Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #540106   ramkis
 23 Sau 2014 22:31
Aruunis rašė:O rite su izoliacija tikriausiai apviniojat? :) AS gaudau pagrinde rapaliniais, 3 ir 5 cm svytuoklem, kuusamo 5, ir kuusamo blizgikem varna simpfonia ir tt, tai kaip suprantu tiktu tiems masalams
Tikrai tiktu. Manau.
 #540115   vava
 23 Sau 2014 23:00
Aruunis rašė:O rite su izoliacija tikriausiai apviniojat? :)
nu teip :)
 #540167   p.arturas
 24 Sau 2014 09:25
ramkis rašė:
vava rašė:nu teip
Raudona? :-D
siemet reikia zalia, nes raudona jau atgyvena, zalio arklio metai odnako.
 #540168   ramkis
 24 Sau 2014 09:27
Nu jūs iš sostinės, tai sakant arčiau Petrušųkevičiaus ir kitų stilistų :-D Tai jum ir madas nustatinėti :-D :-D :-D
 #540248   vava
 24 Sau 2014 13:25
ramkis rašė:
vava rašė:nu teip
Raudona? :-D
zinai, ilgai rinkausi, pasitariau su peturuskeviciais ir apsistojau ties bespalve. Prisisabacino gerai, o ziurint is tolo atrodo, kad rites nieks nelaiko.. tokia optine apgaule gaunas :)
 #540252   ramkis
 24 Sau 2014 13:41
vava rašė:zinai, ilgai rinkausi, pasitariau su peturuskeviciais ir apsistojau ties bespalve. Prisisabacino gerai, o ziurint is tolo atrodo, kad rites nieks nelaiko.. tokia optine apgaule gaunas
kiek kaštavo? nu tipo Petruškevičiaus konsultacijos, izolenta iš būtyko kokio ėmei, ar Mantas parūpijo? Nu ždžiu viskas labai įdomu, ir dar gal gali kokį abrozdėlį inmest? :-D :-D :-D :-D
 #540262   Vitolis
 24 Sau 2014 14:09
Nu kad Rapalinis penktukas balansyras jam nesunkus, tai nenorėč sutikt. Ans gi sveria nesveikai va ką tik pasvėriau. Viens net 18,6gr. kitas 18,3gr. 4-tukas ir tai 9,8gr. Bet čia tie naujieji, gaidžiai, kur skeutere per visą nugarą. :-D
 #540271   p.arturas
 24 Sau 2014 14:27
Vitolis rašė:Nu kad Rapalinis penktukas balansyras jam nesunkus, tai nenorėč sutikt. Ans gi sveria nesveikai va ką tik pasvėriau. Viens net 18,6gr. kitas 18,3gr. 4-tukas ir tai 9,8gr. Bet čia tie naujieji, gaidžiai, kur skeutere per visą nugarą. :-D
ne nu visai nesigaudote gyvunuose, jei skiautere iki siknos tai cia ne gaidys o drakonas.
 #540289   vava
 24 Sau 2014 14:58
ramkis rašė:
vava rašė:zinai, ilgai rinkausi, pasitariau su peturuskeviciais ir apsistojau ties bespalve. Prisisabacino gerai, o ziurint is tolo atrodo, kad rites nieks nelaiko.. tokia optine apgaule gaunas
kiek kaštavo? nu tipo Petruškevičiaus konsultacijos, izolenta iš būtyko kokio ėmei, ar Mantas parūpijo? Nu ždžiu viskas labai įdomu, ir dar gal gali kokį abrozdėlį inmest? :-D :-D :-D :-D
pas mumis ne būtykai, o būcykai. laikas but zinot. Izalienta ir paciu rites prikomponavimu rupinosi labai madai ir dizainui artimas zmogus, kurio vardo, del visiems suprantamu priezasciu, isduot nenoreciau ... :)
 #544021   xpp
 09 Vas 2014 21:33
gal kas turit croix premier ice rods 28m? būtu įdomu sužinot kokiom sąlygom ir masalais gaudot.
šian paturėjau, bet daug abejonių iškilo dėl šio blanko
 #544022   Ramekas
 09 Vas 2014 21:38
xpp rašė:gal kas turit croix premier ice rods 28m? būtu įdomu sužinot kokiom sąlygom ir masalais gaudot.
šian paturėjau, bet daug abejonių iškilo dėl šio blanko
Man kas jame nepatinka, tai per ilga ir per stora rankena. Galvojau ji nusipirkt, bet po to pagalvojau, kad vistiek neistversiu nepaemes svitrinio popieriaus ir savaite laiko sveisiu, kol davesiu iki man reikiamo plonumo ir patogumo rankenos, todel ismeciau is galvos ta minti, kad jis man reikalingas :-D
 #544023   xpp
 09 Vas 2014 21:52
aš jį pasipirkau, tai vat apie skambumą tai tik forume jis tikriausiai skamba.kotas lyg ir kietas, bet nesusitvarko su vidutiniais masalais,trūksta griežtumo, išmetinėjant turi dirbti..na aišku gaudžiau gyliuose, pakirtinėji irgi kaip per košę, ar tai būtų 100g ar 500g ešerioks.
 #544033   Ramekas
 09 Vas 2014 23:02
As siemet paeksperimentavau su keliais kietais 35g svorio (be rites) spiningeliais. Tai bent jau man, iki 5 - 6m gylyje zvejojant tiek blizbute, tiek svytuokle, kibimai dar jauciasi i ranka, na o isbandziau Dusios gyliuose 10-15m gyliuose, ten jau masalas sunkiau jauciamas, o kibimai visiskai ne. Valas Fluorocarbonas (0.14 - 0.18mm). Pakirtau kelis eserius tik masalo ismetimo budu. Kiti draugai, naudojo sargelius, kuriu pagalba, pakirsdavo labai sekmingai labai jau atsargius eserio stuktelejimus. Netgi gaudant avizelemis, eseriai kartais jau tokie atsargus budavo, kad virpini, o sargelis lyg atrodo uz leduko uzsikabines, sutoja ir tiek. Pakeli staigiau ir ziurek yra. Spiningeliams sargelius det nemegstu (isskyrus Dusios stineteles), todel manau sekantis pirkinys bus Jason Mitchell Clam Elite spiningelis. Plius ziauriai patogi man jo rankena.
 #544096   xpp
 10 Vas 2014 13:47
Jo dėl pakirtimo pas mane lygiai taip pat,gal atsargiai kibo.. tik išmetinėjant masalą pajauti kad ešerys jau prarijęs. Tikėjausi kažko smagesnio iš šito kotuko arba reikia eiti gaudyt i seklius:)
 #544122   tukasG
 10 Vas 2014 15:58
xpp rašė:gal kas turit croix premier ice rods 28m? būtu įdomu sužinot kokiom sąlygom ir masalais gaudot.
Dar ne ypač daug su savuoju gaudžiau, bet kiek jau išbandžiau, tai man jis ešerinis spiningiokas daugiau blizgiaut nei "balansyrint" iki kokių 5 m gylio. Mano žvejybų sąlygoms ešeriui jo pilnai pakanka (didesnių gylių nei 8 m nėr, blizgute kol kas labiau nei balansyru tikiu). Ešeriaudamas sargelio kol kas dar nepasigedau. Mano rankai jo rankena visai patogi. Norėsiu kažko standesnio, tvirtesnio lydekai ar sterkui. :roll:
 #544149   Ramekas
 10 Vas 2014 18:53
Na kaip ir sakau, iki 5 metru gylio tikrai jauciasi ir mazo eseriuko stuktelejimas i blizgute ar balansyra, bet giliau, tai jau ne kazka. Yra tokiu atveju, kai blizgute reikia guldyti kabliais ant dugno, tai be sargelio, sio finto jau nelabai ir padarysi, ypac didesniam gylyje. O sis budas yra pasiteisines ne karta draugui, ne karta ismaudes jis mane ant skaiciaus ir svorio eseriu. Kas del rankenos, tai cia kiekvieno skonio ir patogumo reikalas. Man asmeniskai rankena per ilga ir per stora, vien del sito dalyko atsikraciau minties ji pirkti.
 #601596   darencas
 03 Gru 2014 18:56
jai eseriai aktyvus bus tada jausi, seip sargelis yra reikalingas nes buna dienu kai eseriukai vos vos pripakelia blizgute aisku tai buna jauciama bet labai retai o ypac gaudant maza lengva blizgute praktiskai neymanoma pajausti
 #601612   Tadunce
 03 Gru 2014 19:52
Kietesnis blankas iš aukštesnio modulio anglies būtų jautresnis, bet tuo pačiu ir trapesnis, o dideliame šaltyje daug trapesnis.
Čia bratka lygtai porą "brandinių" žieminių spiningėlių padalino į dalis per šalčius.

Per mano neilgą žūklės ant ledo karjerą niekada nenaudodavau sargelio.
Ko nejausdavau, tai pasakyti negaliu.
Bet pasitaikydavo ir pajausti kibimus, nes kartas nuo karto pagaudavau žuvies :)
Žvejoju praktiškai visuomet su pirštine. Tas irgi neprideda jautrumo.
 #601622   Arvidys
 03 Gru 2014 20:21
Dėl jautrumo tai ir man ko tai idomu... Nu nes gaudziau ir pačiais pigiausiais variantais spiningėlių žieminiais. Tai jei suderintas valo storis pagal atitinkamai naudojamus masalus viskas ten jaučiasi be jokių sargelių. Kaip jūs ten nejaučiat? Net kai degtukiniai kimba viskas aišku. Tiesa visa tai negiliau negu 5m. O šeip tai čia skonio reikalas asmeniškai man patinka kietesni, bet ir gaudau daugiau balansyrais.

P.S. Gaudau su storom pirštinėm.
 #601636   Tadunce
 03 Gru 2014 21:08
Nors man ir fenwickai vienai nieko pasirodė pirmą kartą papurčius, bet kai paėmiau lioreno spiningėlį į rankas, tai aš jokio kito ir negalvočiau pirkt šiai dienai.

Berods genz'as pas jį, pataisys jei suklydau kartais
 #601654   Tadunce
 03 Gru 2014 21:54
Prieš 2m FishOn perdavinėjo..
Kažin tik kaip paskutiniu metu :)
 #601656   pensininkas
 03 Gru 2014 21:58
O kaip tie jason mitchelai su liauna virsunele? Blizgutem balansyram 4-10g
Fishono panasiai jau tiek ir nebera
 #601657   gruzliukas
 03 Gru 2014 22:00
Nežinau , aš kaip nesivaikau ten visokių super-duper, tai man visai neblogas komplektukas maximose pasirodė :spiningėlis Rapala+ritutė Rapala+sufix valas(nežinau kokio storio) - kaina 60lt.Spiningėliai 2 rušių -minkštesnis ir kietesnis.Planuoju pasiimti sau vieną stintelėms.
 #601658   aurimas22
 03 Gru 2014 22:11
Rapalos meskereles siaip geros yra.Kiek pasiskaitai tiek jie kainuoja.15lt plasmasine rankena. kita 23_25lt
 #601666   AndriusM
 03 Gru 2014 22:59
ai jaučiu kaip pirmą spiningėli prigriebsiu kokį pigų už 50 lt sezonui , kitą sezoną jei bus poreikis pasiimsiu ką rimčiau :) nes kažkaip nesinori 150 palikt dabar, dar kai nesu bandęs pigesnių :)
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė