskarto stambia struktura su baze, nes susara visiskai neidomu, kai laukiu stambiu karsiu.

Su didesne frakcija supratau, aciu. Verdi zirnius ir perlines iki pilno paruosimo? ar kad siek tiek isbrinktu?

O del chemijos, tai kiek maciau reikia 2 saukstu vaniles ant 1kg.. jei sumastau poto idet, tiesiog praporcijom tokiom ant akies ir maisai?
 #565641   Bula
 05 Geg 2014 17:23
Ramekas rašė:Uzpilu verdanciu vandeniu, kad isbrinktu, po to verdu, bet iki tiek, kad zirniai nebutu kose, tokie siek tiek kietesnis, bet paspaudus tarp pirstu smarkiau skilinetu. Chemija is akies :D

Aciu uz patarimus :) nes bandziau gal 4 zvejybas ezere karsiu, tai cigareciu pokelio didzio karsiokai keli ir viskas. Todel teks kolkas dar varyt i komercini :) mokintis, kad sistema nesipintu :)
 #566735   ėrnis
 09 Geg 2014 14:07
ar didelę įtaką jauko darbui turi papildomi skysti priedai, kvapai ? ar eilinis triukas bandant daugiau uždirbt iš žvejų? ir kokį kvapą dabar naudoti saldų ar dar kaip ir anksti pavasari slieko, uodo truklio kvapus ?
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 43
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė