Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#54775   senelis
 26 Kov 2008 18:36
Vitolis rašė:Seneli,
Tai ko nesakai kad reikia? Galiu ta Shimanini koteli pametet iki Kupishkio zveju pardes, kur priesh Kupos tilta ir pasiimsi jei tikrai reikia. Parashyk ir ash duosiu komanda ji ten pristatyt.
Na tai as dar jo net rankose nelaikiau :? Linkes tiketi,kad daiktas neblogas,jei jau keli rybokai tokios geros nuomones apie ta koteli,bet norisi ir paciam pabandyti ;-)

#54787   tuomahaukas
 26 Kov 2008 19:28
Dėk skersą ant nuomonių, bo prapulsi ant 200 lt su uodegėle. Kiekvienam savo.

#54810   Vitolis
 26 Kov 2008 21:37
Na tai varyk sheshtadieni ar sekmadieni savo fazendon, uzlek Romadon ir palaikysi ir pakratysi ir paglostysi ir gaspadine visai nieko, ir specas ji nemazesnis uz bet kuri zveja.

#54814   senelis
 26 Kov 2008 21:45
Vitolis rašė:Na tai varyk sheshtadieni ar sekmadieni savo fazendon, uzlek Romadon ir palaikysi ir pakratysi ir paglostysi ir gaspadine visai nieko, ir specas ji nemazesnis uz bet kuri zveja.
Ai gal dar Panevezy pereisiu per kriautuves,pasidairysiu - laikas tai labai nespaudzia :? O sodyboje tai dar nera ka veikt.Ezeruose zvejot anksti,malkas sukapot jau buvau nulekes...
O del Shimano Catana,tai cia sitas kotas? http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=79
Tai kaina "Zuklyje" tokia padori,sakyciau :roll: Cia viskas brangiau buna :?

#54821   Vitolis
 26 Kov 2008 22:04
Na panashus ,tik cia kur rashiau ir kilnojau, tai buvo "ML"

#54911   zuviuks
 27 Kov 2008 11:22
kazkoks panasus fujitsu romadoj panevezy yra bet kaina irgi kaskas apie 400 ;-)

#55152   Sokratas
 28 Kov 2008 17:31
Pagliau į Mažeikius atvažiavo Larus Platium. Geras spiningėlis, būtų kainavęs 300 lt, bet kai pardavėjas pasakė, kad prastai mes mikromasalus, tai iškart atšokau... Tada jis tokiam reikalui pasiūlė:

Larus Amber Impresion Lure wt.:3/8 - 3/4 oz Hm Grafite La186 MHF2 lygtais 2,6m
kaina parašyta 168 lt ir ,sako, negalutinė, bet mikriukus meta gerai....
Išsinešiau į lauką pamojuoti, atrodo neblogai ir tada, geroje šviesoje pastebėjau, kad žiedeliai iš metalo, atrodo kaip aliuminio spalvos. Galvoju reikia pasikonsultuoti su specais dėl šio reikalo ir padėjau vėl į lentyną...

Paskui nuėjęs į Romadą, apžiūrėjau dar nemažai spinų, ir tiktų man tokie, bat nežinau, kaip jie meta mikriukus, gal jūs ką patartumėte, gal teko laikyti renkose tokius, taigi

Daiwa SAM FISHER PROCASTER 2,4m 5-20 gr 11761 - 240 kaina jo 154 lt

Daiwa POWERMECH 2,4m 5 - 25 gr 11375 - 240 Kaina jo kažkur 270 lt

Vyrai, pakonsultuokit , prašau, už lango jau pavasaris, o meškerių kampe tik du spinai ir tie patys subituotom viršūnėm :)

#55160   Vegys
 28 Kov 2008 18:26
Bobi, o ka tu vadini mikromasalais ? :shock: Mano supratimu mikromasalams max iki 15 g. O dar geriau iki kokia 10 g. Tavo visi isvardyti spiningai neskirti mikromasalams, o labiau lydekiniai.

#55164   Airis
 28 Kov 2008 19:08
JEI TURI VIRS 300 PATARIU FUJITSU. nenusivilsi

#55167   senuks
 28 Kov 2008 19:39
Airis teisus,fujitsu mano manymu tikrai vertas demesio.Shtai vieni ish modeliu kurie tau bobi tiktu, fujitsu shogun 2.15m 2-11g,2.45m 2-11g ir 2.75m 2-11g,paskutiny pac turiu,laaabai smagus.Ir mikriukai nuo 2g metasi ir vartiklike iki 15g.Zodziu rekomenduociau :cool:

#55168   Sokratas
 28 Kov 2008 19:49
Žinau apie tokį, bet pas mus nėra, na, o kol aš dasikasiu iki Fudjitsu, dar metai praeis, nes tam reiktų važiuoti į kokį Vilnių... ir ten gali neradęs grįžti atgalios.
Netingėčiau važiuoti į Klaipėdą, tai gal net G.Loomis pas Alexsą paimmčiau, bet.... iš kitos pusės paėmus, manau kad aš iki jo dar nedaaugęs.
Tai kodėl tada pardavėjas labai gyrė , kad ir mikromasalus 2 gr gerai mėto mano minimas Larus Amber ?

#55169   Airis
 28 Kov 2008 19:54
toks jo darbas :!:

#55170   forca
 28 Kov 2008 20:00
bobis rašė:Žinau apie tokį, bet pas mus nėra, na, o kol aš dasikasiu iki Fudjitsu, dar metai praeis, nes tam reiktų važiuoti į kokį Vilnių... ir ten gali neradęs grįžti atgalios.
Netingėčiau važiuoti į Klaipėdą, tai gal net G.Loomis pas Alexsą paimmčiau, bet.... iš kitos pusės paėmus, manau kad aš iki jo dar nedaaugęs.
Tai kodėl tada pardavėjas labai gyrė , kad ir mikromasalus 2 gr gerai mėto mano minimas Larus Amber ?
nenorejau kistis bet matyt teks. nueini i romada i uzsisakai romadini microbite, jei per brangus, eini vel i ta parduotuve i uzsisakai LARUS MAGIC JIG 3-13 2.7, o kad AMBER mikromasalinis spinas tai tegu pasaku nepasakoja,
a dar gal visai puse bedos mikado lexus
Paskutinį kartą redagavo 1 forca. Iš viso redaguota 28 kartus.

#55171   Vegys
 28 Kov 2008 20:00
bobis rašė:Tai kodėl tada pardavėjas labai gyrė , kad ir mikromasalus 2 gr gerai mėto mano minimas Larus Amber ?
Kodel gyre - nezinau :donknow' . Gal todel kad norejo parduot ?
Bobi, "wt.:3/8 - 3/4 oz " = 10.5-21 gr. Ar cia mikromasalu svoriai ? :shock: As turiu spiningau 3.05 m 5-20 g. Kartais mikroguminukus pametau, bet nemanau kad tai geriausias spiningas tokiems svoriams. As su juo ir lydekas gaudau. Jei ieskai universalaus spiningo lydekoms + eseriams / sapalams /etc - tada jo, manau toks spiningas tinkamas. Bet jei grynai mikromasalams manau kad "per sunki" kategorija.

#55175   Sokratas
 28 Kov 2008 20:07
Na, jei tik dėl pardavimo, tai būtų labiausiai gyręs tą Larus Platinum, nes jis dvigubai brangesnis už Amber Impresion...
Sakydamas ,,mikromasalas" turiu galvoje masalus apie 2 gr svorio....

#55183   forca
 28 Kov 2008 20:17
bobis rašė:Na, jei tik dėl pardavimo, tai būtų labiausiai gyręs tą Larus Platinum, nes jis dvigubai brangesnis už Amber Impresion...
na ir kaip taip greit isbande, o pats tikriausiai toki turi ir jau kokius tris metus gaudo su mikromasalais nuo 20g. -prekybininku triukas.

#55184   Vegys
 28 Kov 2008 20:19
Bobi, kodel manai, kad 2g masalu metymui (zvejybai) bus tinkamamesnis spiningas, skirtas mest 10.5-21 gr nei kad spiningas, kuris skirtas metyt masalus pvz iki 10 g ? :roll: Gamintojai kvailiai ir nieko nesupranta ?

Beje, dar vienas dalykas. Uzmetimo nuotolis - mano supratimu turetu but ne vienintelis kriterijus renkantis spininga. Dar yr ir zvejybos proceso / traukimo malonumas (jau nekalbant apie spiningo akcijas / etc). Spiningas 10.5-21 g (tokio pat ilgio) bus zymiai sunkesnis nei kad tos pacios firmos spiningas iki 10 g, zuvioes traukimas bus visai kita, o tai reiskias - ir malonumas kitas.

#55185   Sokratas
 28 Kov 2008 20:24
Forcai
Jis pats sakėsi turįs Platinum, o Amber, sakė, giria visi, kurie tik nusiperka, taip kad ...
O su tais užsakymais, tai aš Romados boboms ausis baigiu išūžti nuo rudens, o jos man aiškina, žinom ko tu nori, sako, bet kai nuvažiuojam į bazę, tokių nerandam, nes juo labai visi griebia. Kur čia teisybė, nežinau. Mažeikių Romadoj visų spinų užmetimas prasideda mažiausiai nuo 5 gramų....
O jau minėtoj kitoj parduotuvėj užsakinėti nebenoriu, nes kartą buvau užsakęs meškerę, tai parvežė, pabandžiau, o ten vidui kažkas barška..Galėjau neimti, bet nepatogu, tai paėmiau. Keli metai praėjo, tebebarška...va tokie dalykai :)
Vegiui
Aš nieko nemanau, nes pats nesusigaudau, sakau ką sakė pardavėjas...
Paskutinį kartą redagavo 2 Sokratas. Iš viso redaguota 28 kartus.

#55186   forca
 28 Kov 2008 20:27
Vegys rašė:Bobi, kodel manai, kad 2g masalu metymui (zvejybai) bus tinkamamesnis spiningas, skirtas mest 10.5-21 gr nei kad spiningas, kuris skirtas metyt masalus pvz iki 10 g ? :roll: Gamintojai kvailiai ir nieko nesupranta ?

Beje, dar vienas dalykas. Uzmetimo nuotolis - mano supratimu turetu but ne vienintelis kriterijus renkantis spininga. Dar yr ir zvejybos proceso / traukimo malonumas (jau nekalbant apie spiningo akcijas / etc). Spiningas 10.5-21 g (tokio pat ilgio) bus zymiai sunkesnis nei kad tos pacios firmos spiningas iki 10 g, zuvioes traukimas bus visai kita, o tai reiskias - ir malonumas kitas.
mes jis tuos 2g su plonu valu, bet zvejyba bus analogiska kaip su spiningu 20-60g metyt masala kokiu 10g. su mikromasalais aktualu ne tik metimo nuotolis bet ir masalo jautimas.

#55187   Airis
 28 Kov 2008 20:30
turejau pardavimui byron grey mamuth senso cast iki 10g uzmetimas, 2.7m uz 100lt atidaviau.ko nepirkai bobi?

#55189   forca
 28 Kov 2008 20:33
bobis rašė:Forcai
Jis pats sakėsi turįs Platinum, o Amber, sakė, giria visi, kurie tik nusiperka, taip kad ...
zinai platinium turiu tikriausiai jau 3 sezonai, i man jis buvo visa laika puse velnio, bet tik su masalais nuo 16g. i seip -platinium tai spinas su kuriuo reik mest, ir gerai mest. jei reik paprastai- tai kuolas.

#55191   Sokratas
 28 Kov 2008 20:36
Airiui
Na va, šaukštai po pietų...nors, jei netingėčiau iki Klaipėdos važiuoti, manau rasčiau tinkamą, gal ir koks Deividas ar Zvejuks padėtų išsirinkti, bet tos kelionės... Geriau pasiimu spiną su nulaužta viršūne ir prie upės ....

#55192   forca
 28 Kov 2008 20:40
bobis rašė:Airiui
Na va, šaukštai po pietų...nors, jei netingėčiau iki Klaipėdos važiuoti, manau rasčiau tinkamą, gal ir koks Deividas ar Zvejuks padėtų išsirinkti, bet tos kelionės... Geriau pasiimu spiną su nulaužta viršūne ir prie upės ....
Zinai del romados, nueini pasakai ko nori, tegul paziuri per kompa kur tas spinas yra, liepi uzsakyt, i ateina ta diena kai spinas atvaziuoja. jei nepatinka nejami. tiek ziniu. beje su tuom barskejimu- tokia pat beda turiu su fujitsu spinu- gal kas zinot kaip pasalint? nu niekiap nerandu del ko barska.

#55194   Vegys
 28 Kov 2008 20:48
bobis rašė:Airiui
Na va, šaukštai po pietų
Pats turiu Byron Brown Senso Spin 3-12 g 240 m. Man tinka. Nors - Airio siulytas Byron Grey Mamuth Senso Cast iki 10g man smagesnis. Kaina - maza (naujo max 150 Lt, tiksliai nepamenu). Mazeikiuose http://www.rovana.lt/lt/pages,id.101 UAB ''Naktižibis'' Vydūno 13 turetum rast arba bent jau uzsisakyt kad atveztu.

#55195   Xrapas
 28 Kov 2008 20:49
bobis rašė:...Airiui...Na va, šaukštai po pietų...
Aš dar vieną lygiai tokį patį (Mammoth senso cast 270 iki 10 gr.) turiu. Jei domina- parašyk ;-)

#55200   Airis
 28 Kov 2008 21:08
beje su tuom barskejimu- tokia pat beda turiu su fujitsu spinu

yra daug galimu variantu. pirmiausia kliba sujungimas tarp daliu. paimk spina per ta sujungima ir palinguok, jei dings garsas, reiskia ta vieta arba kliba vienas is ziedeliu.

#55202   Xrapas
 28 Kov 2008 21:15
airis rašė:...arba kliba vienas is ziedeliu...
Būna, kad spragsi, kai trūksta lakas, nuo apvijos užtekėjęs ant žiedelio kojytės. Jei vizualiai neina nustatyti, galima mėginti paeiliui po vieną žiedelį apklijuoti lipniu popierium ir purtyti spiningą.
Jei braška sujungimas- dažnai padeda parafinas.

#55210   Sokratas
 28 Kov 2008 21:26
O kokia to Mammoth kaina būtų ir kaip įmanoma būtų paimti, jei sumąstyčiau
Nors, nepačiupinėjus, vėl nei šis nei tas gaunasi...
Paskutinį kartą redagavo 1 Sokratas. Iš viso redaguota 28 kartus.

#55213   Sokratas
 28 Kov 2008 21:34
Dėkui Vegiui
Pirmą kart išgirdau apie tokią parduotuvę Mažeikiuose. Žmonos paklausiau, sako jo, yra ten ginklų krautuvė....Ryt važiuosiu patikrinti, gal yra ir meškerių...Kartais Vilniui gyvenant lengviau sekasi žinoti, kas dedasi prvincijoj, nei mums vietoje esantiems :)

#55262   audrutis
 29 Kov 2008 06:23
Gal galit mieli spiningavimo asai paaiskint man, kuom skiriasi UL kotas nuo mikro dzigo? Nes as ejau pirkt UL, o nusipirkau kaip pasirodo mikro dziga :-D Ar esme tame, kad mikro dzigo virsunele ne angline, o iklijuota, todel zukles metu didzioji dalis darbo tenka jai? :roll: Ir isvis ar mane apgavo, t.y. ar yra isskiriami sie kotai? Kaip as isivaizduoju, UL - tai bendras pavadinimas,reiskiantis ultra lengva koto uzmetimo svori, o ar tas kotas labiau skirtas dzigui, ar ne, tai jau nera taip svarbu :roll: Ar as kazka paistau :-D
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė