Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #364748   Mike
 19 Bal 2012 20:58
Kiek esu girdėjęs, tai pagal savo kainą aukšlinės Micado Black Draft Alborella yra gėris. O apie kitas nežinau.
 #375373   Tukas
 23 Geg 2012 09:01
Sveiki, bandziau ieskoti bet nelabai radau, tai gal jus trumpai, greitai pasakysit. Nupirkau pasizaidimui meskere be ziedeliu 4m ilgio, ir pas mane gale yra paprasciausia kilpute apvali, tai kokiu budu prie jos risasi ta sistemele? Nes kiek skaiciau ir ziurinejau, tai buna tokie kaip kabliukai ir ten uzsimauna kembrikas, cia viskas aisku. O kaip pas mane? galiukas toks: ----o
 #375374   Mike
 23 Geg 2012 09:03
O ta kilputė vielinė? Tada ją nukerpi, nusiperki "konektorių" ir jį pritaisai. Paprastai visos meškerės be žiedų būna be konektorių, juos reikia pirkti ir pritaisyti atskirai.
 #375507   Mike
 23 Geg 2012 14:00
Tam kad prie jos pririšti valą. Kadangi su "konektoriumi" patogiau, tenka viską perdaryti.
 #375838   Albaz
 24 Geg 2012 12:50
Kilputes dazniausia buna pigiu kinietisku kotu... :fingal: o siaip tai gali ir prie kilputes rist nes vistiek kiek suprantu su siuo kotu rimtai nezvejosi tai ir systemelems lankteliu neturi kur jas laikyt. Tai kekviena karta kai busi prie vandens telkinio susirysi is naujo :ruko
 #376044   vincas
 25 Geg 2012 11:46
tik nieko ten nekarpyk. Visi pigus teleskopai be ziedu tokie. Risi paprastai vala prie galo ir viskas, visa vala likusi su sistemeles susivynioji ant spec plastikinio lanksto, kuris bet kurioj pardej iki 2lt kainuoja ir ta visa sistema su lankstu su bet kokia gumele prie meskeres koto prikabini. ZVejybos nusiimi lanksta, is sivunioji msistema ir is kart zvejoji be jokiu keitimu.
 #376061   Dziedas
 25 Geg 2012 12:33
Galima ir patobulinti meškere .I plongali iklijot tuščiavidure angline viršunele su iklijotu sportiniu galiuku. Aišku po to konektorius....ir lig paprasta meškere, bet jau galima naudot plonesnius valus ir t.t. Aš taip dariau aukšlėm gauduty 3m. ir 2m.meškeres.Aišku angline viršūnėle brangesne už pati meškere bet ką daryt ,jei nėra pirkt tu lengvesniu firminiu meškeriu.
 #422446   Albaz
 14 Lap 2012 12:06
Dzedas rašė:Galima ir patobulinti meškere .I plongali iklijot tuščiavidure angline viršunele su iklijotu sportiniu galiuku. Aišku po to konektorius....ir lig paprasta meškere, bet jau galima naudot plonesnius valus ir t.t. Aš taip dariau aukšlėm gauduty 3m. ir 2m.meškeres.Aišku angline viršūnėle brangesne už pati meškere bet ką daryt ,jei nėra pirkt tu lengvesniu firminiu meškeriu.
Pirkt yra siais laikais visko tik kainuoja pinigeliu biski :cig.
 #429727   mariukaz
 08 Gru 2012 18:11
Dzedas rašė:Galima ir patobulinti meškere .I plongali iklijot tuščiavidure angline viršunele su iklijotu sportiniu galiuku. Aišku po to konektorius....ir lig paprasta meškere, bet jau galima naudot plonesnius valus ir t.t. Aš taip dariau aukšlėm gauduty 3m. ir 2m.meškeres.Aišku angline viršūnėle brangesne už pati meškere bet ką daryt ,jei nėra pirkt tu lengvesniu firminiu meškeriu.
as panasiai esu padares su New Hunter 6 metru kotu (kaina 100 lt). Virsunele buvo tusciavidure su kilpute, as ja nupjoviau kazkur per puse, i vidu ikisau kita, labai lankscia virsunele ir ant jos uzmoviau konnektoriu. Gavosi visai padoriai :) Su valu Stroft GTM: pagrindinis 0.12, pavadelis 0.1 istraukdavau karpiukus apie 1-1,5 kg.

P.S. noreciau paklausti ar kas zvejojate su vadinamaisiais botais upese? Pvz Aukstaitijos Sventojoje aplink Ukmerge, ar uzteks 6 metru koto?
 #430560   Raupsuotas
 11 Gru 2012 18:52
andrius0302 rašė:Taip pat planuoju isigyt 7 metru sportinuke. Dabar kaip tik romadoje nuolaidos tai gal kokia browning pavyks nugriebt jei dar liko ten kas nors.
Neapsirik tik pirkdamas ir žiūrėdamas į viliojančią kainą :!: Atmink geras 7m botas turi sverti 240-260gramų :ks> Prieš pirkdamas rask būdą kaip ten kur nors ją pasverti, o tada ir su geru pirkiniu bus galima pasveikinti ;-var-var.
 #430709   mariukaz
 12 Gru 2012 11:08
Raupsuotas rašė:
andrius0302 rašė:Taip pat planuoju isigyt 7 metru sportinuke. Dabar kaip tik romadoje nuolaidos tai gal kokia browning pavyks nugriebt jei dar liko ten kas nors.
Neapsirik tik pirkdamas ir žiūrėdamas į viliojančią kainą :!: Atmink geras 7m botas turi sverti 240-260gramų :ks> Prieš pirkdamas rask būdą kaip ten kur nors ją pasverti, o tada ir su geru pirkiniu bus galima pasveikinti ;-var-var.
as butent del to nepirkau pigios 7 metru meskeres, nes paemus i ranka jauti kad ji neteiks jokio malonumo zvejyboje. Tarp tu paciu nebrangiu New Hunter 6 ir 7 metru meskeriu jauciamas milzininskas skirtumas.
 #431048   Raupsuotas
 13 Gru 2012 11:50
andrius0302 rašė:Buvau siandien romadoje tai nieko nera is sportiniu meskeriu gero, tik gremezdai visokie. Sake veliau gal dar uzves. O brawning botai geri ir verti savo kainos?
Sunku atsakyti į klausimą nežinant koto svorio, kainos ir nepalaikius rankose :ks>
 #432813   mariukaz
 20 Gru 2012 14:56
Pradejau dometis vadinamaisiais štekeriais, noreciau paklausti kur Lietuvoje (kokioj parduotuvej) juos galima paciupineti, paziureti? O gal visi veza tik is uzsienio pagal uzsakyma? Internetineje prekyboje maciau tik Romadoj. Kazka ausies krasteliu esu girdejes apie Jona Jablonska ir jo parduotuve...
 #432965   Mike
 21 Gru 2012 08:33
Keliauk į www.pyla.lt ir apie štekerius klausk ten. Tikrai gausi daugiau informacijos. O parduotuvėse pačiupinėti kažką sunkiai rasi, nebent kokį pavienį modelį. Pvz., mačiau Marijampolėje salone "Vienam gale kablys" berods Shimano Technium stovi, gal kokioje Romedoje koks Browning mėtosi ir pan.
 #433164   mariukaz
 21 Gru 2012 19:14
Mike rašė:Keliauk į http://www.pyla.lt ir apie štekerius klausk ten. Tikrai gausi daugiau informacijos. O parduotuvėse pačiupinėti kažką sunkiai rasi, nebent kokį pavienį modelį. Pvz., mačiau Marijampolėje salone "Vienam gale kablys" berods Shimano Technium stovi, gal kokioje Romedoje koks Browning mėtosi ir pan.
aciu uz info ::hai-bai
 #556853   Kykas
 31 Kov 2014 13:08
Sveiki, Klausimas ne apie štekerius, bet apie botą.
Taigi turistavimui su kuprine noriu lengvo įrankio smulkmės žvejybai (škias be ritės).
Kadangi kaina irgi ne paskutinėj vietoj, be to svarbus transportavimo ilgis (iki 50-55cm),
tai kažkaip turbūt nieko gudriau nei http://www.zvejys.lt/market/meskere-sal ... -pole.html
Nesugalvosiu...
Klausimas kokio ilgio daiktas būtų jau normaliai naudojamas 3-4-5m. (esu susidūręs tik su teleskopais match ir spinigais- su bambukine palaidyne paskutinį kartą žvejojau tik vaikystėj).
Konkrečiai kur bus žvejojamaįvardint negaliu, mat meškerė turizmui Lietuvoje (eini miškais, randi upę ar ežerą ir gaudais vakarienę).

PS.
Papildau. Užmetimas 5-15g. čia normalu tokiam daiktui?
 #556873   tukasG
 31 Kov 2014 14:11
Esu žiūrinėjęs šitą Salmo botą, kai sau rinkausi. Nepatiko man. Sunkokas, o ir tas jo trumpumas iš daug dalių sudurstytas, kaži ar labai jau didelis pliusas. :roll: Na nebent tik kad į kuprinę lengvai telpa. :roll:
Pats naudojuosi Larus Pole Magic. http://www.bukgudrus.lt/lt/parduotuve/d ... magic.html Turiu 6 ir 5 m ilgio. Šešiukė šiek tiek per sunki, žvejojant visą dieną jau pasijaučia. Penkiukė super. Tiek svoriu, tiek jautrumu. 200 g kuojai jau norisi samtelio ieškot traukiant, oru jau nebe parskraidinsi :grin: . Teko dar va šitą pakilot http://www.zvejokpigiau.lt/product_info ... ts_id/2324 . Žvejai nepeikia, man pasirodė panaši į Larus, bet Larus lyg ir šiek tiek lengvesnė.
Dėl ilgio, tai trumpesnės nei 5 m nepatarčiau. Turiu vaikams nupirkęs 3 ir 4 m ilgio, tai mažoka joms realiai pritaikymo. Aukšlėms nuo lieptelio, prūde karosams, upely kilbukams, o kitur dažniausiai jau ilgio trūksta. 5-6 m jau beveik visur užtenka. Kupiškio mariose tik kartais kažko čiut čiut ilgesnio norisi.
Užmetimas 5-15 liuks, jei realiai pasirodys per grubus, tai kaip čia berods Dziedas yra rašęs, galima dasipirkus atskirai liauną anglinę viršūnėle dar pasitiuninguot, kad jautresnė būtų.
 #556884   tench
 31 Kov 2014 14:37
Kykas rašė:Taigi turistavimui su kuprine noriu lengvo įrankio smulkmės žvejybai (škias be ritės)
Kažin ar gausi teleskopą be žiedelių kad transportavimo ilgis būtų <1 metro. O metrinį tampytis po miškus... Žinau ką sakau - mėgdavau kažkada keliom dienom taip išeit pvz. į Rūdninkų girią. Imk geriau šiektiek sunkesnį, bet kompaktiškesnį kelioninį teleskopuką max 60 cm, su lengvais žiedeliais ir mažą, plastmasinę ritelę (kad ir žieminę).
 #556893   Kykas
 31 Kov 2014 14:56
Kaip negausiu, tai va nuorodą gi dėjau http://www.zvejys.lt/market/meskere-sal ... -pole.html

Transportavimo ilgis didesnis nei 550mm man, deja, niekaip netinka idealu iki 500mm.
Kilimėlio plotis 550mm, jeigu išeis iš šių ribų- nenusaugosiu ir sulaužysiu.
Tai, jei nežinot daugiau jokių alternatyvų teks imt tą "Salmo Supreme Mini Pole" tik klausimas dabar 4 ar 5m.

Turiu aš math 4,20m. tai atrodo 4m. užtektų, bet gal tas papildomas metras irgi netrukdytų (truputį nerimauju dėl šabakštynais apaugusių vietų). Ar čia vienareikšmiškai 5m. imt ar bus ir už 4 ar net 3 pasisakančių?
 #556900   tench
 31 Kov 2014 15:12
A jo... neatidžiai skaičiau. 5 vienareikšmiškai. Tas +1m koto = +2m arčiau duobės prie kito kranto. Su 3m prie Visinčios gal dar išgyventum, o prie Šalčios jau mirsi iš bado. :-D
 #556924   Dziedas
 31 Kov 2014 16:20
Vis dėl to sugalvok transportavimo būda (pvz. kartoninis vamzdis-tūba ) ir nusipirk tikra meškere o ne daiktą panaši i meškere. :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė