Nr. 4
Karta paragaves - negali sustot

taigi penktadienio ryta vel ant molo. Kad papult i "taska", pirma reikia iveikti alpinistini kliuciu ruoza... Si karta jau buvo 'primontuota" virviu, kas stipriai palengvino uzduoti (cia turbut "etatiniai" primontavo, nes nelabai isivazduoju, kaip be tu virviu su pilnu viedru uzsiropst/nusiropst jiems reiktu).
20140404_112011-horz-vert.jpg (311.51 KiB) Peržiūrėta 11764 kartus(ų)
_IGP6053.JPG (77.16 KiB) Peržiūrėta 11764 kartus(ų)
Strimele kibo, bet neispudingai - reikejo pavargt, kol pririnkau kokius 4 kg. Pasitaike tik keletas dupletu
_IGP6052.JPG (72.79 KiB) Peržiūrėta 11764 kartus(ų)
_IGP5989.JPG (85.99 KiB) Peržiūrėta 11764 kartus(ų)
_IGP5990.JPG (59.78 KiB) Peržiūrėta 11764 kartus(ų)
Siemet, kaip sakoma, "atradau" strimele, kaip skania zuvi. Anksciau zuvies turguj zvilgsnis net nesustodavo prie strimeliu kruvos. Turbut del to, kad pats strimeliu ir ju zvynu misraines vaizdas, tikrai nesukelia pasigerejimo

Pasirodo sita zuvele visai lengvai ir "svariai" darinejasi - siek tiek praktikos ir eina kaip su vejeliu
Taigi, jusu demesiui, mano patirtis is serijos - "Ka daryti, kai namie atsiranda 4-5 kg strimeles"
Is pradziu "purviniausias" darbas: 1. pjaunam uodega, 2 galva ir 3 per sona istrizai nuo analinio peleko link galvos ir isimam kas liko pilve.
20140404_125751-vert.jpg (218.77 KiB) Peržiūrėta 11764 kartus(ų)
Tada viska i kriaukle ir atsukus vandeni visa zuvi lengvai "pamakaluoti" kol besitrinant atsoka visi zvynai.
20140404_135038.jpg (125.62 KiB) Peržiūrėta 11764 kartus(ų)
Is esmes, kaip ir viskas - tokius zuveliokus jau galima gaminti, bet galima dar siek tiek pasidarbuot ir turet strimeles filiuku.
tam reikalui imam isdarineta strimele, nupjaunam nugarini peleka, ipjaunam pagal stubura nuo pilvo iki uodegos (is abieju pusiu), imam uz stuburo ir po truputi "iskeliam" ji. Viskas - turim strimeles filiuka
20140404_175459-horz-vert.jpg (295.6 KiB) Peržiūrėta 11764 kartus(ų)
Is karto gal ir nepuikiai pavyko, bet kuo toliau - tuo lengviau.
Ir pabaigai keletas receptu:
Marinuota strimele: i 1 l vandens dedam 2 saukstus druskos, 2 saukstus cukraus, pipiru, lauro lapu, gvazdikeliu. Viska uzverdam, palaukiam kol atves, ipilam 2-3 saukstus acto ir uzpilam ant strimeles. Palaikom saltai 3-4 paras ir galim skanaut.
_IGP6069.JPG (53.93 KiB) Peržiūrėta 11764 kartus(ų)
Kepta marinuota strimele: Strimele siek tiek pabarstom druska, apvoliojam miltuose ir apkepam. pasiruosiam marinata: apie pora stikliniu vandens uzverdam, sudedam pjaustytas morkas ir svogunus, pipiru, lauro lapu, pora saukstu cukraus, ziupsneli druskos ir paverdam pora min. Tada pilam siek tiek acto (cia jau kaip kas megsta - svelniau ar rugsciau). Siek tiek pravesusi marinata uzpilam ant keptos zuvies. po keliu valandu jau galim ragaut.
_IGP6090.JPG (80.57 KiB) Peržiūrėta 11764 kartus(ų)
Strimeles "karbonadas": imam 2 strimeles filiukus. Abu padruskinam, papipirinam, viena dar pabarstom zalumynais (krapai ar petrazoles).
_IGP6078.JPG (65.35 KiB) Peržiūrėta 11764 kartus(ų)
Dedam viena ant kito, apvoliojam dziuveseliuose, dedam i skarda ir lengvai apslakstom aliejumi.
_IGP6081.JPG (99.34 KiB) Peržiūrėta 11764 kartus(ų)
Orkaite ikaitinam iki 220-250 laipsniu ir pasaunam "karbonadus". Po 8 min apverciam ir dar 6-8 min kepam. Skanaus.
_IGP6087.JPG (75.53 KiB) Peržiūrėta 11764 kartus(ų)