Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #539314   Arvidys
 21 Sau 2014 12:44
Tironas rašė:seip tai spiningeliu tema. o jums nieko kad larus apgaudineja jumi dedami korkes lipduka?:) o ne tikra kamsti
Nu žiūrinėjau vakar aš vienoi parduotuvei Larus spiningėlius ir kelis Salmo nu tai gal salmo rankenos kamštis ir geresnis nors irgi klaustukas... Bet pati salmo meškerėlė tai graudenis totalus. Ir Man bebūnant parduotuvei du žmonės pirkosi spiningėlius ir abu pasirinko butent Larusus šituos. Nes tikrai atrodo gan smagus pats kotukas.
 #539325   Tironas
 21 Sau 2014 13:40
kodel totalus? nes kieti? trumpi? iprate prie kitokiu?
sakau, man netiko minksti. pabandysiu pasakysiu ar totalus ar netotalus
 #539327   Wytux
 21 Sau 2014 13:44
Tironas rašė: Larus speju irgi is tos pacios kategorijos, )
tai gal ir reiketu lygint su kazkuo is tos pacios kategorijos o ne ..
Tironas rašė:as lyginu su normaliom muselinem ritem

Gal tada pasirodys kad ne tok is 'pigiakas' ...
 #539379   Arvidys
 21 Sau 2014 17:09
Tironai, man nepatiko nes trumpi. Kad kieti gerai, bet kai tokie trumpi žuvi tikrai nebus taip smagu traukt. O laruso ilgesni, bet tuo pačiu ir kietesni jei Medium ar Heavy tai išvis kuoliukai. Bet kadangi ilgesni tai ir su žuvim gražiai links. Čia tik mano nuomonė, gal kitam kaip tik salminiai pasirodys teisingi kiekvienas gaudo savaip ir su irankiais kokie jam patinka :)
 #539409   tukasG
 21 Sau 2014 18:38
Aš tai dabar jau sau tokią išvadą pasidariau. Spiningiokas turėtų būt standus (linkt nuo traukiamos žuvies, bet ne nuo blizgės svorio linguot), ilgas ir kuo lengvesnis (komplekte su viskuo imant), tadu bus smagu, iki tol čiupinti Larusai, Salmo, Mikado ir pan. man buvo arba per trumpi, arba per liauni, arba ir viena ir kita tuo pačiu metu. Beinercinės ritės tokiems įrankiams irgi neprigijo man.
 #539413   p.arturas
 21 Sau 2014 18:42
Tironas rašė:na siemet bandysiu sita reikala balansyrui:
http://www.salmo.ee/eng/product/salmo-pro-perch-44-cm

uzsidesiu maza lengva museline rite, arba sita pigiaka
http://www.salmo.ee/eng/product/rull-ice-pro

abejoniu yra todel kad kotelis labai kietas, bet is zvejusiu juo, girdejau kad labai gerai persiduoda kibimai tiesiai i ranka. tipo aukstos klases anglis, geri ziedeliai ir auksciausios kokybes kamstis
abejoniu aisku yra, bet kiek esu bandes iki siolei, butent norisi kazko kietesnio ir be sargelio. matysim kaip bus.
pernai draugas daresi balalaika su tusciaviduriu blanku is anglies. leido vala per viduri. gaude be sargelio su lengvomis blizgemis. sake puikiai jauciasi visi prisilietimai. tikuosi kazko panasaus.
labai tikiuosi kad pasiteisins, nes atsibodo kas sezona vis kazka naujo bandyti ir galu gale likti kazkiek nusivylussiu
va butent toki ir as spiningeli, gal nebus per trumpas.
o rite pasirinkau http://www.larus.lt/lt/prekes/rite_larus_catch
uzdesiu unitka pe ploniausia :)
 #539525   Tironas
 22 Sau 2014 09:04
o kodel reikia ilgesnio? man asmeniskai kaip tik trumpas patogiau. as nemegstu zvejoti kai ekete uz metro. ir judesi su trumpu tixlesni isgauti gali. gal kad prie balalaiku prates?
bet seip man trumpi visada patikdavo
 #539561   tukasG
 22 Sau 2014 11:01
Tironas rašė:o kodel reikia ilgesnio?
Žvejojant su sargeliu, aš irgi labiau už trumpesnį kotą, nes turbūt daugiau avižėlininkas, nei blizgiautojas esu, tad pripratimas prie balalaikos gabaritų jaučiasi, tačiau žvejojant be sargelio yr dar toks niuansas, kad ešeriukas barkšteldamas per blizgelę judesį per spiningėlio kotą perduoda sverto principu, kuo ilgesnį sverto petį (spiningėlio blanką) veikia, tuo išraiškingiau tas judesys persiduoda į trumpąjį sverto petį - spiningėlio rankeną. Aišku, dar daug ir kitų veiksnių įtakoja, bet ir šis kažkiek reikšmingas, nors kitų veiksnių visuma gali ir atsvert šio veiksnio reikšmę. Aišku, tai tik mano susidaryta nuomonė, kuri nebūtinai turi būt teisinga :roll: .
 #539566   Kairys
 22 Sau 2014 11:17
Pritariu Tukui, blizgiauti ilgesnis ir man geriau: jaučiasi kibimas geriau, ir pakirtimas konkretesnis gaunasi. ;-)
 #539612   Vitolis
 22 Sau 2014 13:31
Kadangi senojo spiningėlio niekur taip ir neradau 'viarkt teko pakratyt bumažnykas ir vėl isigyt naujas. Vakar per tris parduotuves perkračiau nemažai jų. Ir Mikado ir Daiwa ir Larus ir Clam ir Fenwic ir "kryžiukų". visokių po keletą rūšių ilgio, kietumo, rankenų patogumo ir kt. Larusas rankenas nukopinęs 1:1 su Kryžium. Rankenos gaidiškos. Jei Laruso dar kaina žmoniška, tai amerikonui :/nek Kryžiaus modeliukas ne tas kur TukasG insigijo. Jo ir rankena gera. Clam blankas mano poreikių neatitinka. Per trumpas ir per minkštas. Taigi, kaip ir anksčiau, teko apsistot prie Fenwiko Elite Tech MH. Man tiko ir jo ilgis 28"irpagal naudojamo valo galingumą 6-12lb. Taigi gryžau prie to paties, ką ir turėjau. Nors vienas žvejas gyrė ir Fenviką truputį liaunesnį - M, tačiau pasirinkau kiek kietenį.Tiesa ritukės mažesnės negavau, tai uždėjau Larusinę Catch 6.
 #539637   Kairys
 22 Sau 2014 14:36
Bet tai, Vitoli, įtariu patiko tas procesas: eini, kiloji, matuoji, mosikuoji, lankstai, sukinėji, paskui dar sakai tą va pridėkite, na dar ir tą, "šopingo" terapija tiesiog. ;-) Įtariu, bus tokių, kurie tą fenwiką pakilos, gal net ir aš, nes kaip ir pasitikiu Vitoliu skoniu. ;-) Kiek atsiėjo visas komplektukas, jei ne paslaptis?
 #539750   Vitolis
 22 Sau 2014 18:51
Kairys rašė:Bet tai, Vitoli, įtariu patiko tas procesas: eini, kiloji, matuoji, mosikuoji, lankstai, sukinėji, paskui dar sakai tą va pridėkite, na dar ir tą, "šopingo" terapija tiesiog. ;-) Įtariu, bus tokių, kurie tą fenwiką pakilos, gal net ir aš, nes kaip ir pasitikiu Vitoliu skoniu. ;-) Kiek atsiėjo visas komplektukas, jei ne paslaptis?
Priklauso kiek kas pajėgia nusiderėt. :grin: Šiaip, pardavime, kotelis - 117Lt ritukė- 25Lt
 #539755   timocha
 22 Sau 2014 19:00
ka tik paėmiau panašu komplektuka tik kotas 27' mediumas, rite tokia pati, su siokiom tokiom nuolaidom gavos 127 lt bendrai.
 #539967   vava
 23 Sau 2014 14:15
o as vakar gyvai isbandziau Clam Mitchel spiningeli. Tai visai nieko toks. Zuvies smugis i ranka jautesi konkreciai
 #539991   Vitolis
 23 Sau 2014 16:05
vava rašė:o as vakar gyvai isbandziau Clam Mitchel spiningeli. Tai visai nieko toks. Zuvies smugis i ranka jautesi konkreciai
Savo, ar prietėliaus bandei? Man tai irgi ans smagus, tik kad liaunokas ir trumpokas dėl mano poreikių.
 #540036   ramkis
 23 Sau 2014 19:59
vava rašė:o as vakar gyvai isbandziau Clam Mitchel spiningeli. Tai visai nieko toks. Zuvies smugis i ranka jautesi konkreciai
Plačiau gal galima? Ar žuvis į ranką smūgiavo uodega, ar kita kūno dalimi? Kokia žuvis? Ir kas išprovokavo tą žuvies smūgį, ranką, meškerėlė ar tamstos neskustas veidas? :-D :-D :-D
 #540050   vava
 23 Sau 2014 20:42
ramkis rašė: Ar žuvis į ranką smūgiavo uodega, ar kita kūno dalimi?
nezinau, kuom ten prisiliete, bet mane taip lyg zaibas pakirto. Nu, zinai, taip, lyg per mokyklos sokius pirma karta leta sokant pajunti klasiokes papukus isiremiant..... toks nenusakomas jausmas :)
 #540075   ramkis
 23 Sau 2014 21:35
Aruunis rašė:Kokios masalu ribos butu su tuo Clam Mitchell? Ner kaip paciupint pries perkant
Na kaip čia tau pasakyti. Na anas puikiai dirba su 5-5,5 cm balansyrais. t.y. masaliukais iki 9 gr. Blizgutės aišku ir kiek sunkesnės,dėl savo mažesnio pasipriešinimo. Na bet čia tik mano nuomknė. Nes mačiau beldžiant ir velniu.
 #540078   vava
 23 Sau 2014 21:43
nu taip, kaip ramkis sudeliojo. Bandziau det ir didesni balansyra, bet jau taip sunkiai keliasi. O nedideli balansyrai ir blizgutes, tai pats tas
 #540099   Aruunis
 23 Sau 2014 22:19
O rite su izoliacija tikriausiai apviniojat? :) AS gaudau pagrinde rapaliniais, 3 ir 5 cm svytuoklem, kuusamo 5, ir kuusamo blizgikem varna simpfonia ir tt, tai kaip suprantu tiktu tiems masalams
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė