Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #563633   Kliwo
 27 Bal 2014 10:51
:[anuol
upinis rašė:
Kliwo rašė:O ko jus norit??? Ar nematet kas darosi ant vandens??? Kiek to sudo sparnuoto skraido ir krenta i vandeni!.... :e:e
Jooo... gal kas žino, kaip tas sparnuotas šūdas vadinasi? Čia turbūt muselininkams klausimas. O svarbiausia - kada tai baigsis?
Prieš savaitę saulei leidžiantis ore darėsi pūga ir šiandien - panašiai. Žuvys turi maisto sočiai.
Aš ant spiningo šiandien turėjau vienintelį kibimą - nustebino legalus upėtakiukas. Ryškių spalvų toks. Paleidau.
Kolega sėdėjo su meškerėm prie gražios duobės - nė kibimo neregėjo. Nusiėmė net vakaro nesulaukęs.
Vienas sutiktas senis - ribokas tvirtino, jog tai apsiuvos isskrydo.......
 #563638   mindoze
 27 Bal 2014 11:27
ir jis visiskai teisus buvo, taip tai apsiuvos ishsirito ir gana masiskai.
 #563643   upinis
 27 Bal 2014 12:11
mindoze rašė:ir jis visiskai teisus buvo, taip tai apsiuvos ishsirito ir gana masiskai.
Va, va... žmogus, apie vabzdžius kažkiek nutuokiantis atsiliepė.
Dėl apsiuvų jau lyg ir aišku. Bet ne čia esmė. Svarbiausia: kodėl toks masinis skridimas taip ilgai užsitęsė? Gal čia kokios apsiuvos-mutantės mus užpuolė :superšokas ?
Tikiuosi, kad neskris jos taip visą mėnesį ar du. Seniau tokių dalykų nepastebėdavau.
 #563653   Kliwo
 27 Bal 2014 13:34
upinis rašė:
mindoze rašė:ir jis visiskai teisus buvo, taip tai apsiuvos ishsirito ir gana masiskai.
Va, va... žmogus, apie vabzdžius kažkiek nutuokiantis atsiliepė.
Dėl apsiuvų jau lyg ir aišku. Bet ne čia esmė. Svarbiausia: kodėl toks masinis skridimas taip ilgai užsitęsė? Gal čia kokios apsiuvos-mutantės mus užpuolė :superšokas ?
Tikiuosi, kad neskris jos taip visą mėnesį ar du. Seniau tokių dalykų nepastebėdavau.
Musu laikais visk(i)o galima tiketis..... :ks>
 #563655   upinis
 27 Bal 2014 14:11
Na, gal į temą bus šiek tiek prisiminimų.
Kažkada senas žvejys prie upės porino, kad jis, žvejodamas per patį lašalų išskridimą, ant kabliuko movė tik pluoštelį tų lašalų ir prilupo krūvą didelių kuojų. Tų lašalų jis prisišlavė dar atsargai ir ant jų sėkmingai žvejojo beveik savaitę, nors ant kitų masalų žuvys neėmė.
Tik, skundėsi, kad jog ant kabliuko tie maži vabalėliai labai sunkiai laikėsi.
Tai nežinau, kiek ten tiesos, nes diedukas buvo didelis "pasakorius" - tikras žvejys :grin: .
Reikėtų prie progos išbandyt.
Vakar tą apsiuvą pagavęs apžiūrėjau, tai ant kablio aš neįsivaizduoju kaip ji galėtų laikytis. Gal tik klijais priklijuota ;-).
O kad į pašarą čia būtų geras priedas, tai gal niekas neužginčys?
 #563671   srebas
 27 Bal 2014 16:41
Sian su draugeliu buvom visa diena,nei patys nepagavom nei kiek visu kitu klausem irgi niekas nieko
 #563682   Arturijus
 27 Bal 2014 17:34
Ryt ainu spiningu pamuojoti, virs tu apsiuvu, paziuresim kas gausis.
 #563684   ilmaras
 27 Bal 2014 17:49
Bandziau dvi dienas pagauti ziobri aplink kauna netradicinej vietoj(ne kolchoze).Sestadieni 2vnt.abu skirtingose vietose.Sekmadieni 5 vnt.,1 vienoj,4 kitoj.Buvau uzsukes Kaune tarp Varniu ir autostrados tiltu tuscia.Uz autostrados tilto link Lapiu po biski pasigauna ,bet prastovejau 15 min. kiek uzmate akys nieks net meskeres nepermete.Tai tiek ziniu.
 #563689   upinis
 27 Bal 2014 18:20
Arturijus rašė:Ryt ainu spiningu pamuojoti, virs tu apsiuvu, paziuresim kas gausis.
Kuriuo paros metu planuoji?
Jei vakare, tai gal prisijungčiau. Vakar eksperimentuot pradėjau, bet visa sistema netikėtai :oops: 'viarkt nuplaukė pasroviui.
Knieti pratęst eksperimentus.
 #563718   Arturijus
 27 Bal 2014 20:40
Upinis, manau, kad busiu nuo 9.00 iki kokiu 12.00 daugiau nebus jegu. Kol kas su manimi spiningauti vien vargas, toli nepaeinu :D Kai pilnai sugysiu butinai nulieksim.
 #563734   mindoze
 27 Bal 2014 21:28
oi kaip tau arturai sniuriuko reikia tokiem ishskridimam. galesi beveik nevaikscioti o tik mosikuoti muselka. ziuresim gal koki antradieni vakarop jei iseis galesim pameginti kazka.
 #563756   scorpium1
 28 Bal 2014 06:38
Buvau nuo 6dienio su nakvine,vandens lygis mazas,apsiuvos milijonais skraido,iki sutemu pavyko uzkabinti 1 karsi apie kila ir pora nedidsku kuoju,viskas an supermikro kablio nr16,ant vieno dziko,pilnai uzmaunamo ant kablio,nes kitaip a nei krust.Bandziau ir asiuvas ant kablio deti - nulis reakcijos...Naktis tuscia,ryte ir diena bv kaip suliny,dar viena kuoja ir pora strepeciu ir vsio...Vienadienes gaila ne paemiau si karta,butu idomu pabandyt tokiom salygom...Zuves prisirijusios apsiuvu net nejuda,plesrios panasiai...Tai tokios tokeles... :ruko
 #563798   Skridžas
 28 Bal 2014 10:31
sekmadieni vienintelis kliovas 1 šapaliukas ir vienas dėdė šalia lydeka ištraukė ir daugiau nieko...Žvejojau panašai nuo 10 iki 16..Net 2 fiderius buvau užsimetęs :lol:
 #563892   Sokratas
 28 Bal 2014 17:51
Sovietmečiu ilgą laiką teršta Neries upė, panašu, išsivalė. Bent jau tuo įsitikinę Vilniuje, upės pakrantėje dešimtmečius žvejojantys žvejai.

http://www.delfi.lt/projektai/aplinkosa ... z30CFvrJdn
 #564006   Arturijus
 29 Bal 2014 07:10
Bobis, as su tuom pilnai sutinku. Mindoze, jei negausiu padeveto sniuro pirksiu nauja. Vakar Neris- nelegalus upetakis, du nelegalus sciupokai, ir... usorius kuris nutruko prie kranto. Uzsidejau ilgu liezuviu vobla, kad artu dugna pamieciau tarp akmenu ir pagalvojau, kad ikabinau... bet tas "ikabinau" pradejo judeti, vo tada ir prasidejo-frikcionas kaip pasiutes zvimbia ir t.t. pritraukiau iki saves kokius 3 metrus, pamaciau grazu kilbuka, kilbukas graziu uodegos judesiuku paejo i prieki ir spjove man mano vobla tiesiai po kojomis :D kova buvo neilga apie 15 min, pasekme-neatlaike trisakis.
 #564014   upinis
 29 Bal 2014 07:39
Arturijus rašė: bet tas "ikabinau" pradejo judeti, vo tada ir prasidejo-frikcionas kaip pasiutes zvimbia ir t.t. pritraukiau iki saves kokius 3 metrus, pamaciau grazu kilbuka, kilbukas graziu uodegos judesiuku paejo i prieki ir spjove man mano vobla tiesiai po kojomis :D kova buvo neilga apie 15 min, pasekme-neatlaike trisakis.
Sveikinu! Geras 15 min. turėjai :gutgut . Žinau, kaip eina ūsas. Turėjau su jais nuotykių.
 #564129   Arturijus
 29 Bal 2014 13:44
Upini, dekui. ka tik grizau pasivaiksiojau truputuka centre 3 sprotines lydekaites, vienas asiariukas, ir kazkas gero patampe nervus ir nusipurte. Pludininkai ryte (labai anksti) po keleta auksliu ir vel stilius. Moskes vel skraido, ir visas vanduo bulkuoja ir juda ir t.t.
 #564175   Bart5
 29 Bal 2014 16:57
Arturijus rašė:Upini, dekui. ka tik grizau pasivaiksiojau truputuka centre 3 sprotines lydekaites, vienas asiariukas, ir kazkas gero patampe nervus ir nusipurte. Pludininkai ryte (labai anksti) po keleta auksliu ir vel stilius. Moskes vel skraido, ir visas vanduo bulkuoja ir juda ir t.t.
Arturijus, kaip viena koja, neblogai sekasi :) Tu tuoj mane užkrėsi ant spiningo tokiais postais :)
 #564242   scorpium1
 29 Bal 2014 20:00
Arturijus rašė:Bobis, as su tuom pilnai sutinku. Mindoze, jei negausiu padeveto sniuro pirksiu nauja. Vakar Neris- nelegalus upetakis, du nelegalus sciupokai, ir... usorius kuris nutruko prie kranto. Uzsidejau ilgu liezuviu vobla, kad artu dugna pamieciau tarp akmenu ir pagalvojau, kad ikabinau... bet tas "ikabinau" pradejo judeti, vo tada ir prasidejo-frikcionas kaip pasiutes zvimbia ir t.t. pritraukiau iki saves kokius 3 metrus, pamaciau grazu kilbuka, kilbukas graziu uodegos judesiuku paejo i prieki ir spjove man mano vobla tiesiai po kojomis :D kova buvo neilga apie 15 min, pasekme-neatlaike trisakis.
Gera kova apturejai,Arturai,sveikinu! :gutgut Kiek mzd galvuoji usas kg buvo?
 #564245   Arturijus
 29 Bal 2014 20:04
As kaip piratas :D daba slubuoju, pasedziu pailsiu. Upe truputis kitoks organizmas nei ezeras, todel man prie jos idomiau. Ryt vel keletas duobikiu nuziuretu aplankisiu. Scorpai1 moz kokie 3-4, nors tiesa sakant labai sunku spresti stiprus padla, net neisivaizdavau, kad sitaip zuvis gali priesintis.
 #564250   Tadunce
 29 Bal 2014 20:10
Arturijus rašė: Upe truputis kitoks organizmas nei ezeras, todel man prie jos idomiau. .
Vat ir man dėl to įdomiau - niekada nežinai kas iš duobės pakils prie tavo masalo.
Po kiekvieno ledonešio pasikeičia kas nors, vis naujas medis įvirtęs, tai smėliu užneša ką, tai naujos srovės susidaro. Tiesiog pasaka :gutgut
 #564256   Arturijus
 29 Bal 2014 20:23
O matau dar vienas su panasiais simptomais. Smagu, kad musu jau daugiau :D Einu zmonai parodysiu, moz labiau supras :D
 #564266   mindoze
 29 Bal 2014 21:19
zmona to niekada nesupras kol jei spininga i rankas neikisi ir neismokysi zvejoti :-D kaip ten per nacional geografic kanala per reklama sako, duok zmogui zuvi ir jis bus sotus diena, ismokink zmogu zvejoti ir jis zvejos visa gyvenima cia berots is pasiutes tunas reklamos. ;-) as jau ir pats bandau uzkresti saviske kokiu karosu gal nuvezti ar su moske ismokint tik bijau poto galiu pasigaileti :-D
 #564319   Sokratas
 30 Bal 2014 05:42
mindoze rašė:duok zmogui zuvi ir jis bus sotus diena, ismokink zmogu zvejoti ir jis zvejos visa gyvenima cia berots is pasiutes tunas reklamos.
Dar sakoma: duok žmogui žuvį ir jis bus sotus visą dieną, išmokyk žmogų žvejot, ir jis visą dieną alkanas sėdės valtyje :lol:
 #564323   scorpium1
 30 Bal 2014 06:13
Arturijus rašė:As kaip piratas :D daba slubuoju, pasedziu pailsiu. Upe truputis kitoks organizmas nei ezeras, todel man prie jos idomiau. Ryt vel keletas duobikiu nuziuretu aplankisiu. Scorpai1 moz kokie 3-4, nors tiesa sakant labai sunku spresti stiprus padla, net neisivaizdavau, kad sitaip zuvis gali priesintis.
Na jo,usas tai ne lescius,jegos turi ir moka ja nauduotis!Labai idomus priesininkas! :gutgut
O as rytoj vezu visa seima i gamta,prie Asvejos,vakar visa vakara perdarinejau pludiankes is upes i ezera,seip ezero ir pludes lb kazkaip pasiilgau nors ir upes fanatas... :ruko Zesim kas ten daros unt tu Dubingiu,gal kokia zuve ir uzkabinsim uz peleko :-D
Sveik greiciau,Flintai! :/braj;
 #564453   Rapolas
 30 Bal 2014 12:46
bobis rašė:
mindoze rašė:duok zmogui zuvi ir jis bus sotus diena, ismokink zmogu zvejoti ir jis zvejos visa gyvenima cia berots is pasiutes tunas reklamos.
Dar sakoma: duok žmogui žuvį ir jis bus sotus visą dieną, išmokyk žmogų žvejot, ir jis visą dieną alkanas sėdės valtyje :lol:
http://www.zulus.lt/lt/note/2012-07-25/ ... variacijos
 #564455   Lagaminas
 30 Bal 2014 12:54
nusprendžiaut ir aš pradėt upės karjerą... :-D info galima sakyt visiškai nulis. Vat šovė pirmas klausimas. Ar gaudot kas Nerį ant poperių? nežinau kodel, bet pirmas klausimas šoves į galvą :-D
 #564457   Rapolas
 30 Bal 2014 13:02
Gaudom, ir labai gerai gaudom :-D ant kuo didesnės srovės ("perekatai", didesni perkritimai), nuimam užpakakalinį trišakį ir ant fc ~40 sm pavadėlio rišam baltą strimerį... salačiai ima dupletais vasarą... laivelininkai susipakuoja savo įrangą ir neša mieles į kitą vietą :-D
 #564462   nafanialt
 30 Bal 2014 13:44
kad jau pradėjom... :) surizikuosiu gaut per žiauną už nusibodusį, ar kvailą klausimą, bet štai pasidalinkit, kas turit laiko/noro/sveikatos tipsais ir triksais kaip skaityti upę. Na su sėkliais lyg ir aišku, jei kyšo žolių ausys. O kaip duobes atpažint? Užlietas dambas? Man, blemba, visur vanduo teka, raibuliuoja ir nieko nesako :(
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 174
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė