Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #535339   ramkis
 08 Sau 2014 23:39
SauliusM rašė:
SauliusM rašė:o stai ir dokumentas:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... _id=463862
dabar perziurejau, tai kazkokia nesamone, idetas tas pats senas Buceviciaus pataisos variantas be jokiu pakeitimu.
kazkas sumakaluota seime vel.
Vat vat. Skaičiau ir suprast negalėjau. Kas ir kaip. Kur pastabos kur pasiųlymai?
 #535378   ramkis
 09 Sau 2014 11:03
SauliusM rašė:prezidentes dekretas:
http://www.president.lt/lt/prezidento_v ... i_387.html
Nu va, kažkas jau panašiau, kai kurios vietos man patiko :-D Jei tik RAAD imtusi stipriau su tais ponuliais, tai manau,kad per pirmą pusmetį(aišku jei tokia redakcija praeis pro seimo mėsmalę) atsipurtįtu didesnė dalis verslynykų, o kiti pradėtų didrbti bent panašiai, ir žala, gal būt , būtų minimali, o ir atkūrimas toks kokio reikia. O ir AM galėtų reguliuoti kur kiek ir kada "žvejoti" . Aišku, tai nebūtu visiškas "verslynykų" išgujimas, bet apribotų juos stipriai, ir manau didelė dalis jų atkristų, o likę jau nebebūtų tokie įtakingi. Aišku, dar reiktų "prastumti" ir apribojimus panašius kaip meškeriotojam, ir brekus gaudančius ne megėjiškais žūklės įrankiais, atskirti nuo meškeriotojų kaip pažeidėjų. Na dar yr darbelio Sauliui ir Co :-D Sėkmės :gutgut
 #535388   valgykitmorkas
 09 Sau 2014 11:22
SauliusM rašė:neteisingai supranti. nes kvota yra teise pagauti tam tikra procentine limito dali. jei AM nustatytas limitas yra nulis, tai net ir 100% teise i nuli, vistiek yra nulis.
Perskaičiau visus siūlomus prezidentūros pataisymus. Tikrai neblogai atrodo. Sauliau, nesu tikras, kad aš ne taip supratau, bet mano minėtas pataisų teiginys 15 straipsnio 1 dalyje "Verslinės žvejybos vidaus vandenyse leidimo galiojimo laikotarpis sutampa su teisės į žvejybos kvotą galiojimo laikotarpiu." vistiek gudriai skambėjo, ir mano subjektyvia nuomone galėjo būti panaudotas neteisingai. Nes jis kalba ne apie procentines dalis (ką tu akcentuoji, ir aš tą puikiai suprantu), o apie laikotarpio pabaigą. Logiška, kad abu terminai turi sutapti - t.y. jeigu ministerija nustatė draudimą (limito pabaigą - nulis verslinės žvejybos) nuo tam tikros datos, tai verslininko gauta (laimėta) kvota irgi negalės galioti ilgiau. Tačiau pagal sakinio išdėstymą galima suprasti, kad ir AM negali uždrausti verslinės žvejybos vidaus vandenyse anksčiau, negu pasibaigia prieš tai išduotos ir galiojančios kvotos. Dabartiniame prezidentūros siūlomame variante jokių dviprasmybių ir klausimų nekyla:
(15 straipsnis, 1 dalis): "Verslinės žvejybos vidaus vandenyse leidimai išduodami ne trumpesniam kaip vienos paros, ir ne ilgesniam kaip 5 metų laikotarpiui, bet leidimo galiojimas negali būti ilgesnis nei tame vidaus vandenų telkinyje nustatyto žvejybos limito galiojimo laikotarpis."
Apskritai smagu, kad prezidentūra nepatingėjo ir iš esmės peržiūrėjo ir atmetė argumentuodama per kelis punktus.
 #537832   Vytenisnl
 16 Sau 2014 19:44
Tai jei su automobiliu įlėksiu į ežerą - man dar baudžiaką norėsit pritaikyti? Ar supratimas kuo skiriasi ATPK nuo BK skiriasi yra? Ir kokias ilgalaikes pasekmes tai gali turėti?
 #537866   Vytenisnl
 16 Sau 2014 21:25
Netyčia. Juk neparašyta, kad priklausomai nuo situacijos. Parašyta (ir keliamas siekis) visus teršėjus tam patraukt. O dabar tyčinius (tegul pataiso, kas geriau žino) pažeidėjus turėtų teoriškai prokurorai galėt patraukt. Kai gina viešą interesą. O netyčiniai teršimai (pvz. išsiliejusios srūtos po potvynio) nusipelno ATPK, o ne BK. Bent aš taip manau :ruko
 #543640   Mike
 07 Vas 2014 14:52
Ar ko nežinau, ar kas pasikeitė? Nepavyksta per Alis Nemuno deltos regioninio parko licencijos nusipirkti. Suvedu lizencijos duomenis ir neleidžia eiti toliau. Gal kokia kompo naršyklė netinką? Nelabai suprantu.
Klausimas: kokius duomenis reikia žinoti perkant per Perlo terminalą?
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė